reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Witam z rana wściekła jak osa...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Mam ochotę zabic moją 14 letnią siostrę :wściekła/y: Wstałam sobie pare minut po 7 Ona ma do szkoły na 8,a do szkoły idzie 5 min... Ale widzę, że już o 7.20 ubiera buty więc mówię:

JA:Kasia pójdziesz mi do sklepu po bułki, bo nie ma pieczywa w domu?
ONA: Ja już muszę wychodzić!!! (krzyk)
JA: Przecież nawet 7.30 nie ma :crazy:
ONA: Ja na 7.30 to z koleżanka jestem umówiona.
JA: To ta koleżanka chwilę poczeka, od wczoraj słabo się czuje przecież o tym wiesz...
ONA: To trzeba wcześniej wstawać i używać słowa proszę:angry:

Ku*** co za rozpieszczone dziecko:crazy: Ja biegam codziennie po całym domu, sprzątam, robie pranie, pracuje, gotuje wszystko, a moja młodsza Sis wiecznie pyskuje i sie na mnie drze, a moja mama nic z tym nie robi :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: A jak Ja wczoraj rano pobiegłam po pieczywo i dodatkowo jej słodką bułkę do skzoły kupiłam to było ok... Chyba to był błąd przeprowadzka do mamy:no:
Bogusiu słoneczko nie denerwuj się , no tak 14 lat czyli wszyscy są beznadziejni i jej przeszkadzają tylko nie koleżanki, które mogą ją nawet wykorzystywać, no cóż przejrzy na oczy, przyjdzie czas, ze zrozumie, iż może tak naprawdę liczyć tylko na siostrę!!!!!

reklama
Witam dziewczynki,
dawno się u Was nie pojawiałam, ale ostatnio czuję się jak słoń w składzie porcelany.
Mam wrażenie że spuchłam widać to szczególnie na twarzy i najmniejszy wysiłek urasta do wielkich rozmiarów.
Oprócz tego zaczyna mnie stresować jazda egzaminacyjna która zbliza się wielkimi krokami.
Echh czuję sie przemęczona a tu jeszcze prawie trzy miesiące.

Mimo tego miłego dnia życzę Wszystkim

Dzieńdoberek:tak:
My dziś wyspani, chętnie bym jeszcze pospała ale mój mąż na 9 pognał do pracy więc wstałam razem z nim. Ostatnio wieczorami włączamy sobie relaksacyjną muzyczkę i powiem wam że nawet nie wiem kiedy odpływam;-) ale śpi się super. Polecam.
Ja wczoraj miałam jakiś gorszy dzień, nie wiem czy to Młody tak się układał, czy co, ale brzuszek twardniał, troszkę pobolewał, a już o żebrach i plecach nie wspomnę:-( Obiad robiłam prawie 2 godz bo nie byłam w stanie tyle stać lub siedzieć:no: i co jakiś czas musiałam się położyć. A dziś czuję się tak poobijana że ledwo chodzę. Fakt że ten nasz gagatek był wczoraj baaaaardzo aktywny ale żeby to on był tego sprawcą to nie chce mi się wierzyć.
Miłego dnia brzuchatki i wszystkim wizytującym powodzenia:tak:
sierpien8 - też się zastanawiam jak ja dam radę jeszcze te 3 miesiące skoro teraz tak się czuję:zawstydzona/y: a z drugiej strony trzymam kciuki i zaklinam maluszka żeby siedział tam jak najdłużej żeby wszystko było ok
Bogusia86 - szkoda nerwów, kiedyś wszystko się zmieni (a na pewno jak siostra będzie starsza możesz jej wypomnieć jaka była nastka;-))
monika8112 - to trzymam kciuki
Bombusia - też się czasem zastanawiam czemu ludzie robią takie rzeczy:no:, dobrze że u nas fajnie:tak:

witam sie
wczoraj dzwinie mnie brzuszek bolał musiałam wziąć nospe:(

Pajkaa ja po pierwszym trymestrze zmieniłam Folik na Feminatal 400 z DHA. Biorę go jeszcze przez tydzień, a od 30 tc przestawiam się na Prenatal DHA (sam), bo we wszystkich suplementach jest kwas foliowy, a pisałam Wam o badaniach odnośnie foliowego po 30 tc-mam astmatyka w rodzinie i nie mam zamiaru narażać dziecka na coś takiego. Jest wiosna, witaminek dostarczę sobie w naturalny sposób, zostanę na samym DHA:) A u mnie na 2. piętrze pachniało dziś przez okna świeżo skoszoną trawą…:)

Kiniusia witamy choć na chwilkę:) Trzymaj się tam i dbaj o siebie!

ja folik to biorę cały czas najpierw do końca I trumestru brałam normalnie a potem w witaminach, i chce wlasnie na te same witaminy przejść co Ty.

Witam bladym świtem Mamuśki!!!!!!!!!:-)
Co jest wstawać na poranną gimnastykę, biegusiem:-D:rofl2:!!!!
Ja już wyspana o dziwo, maluszek o 6.00 już zrobił rundkę na skakance w brzuszku, ale napiliśmy się szklaneczkę ciepłego mleczka i poszedł grzecznie dalej spać, a ja po cichu buszuję w domu, aby nie obudzić pierworodnego, do szkoły idzie dopiero na 9.00.

