reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Bombusiu młody na pewno nie chciał źle-ale co on może wiedzieć o odbiorze żartów przez kobiety w ciąży?:) Pomyśl, jak mu kiedyś przyłoży jego kobieta za podobną uwagę:)

Duralex ma lać do sierpnia??? Ostatnio słyszałam, że do czerwca… Ja się cieszę z jednej strony, że pylić nie będzie, ale trochę bym się przemęczyła dla paru słonecznych dni…:) Poza tym lać może w nocy, w dzień niech świeci, wszyscy będą zadowoleni:)

Polianno nie pomogę-u nas gotuje mąż, ja jestem podkuchenna (dowodzę zmywarką i sprzątam sajgon po jego wyczynach w kuchni).

Zmykam tymczasem-chyba trochę przestaje padać, a ja muszę na pocztę-może się przemknę między kropelkami…:)

reklama
[
Black opal generalnie nie mam siły na chodzenie po sklepach...byłam wczoraj i się tylko niepotrzebnie zdołowałam...więc kupię na necie a do 30 dni można zwrócić...więc dlatego kupię przez neta i mam nadzieję, że trafię...jak nie trafię to zwrócę:)

co do pocenia się do nie mam z tym problemu (chyba nigdy się nie spociłam - dziwne - )...zresztą żadnych konkretniejszych tańców u mnie i tak nie będzie...

kolor hmmm lubię intensywne kolory, ale tylko tę znalazłam z zakrytymi ramionami i jest opcja krem albo czerń...a myślę o dodatkach czerwonych (korale i buty) więc mogłoby być ok...muszę to przemyśleć...

dziękuję Wam za rady:)

ja mysle, ze z tymi dodatkami czerwonymi bardzo ladnie bedzie kremowa wyglądała. W czarnej to raczej na wesele jak dla mnie nie wypada isc (ja mam takie zdanie bo czerń raczej zarezerwowana na pogrzeby) a oglądałaś w bon-prix? tam też czasami mają fajne sukienki:)

dziewczynki ja lece odezwe sie po wizycie.

Dzień dobry (chociaż dla mnie nie bardzo dobry- dopiero co przyszła nam podwyżka za mieszkanie 200 zł miesięcznie-elewację będziemy robić, a dzisiaj 140 zł niedopłaty za wywóz nieczystości. Normalnie trafi mnie coś chyba:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:)
Martuśka- gratuluję wizyty, też bym chciała mieć tylko tyle na plusie, ostatnio miałam ok.11 a to było miesiąc temu. Jutro się dowiem ile znowu przybyło. Wolę nie myśleć:baffled:
Kassia181- dobrze,że siostra Cię podratowała. Ja to też teraz jakiś roztrzepaniec jestem:zawstydzona/y:
Aga_Natalia- ja też już puchę. W pierwszej ciąży też tak miałam:no::wściekła/y:
Ewelinka- olej teściową. Ona miała swoją szansę na wybór imienia. Teraz to jest Wasza sprawa;-)
Polianna- ja mam skurcze łydek -najczęściej w nocy:no::wściekła/y::no::wściekła/y:, a teściowa niech sobie buzię zaszyje,żeby takich mądrości nie wygłaszała. Ale babsztyl:wściekła/y:
monika8112- trzymam kciuki za mamę;-):tak:
MamaAneta- u nas tak było w tamtym roku. Kaska nie wpływała,mąż się poszedł zapytać i okazało się,że coś jest źle. Urząd nas nie raczył o tym poinformować, złożyliśmy korekty i dość szybko zwrócili kasę;-):tak:
Marulka- fajniutki sen nie ma co :-D
Ehtele- sukienka fajna,ale dekolt (i tu zgadzam się z Marulką Marulka) taki nieciekawy:dry:
Malagonia- wolniej kobietko (ale ja też pędzę,a później muszę na ławce siadać,bo rady nie daję)

Odebrałam wynik z glukozy i jest oki:-)
Kciuki za wizyty zaciśnięte. Pozdrawiam;-):tak:

