Ola_
Fanka BB :)
Ehtele właśnie zrobiłam sobie po 2 godzinach glukometrem (bo do laboratorium już nie idę) i wyszło mi 115 czyli praktycznie tyle co tobie. Ale pytałam laborantki czy może być mierzone glukometrem i ona mówi, że glukometrem jest tylko badanie poglądowe...? i że lepiej z krwii, także poczekam jeszcze na ten wynik i zobaczymy. Więc niby mieszczę się w normie, bo norma jest do 140, jeśli 140-180 to trzeba zrobić 75g glukozy, a jeśli powyżej to jest na pewno cukrzyca ciążowa.
A ty nie miałaś robionego wyniku po godzinie??? Bo czytałam że przy 50g robi się wynik po godzinie i ewentualnie po 2.
A tak swoją drogą lekkostrawna dieta w ciąży przyda się każdej z nas, na pewno nie zaszkodzi!! Poczytam o niej i będę się stosować. tzn.... postaram się...
Bogusia gratuluję terminu obrony)
A ty nie miałaś robionego wyniku po godzinie??? Bo czytałam że przy 50g robi się wynik po godzinie i ewentualnie po 2.
A tak swoją drogą lekkostrawna dieta w ciąży przyda się każdej z nas, na pewno nie zaszkodzi!! Poczytam o niej i będę się stosować. tzn.... postaram się...
Bogusia gratuluję terminu obrony)