reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

matko kobiety ale Wy w tej kuchni szalejecie... :D podziwiam naprawdę. Sądzę, że sama też tak bym śmigała ale... milion spraw na głowie, a przecież cały dzień siedzę w domu. Będzie lipiec, to się zawezmę i już.
Dziś zaczęłam się trochę bać porodu... Byłam w toalecie i nie szło mi najlepiej i sobie pomyślałam co to będzie za te 3 miesiące...ojeju będzie bolało...

reklama
Bogusiu86 powodzenia na dzisiejszej wizycie:-D

A tak w ogóle kiedy zaczynają się Wam częstsze wizyty u gienka?
Bo mój mnie poinformował, że teraz wizyta będzie co 3 tygodnie:szok: nie wiem czy to potrzebne ale jak sobie tak policzyłam miałam już
8 wizyt x 130 zł to jest 1040zł:szok::shocked2:
a teraz czekają mnie częstsze wizyty pewnie z 3 lub 4 więc w sumie lekarz zarobi na mnie w ciągu całej ciąży (zakładając 12 wizyt) 1560 zł masakra...
a takich dziewczyn jak ja ma mnóstwo...notes pęka w szwach i akurat mój lekarz nie przyjmuje nikogo na pojedyncze wizyty...tylko prowadzenie ciąży...jeśli ktoś chce coś jednorazowego to mówi, że czasu nie ma...:sorry2:

Trzeba doliczyć do tego wszystkie badania, które wykonuję prywatnie...i jak tu nie mieć kasy w ciąży...:no:

interes się kręci...oby to nie był tylko interes...:happy2:

W moim wypadku jest tak, że wizyta to 90 PLN lub 130 PLN Gdzie obowiązkowe jest to USG czyli 3 wizyty za 130 (12, 22 i 30 tydzień) a reszta za 90 mimo, że na prawie każdym mam USG. Plus do tego - jako, że prywatnie to krew i mocz też płatne=- ale to są już sprawy groszowe.

Ehtel no niestety jak chcesz dobra w miare opieke musisz płacić..gratki na 30 tyzien..teraz poleci a pod koniec zwoooooooooooolni

Pati ja też nic nie mam prócz ciuszków po starszej córci i łóżeczka
ale pościel sobie juz wybrałam i chyba sprzedawce gdzie zamowie wiecej pierdółek..ale potrzebnych kosmetyki w sklepie ..czekam na czerwcowe pieniążki

u mnie dzis pieczarkowa.mniaam

Witam się w ponury mokry poniedziałek. U nie nadal leje i niestety wszystko pozalewane nawet po chodnikach nie można chodzić bo wszędzie pełno wody - chyba pojade kupić gumiaki :p

Witam się z rana :-)

Miły weekend minął:-( Był super zakupy, zmiana wystroju w pokoju, a wczoraj mój Marcinek zabrał mnie na obiadek do naszej ulubionej knajpki :-)
A dzisiaj zwariowany dzień najpierw znowu do Salonu Opla, później wizyta u Sis,a najważniejsze odbędzie się o 16.30 czyli wizyta u mojego gina :-)

Ehtele Ale Cię wzieło na gotowanie :-) Szalejesz :-)

Bombusia Super zakupy :-)

Polianna Świetna stronka ze stanikami :-)

Martitka Ale Ci kuzynka zrobiła prezent:-) Super rzeczy i tak dużo :-)

no to kciuki zaciśnięte za wizytę:)

Bogusiu86 powodzenia na dzisiejszej wizycie:-D

A tak w ogóle kiedy zaczynają się Wam częstsze wizyty u gienka?
Bo mój mnie poinformował, że teraz wizyta będzie co 3 tygodnie:szok: nie wiem czy to potrzebne ale jak sobie tak policzyłam miałam już
8 wizyt x 130 zł to jest 1040zł:szok::shocked2:
a teraz czekają mnie częstsze wizyty pewnie z 3 lub 4 więc w sumie lekarz zarobi na mnie w ciągu całej ciąży (zakładając 12 wizyt) 1560 zł masakra...
a takich dziewczyn jak ja ma mnóstwo...notes pęka w szwach i akurat mój lekarz nie przyjmuje nikogo na pojedyncze wizyty...tylko prowadzenie ciąży...jeśli ktoś chce coś jednorazowego to mówi, że czasu nie ma...:sorry2:

Trzeba doliczyć do tego wszystkie badania, które wykonuję prywatnie...i jak tu nie mieć kasy w ciąży...:no:

interes się kręci...oby to nie był tylko interes...:happy2:

Ehtele gratuluje 30 tygodni :)
moja lekarka mi powiedziała, ze do 31 tc będę miala wizyty co miesiąc a potem już co tydzień.Więc co lekarz to inna praktyka.

