reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Czesc Dziewczyny!
Po tej szpitalnej przerwie w udzielaniu się na forum jakoś wypadłam z rytmu. Czytam co jakiś czas co u Was ale nie pisze. Czas to zmienić, bo poźniej to juz całkiem będzie trudno się zaklimatyzować.
Wczoraj robiłam badania, jutro mam wizytę kontrolną. Mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku i że nerki pracują jak trzeba. Chociaż któregoś dnia pobolewały mnie delikatnie obie. Nie chcę już do szpitala! Ogólnie czuję się dobrze, wypoczywam, duzo piję, dbam o siebie i o Dziecko. Z każdym tygodniem dochodzą mi jakieś dolegliwości ciążowe aż strach pomyśleć co będzie dalej. JAk chodziłam do pracy to jakaś żywsza byłam a teraz powloli robię się ociężała. Dziś idziemy oglądać wózki i łóżeczka. Mam nadzieję, że coś wpadnie nam w oko.
Pozdrawiam Wszystkie Mamuśki i miłego dnia życze!:-)

myślę, że dzidziuś jest ok - nie ma znaczenia jaki, ważne żeby na te pierwsze miesiące zaraz po wielkim wyjściu maluszka dać mu troszkę łagodniejszego "klimatu" a później dopiero oswajać skórę z chemikaliami mocniejszego kalibru ;)

z resztą uczulenie na proszek do prania przy wrażliwej skórze maluszka objawi się już po kontakcie np buźki z naszym ubraniem, więc dość łatwo jest zauważyć.. a i warto zadbać o to żeby nasze sweterki, koszulki itp były dobrze wypłukane... żeby w tych pierwszych dniach zaoszczędzić sobie stresu "aaaaaaaaaaa on/ona ma krostki!!!!!!" ;)

Jejku dziewczyny ale mam suchą skórę.. właśnie spostrzegłam że mam białe ręce :O idę się balsamować... Przekopałam, spulchniłam i obsadziłam jedną rabatkę i padłam ;) Na obiadek serwuję dziś pomidorówkę. Jeden garnuszek z ryżem, drugi garnuszek z makaronem :D także dla każdego coś miłego :D

zielona26 spokojnie zaklimatyzuj się najpierw w domciu :D wiem po sobie, że nie łatwo ułożyć sobie dzień kiedy się nagle idzie na dłuuuugie zwolnienie.. my tu o Tobie pamiętamy i cierpliwie poczekamy. O aklimatyzację na BB się nie martw :D tylko informuj nas co u Ciebie i maluszka!

Witam!!!
Bogusiu ale miałaś przeżycia. biedne psiaczki. Nie rozumiem takiej znieczulicy.
Gratuluję terminu obrony!!!

Ciamajdko
zdrowiej!!!!!

Ja pępuszek obmywałam dookoła tylko wodą. Tutaj tak zalecają. Odpadł po 4 dniach w domu.

Za chwilę idę do lekarza z tą mają opuchlizną, ciekawe czy mi coś powie czy odeśle z kwitkiem:confused:

Ciamajdko cieple myśli do Ciebie:-)

Magda wu gratuluje synka

Bogusia86
przykre to co piszesz..i to ojciec...matko..paskud jeden:-(

Bogusiu007
:-(

Zrobiłam rogaliki podesłane przez Fiuuu pysia..nastepne robie ze szpinakiem i fetą;-)

i na dzis serwuje zapiekanke ziemniaczana...a zjadłabym babe...ziemniaczana

Marulko u nas nie owijaja gazikiem..a do przemywania stosowalam spirytus zwykły troszku rozcienczony i patyczki by dobrze obmyc

Ja będę używac pampersow 1 a potem myślę o gaga tescowych ztym że mojej starszej nie przeszkadzalo jakie miala mam nadzieje że młodszej też nie...gąbka do wanny dla mnie bez sensu..na początku mielismy pieluszke tetrowa..a z reszta caly czas na reku mała była
kosmetyki u mnie
hippy zestaw później przejdziemy na ziajke do kapieli..mydełka nie uzywałam nie lubiłam osadu po nim
bephanten,
liomag z cynkiem i linomag a+e

a do prania dzidzius mleczko
proszek później

( z córka miałam mleczko lovela..ale drogie jest strasznie)

Ostatnia edycja:
Bogusiu007 z tymi kurierami to bywa różnie… na 3, którzy ostatnio do mnie zawitali, jeden zadzwonił, że jeśli jestem w domu (byłam), to może być za kwadrans, ale gdyby mnie nie było, to objedzie najpierw innych w okolicy. Natomiast dwóch pozostałych wcale nie zadzwoniło! Że też im się chciało tachać te kartony i ryzykować, że pocałują klamkę… Akurat byłam w domu, ale kurczę mogłam na chwilę po gazetę wyjść czy coś… Psiaczki biedne… nie rozumiem, jak można nie zwolnić czy się nie zatrzymać…:( A 25 maja będziemy trzymać kciuki:)

Marulka aż tacy głupi chyba nie jesteśmy… mam nadzieję, że specjalistami będziemy troszkę wcześniej:)

A czy któraś z was myślała o kosmetykach Nivea, bo ja kupiłam już Niveę:/ najwyżej sama zużyję hihi

reklama
Witajcie
Mam pytanie, czy robiłyście badanie na toksoplazmoze? bo w karcie jest rubryka a dzis pani g powiedziała mi, że nie potrzebne jest to badanie i jak chce to żebym poszła sama sobie je zrobić za kasę.

Do góry