reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Pajka ale Ci dobrze:)
Alaa masz dwa wyjścia:
-iść z nim na ugodę i zgodzić się na to co on proponuje, czyli zwrot kasy i komentarz pozytywny (ja czasami tak robiłam bo faktycznie ludzie czasami dzwonili, ugodowo podchodzili do sprawy, prosili itd.)
- z drugiej strony wystawili taka aukcje o takiej cenie i Ty ją dałaś, i nikogo nie powinno interesować czy oni się pomylili czy nie... każda zakończona aukcja ma już pełną formę kupna-sprzedaży i musi Ci sprzedać za taka cenę... możesz mu powiedzieć, że to nie Twoja wina a jego i on ponosi tego konsekwencje.. jeśli ma podstawy może zakończyć sprawę z pomocą Allegro, ale tu już jest skazany od razu na niepowodzenie.

Więc możesz tylko swoją dobrą wolą nie kupić od niego tych rzeczy za 1 zł... zalezy jakby on się zachowywał, wtedy ja wiedziałabym jak się zachować.

Wuzelek WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO...:)))))))))))))
Bombusia no właśnie nie wiem, bo sie jeszcze nie zebrałam, na razie pkt 1 wykonałam:p

Ostatnia edycja:
reklama
Alaa to jego problem, myślę, że warto złgosic ten problem do allegro i niech oni ci powiedzą co robić, według mnie niestety - czy tego chce czy nie - musi ci te rzeczy wysłać za tę 1zl (+koszt przesyłki); każdy by mógł po skończonej aukcji mówić, że się pomylił, ja też czasem coś wystawiam i trzeba to robić uważnie
Bombusia gratki z udanej wizyty:))
Wuzelek wszystkie naj naj naj z okazji urodzinek:) Spełeninia najskrytszych marzeń:)

Wuzelek wszystkiego Naj!!!! Dużo SŁonka radości i szczęścia...a maaaasę zdrowia

Ola ja choruję na wypiekacz do chleba..a powiedz Ty używasz mieszanek gotowych czy sama wrzucasz składniki?
Zażyczyłam sobie od wszystkich na urodziny ;-)

Alaa zgłoś do allegro sprawę..ich błąd nie Twój. to raz..masz prawo żądać dotrzymaniu umowy transakcji...chyba że masz dobre serce i pomożesz im..bo widać że sie nie znają

Bombusia jeszcze troszkę.

czy któraś sama od siebie ma zamiar robić wymaz z szyjki?

U nas zalewa....cały plac zalany wody do pół łydki kotłownia zalana..jeszcze troche i zacznie nam w kibelku woda wybijac:-(

Alaa teoretycznie musi ci sprzedac, ale obawiam sie, ze nic nie zalatwisz...skonczy sie co najwyzej tym, ze dostanie od ciebie negatywa, bo nikt go nie zmusi do wyslania tego za 1zl :-( allegro w takie sprawy w ogole nie lubi sie mieszac, pewnie jakbys ich poprosila o pomoc to wyslaliby tylko zapis z regulaminu albo odpisali, ze oni sie nie mieszaja w sprawy..niestety nie ma co liczyc na allegro z tego co slyszalam, chyba ze to bylby nie wiadomo jaki przekret na skale krajowa. Takze mozesz probowac z nim walczyc, ale jak nie bedzie chcial to ci nie wysle :no:

Dziękuję, dziękuję:)

Wiecie co, może ja jestem cięta (o sprawę Ali mi chodzi), ale za dużo spotkałam już na allegro naciągaczy, którzy robią coś na odwal a potem zaskoczeni, najchętniej by się wycofali. Wydaje mi się, że jesteśmy dorosłymi ludźmi, to są pewne umowy i trzeba ich dotrzymywać. Argument, że żona wystawiała a się nie zna... matko, jak w przedszkolu. Poza tym przesyłka 26 zł... a ile to ma ważyć-wiadomo, że na niej też zarobią. Co za problem wstawić cenę minimalną? Wiadomo, możesz się Alu z nimi dogadać i zrobić tak, jak oni chcą, ale mam wrażenie, że to ich tłumaczenie takie głupawe...:)

Bombusiu urząd stoi, ale sprawa załatwiona pomyślnie:)

Wuzelek wszystkiego najlepszego, zdrowiutkiego, różowego bobaska i pociechy ze swojej połówki, 100 lat, a na torta już idę, już sie szykuję hi hi:happy2:

A ja naobierałam sobie owoców:2 kiwi, duża pomarańcza, gruszka i się opycham mmmniam, jak mnie ruszy do Wuja Cezara to ino mig

Aaaa mój gin dziś powiedział, ze mam nie łykać kwasu foliowego, tylko witaminki co parę dni! I dał mi paczuszkę, bo akurat był u niego dystrybutor:) i zrobił mi KTG w gabinecie i powiedział, ze mały soldnie sie rusza, a ja dziś czuję jak za "mgłą" więc luzik Pajeczko tak musi być widocznie:)nie zawsze ruchy są intensywne!!!!!!!

Ostatnia edycja:
a ja dopiero wstałam... i dalej chce mi się spać :( Pogoda jest okropna, i w ogóle to zimno w tym mieszkaniu.

Mam problem- wygrałam aukcje w sobote ciuszków za 1 zł, wpłaciłam pieniądzę z przesyłka wyszło 26zł. I facet do mnie dzisiaj napisał, że zaszła pomyłka, że on ich nie odda za 1zł, i że mi zwróci pieniądze :wściekła/y:, że to żona wystawiała aukcje a ona się nie zna. i że cena minimalna miała być 100zł.I co ja mam zrobić?

zgłos na allegro sprawę aczkolwiek i tak go nie zmusisz do wyslania tego.

Witam listopadowo… (a niech mnie ktoś przekona, że to maj…). Dzionek mimo wszystko radosny, bo się byczę i zamawiam prezenty dla chrześniaka męża:) 6 czerwca mamy w Warszawie chrzciny, ja nie wiem, czy pojadę, bo jak na razie mam ograniczać takie dalekie wycieczki samochodem, ale zobaczymy. Widziałam, że niektóre z Was kombinują kreacje weselne-to wyższa szkoła jazdy w naszym stanie:)- ja znalazłam na ten chrzest fajną czekoladową tunikę z cieniutkiego płócienka, kołnierzyk, zakładki na biuście, pod biustem odcinana, tasiemka do związania, do pół uda, rękawki ¾, z możliwością podpięcia na krótkie. Taka dość prosta, ale elegancka. Pomyślałam, że założę do niej lniane spodnie i święto-co o tym myślicie??? Z fajnymi długimi kolczykami powinno być ok-chrzestną nie jestem, a w 8 miesiącu ciąży chcę, żeby było mi wygodnie (zwłaszcza, że kawałek będziemy jechać…). Aha zapomniałabym-zapraszam na tort, bo mam dziś urodzinki:)))

Ehtele gratuluję rozpoczęcia 30 tc:) Ja zaczynam we czwartek/piątek (w zależności od kalkulatora). Dolegliwości wszystkie minęły, ze zdrowiem psychicznym też nie najgorzej:)))Co do wizyt u lekarza ja mam takiego, który generalnie przyjmuje prywatnie, a jeden dzień na nfz, i chodzę na nfz:) Badania wszystkie bezpłatne, usg też robi sam. Od początku ciąży zawsze było co 3 tyg., a wiem, że już niedługo będzie co 2 tyg. (może nawet od najbliższej wizyty). Niektóre dziewczyny końcówkę mają nawet co tydzień… z torbami bym poszła…

Pajeczko też myślałam o kaloszkach:) Marzą mi się takie w stokrotki… ale drogie jak diabli…:(

Ciamajdko skarbówkę rozwaliłam!:))) Powiedziałam pani, że to oni sprawdzali dokumenty przy odbiorze i powiedzieli, że wszystko jest, więc teraz jeśli czegoś im brakuje to mogę najwyżej wysłać im pocztą, a nie jeździć tyle kilometrów, zwłaszcza że się przeprowadziłam i zmieniłam urząd – albo idę do mojego w moim mieście, albo wysyłam im pocztą, jestem w ciąży, na l4, żadnych wycieczek nie będzie!:) Pani nie dyskutowała (monolog miałam jak z „Dziadów”:)), grzecznie poprosiła, żeby przysłać pocztą, o ona już sobie odznacza. I tak ma być-jak ja w pracy coś nawalę, bo zapomnę albo nie sprawdzę, to mój problem i ja latam, a nie ludzi ganiam. Dumna jestem z siebie:)))
A u tego sprzedającego berwis mam zamiar zamówić łóżeczko z materacem i pościelą-daj znać, czy Twoje zakupy ok:)
Powodzenia w załatwianiu spraw!:)

Alaa nie daj się, jak nie wstawił ceny minimalnej to jego problem, niech nie udaje głupka-jak coś, interweniuj w allegro.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące w tym tygodniu:))) Ja mam w piątek... nie mogę się doczekać!

1559227xmr8ay638f.gif

Właśnie się dowiedziałam że jest w końcu mój nowy dowód osobisty do odbioru tak więc czeka mnie wycieczka do urzędu a potem latanie i zgłaszanie zmian:dry:
Ciamajdka - kartka dla mamy!!!:zawstydzona/y: dzięki!!!:tak: zapomniałabym a tak też coś ładnego poszukam, od razu dla obu Mam bo jak znam życie to mojemu mężowi przypomni się wtedy kiedy zostanie już tylko wykonanie telefonu;-)
Ehtele - mój mąż po naszej 1 wspólnej wizycie u gina jak zobaczył ile tam się babeczek przewija (płacimy 100zł za wizytę) stwierdził z bólem w głosie że trzeba było się uczyć i iść na ginekologa:-D teraz śmieje się że może nasze dziecko przejawi jakieś talenty w tej dziedzinie i w przyszłości będzie wspomagać biednych starych rodziców:rolleyes2:
jeśli chodzi o wózek to na razie mamy na topie jedo fyn 4DS freeline - ale kto wie może się nam jeszcze odmieni:tak:
Ewelinka - Igor fajne imię:tak: nam się w końcu też udało zawęzić wybór imienia dla synka do 4 więc jesteśmy na dobrej drodze:-D
wuzelek- najlepszego:-D a jaki torcik serwujesz? pomysł spodnie + elegancka tunika uważam za trafiony w 100% (sama tak chciałam iść na komunię ale ostatecznie nie zdecydowałam się jechać - za daleko) masz się czuć przecież przede wszystkim wygodnie i swobodnie:tak:
Ola_ - a ile kosztuje takie urządzenie do wypiekania chlebka? i trudne te przepisy?
madziujka - a jaką pościel wybrałaś? i u jakiego sprzedawcy? podeślij linka jak możesz;-) może odgapię:-p
Bombusiu - odpoczywaj, odpoczywaj, odpoczywaj:tak:,dasz radę, masz w domku fajnych facetów wszystkim się zajmą

reklama
Dziękuję kochane! Tort lodowy a co! Wiosny nie ma, trzeba wywoływać (w domku mam bardzo ciepło).

Pati dzięki za radę, też mi się wydaje, że to będzie fajnie wyglądało, prosto, elegancko ale wygodnie:)

Do góry