reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Ehtele właśnie zrobiłam sobie po 2 godzinach glukometrem (bo do laboratorium już nie idę) i wyszło mi 115 czyli praktycznie tyle co tobie. Ale pytałam laborantki czy może być mierzone glukometrem i ona mówi, że glukometrem jest tylko badanie poglądowe...? i że lepiej z krwii, także poczekam jeszcze na ten wynik i zobaczymy. Więc niby mieszczę się w normie, bo norma jest do 140, jeśli 140-180 to trzeba zrobić 75g glukozy, a jeśli powyżej to jest na pewno cukrzyca ciążowa.
A ty nie miałaś robionego wyniku po godzinie??? Bo czytałam że przy 50g robi się wynik po godzinie i ewentualnie po 2.
A tak swoją drogą lekkostrawna dieta w ciąży przyda się każdej z nas, na pewno nie zaszkodzi!! Poczytam o niej i będę się stosować. tzn.... postaram się...
Bogusia gratuluję terminu obrony:))

reklama
Bogusia007 Ja bym takiego ch..a sama przejechała, co za bezduszny skur.... Sama jestem kierowcą i nigdy nie przejechałam, żadnego zwierzaka, bo zawsze można nacisnąć hamulec i odbić!!!! Aż mam łzy w oczach, Ja tak kocham zwierzęta, a One tak strasznie cierpią przez bezdusznych drani....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Trzymam kciuki za obronę :-)

Bogusiu007 to straszne co piszesz...jejku ludzie są okropni, zwierzęta zachowują się lepie...przykro mi, że miałaś taki fatalny dzień... no ale chyba niewiele jesteśmy zrobić...
no ale z pozytywnych rzeczy gratuluję obrony...tylko nie stresuj się za bardzo:):):):):):):):)

no w sumie zawsze jakis strsik bedzie ale jest ze mna moja kruszynka wiec mysle ze damy rade :)

troszke was nadrobilam tak wiec odniose sie chociaz do nie ktorych...

Bombusia- fajniusie ciuszki

Black Opal- te obydwa bujaczki sa ciekawe przyznaje ten pierwszy z motywami dzungli bardzo mi sie podoba natomiast ten drugi wydaje mi sie praktyczniejszy poniewaz mozna miec go na dluzszy czas a to jest wazne szczegolnie ze nie kosztuje to 50 zl

Bogusia86- przykro mi , ze masz takiego ojca ale zycie jest takie a nie inne tak wiec nie denerwuj sie . tule mocno :)

magda.wu- gratuluje synka

Ciamajdko- trzymaj sie cieplo i wracaj tu do nas ....

Cayra Tą cebuszkę mam :-) Po prostu rewelacja, jest wypełniona takimi mikro granulkami ze styropianu, które się nie gniotą, nie szeleszczą, materiał z którego jest pokryta jest taki milusi, że nawet mój marcinek mi zabiera tą poduszkę :-) Jest super długa Ja układam Ją jak na obrazku pod głowę, brzuch i miedzy nogami :-)

Bogusia007 to straszne.... Ja bym tez ryczała, jestem strasznie wrażliwa na takie rzeczy :-:)-:)-( Współczuję przeżyć... Ale i gratuluję terminu obrony :-) Za tydzień o tej porze będziesz miała już z głowy :-)

Dziewczyny, a co myślicie o tym?? Cebuszka!CEBA Poduszka dla mamy i dziecka 5kolorow (1031477837) - Aukcje internetowe Allegro

wlasnie taka poduszke sobie zamowilam tylko ze byla za 119 zl bym miala juz wczoraj ale mam nadzieje ze bedzie dzis ? bo moj pawel dzwonil do niego aby dzis przywiozl zobaczymy ?

wlasnie ide za chwile zabrac sie za przygotowywanie sie to obrony codziennie potroszku :)

a wlasnie wczoraj odebralam swoje wyniki i sa znacznie lepsze od poprzednich - tarczycy nie mam wiec odetchnelam z ulga :)

Ostatnia edycja:
Marulka jesteś boska:) Planuję przejść potem na tetrówkę do wanienki, ale na początek, zanim nabierzemy wprawy...:) A jak już będziemy specjaliści...:)

jak już będziemy specjaliści to trzeba będzie dziecinę nauczyć samodzielności - to dopiero Meksyk z Brazylią ;);)

Witam witam :-)

Ciociu Marulko, jesteś tutaj normalnie niezastąpiona :-) Mam pytanko jeszcze, czy podkłady poporodowe, to coś takiego?? Duże GINEKOLOGICZNE PODKŁADY POPORODOWE 10 szt (1037478743) - Aukcje internetowe Allegro
I czy jak się zakupi te gaziki nasączone spirytusem, to już zamiennie zamiast tego spirytusu, bo nie kumam - Ty używałaś tych gazików, czy po prostu spirytus i zwykłe gaziki? :-)

cayra w szpitalu opatrują kikut bandażem <przy wypisie oczywiście zmieniają opatrunek i gdy kikut długo się trzyma trzeba samodzielnie bandażyk wymienić po paru dniach..> i tenże bandaż nasączałam spirytusem, gaziki stosowałam po odpadnięciu kikuta na jeszcze nie do końca wygojony pępuszek, aż był czyściutki zupełnie.
A te podkłady to właśnie takie wieeeeeelkie mega pieluchy :D wyglądają dośc obleśnie muszę przyznać, no ale to tylko na ten największy wodospad. Później spokojnie "opędzamy" zwykłą podpaską. Myślę że można kupić sobie takich maksymalnie dwa opakowania.

Dziewczynki to wszystko są moje własne przeżycia i metody.. wiem, że to się wydaje teraz czarna magia ale później same wypracujecie sobie takie zabiegi przy własnych dzieciach.. i jedna powie "oooo świetnie marulka doradziła" a inna "ech ta marulka, jak mało ona wie o świecie..." ;) wszystko wyjdzie w praniu.

A'propos prania: Olkowe ciuszki prałam w proszku Jelp przez 3 miesiące, później przeszłam na zwykły proszek i gdy okazało się że skóra mojego malucha to znosi świetnie zaczęłam prać rzeczy Olka z naszymi ciuchami czyli w sumie szybciutko.

a nam wczoraj z kolei na szkole rodzenia mówili, ze obecnie sie wietrzy pępuszki dziecięce i niczym nie owija i nie uzywa spirytusu już. nie wolno moczyc i trzeba trzymac sucho calkiem i nic nie robic albo stosować jakis Oktanisept (cokolwiek to jest :D) zamiast spirytusu, jesli widzimy, ze slabo sie wysusza lub sie boimy nic nie robic.
spirytus ponoc mocno podraznia skore tak ze jest zaczerwieniona i trudno orzecz czy to tylko podrzanienie od niego czy stan zapalny pępuszka, dlatego lepiej go unikac.

reklama
A co myślicie o proszku dzidziuś??? Jest sporo tańszy, pewnie dlatego, że jest to produkt polski, ale czy nie też dlatego, że jest gorszy?
Planuje zakup proszuku dla dzidziusia i nie wiem, który kupić. Myślałam tez o zwyklych bańkach mydlanych, ale czy te wszystkie niemowlęce ciuszki dobrze się w tym wypiorą????

Do góry