reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Od ósmej wieczorem do teraz spadło w krakowie ponad 40cm deszczu, czyli więcej niż średnia miesięczna... koszmar. ale pocieszam się, że za 2 tygodnie będzie 25stopni... jeszcze będziemy narzekać na upały :tak:

Panienka
, przynajmniej coś się dziś będzie u ciebie działo. u mnie nuuuudyyyy....

Ciamajdka, biedactwo, jeśli czujesz że coś nie tak to może rzeczywiście lepiej jechać na IP. Na pewno wszystko będzie ok :tak:

Ehtele, rzeczywiście z ciebie taka domestic goddess. że tyle masz energii i siły, żeby tak całą chatę trzymać w ryzach - zazdroszczę :-). Sprawdziłam to Cyclo 3 forte i jest napisane, że nie ma przeciwskazań do stosowania, więc po obiedzie podjadę do apteki :)

Monika, to dobre z tą parówką :-D ale przynajmniej coś zyskałaś - śniadanko do łóżka (nie to, żeby było ono w celu uniknięcia kolejnego płaczu;-))

Martuśka, sama bym się na takie spotkanie przeszła. gdzie to wynalazłaś?

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny :)

juz bardzo dawno nie udzielalam sie na ogolnym :( wiec nie odniose sie do Waszych postow, przepraszam :(
mam takie pytanie, bo wszystkie piszecie o zgadze, czy zadna z Was nie bierze Renni?? ja bez tego sie juz kilka miesiecy nie ruszam, bo to nie tylko na zgage, ale tez jak mdli i jest nie dobrze. zjadam to paczkami.

Witajcie kochane,

Kasia 2506 no jakoś tak przechodzi mi od mojego męża, że buszujemy po nocach:D:D:D A laboratorium to sobie jajuszka robi, powinni takie informacje umieszczać, a nie ktoś się nastawi na badanie i mają go w nosie...

Polianko mój mąż też ma urodziny 3 sierpnia:D:D:D, a mój tato 12 sierpnia - same lwy, czyli waleczne, głodne to złe i w sklepie spędzają mnóstwo czasu jak coś wybierają:D:D:D

Martitka udanych zakupów:)

Marulka to może niech on Tobie naklei:D

Saudades to skonsutuj to z lekarzem kochana, żylaki niestety to poważna sprawa:)

Ciamajdko no tak jest po alkoholu, że wszystko z człowieka wychodzi, ważne, że sobei szczerze porozmawialiście, cieszę się, że masz taki dobry kontakt z rodzicami,,,oni na pewno też za Tobą mocno tęsknią i Ciebie mocno kochają no i niebawem będę się cieszyć wnuczątkiem:)

Pajeczko oj ja też bym chciała, aby np. mój wspaniałomyślny mąż zrobił mi podobną niespodziankę, no ale szewc bez butów chodzi, może gdybym nie była związana z branżą to by było inaczej, a tak...to on mi tylko proponuje zakup zestawów fajnych kosmetyków - ale mnie się tego nie chce robić sanej:D:D:D:
Ja ostatnio zauważyłam u siebie, że tuż po jedzeniu mam ochotę zwymiotować, wydaje mi się, że żołądki nam się kurczą:( nie mają miejsca w brzuszku

Bogusia86 oj nic tak nie cieszy jak zakupki do domku:)

Bombusiu dlatego ja tak strasznie cieszę się na synusia:D:D:D zagonię do roboty:D niech się uczy:D gdy będzie już sam miał swój dom:D
Ja do mojego dzidziolka mówię, żeby siedział w brzuszku ile wlezie bo coraz częściej łapią mnie skurcze, ostatnio jak szłam w sklepie tak mnie złapało, że ledwo doszłam do ławki i zaczęłam płakać ze strachu

Moniczko mój pępek też wylazł:D:D:D a przyznam, że był bardzo głęboko, zawsze lekarz się dziwił, że mam dziurę w brzuchu:D:D:D:D I teraz każdy powtarza, że zamiast brzucha to rośnie mi pępek:D:D:D