Ostatnia edycja:
dziś pierwszy raz wybrałam się szybciej na badania, ale stwierdzam, że lepsze są późniejsze godziny. z rańca to tyle ludziów a krzesła takie tam wygodne, że o ho ho :-p no ale wyniki jutro a wizyta jednak w czwartek, bo dr jutro nie ma. spotkałam koleżankę, która ma termin za 6 dni ślicznie wygląda :-) a poza tym to chyba zaraz usnę :-p i co chwile boli mnie dziąsło w innym miejscu wrr :wściekła/y:

Bombusia jak byłam na weekend w Łodzi to też słońca nie widziałam. Ale od poniedziałku jestem tu w Szczecinie i wczoraj było słonko cały dzień, dziś z rana było ale już się zmyło :baffled::szok:

ehtele sukienka bombowa :tak: tylko właśnie jak dziewczyny wspominały czasem skóra nie oddycha przez materiał i są nie fajne niespodzianki :baffled: ale jak nie masz z tym problemu to czemu nie wystąpić w tak ślicznej kreacji :-)

kurcze dopiero mnie oswiecilo ze dzis 18 a moja siostra ma termin porodu kurcze szkoda ze jest tak daleko :( nie odbiera tet hmm czyzby???????????? moze jej sie przedluzy????/

Hej sierpnióweczki:)
U mnie na szczęście przestało mocno padać, ale oczywiście jest brzydko strasznie buro i ponuro... no ale coż, pozostaje nam czekać aż słoneczko się przebije
Kasikz powodzenia na wizycie:)! Na pewno wszystko będzie dobrze:)
Alaa za ciebie również 3mam kciuki!:)
Ehtele sukieneczka bardzo ale to bardzo ładna, klasyczna elegancka z klasą. Lubię tego typu sukienki. Jesli kolor dla ciebie zbyt blady, to mozesz nadrobić jakimiś dodatkami i będzie super. Na pewno będziesz wyglądać pięknie, mogę sobie ciebie wyobrazić w tej kreacji;)
a z sukienek które podała FIU myślę, że najardziej odpowiednia jest ta z satyny, oczywiście wszystkie są piekne, tylko, że te z elastanem tak dziwnie na tyłu się opierają
Pajeczko, Wuzelek też rozmyślam już o staniku dla karmiących, mam dosyć duży biust a teraz w ciaży to już w ogóle zaszalał z rośnięciem; 90 E:/ Boję się, że później będzie jeszcze większy. Myślę, że jeśli chodzi o obwód dobrym rozwiązaniem będzie ta przedłużka (haftka), a miseczka jak dla mnie niestety nie może być zbyt miękka, musza być fiszbiny, bo duży biust ma pewne wymagania...:)
Bombusia... no to syn cię skomentował..hihi ale nie martw się, ja ostatnio tez się pytam męża czy ogólnie przytyłam (bo dużo osób mówi mi, że prawie nic po mnie nie widać) - na co mój maż, że tyłeczek mi trochę urósł....no cóż.... będziemy później walczyć o powrót do starej formy:)
Polianna jeśli chcesz coś szybkiego, fajnego to polecam np. małe kanapeczki (zamiast chlebka możesz użyć małe sucharki 2cm na 2cm - są np. w biedronce) i przyozdobić je różnymi smakołykami, szynka, serkiem białym,zółtym, ogórkiem, pomidorkiem, oliwką itp itp to już twoja inwencja twórcza:)
Możesz zrobić np. sałatkę grecką, też robi się szybko a jest pyszna

Ostatnio pisałyście o imionach, o tym jak teściowym się nie podobają i próbują je zmienić. My ostatnio rodzinnie nieźle się uśmialiśmy, bo moja mama kręciła nosem na nasze propozycje imion, np. Blanka. Po czym powiedziała, że jej się podoba Abigeil na co my z mężem parskneliśmy śmiechem - a ja niewiele myśląc powiedziałm - że trzeba było tak swoje dzieci nazwa;lol
Myslę, że nie ma co sie za bardzo stresować wyborem imienia, bo ostateczny wybór i tak należy do nas, a nawet jeśli mamie, teściowej na poczatku się nie będzie podobać - to i tak pożniej będzie ukochany Igor itp itp

