reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Hello witam sie po swietach :-D

Ja już u lekarza byłam, ale nie miałam usg, bo tam gdzie chodzę niestety trzeba miec dodatkowe skierowanie na usg. Poza tym to jeszcze było za wcześnie i zalecił usg za 10 dni.
Lekarz zbadał mnie palpacyjnie i stwierdził, że wszystko ok: szyjka wysoka, zamknięta, trzon macicy zwarty... W poniedziałek robię badania z krwi i moczu te podstawowe.

Na szczęscie 5.01 zaraz po usg udało mi się ustawić wizytę u lekarza, wiec już powinnam więcej wiedzieć:-)Teraz to mi nawet karty ciązy nie założył.

Robiłam dzisiaj sikańca - tym razem piękne 2 krechy wyraźne (pierwszy sikaniec był bardzo słabiutki - swoją ciążę opierałam bardziej na wynikach betki :-) )

Mnie tez jeszcze nie założyli karty ciąży podobno dopiero jak usłyszą serduszko ja bede miała zakładaną w poniedziałek widze, ze duzo dziewczynek jutro ma wizyty :tak:

Czesc dziwczynki.. ja dzis tylko bym spala i spala.. rano wstałam po 9 zjadłam sniadanko i chyba 11:30 poszłam znow spac, obudzil mnie telefon od mamy o 14.. i teraz znow poszlabym spac ale co ja w nocy bede robic jak sie teraz wyspie..

w kazdym razie zaczynam sie troszke bac przed poniedzialkowym USG, czy bedzie cos widac i czy wszystko bedzie w porzadku..

To zależy u mnie w tym czasie (ja byłam w 5 tyg i 6 dniu) było słychac juz serduszko, to zależy wszystko od fasolki :tak:

"odchudzam" się... zobaczyłam dzisiaj śledzia- toaleta, potem zerknęłam niechcący na bigos- toaleta- zjadłam mandarynkę- toaleta....
chyba wyplułam dzisiaj wszystko, co zjadłam przez ostatni miesiąc :confused2:a zapowiadało się, że będą tylko mdłości....jejuuuu po wodzie też mi niedobrze- zły dzisiaj mam dzień...

trzymam kciuki, zeby dzisiaj było lepiej ja miałam takie swieta, ale bez toalety na szczescie, ale za to wzdęta jak balon!

Nektarynka - juz od prawie tygodnia, wczoraj mialam termin @, od wczoraj 37,1, wczesniej bylo 37,2 -37,3.
jak Ci sie spoznia @ zrob testa bedziesz wiedziała.

dziewczyny poszukuję wątku odnośnie kochania się na początku ciąży, może wy wiecie czy można, czy nie szkodzi ... słyszałam wiele opinii więc pytam Was :) doświadczone kobietki

słysząłam rozne opinie, ja osobiscie nie ryzykuje bo juz mam leki na podtrzymanie.

Czesc i czołem!!
U mnie plamienia się skończyły!! Hurraaa!!! Co prawda muszę brać aż 4 Duphastony dziennie (wydatek ok. 30 zł na 5 dni:shocked2:) ale wreszcie podziałało!!
Witam wszystkie nowe sierpnióweczki, chyba naprawdę będzie babyboom :)

Święta, Święta i po Świętach, objadłam się nieco za dużo, od dziś przestaję-obiecuje sobie ze tym razem nie utyje az tyle w ciąży:zawstydzona/y: Na szczęście wiele pokarmów mi nie smakuje, więc może się uda hehehe

Ja na razie biore 3x1 i niestety wydatek pawie 80 zł na 2 tyg ale czego sie nie robi dla fasoleczki :tak:

witajacie! u mnie na razie bez zmian, znaczy @ nadal nie ma, ale jakos przestalam wierzyc ze bedzie dzidzia.... nie wiem, mam jakiegos doła chyba dzisiaj....

tak jak sądziłam - wynik negatywny.... cos musialo mi sie niezle rozregulowac, chyba musze zrobic badania bo miewam wzdecia i zgage a w moim moczu zauwazylam cos dziwnego....

Witaminy dla ciężarnych to chyba można brać od samego początku?
Tak, sa nawet takie, ktore sie bierze przed zajsciem w ciaze, i np. do 12 tygodnia (z metafolina) a potem zmienia sie na inna dawke od 12 tygodnia...cudow witaminowych jest teraz sporo, przemysł farmaceutyczny pracuje pełna parą hehe:-p
Właśnie, jak to jest z tymi ksiażeczkami ciąży? Mi niby z usg wychodzi prawie 10 tydzień, a nie mam książeczki jeszcze. Leżałam w szpitalu , tez mi nie założyli..Pewnie po porodzie, z dzieckiem przy piersi bedziemy potem latać po lekarzach po jakieś zaświadczenia, żeby je potem przynieść do urzędu po becikowe. Mi mowili, ze liczy sie data pierwszej wizyty u ginekologa, ja mam ja odbylam 17 listopada w przychodni przyszpitalnej, ale rodzic w tamtym szpitalu nie bede.

Ostatnia edycja:
Martuska byc moze ze owu sie jednak przesunela a te plamienie o ktorym pisalas moze było czym innym.. sama nie wiem.. który masz dzis dzien cyklu?
a co zauwazylas dziwnego w moczu?

tak jak sądziłam - wynik negatywny.... cos musialo mi sie niezle rozregulowac, chyba musze zrobic badania bo miewam wzdecia i zgage a w moim moczu zauwazylam cos dziwnego....
Martuska - a robiąłs ten test z porannego moczu czy jakoś popołudniu? Na początku szczególnie ważne jest robić test z samego rana, bo poziom hormonów jest jeszcze tak niski, ze zwykły test moze nie wykryć.
A co takiego dziwnego masz w moczu:szok::confused:

Tygrysiatko - to ja w sumei nie wiem jak jest z tymi książeczkami ciąży,ale wiem że moja siostra ma. Muszę się spytać przy najbliższej okazji...

reklama
Do góry