Witam,

pogoda rzeczywiście paskudna, a komunikaty o zalanych drogach nieciekawe.

Ponieważ firma mi zapewnia prywatną opiekę, to chodzę sobie do prywatnej przychodni co mc, zlecają mi badanka, robię je, a mimo to co miesiąc jestem też u innego lekarza, płacę mu tak, jak ethele - 130zł. Bardzo go lubię i dobrze się czuję po rozmowie z nim, więc bardziej chyba robi za psychologa, a że pracuje w szpitalu, w którym chce rodzić, to tym chętniej się tam pojawiam.

fiuufiuu - może to pomaga?:) ja obiecałam mężowi, że jak wyprowadzimy się od teściowej, to przypomnę mu, że też coś umiem:D, a że siedzę w domu, to mam czas. Ciągle jakieś sałatki, rybki, fileciki, aż jestem z siebie dumna, ale dzisiaj na obiad pierogi z jagodami w prezencie od teściówki:)

Witajcie :-) U mnie pogoda deszczowa, w sumie jak wszędzie, z tym, że nie ciekawie bo może być powtórka z powodzi :-:)-:)-( ehh
Ja dziś do stomatologa. Też jeszcze nic nie mam, a czas leci, ale większe zakupy w tym wyprawka będę robić koło czerwca, lipca, bo teraz mamy inne wydatki, ehhh :-( i tak cały czas, aż się zaczynam bać jak później wyrobimy z pensji + zasiłek wychowawczy?! Masakra będzie...

Życzę udanych wizyt i mimo pogody miłego dnia :-)

Hej kobietki, nie było mnie parę dni, ale jakoś nie miałam ochoty się udzielać, byłam dosyć zajęta, ale oczywiście regularnie was podczytywałam, aby być na bieżąco;)
Sierpień gratuluję udanej wizyty:) fajnie, że dzidziolek zdrowiusienko rośnie, a 9 kg to chyba nie dużo jak na ten tydzień;)
Pajkaa nie smuć się, wydaje mi się, że jesteś jedną z "przodowniczek" na naszym forum, ale rozumiem twoje odczucia, bo ja też czasami się tak czuję, tzn nikt nie odpowie na posta itp, ale ze swojej strony wiem, że czasem komuś nie odpowiadam, bo po prostu się nie znam i wolę nie pisać bzdur i nie wprowadzać kogoś w bład...mam nadzieję, że już lepiej...
fiuu butki faktycznie musisz wymienić na rozmiar mniejszy
saudades ja też ostatnio pisałam właśnie o tym, że zauwazyłam żyłki na nogach, przeraziło mnie to....bo mimo nadwagi nigdy
Kolumnea u mnie :(((( niestety pojawiły się małe rozstępy na brzuszku koło pępka, myślałąm, że tego uniknę, ale one pojawiły się dosłownie w jeden dzień i żadne żele duperele czy oliwki, pilingi nie pomogły... jak ktoś ma mieć... to niestety będzie miał czy tego chce czy nie... tak mi się wydaje...
Martitka gratuluję pięknych zdobyczy:) ehhh jak te wszystkie małe rzeczy cieszą:)
Ehtele z niedzielnymi obiadkami u mnie podobnie, z tym, ze my raczej jezdzimy do moich rodzicow, bo tesciowie mieszkaja troche dalej; obiadki pyszne... ale później ten Kubica... brrr nie cierpię 2 godziny nudy nudy i jeszcze raz nudy.. na szczęscie wczoraj udało się uniknąć, bo pojechalismy z mężem do Opola do znajmego który ma japońską restaracje - polecam wszystkim - jedzonko pychaaaaa - ul. Ozimska 4:)))
co do wizyt to ja płacę stosunkowo niedużo bo 80zł za wizytę, narazie chodzę co 4 tygodnie, na początko chodziłam co 3, ale teraz czuję się bardziej bezpiecznie jak czuję ruchy dzieciaczka; podobno pod koniec niektórzy lekarze chcą aby przychodzic nawet co 2 tygodnie!; badania na początku robiłam prywatnie, ale stwierdziałam, że to bez sensu... bo kupę kasy wydawałam, więc idę zawsze po skierowanie na badania do mojej przychodni dzielnicowej i praktycznie wszyskto mam za darmo, a badania są wykonywane w tym samym przyszpitalnym laboratorium...
Ewelinka imię Igor jest moim zdaniem bardzo ciekawe, miałam takie ucznia w zeszłym roku i był to bardzo fajny chłopczyk:)

