reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Paula ,
ja też mam wizytę na 22go na 16:45:) Mam nadzieję, że mi się pochwalisz co i jak, u mnie 22 będzie 7 tydz i 2 dni:) buziole
Ja mam na 14:15 i będzie to dokładnie 6 tydzień i 5 dzień :tak: oczywiscie zdam relacje i Ty również! ;-):tak:

zdecydowanie powinno. no chyba, ze masz owulacje jakos blisko terminu miesiaczki, bo tak sie zdarza.
Maruśka nie napewno miałam w środku cyklu bo tylko wtedy serduszkowaliśmy :tak:

Ja dziś wzięłam sobie wolne i w końcu się wyspałam, choć i tak dziwnie się czuję bo tak jakbym miała zaraz zemdleć, poza tym od czasu do czasu mam jakieś rzuty gorąca. Mam nadzieję, ze nic mnie nie bierze. Teraz niestety po chwili leniuchowania muszę się zabrać za odgruzowywanie mojego domku bo troszkę to zaniedbałam. Miłego dnia dla wszystkich papap
Joamar dobrze że wypoczęłaś :-) ja jutro sobie pośpię :tak:

reklama
no może, może. nie mowie ze nie :p
Pod koniec ciazy to czlowienk juz tylko narzeka i narzeka, ze nog nie widzi, ze puchna, albo ze upały. A sierpien to miesiac upalow-wiec bedziemy siedziec jak na szpilkach pewnie hehehehe
Nasz synek jest z konca wrzesnia i juz na koniec przemawialam do niego zeby wyszedl na swiat bo mama sie rozplynie w sloncu :tak:

hm.. no to ja chyba coś źle liczę.. bo myślę, że data poczęcia to chyba 11 albo 15 listopad.. ale jak wpisuję w kalkulatorze że miesiączkę miałam 1 listopada to mi wyskakuje, że jestem w 3 tygodniu.. sama się już pogubiłam..
Aurorka to rzeczywiscie chyba coś Ci źle liczy bo ja @ miałam 5 listopada i mam 4 tydz. i 2 dni :tak: ja sama sobie wyliczyłam że termin od OM to będzie 12 sierpnia :tak:

zwłaszcza, że nawet objawowo czuję się bardziej na 4 niż 3 tydzień.. idę we wtorek do lekarza, więc zobaczymy.. niech mi fachowiec wyliczy ;-)

Witajcie dziewczyny :)

Wygląda na to, że ja również będę (a raczej już jestem;)sierpniową mamą 2010 :) Teoretycznie termin porodu wypada na 05.08.2010r, ale zobaczymy jak to będzie w praktyce ;)

30.11 byłam u ginekologa, zrobiłam badanie z krwi HCG - wynik 879 a więc 5tydz (zgadzałoby się to z moimi wyliczeniami:) Na 18.12 umówiłam się na USG (będzie wtedy skończony 7tc) i prawdę mówiąc nie wiem, jak wytrzymam 2 tyg!!;( Naczytałam się różnych historii na forach i troszkę zaczęłam się martwić czy nie powinno się zrobić wcześniej USG... Ale mam nadzieję, że jakoś doczekam tego 18-go i wszystko będzie ok :)

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko!

Witajcie dziewczyny :)

Wygląda na to, że ja również będę (a raczej już jestem;)sierpniową mamą 2010 :) Teoretycznie termin porodu wypada na 05.08.2010r, ale zobaczymy jak to będzie w praktyce ;)

30.11 byłam u ginekologa, zrobiłam badanie z krwi HCG - wynik 879 a więc 5tydz (zgadzałoby się to z moimi wyliczeniami:) Na 18.12 umówiłam się na USG (będzie wtedy skończony 7tc) i prawdę mówiąc nie wiem, jak wytrzymam 2 tyg!!;( Naczytałam się różnych historii na forach i troszkę zaczęłam się martwić czy nie powinno się zrobić wcześniej USG... Ale mam nadzieję, że jakoś doczekam tego 18-go i wszystko będzie ok :)

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko!
Gratulacje kochaniutka, musisz poczekać:) ja też siedzę jak na szpilkach:)

Aurorka,
mnie też kalkulator źle wyliczył, więc sama zmieniłam dane, u mnie ostatnia @ była 24 paź, 14 list poczęcie:)

Ostatnia edycja:
Lionne po pierwsze witaj :-) po drugie gratulacje :-) a po trzecie wszystko będzie dobrze :tak: nie martw się.....ja już dawno doszłam do wniosku żeby nie czytać w necie takich rzeczy ;-) bo tylko człowiek bardziej od tego chory ! co ma być to będzie! A wszystkie mamy tu śliczne fasolki! Niech sobie zdrowo rosną!
:-):-):-)

reklama
hm.. no to ja chyba coś źle liczę.. bo myślę, że data poczęcia to chyba 11 albo 15 listopad.. ale jak wpisuję w kalkulatorze że miesiączkę miałam 1 listopada to mi wyskakuje, że jestem w 3 tygodniu.. sama się już pogubiłam..

hmmm, to cos sie nie zgadza..bo jesli masz długi cykl, to nie mogło być poczecie 11., a jesli krotki, to byłabyś w 5. tygodniu. mnie wszystkie kalki pokazuja 5. tydzien, miesiaczke mialam 31. paź. , dzidziuś 'powstał' najpewniej 14. lis. moze Twoj kalkulator pokazuje wiek dziecka, a nie 'długość ciąży'?

Do góry