reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

ehtele czyli czwarty link od góry :p taka czarna na ramiączkach mi się bardzo spodobała... wiem, że nie twoje typy bo czarna i na ramiączkach, ale ta kobita na zdjęciu fajnie w niej wyglądała... no i czerń z czerwonymi dodatkami też wyglądałaby ładnie. O tej purpurowej też myślałam, ale ona ma długość z kolei taką, że na przyklad dla mnie odpada, ale ja na przykład mam mamę co mi może skrócić, a nie wiem jak Ty stoisz z podręcznym krawcem ;);)

Aga_Natalia współczuję... dobrze że uważasz na siebie, masz w sumie dwa razy więcej szczęścia, ale i dwa razy więcej do dbania :D także leż, a Natalka jeszcze się wyszaleje na placu zabaw...

reklama

Aaaa. bo nie skumalam :-D

Kupilam firmy Bon Dodo - chcialam w komplecie z poscielka ale niestety z mojej serii nie bylo (posciel kupilam firmy Mini Mini), a poza tym byly nieusztywniane. Ten jest usztywniony. No i posciel wzielam jasna, a rozek chcialam jednak w zywszych barwach i troche ciemniejszych, bo to cos co co chwile sie trzyma w rekach i szybciej sie brudzi. Nie moge znalezc identycznego ale tu sa tej firmy Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Ja mam zielono-niebieski i placilam 52zl.

A posciel mam jasniutka, bo w zupelnie innych kolorach mam sypialnie a w innych pokoj dzieciecy i posciel musi i tu i tu pasowac, wiec wzielam uniwersalna jak najbardziej http://mini-mini.com.pl/kolekcja_2010/girl.html
Aha i zalezalo mi na cienkim ochraniaczu, bo teraz jest moda na robienie takivh grubych puszystych i przy ustawieniu materaca na najwyzszym poziomie trzeba ten ochranicz wpychac pod materac.

Ostatnia edycja:
starlet i pościel niesamowita (!!!!!) i rożek na prawdę fajne te rzeczy kupiłaś...tak się zastanawiam bo kupiłam rożek nie usztywniany i sama nie wiem czy to ważne???

starlet ale superowe zakupy..... śliczne.

ehtele powiem Ci, że ja nigdy nie miałam usztywnianego rożka i prawdę mówiąc sobie nie wyobrażam... rożek przydał mi się szczególnie w nocy, kiedy półprzytomna wstawałam karmić łatwiej "ogarnąć" dziecko w rożek i dać cycka. Później wstawał A. i przebierał, zawijał w rożej i przynosił do karmienia i mały w rożku spał do rana z nami - nie musiałam dbać żeby był okryty i kładłam sobie go obok siebie na poduszce tak, że nie było opcji żeby go przydusić czymkolwiek... Nie wiem jak w takich warunkach i po co miałoby być to usztywnienie...

starlet i pościel niesamowita (!!!!!) i rożek na prawdę fajne te rzeczy kupiłaś...tak się zastanawiam bo kupiłam rożek nie usztywniany i sama nie wiem czy to ważne???

Nie to nie jest konieczne, ale moj maz pewniej sie czul na poczatku trzymajac takiego malego czlowieczka - tak jakby plecki sa lepiej podtrzymywane.
A to usztywnienie w tym rozku jest takie inne. U cory mialam taka twardawa wkladke a tu jest tak jakby pogrubiony ten material z ktorego jest wykonany rozek.

Ja tylko na chwilke..
Coś dziewczeta słabo te kciuki trzymałyście :/wyszła mi cukrzyca, po 2h miałam 147. Na czczo 87. Mówili, że dieta powinna wystarczyć i pomiary codzienne cukru. Czy macie może jakąś wiedze na ten temat?
Np. od kiedy stosuję się insulinę.
jak to jest z porodem, czy indukują wcześniej ze względu na cukrzycę?
Poza tym miałam usg, i tu na szczęście wszystko ok, synus waży juz ponad 1kg :) i wszystko dobrze.
Powiem Wam, że jestem okropnie wystraszona tą cukrzycą, dietą bo ja nigdy nie potrafiłam stosować jakiejś diety, nie potrafię zdrowo gotować. Wyszłam ze szpitala i kupiłam sobie Marsa. mam ciągle wrażenie, że to jakaś pomyłka, że to jets niemożliwe. To jest jakiś kosmos.:((((

reklama
hmm to zmienia postać rzeczy... muszę sobie zanotować dane sprzedawcy ;) bo ja z kupowaniem czekam wciąż nie wiadomo na co :p

no no już czas... powiem Wam szczerze, że na tym etapie ciąży nie wyobrażam sobie latania po sklepach i kupowania...może to tylko ja tak mam, ale jestem już zmęczona, szybko dyszę i sapię i po pół godziny łażenia po prostu padam na pyszczek, łapie mnie kolka, nogi rwą do dołu i marzę o tym by już siedzieć w domku:):) Tu jakoś czuję się bezpiecznie... pozostaje uwielbiane allegro:p

Do góry