reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Hej kobietki!!!

Pajko ;-) dlatego staram się pilnować,żeby mój pies z potrzebami biegał jak najdalej od ludzkiej cywilizacji.

Ucieszyłam się dzisiaj, bo US zwrócił mi podatek i mogę kupić wreszcie ciągle odkładane "na potem" łóżko dla Olimpii a to zwolnić dla Lilianki. Ufff...

Nasze nocnikowanie idzie idealnie. W ciągu dnia bez pieluchy i mała sama woła już że chc, na noc tylko póki co pieluszk zakładam.

reklama
Wszystkie się gdzieś pochowałyście, czyżby pora spać?:) To ja też zmykam, kolorowych snów:)
Ja dopiero miałam zamiar się przywitać, a te już znikaja do spania... ech.. :)

Monika to twardnienie brzucha nazywa sie stawianiem się macicy czy jakoś tak? Mam to samo jak mam pracowity dzień lub jak po prostu prasuję. Np. dziś. Cały dzień na nogach, załatwianie spraw, latanie po mieście i jeszcze zakupy. Pod koniec właśnie tak mi twardniał.. Pomaga no-spa i leżenie na boczku ;)

Ciamajdko ale się zaprawiłaś biedactwo... Pij dużo, leż dużo, stosuj się do zaleceń lekarza i będzie dobrze! Słyszałam, że rovamycine jest lekiem bezpiecznym w ciąży i często się go przepisuje. Więc nie martw się, że może zaszkodzić :)

A jeszcze co do wyników glukozy. U mnie są jakieś inne niż wy podajecie. Tzn na czczo mój wynik to 3,93 a godzinę po wypiciu glukozy to 5,33. Jakieś dziwne parametry w porównaniu to waszych. Hmm.

A jeszcze co do wyników glukozy. U mnie są jakieś inne niż wy podajecie. Tzn na czczo mój wynik to 3,93 a godzinę po wypiciu glukozy to 5,33. Jakieś dziwne parametry w porównaniu to waszych. Hmm.

ja też tak mam saudades- to oznacza, że wszystko w porządku i nasz cukier jest jak u zdrowej kobyły :p

Witam bladym świtem Mamuśki!!!!!!!!!:-)
Co jest wstawać na poranną gimnastykę, biegusiem:-D:rofl2:!!!!
Ja już wyspana o dziwo, maluszek o 6.00 już zrobił rundkę na skakance w brzuszku, ale napiliśmy się szklaneczkę ciepłego mleczka i poszedł grzecznie dalej spać, a ja po cichu buszuję w domu, aby nie obudzić pierworodnego, do szkoły idzie dopiero na 9.00.

Wiecie co mam ploteczki dla Was,poczytalam sobie trochę (od 20 str. do końca) te Styczniówki 2011r. i jaki tam "dym" jest :szok::szok:i nieprzyjemna atmosfera brrr, u nas na szczęscie nigdy tak nie było.:no:
Podobno ta BLONDI co niby ma trojaczki to jakiś "fikcyjny troll" jest kituje tak równo o tych dzieicach, że:szok: dziewczyny się skapowały, bo dużo rzeczy, o których pisze się nie zgadza, teraz niby jest w szpitalu i jej mąż pisał, no cyrk. Podobno być moze jest nawet w dwóch osobach.
Pajkaa Ty chyba miałaś rację, że w 5 tyg. 3 serduszka???? Ale jazda!:baffled::crazy:
Czemu ludzie robią takie rzeczy ja nie pojmuję tego!!! Jak im się chce, no kurcze ja chyba jakaś tępa jestem, bo bym na to nie wpadła:no::no::wściekła/y::angry:!!!!

Ja z witamin biorę tylko Falvit Mama i to co 3 dni, do tego Folik i magnez codziennie i koniec, nic nie zmieniam.
Monika jak brzunio twardnieje to stawia się macica, trzeba wtedy dużo leżec, własciwie na to to tylko leżenie i no-spa:tak:
Aga_Natalia prawie w nocy naleśniki???? Niesamowita jesteś, ale cóż też bym zjadła:happy2:, ale placki ziemniaczane mmm, zrobię w sobotę:tak:
Kiniusia dbaj o siebie, jak pozaliczasz to napisz troszę do nas:-)
Dziękuję dziewczynki za info co do cukru, już sie nie denerwuję, choć na pewno ograniczę!

Idę zrobić sobie śniadanko, bom głodna.
Dziś serwuję jajeczka na miękko, do tego chlebuś razowy z pomidorkiem, rzodkiewką, ogórkiem i szczpyiorkiem pyyyycha:rofl2: Smacznego Justysiu. dziękuje;-)hi hi

ja również witam z samego rana! dziś spał sie super bo całą noc lało i szalała burza:(
ale niestety mój mądry brat myśli że jak on wstaje przed 6 rano:( to wszyscy inni też, wywalił mnie sms czy moge mu pranie zrobić bo on nie ma kiedy, ręce opadają.
bombusia smacznego:)
też zaraz idę uszykować sobie coś do jedzenia bo już głodna jestem. miłego dnia wam życzę. wizytującym życzę powodzenia , w tym sobie:) idę na 17.00

J

Masz po prostu w innych jednostakch wynik podany. My w mg/dl a ty bodajze z tego co pamietam w mmol/dl. :-)

Milego dnia wszystkim! :-)

reklama
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Witam z rana wściekła jak osa...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Mam ochotę zabic moją 14 letnią siostrę :wściekła/y: Wstałam sobie pare minut po 7 Ona ma do szkoły na 8,a do szkoły idzie 5 min... Ale widzę, że już o 7.20 ubiera buty więc mówię:

JA:Kasia pójdziesz mi do sklepu po bułki, bo nie ma pieczywa w domu?
ONA: Ja już muszę wychodzić!!! (krzyk)
JA: Przecież nawet 7.30 nie ma :crazy:
ONA: Ja na 7.30 to z koleżanka jestem umówiona.
JA: To ta koleżanka chwilę poczeka, od wczoraj słabo się czuje przecież o tym wiesz...
ONA: To trzeba wcześniej wstawać i używać słowa proszę:angry:

Ku*** co za rozpieszczone dziecko:crazy: Ja biegam codziennie po całym domu, sprzątam, robie pranie, pracuje, gotuje wszystko, a moja młodsza Sis wiecznie pyskuje i sie na mnie drze, a moja mama nic z tym nie robi :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: A jak Ja wczoraj rano pobiegłam po pieczywo i dodatkowo jej słodką bułkę do skzoły kupiłam to było ok... Chyba to był błąd przeprowadzka do mamy:no:

Do góry