kobietki u mnie paskudna pogoda od wczoraj leje i strasznie mnie to denerwuje... nigdy nie denerwował mnie deszcze, ale teraz to mnie po prostu wkurza, ze tak leje i noc i dzien i noc .... brrrrrrrrr
oooo wlasnie kurier przyniósł mi pakę z allegro z rzeczami dla dzidzi więc lecę kochane....:DDD

Olu witaj:tak: tęskniłyśmy:-p

Ewelinko pościel dla mnie fajniutka...i imię Igor również baardzo mi się podoba...ale u mnie już jeden Igor jest:)

Pajeczko o tak jakieś fajne gumiaki by się przydały heheh:-D:-D

Pati i jaki wózeczek wybraliście?:tak:

aaa co mi tam...mam gdzieś pogodę, ubieram się i wychodzę do reala:-) bo szału w domu dostanę:-p
idę się przygotować:tak:

reklama
Witajcie:-)
Wuzelek rozwal skarbówkę!!!! jestem za:-D
Mallaika no praca w tej Polsce to jakaś katastrofa... nie mam słów:eek:
Saudades o!, z kapustką to nie jadłam, ale powiem Ci, że wypróbuję i dam znać jak poszło, tylko muszę mieć dzień na pichcenie:tak:
Bogusia86, Bombusia - trzymam za Was kciukasy!:-) i za wszystkie co by się chciały dzisiaj wizytować, a nie poinformowały:-D
Madziujka nie mów o deszczu, bo ja dostanę apopleksji, mam już w mieszkaniu (blok) zalane całe ściany.. jestem załamana... do środy chyba się blok rozpłynie..
Pati1982 zdążysz, ja też nic nie mam praktycznie oprócz kilku ciuszków...
Ewelinka 2106 ja będę pościel kupować od razu z łóżeczkiem... a te ceny mnie rozwalają:sorry2: ale śliczna... Igor-nie znałam żadnego Igora, więc nie widzę nic złego w tym imieniu:-D Igorek, Igoruś... mmm:sorry2:
Fiuufiuu ja robię tak.... myślę sobie" yhm, nie byłam w ubikacji dzisiaj, nie byłam w ubikacji dzisiaj, nie byłam w ubikacji.. nie byłam... byłam.... am"... i po dwóch godzinkach szoruję aż mi się portki trzęsą:-D:-D:-D
Ehtele juz kiedyś myslałam ile gienkowie zarabiają i powiem Ci, że wyliczyłam sobie kwote ok. 30-40 tys, miesięcznie na wizytach domowych.. przynajmniej mój-brałam pod uwagę kwotę, ilość osób, ilość dni w tyg... no i tak mi sie wykalkulowało:eek:
u Ciebie 30 tydzień!!!!:rolleyes:
Panienka ja tez mam obawy, tylko, że u mnie T. nie ma pracy... to dopiero załamka.
Ola_ gdzies Ty była???;-)

Ja mam dzisiaj mnóstwo rzeczy do zrobienia a jeszcze się nie zebrałam, T. poszedł do sklepu...
Więc:
1. Zjeść śniadanie:-D:-D:-D
2. Lekarz- kontrola oskrzeli, skierowanie do ortopedy, skierowanie do Kliniki Okulistyki w Katowicach (bo jadę z babcią w czwartek 20 maja, to od razu zrobię sobie badania)
3. Poczta-wysłać paczki i kartkę dla mamy:rolleyes2:
4. Spółdzielnia - zapytać co maja zamiar zrobić z tymi ścianami????
5. Praca - podbic leg.ubezp. , popitolić pierdoły...
6. Być może jechać do Częstochowy żeby wybrać rzeczy u tego sprzedającego
Informacje o Użytkowniku berwis - Aukcje internetowe Allegro)

no i później paść z nochalem w poduszkę:-p

Do góry