Ostatnia edycja:
Ja ostatnio budzę się ze skurczami. Jak nie łydka,to stopa .A dziś nawet obudził mnie skurcz,ale jakby pojedynczgo mięśnia w brzuchu. Bolało z jednej strony, w jednym konkretnym odcinku.Ból dokładnie taki jak przy skurczach łydek...
W poprzedniej ciąży też witałam 3 trymestr ze skurczami nóg i notoryczną zgagą.
jesli chodzi o skurcze łydek.. kiedys ciocia mi polecila jeden sposób (jest niezawodny jak dla mnie).. jak czujesz ze lapie Cie skurcz w nodze to palce przyciagnij do siebie.. puszcza od razu.. ja juz tak kilka razy miałam i nie mam potem odczucia ze zlapal mnie wczesniej skurcz.. raz jak mnie złapał to noga kilka dni bolała.. moze komus sie ten sposób przyda
Witam obiecuje zaraz poczytać i poodnosić sie do postów ale najpierw musze się wam wyżalić bo tylko wy mnie zrozumiecie :tak: jestem po prostu wk......a:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jak pisałam pare dni wcześniej czekałam na kase z rozliczenia była przeznaczona na wózek ,łóżko dla Kubusia i materac ,dzisiaj po 3 miesiącach zamiast kasy dostałam pismo ze nie zgadza sie jedna cyferka w nipie i musze przyjechać poprawić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wiec juz wk.......a ze po takim czsie dopiero piszą jakby wcześniej nie było można:wściekła/y::wściekła/y: dzwonie więc i prosze czy moge faksem lub telefonicznie podać bo jestem w ciąży i jest mi ciężko do nich dojechać usłyszałam ze nie wiec ciśnienie mi podskoczyło i pytam ile mają czasu po tym jak uzupełnie i słysze ze kolejne 3 miesiące :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:,wtedy już nie wyrobiłam i powiedziałam co o tym myśle ,wtedy usłyszałam ze może wcześniej sie jednak uda mi wysłać zobaczymy jutro jak tam wpadne .Pozatym mój M kochany obiaśnił mi wczoraj ze bedzie do lipca pracował w każdy weekend:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wiec sie pytam kiedy zamieża pokupować wszystkie rzeczy dla Majki bo w lipcu to ja na pewno nie bede jeszcze po sklepach latała jak już nie mam siły ,a on na to ze ja panikara jestem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a on ze wszystkim zdąży ciekawa jestem .Bo to on zabierze d....pe w troki do pracy a mnie ze wszystkim samą zostawi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wspolcczuje uganiania sie za biurokracją.. to jest porazka.. jak nie nakrzyczysz to Cie spławią..
jeszcze pytanko do mam, które juz mają dzieciaczki
bo ja mam tak, ze rozmiar miski w biustonoszu mi sie nie zmienił, nawet mi nie urosly aż tak piersi, ale za to pod biustem z 80 zrobiło sie juz 90. Doradźcie jaki biustonosz do karmienia mam kupić?/ bo nie wiem czy te 90 mi sie jeszcze powiększy?? czy to przez brzuszek tak dziwnie jest
ja póki co mam jeden biustonosz kupiony i jest on taki prawie w sam raz.. (kupowany w ciemno) ale jeszcze troszke luzu jest..

jesli chodzi o mieseczki.. mylisz sie jesli myslisz ze masz taką samą miseczke.. miseczka rośnie razem z obwodem czyli miseczka B przy obwodzie 75 jest duzo mniejsza niz przy obwodzie 100.. wiem co mówie bo akurat stanikami handluje..

jesli o mnie chodzi to obwod praktycznie mi sie nie powiekszyl, tzn cos sie powiekszyl bo zapinam sie haftke dalej.. ale na wszelki wypadek dokupiłam przedluzki do stanika (o ktorych napisałam ponizej) jest to dobra sprawa.. a jesli chodzi o miseczki to nie nadarzam kupowac wiekszych.. poszłam w obwodzie biustu 8-10cm do przodu..