Wiecie co mam ploteczki dla Was,poczytalam sobie trochę (od 20 str. do końca) te Styczniówki 2011r. i jaki tam "dym" jest :szok::szok:i nieprzyjemna atmosfera brrr, u nas na szczęscie nigdy tak nie było.:no:
Podobno ta BLONDI co niby ma trojaczki to jakiś "fikcyjny troll" jest kituje tak równo o tych dzieicach, że:szok: dziewczyny się skapowały, bo dużo rzeczy, o których pisze się nie zgadza, teraz niby jest w szpitalu i jej mąż pisał, no cyrk. Podobno być moze jest nawet w dwóch osobach.
Pajkaa Ty chyba miałaś rację, że w 5 tyg. 3 serduszka???? Ale jazda!:baffled::crazy:
Czemu ludzie robią takie rzeczy ja nie pojmuję tego!!! Jak im się chce, no kurcze ja chyba jakaś tępa jestem, bo bym na to nie wpadła:no::no::wściekła/y::angry:!!!!

Ja z witamin biorę tylko Falvit Mama i to co 3 dni, do tego Folik i magnez codziennie i koniec, nic nie zmieniam.
Monika jak brzunio twardnieje to stawia się macica, trzeba wtedy dużo leżec, własciwie na to to tylko leżenie i no-spa:tak:
Aga_Natalia prawie w nocy naleśniki???? Niesamowita jesteś, ale cóż też bym zjadła:happy2:, ale placki ziemniaczane mmm, zrobię w sobotę:tak:
Kiniusia dbaj o siebie, jak pozaliczasz to napisz troszę do nas:-)
Dziękuję dziewczynki za info co do cukru, już sie nie denerwuję, choć na pewno ograniczę!

Idę zrobić sobie śniadanko, bom głodna.
Dziś serwuję jajeczka na miękko, do tego chlebuś razowy z pomidorkiem, rzodkiewką, ogórkiem i szczpyiorkiem pyyyycha:rofl2: Smacznego Justysiu. dziękuje;-)hi hi

Ale Bombusiu o co chodzi z tymi 5 tc i 3 serduszkami to co ona nie ma trojaczków??

Witam dziewczynki,
dawno się u Was nie pojawiałam, ale ostatnio czuję się jak słoń w składzie porcelany.
Mam wrażenie że spuchłam widać to szczególnie na twarzy i najmniejszy wysiłek urasta do wielkich rozmiarów.
Oprócz tego zaczyna mnie stresować jazda egzaminacyjna która zbliza się wielkimi krokami.
Echh czuję sie przemęczona a tu jeszcze prawie trzy miesiące.

Mimo tego miłego dnia życzę Wszystkim

nie martw się ja też ogólnie spuchnęłam na twarzy.

Bombusiu już doczytałam tak czułam, ze ta laska kłamie z tymi trojaczkami :))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam się ja, dzień dobry mamusie :-) U mnie coś pochmurno, przez to wstawać mi się nie chciało. A teraz już po śniadaniu, zabieram się za porządki, prasowanie, obiad. I jak tu odpocząć na L4 ? Chyba więcej miałam czasu jak pracowałam.... Życzę udanych wizyt, trzymam kciuki za Wasze skarbeczki :-) Miłego dnia :-)

Witam Kobietki :-)

Ale przeżyłam wczoraj masakrę... Wąż od pralki mi wyskoczył i woda zalała mieszkanie :wściekła/y: Byłam w domu i nic oczywiście nie było słychać.. Coś mnie tchnęło żeby zajrzeć do łazienki, wychodzę na przedpokój a tam już wody pełno :szok: Na szczęście do pokoi się nie nalało na panele tylko na płytkach w łazience, całym przedpokoju i trochę kuchni :no:
Rzuciłam się jak oszalała z ręcznikami na podłogę i zaczęłam zbierać tą wodę.. zadzwoniłam po mamę, wysłałam jej taksówkę i przyjechała mi pomóc (kochana jest!). Cały dzień brzuch mnie bolał tak się namachałam z tym zbieraniem wody i do tego stres niesamowity... Na szczęście sąsiadów nie zalałam.

Biorę od wczoraj scopolan bo brzuszek miałam twardy.

Nie nadrobię Was, bo nie mam siły jestem wyczerpana tymi przygodami, a w dodatku ostatnio cierpię na bezsenność :dry: Też Was tak biodra i nogi bolą od spania na boku?? No masakra! Jak się przekręcam z boku na bok w nocy to aż M się budzi tak stękam :baffled:

Hej dziewczyny :-) pogoda fatalna, a stukający wręcz walący o okna dachowe deszcz w nocy nie dał mi spać :baffled: z tego co czytam to mówicie, że nie złe halo jest na styczniówkah hehe jak będę miała więcej czasu to zerkne co tam się dzieje. A póki co musze ogarnąć trochę chatke a potem mykam na usg - już się stresuje i chyba dlatego mam twardy brzuszek, oby wszystko było dobrze - trzymajacie kciuki. Miłego dnia Wam życzę oraz udanych wizyt :-)

reklama
Do góry