Ehtele słońce gratuluję udanego leczo - to zawsze schodzi, z resztą na pewno było pyszne:D

A ja wczoraj cały dzień byłam w Krakowie na targach kosmetycznych LNE, przy okazji spotkałam Kingę RUsin i muszę przyznać, że na żywo wygląda o niebo lepiej niż w telewizji, telewizja ją baaaardzo postarza, a tak wygląda jak młoda dziewczyna:)

Wróciłam padnięta w nocy i zrobiłam rybkę, ziemniaczki z duuużą ilością koperku no i surówka z ogórów małosolnych i pomidorów i wiecie co, tak mi się żołądek skurczył, że prawie nic nie tknęłam...

Buziaki i miłego dnia:)

Zdjęcie-0075.jpgZdjęcie-0073.jpgZdjęcie-0072.jpg

Hello!!!!
Chciałam sie pochwalić moim nowym nabytkiem dla Alanka tj. ciuszki, becik i kocyk.
Dziś M mi zrobił niespodziankę i powiedział, ze ma trochę "lewego"grosza i zabrał mnie na naszą giełdę-rynek i pokupił maluszkowi cudeńka, jejku jak się cieszę:):):):)

Pisałam do Was 2 godz. temu 15 min. ale cały post mi sie skasował i tak się wsciekłam, ze musiałam natychmaist wyjść z domu.
Zaraz Was poczytam. Tylko pójdę po lody:)

Hejka :happy2:

Pogoda do bani, nie ma co robić :baffled:

Idę do sklepu i zrobię dziś słodki obiadek - ryż z jabłkami i bitą śmietaną :-)

Bombusia
te rękawiczki to zapewne tzw. rękawiczki niedrapki. Zakłada się je dzidziolkom, żeby się nie podrapały ostrymi paznokietkami :tak:

Mi pępek nie wyszedł, ale już się znacznie spłycił. Miałam zamiast pępka wielką dziurę, a teraz wygląda całkiem normalnie ;-) Nie sądzę, żeby wylazł zupełnie, ale zobaczymy :-p

Co do skurczy, to ja mam tak, że na chwilkę brzuszek mi się robi twardy i czuję ból (nie za mocny) taki jak na @ trochę, tak ciągnie w dół, w pachwiny. Nie wiem czy to skurcze B-H czy po prostu dzidziuś się wypina i uciska szyjkę. Na najbliższej wizycie opowiem o tym lekarzowi :tak:

A w ogóle dzidziusiowi to już po woli zaczyna ciasno być bo non stop się wierci :-) Ale mnie to tak cieszy :tak: Jak chodzę to tego nie czuję, chyba, że się wypina to wtedy tak, ale generalnie jak tylko usiądę albo się położę to zaczynają się takie harce, że cały brzuszek skacze - tak to ja jeszcze nie miałam :-D

Witam!!!!
No to piszę jeszcze raz:cool2:
Martitka b. fajne rzeczy masz już dla maluszka, kurcze mnie nie ma kto dawać:no:
Kasiz wytrzymaj jeszcze trochę zleci, dla maluszka zrobimy wszystko, a z facetami to tak już jest:baffled:
Fiuu ale Ty jesteś zawodniczka do północy buszowałaś po muzeach ja już daaawno spałam:tak:
Saudades,a czemu nie mozesz chodzić do szkoły rodzenia???:confused:
Ciamajdka powyginało Ci klawiaturę??? Kurcze niedobrze, jedź niech zreperują;-)
Monika no jazde miałaś z tymi parówkami, ale kochana flaka to Ty powinnaś umieć ściągać hi hi:happy2:. NO to M mamy obie kochanych, mój dziś zrobił na śniadanie kolorowe wiosenne kanapki iiiiii.........zjadłam jedną za dużo:no:
Ehtele leczo się udało, tak myślę, bo Adrian zjadł 2 miski:szok::szok:aż mu sie uszy trzęsły:)
Co do brzucha to więcej odpoczywaj kochana. bo na skurcze to jeszcze za wcześnie:tak:
Pajeczko u nas też pada i pada, no za oknem to tak jak w listopadzie:szok::baffled:a M mnie wyciagnął na ten rynek,ale wzięłam parasol i jakoś podreptaliśmy:)
Martuśka ale masz fajnie, badania dla mamusiek za darmo super:tak:
Milusia no widzisz wypoczywaj i staraj sie leżeć na ten brzuszek, aby nie dopuszczać do skurczy!!!!!:no::no:
Black dzięki już właśnie się dopiedziałam dziś od sprzedawczyni, ze to są łapki-niedrapki, ślicznie się nazywają:-)

No udało sie poklikać tym razem.
A co macie na obiadek wymyślnego Mamuśki, ja tylko żeberka w sosie grzybowym i buraczki zasmażane mmmniamcium:-D.
Życzę miłej i spokojnej niedzieli:)

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny :)

juz bardzo dawno nie udzielalam sie na ogolnym :( wiec nie odniose sie do Waszych postow, przepraszam :(
mam takie pytanie, bo wszystkie piszecie o zgadze, czy zadna z Was nie bierze Renni?? ja bez tego sie juz kilka miesiecy nie ruszam, bo to nie tylko na zgage, ale tez jak mdli i jest nie dobrze. zjadam to paczkami.

ja ogólnie nie jadam w ogóle tabletek. Jak rozmawiałam z lekarką powiedziala mi :po co jeść tablety skoro można ze zgagą walczyć naturalnie" I ja wolę no unikać rzeczy, po których mam zgagę i tak jak napisała FiuFiu zjeść sobie pół jogurtu naturalnego niż faszerować się Reni. A wiadomo każdy lek ma jakiś wpływ na ciąże.Niestety.

Zobacz załącznik 246051Zobacz załącznik 246050Zobacz załącznik 246049

Hello!!!!
Chciałam sie pochwalić moim nowym nabytkiem dla Alanka tj. ciuszki, becik i kocyk.
Dziś M mi zrobił niespodziankę i powiedział, ze ma trochę "lewego"grosza i zabrał mnie na naszą giełdę-rynek i pokupił maluszkowi cudeńka, jejku jak się cieszę:):):):)

Pisałam do Was 2 godz. temu 15 min. ale cały post mi sie skasował i tak się wsciekłam, ze musiałam natychmaist wyjść z domu.
Zaraz Was poczytam. Tylko pójdę po lody:)

no śliczne te ciuszki :)

Hejka :happy2:

Pogoda do bani, nie ma co robić :baffled:

Idę do sklepu i zrobię dziś słodki obiadek - ryż z jabłkami i bitą śmietaną :-)

Bombusia
te rękawiczki to zapewne tzw. rękawiczki niedrapki. Zakłada się je dzidziolkom, żeby się nie podrapały ostrymi paznokietkami :tak:

Mi pępek nie wyszedł, ale już się znacznie spłycił. Miałam zamiast pępka wielką dziurę, a teraz wygląda całkiem normalnie ;-) Nie sądzę, żeby wylazł zupełnie, ale zobaczymy :-p

Co do skurczy, to ja mam tak, że na chwilkę brzuszek mi się robi twardy i czuję ból (nie za mocny) taki jak na @ trochę, tak ciągnie w dół, w pachwiny. Nie wiem czy to skurcze B-H czy po prostu dzidziuś się wypina i uciska szyjkę. Na najbliższej wizycie opowiem o tym lekarzowi :tak:

A w ogóle dzidziusiowi to już po woli zaczyna ciasno być bo non stop się wierci :-) Ale mnie to tak cieszy :tak: Jak chodzę to tego nie czuję, chyba, że się wypina to wtedy tak, ale generalnie jak tylko usiądę albo się położę to zaczynają się takie harce, że cały brzuszek skacze - tak to ja jeszcze nie miałam :-D

mój to wierzga tymi nogami, ze jak dzisiaj robiłam obiad to non stop dostawałam kopy :p