Pajka co do obwodu stanika to polecam Ci coś takiego
Haftka PRZEDŁUŻKA do obwodu biustonosza 3kolory (1044632083) - Aukcje internetowe Allegro
Powinnaś kupić takie cudo w każdej pasmanterii. U mnie w małym miasteczku nie miałam problemów.
to samo miałam proponowac.. kupilam sobie w pasmanterii (bo miałam juz na allegro zamawiac, okazało sie ze na allegro 5zł a w pasmanterii 2,30zł.. więc kupiłam sobie trzy roznego koloru..
No i dobry humor poszedł w diabły.. ;/ a to wszystko przez teściową!
A mianowicie, jak pisałam przedtem wybraliśmy wstępnie z A imię dla synusia. Igorek. A teściowa od razu ze nie bardzo się nadaje. Ze takie ruskie i mało popularne itp ze lepsze np. Mateusz albo Błażej..
Ajć już nie wytrzymuje- nawet nam imię chce wybierać! Buu wkurzyłam się!
miałam podobną sytuacje ale jednak inna.. zanim dowiedzieliśmy się czy bedzie chłopczyk czy dziewczynka, wybraliśmy sobie imie dla obu.. dla dziewczynki Madzia a dla chłopca Kacperek.. i z racji takiej ze bedziemy mieli chłopca stwierdziliśmy ze kolejnym dziecku jeśli trafi się dziewczynka to bedzie Magdalena.. a na komuni w niedziele ktos zapytał mojej bratowej jak da na imie jesli faktycznie bedzie dziewczynka a ta wypaliła ze Magdalena no albo Julia.. czułam jakby dostała z liscia w twarz..
czy jest jakis delikatny sposob odwiedzenia ich od tego pomysłu?
moja bratowa prawie wszystko kopiuje ode mnie.. najpierw chciala jakis wózek taki normalny bez skretnych kół, ja mowie ze kupuje ze skretnymi no to juz jest zmiana..
spodnie ciążowe kupilam sobie w odcieniu szarosci to pare tygodni pozniej ona takie same sobie kupila (na szczescie trafilam na wyprzedaż i kupilam sobie jasne w ktorych o niebo lepiej wyglądam
oliwke kupilam sobie z johnsona w zelu to kupila identyczną.. ja jestem troszke przewrazliwiona jesli chodzi o te same rzeczy.. dlatego tez jak mam cos kupic jakiejs firmy (model) to nie mowie bo wiem ze zaraz ona to samo kupi albo to samo bedzie chciala kupic, dlatego marka wózka poki co jest objeta tajemnicą..

Ostatnia edycja:
Bombusiu- Ty i duzy tyłek...ta jasne:D capnij młodego w ucho i niech się uspokoi...chłop niezależnie od wieku bywa ....irytujący. (chwilowa zmiana tematu- tak się zastanawiam, że ja będe rodzić ino synów, to nie odpuszcze póki mi się córka nie pojawi- choćbym musiała zmienić dostawce materiału genetycznego! :D)

Polianno- zrób sałatkę jakąś wiosenna- cesara Ci polecam, bo jest na zimno- ciepło (kurczak ciepły reszta zimna);
a na deser- tanie i szybkie- croissant domewej roboty (kupujesz mrożone ciasto francuskie tabliczkę dobrej czekolady. Ciasto na stół rozkładasz i tniesz na prostokąciki, na środku układasz kosteczkę czekolady, zwijasz od jednego rogu do drugiego po przekątnej- do piekarnika na 20 min aż sie zaruniemia i na talerz- gorące rogaliki z plynną czekoladką...hmmm pyyyycha :D

http://nigellalawsonprzepisy.blogspot.com/2009/02/czekoladowe-croissants-nigella.html
[video=youtube;WoArHvno4LE]http://www.youtube.com/watch?v=WoArHvno4LE[/video]

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry