reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

ehtele sukienka ladna tylko pierwsze co mi sie rzucilo to kolor - nie mam generalnie nic do niego tylko tak sobie mysle, ze jasny powieksza a w ciazy to juz jest sie wiekszym....wiec wiesz o co mi chodzi, czy nie bedzie sie w tym jak beza wygladac....:sorry2: lepiej chyba cos w ciemniejszych barwach szukac, tak mysle.

madziujko skontaktuj sie z ginem jakby co....mnie od jakiegos czasu bardzo boli krocze, jakby ktos mnie obil. Malo moge chodzic, bo zaraz boli. A tu jeszcze tyle do konca. Moj maz tez cos przebakiwal, ze moze kilkudniowy wyjazd mu sie szykuje w czerwcu i nie wyobrazam sobie byc sama z cora - na zakupy nie chodze, bo boli krocze, a tu jeszcze z nia bym musiala, do tego dieta cukrzycowa...maz mowi, ze jakby co odmowi tej delgacji, ale zobaczymy.

Ja musialam na miasto pojechac zalatwic pare spraw, chodze jak zolw i oczywiscie juz musze lezec bo kluje mnie w kroczu :dry: No ale wstapilam po drodze do sklepu i kupilam posciel, butelke i szczotke do niej i rozek. Ceny porownywalne z allegro wiec sie nie oplacalo przez internet kupowac.

reklama
pati ja mam to samo! od rana kwitnę przed kompem... NIC nie robię.. siedzę i gniję dosłownie... za oknem zimnica taka że łepetynę urywa, na szczęście dziecko dziś moje grzeczniutkie... trzebaby się za jakiś obiad wziąć, ogarnąć się.. prasowanie czeka, kurze łazienka i takietam... ale weny BRAK!

tez mam dzisiaj jakis kiepski dzien, nic mi sie nie chce, ledwo wstalam na zajecia rano. chyba sie poloze na chwile, nauka nie zając ;)

w Gdańsku tez pogoda paskudna i nic mi sie nie chce.
ethele sukienka super- z tym ze ja wole ciemniejsze kolory i w czerni czylabym sie super- do tego jasniejsze dodatki i ja czulabym sie jak rybka w wodzie:))))))))
bombusiu u mnie to moj tato ciagle mowi ze mi tylek urusl:)))))) ale juz sie do tego przyzyczailam i smieje sie z tego no bo co mam plakac? w ciazy jestem pzrecierz to mi wolno przytyc:)))))))))
fiufiuu ale mi narobilas smaka na te croasanty- nie ma bata jutro je robie:))))))))))
madziujko dla pewnosci lepiej skontaktuj sie z ginem, wez no spe i odpoczywaj. moze rzeczywiscie jestes zagazowana, odpoczywaj.

marulka - no u mnie też z weną problem, szkoda że mi nie ma kto obiadu pod nos podsunąć bo bym nie pogardziła:tak:, a tak sama będę coś musiała wymodzić, może tak jak ty ostatnio zrobię naleśniki... na razie na pocieszenie zrobiłam sobie budyń waniliowy:-p
martuśka - pewnie że nie ucieknie;-) odpoczywaj sobie
generalnie widzę że dziś pogoda wszystkie nas dobija:baffled:

Pogoda rozstraja wszystkich. Rano obiecalam sobie porządki w domu - odkurzanie, mycie, kurze, pranie, ale jest 13, a ja w piżamie! Zgrozo!

Nektarynko, lipa u Ciebie, ja też nie znoszę takich sytuacji...
Co do imienia jednak to chyba lepiej sobie darować :sorry2:
Zanim będziesz nosić w brzuszku córeczkę to może Ci się odmienić upodobanie co do imienia, a bratowa, (a gorzej jak jeszcze brat) będzie Ci to wypominała przez lata :dry: Niestety, kto pierwszy ten lepszy :sorry2: A może nazwie jednak Julia??
tak sobie pomyslalam ze moze podstepem.. bede zachwycac sie jakie to imie Julia ładne.. (nie powiem bo tez mi sie podoba ale za duzo Julek wokoło..)
z drugiej strony może masz racje, że zanim mi sie trafi córka to może wybiore inne imie.. ale to i tak bardzo bolało.. po pprostu jak sie o cos bedzie pytala w zwiazku z dzieckiem to bede odpowiadac wymijająco..

Nektarynko... u mnie było jeszcze ciekawiej, bo siostra męża w ogóle nie chciała już mieć drugiego dziecka, tzn co się pytaliśmy to nie, nie, nie - jak się okazało, że jestem w ciąży i uwaga teściów (jej rodziców) skupiła się bardziej na nas, to prosze już jest w ciązy...może to przypadek, ale razem z mężem stwierdziliśmy, że jednak nie, tym bardziej, że różne sprawy i sytuacje były juz wcześniej podobne... na początku było to dla nas przykre, ale nie można być egoistą, niech się wszyscy cieszą:)

u nas było podobnie.. my poltorej roku sie staralismy a oni zaczeli 3 miesiace przed slubem i 3 miesiace po sie udalo.. w kazdym razie jakos na poczatku ciazy zapytała ile sie staralismy odpowiedzialam ze poltorej roku a ona w smiech i ze oni tylko pol roku... myslalam ze mnie krew zaleje.. takich czy podobnych sytuacji mogłabym na pęczki wymieniac..
kolejna związana z moją mamą.. mama im kupila kocyk taki ładny gruby i dała jej a ona "Pani (bo tak sie jeszcze zwraca) chyba głupia" mama w szoku.. fakt ze bratowa przeprosila mame na nastepny dzien za namową mojego brata, ale moja mama powiedziała ze więcej im nic nie kupi.. tylko ze z moją mamą różnie bywa, raz powie tak a za jakis czas jej przejdzie.. ja z kolei jestem troszke mściwa..

Fiuu uwielbiam jak Nigela gotuję.. a te ciasteczka.. mmm pycha..

Ostatnia edycja:
bogusia007 kobitko nie pisz takimi małymi literami bo ja nic nie widzę:sorry2:

Pajkaa sprawdzałam ale nic z zakrytymi ramionami nie znalazłam:dry:

fiuufiuu jesteś kochana:-D z Twoich propozycji myślę o tej...

sukienka Ciążowa_ r.M PURPURA (1025122037) - Aukcje internetowe Allegro

co myślicie?

Ola_ to wyślij trochę słońca do mnie:-D i Bianka i Blanka to fajne imiona, mnie bardzo się podobają...:-p

marulka czyli która? bo 4 jest kolorowa...:sorry2: Co myślisz o tej, którą wyżej pokazałam...

madziujka jak dla mnie konsultacje u lekarza wskazane...:tak:

starlet
to je chcę to zobczyć:-D wklej zdjęcia:-D a co do kiecki to rzeczywiście może będę wyglądać jak beza...ehhh muszę pomyśleć...jeszcze raz skoczę do sklepu może coś wyniucham...

reklama
Dopiero w czwartek idę do lekarza.
Za to nie ruszam się dziś z łóżka, tylko kibelek
i jedzonko dla mnie i Natusi.
A żal mi tej mojej córci, bo ładnie na dworze,
a ona musi w domu samiutka się bawić.
Kochana perełka.
Codziennie rano się mnie pyta:
Jak się czuję Twój brzuszek?

Zazdroszczę Wam rodzinki blisko.
Ile bym dała, aby ktoś mógł wziąć Natusię na plac zabaw.

Do góry