Witam!!!!
No to piszę jeszcze raz:cool2:
Martitka b. fajne rzeczy masz już dla maluszka, kurcze mnie nie ma kto dawać:no:
Kasiz wytrzymaj jeszcze trochę zleci, dla maluszka zrobimy wszystko, a z facetami to tak już jest:baffled:
Fiuu ale Ty jesteś zawodniczka do północy buszowałaś po muzeach ja już daaawno spałam:tak:
Saudades,a czemu nie mozesz chodzić do szkoły rodzenia???:confused:
Ciamajdka powyginało Ci klawiaturę??? Kurcze niedobrze, jedź niech zreperują;-)
Monika no jazde miałaś z tymi parówkami, ale kochana flaka to Ty powinnaś umieć ściągać hi hi:happy2:. NO to M mamy obie kochanych, mój dziś zrobił na śniadanie kolorowe wiosenne kanapki iiiiii.........zjadłam jedną za dużo:no:
Ehtele leczo się udało, tak myślę, bo Adrian zjadł 2 miski:szok::szok:aż mu sie uszy trzęsły:)
Co do brzucha to więcej odpoczywaj kochana. bo na skurcze to jeszcze za wcześnie:tak:
Pajeczko u nas też pada i pada, no za oknem to tak jak w listopadzie:szok::baffled:a M mnie wyciagnął na ten rynek,ale wzięłam parasol i jakoś podreptaliśmy:)
Martuśka ale masz fajnie, badania dla mamusiek za darmo super:tak:
Milusia no widzisz wypoczywaj i staraj sie leżeć na ten brzuszek, aby nie dopuszczać do skurczy!!!!!:no::no:
Black dzięki już właśnie się dopiedziałam dziś od sprzedawczyni, ze to są łapki-niedrapki, ślicznie się nazywają:-)

No udało sie poklikać tym razem.
A co macie na obiadek wymyślnego Mamuśki, ja tylko żeberka w sosie grzybowym i buraczki zasmażane mmmniamcium:-D.
Życzę miłej i spokojnej niedzieli:)

Mój mąż w końcu też mnie wygiągnął na targ i zakupy, ale kupilamm Tygryski :p chrupki kukurydziane o smaku toffi i bylam taka szczęśliwa:p
a dzisiaj na obiadek zjadłam : pieczoną z jakbłkami cielęcinkę +żurawinka, do tego sałatka z serem feta, pomidorkiem, oliwkami, sałatą, ogórkiem+duszone pieczareczki+fryteczki :) i ruszać się nie umiem :p
a teraz zmykam na Kubicę:)

Bombusiu, już w 2/3 miesiącu ciąży lekarz mi powiedział, że nie wyda mi zaświadczenia zezwalającego na szkołę rodzenia (takie jest u mnie wymagane), mogę jedynie brać udział w samych wykładach. Powodem była moja miękka/otwarta szyjka i 2cm długości. Jednak teraz wszystko jest ok z szyjką (nie skraca się, jest zamknięta) więc może zmieni zdanie :D

Buraczki i żeberka. Mniammm :-)
U mnie ryba z porem i zupa ogórkowa. Od początku ciąży gotuję ja na zmianę z barszczem ukraińskim. O dziwo jeszcze się nie znudziła, w przeciwieństwie do reszty domowników (muszę się jednak postarać zrobić coś bardziej kreatywnego i wymyślnego, czytając wasze dania - wymiękam).

Pajka, również pyszny i zdrowy obiadek (widać, ze dodatkowe witaminki zbędne), ale i flipsów zabraknąć nie może! :-)

reklama
a my dzisiaj - bo mi sie nic robić wymyślnego ni chciało robić więc zapodałam sałatkę cesar domowej roboty- sałata lodowa, papryka, pomidor, ogórek, sucharki, które robił za grzanki no i kurczak podsmażony na patelni- całość w sosie czosnkowym na jogurcie.

Do góry