reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

reklama
Czesc Dziewczyny!
Po tej szpitalnej przerwie w udzielaniu się na forum jakoś wypadłam z rytmu. Czytam co jakiś czas co u Was ale nie pisze. Czas to zmienić, bo poźniej to juz całkiem będzie trudno się zaklimatyzować.
Wczoraj robiłam badania, jutro mam wizytę kontrolną. Mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku i że nerki pracują jak trzeba. Chociaż któregoś dnia pobolewały mnie delikatnie obie. Nie chcę już do szpitala! Ogólnie czuję się dobrze, wypoczywam, duzo piję, dbam o siebie i o Dziecko. Z każdym tygodniem dochodzą mi jakieś dolegliwości ciążowe aż strach pomyśleć co będzie dalej. JAk chodziłam do pracy to jakaś żywsza byłam a teraz powloli robię się ociężała. Dziś idziemy oglądać wózki i łóżeczka. Mam nadzieję, że coś wpadnie nam w oko.
Pozdrawiam Wszystkie Mamuśki i miłego dnia życze!:-)

myślę, że dzidziuś jest ok - nie ma znaczenia jaki, ważne żeby na te pierwsze miesiące zaraz po wielkim wyjściu maluszka dać mu troszkę łagodniejszego "klimatu" a później dopiero oswajać skórę z chemikaliami mocniejszego kalibru ;)

z resztą uczulenie na proszek do prania przy wrażliwej skórze maluszka objawi się już po kontakcie np buźki z naszym ubraniem, więc dość łatwo jest zauważyć.. a i warto zadbać o to żeby nasze sweterki, koszulki itp były dobrze wypłukane... żeby w tych pierwszych dniach zaoszczędzić sobie stresu "aaaaaaaaaaa on/ona ma krostki!!!!!!" ;)

Jejku dziewczyny ale mam suchą skórę.. właśnie spostrzegłam że mam białe ręce :O idę się balsamować... Przekopałam, spulchniłam i obsadziłam jedną rabatkę i padłam ;) Na obiadek serwuję dziś pomidorówkę. Jeden garnuszek z ryżem, drugi garnuszek z makaronem :D także dla każdego coś miłego :D

zielona26 spokojnie zaklimatyzuj się najpierw w domciu :D wiem po sobie, że nie łatwo ułożyć sobie dzień kiedy się nagle idzie na dłuuuugie zwolnienie.. my tu o Tobie pamiętamy i cierpliwie poczekamy. O aklimatyzację na BB się nie martw :D tylko informuj nas co u Ciebie i maluszka!

Witam!!!
Bogusiu ale miałaś przeżycia. biedne psiaczki. Nie rozumiem takiej znieczulicy.
Gratuluję terminu obrony!!!

Ciamajdko
zdrowiej!!!!!

Ja pępuszek obmywałam dookoła tylko wodą. Tutaj tak zalecają. Odpadł po 4 dniach w domu.

Za chwilę idę do lekarza z tą mają opuchlizną, ciekawe czy mi coś powie czy odeśle z kwitkiem:confused:

Ciamajdko cieple myśli do Ciebie:-)

Magda wu gratuluje synka

Bogusia86
przykre to co piszesz..i to ojciec...matko..paskud jeden:-(

Bogusiu007
:-(

Zrobiłam rogaliki podesłane przez Fiuuu pysia..nastepne robie ze szpinakiem i fetą;-)

i na dzis serwuje zapiekanke ziemniaczana...a zjadłabym babe...ziemniaczana

Marulko u nas nie owijaja gazikiem..a do przemywania stosowalam spirytus zwykły troszku rozcienczony i patyczki by dobrze obmyc

Ja będę używac pampersow 1 a potem myślę o gaga tescowych ztym że mojej starszej nie przeszkadzalo jakie miala mam nadzieje że młodszej też nie...gąbka do wanny dla mnie bez sensu..na początku mielismy pieluszke tetrowa..a z reszta caly czas na reku mała była
kosmetyki u mnie
hippy zestaw później przejdziemy na ziajke do kapieli..mydełka nie uzywałam nie lubiłam osadu po nim
bephanten,
liomag z cynkiem i linomag a+e

a do prania dzidzius mleczko
proszek później

( z córka miałam mleczko lovela..ale drogie jest strasznie)

Ostatnia edycja:
Bogusiu007 z tymi kurierami to bywa różnie… na 3, którzy ostatnio do mnie zawitali, jeden zadzwonił, że jeśli jestem w domu (byłam), to może być za kwadrans, ale gdyby mnie nie było, to objedzie najpierw innych w okolicy. Natomiast dwóch pozostałych wcale nie zadzwoniło! Że też im się chciało tachać te kartony i ryzykować, że pocałują klamkę… Akurat byłam w domu, ale kurczę mogłam na chwilę po gazetę wyjść czy coś… Psiaczki biedne… nie rozumiem, jak można nie zwolnić czy się nie zatrzymać…:( A 25 maja będziemy trzymać kciuki:)

Marulka aż tacy głupi chyba nie jesteśmy… mam nadzieję, że specjalistami będziemy troszkę wcześniej:)

A czy któraś z was myślała o kosmetykach Nivea, bo ja kupiłam już Niveę:/ najwyżej sama zużyję hihi

reklama
Witajcie
Mam pytanie, czy robiłyście badanie na toksoplazmoze? bo w karcie jest rubryka a dzis pani g powiedziała mi, że nie potrzebne jest to badanie i jak chce to żebym poszła sama sobie je zrobić za kasę.

Do góry