Nektarynka
Fanka BB :)
Monika ja dopiero jutro ide na pierwszą wizyte i prawdopodobnie ostatnią na NFZ potem chyba prywatnie zaczne chodzic.. jeszcze nie wiem..
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja już u lekarza byłam, ale nie miałam usg, bo tam gdzie chodzę niestety trzeba miec dodatkowe skierowanie na usg. Poza tym to jeszcze było za wcześnie i zalecił usg za 10 dni.
Lekarz zbadał mnie palpacyjnie i stwierdził, że wszystko ok: szyjka wysoka, zamknięta, trzon macicy zwarty... W poniedziałek robię badania z krwi i moczu te podstawowe.
Na szczęscie 5.01 zaraz po usg udało mi się ustawić wizytę u lekarza, wiec już powinnam więcej wiedzieć:-)Teraz to mi nawet karty ciązy nie założył.
Robiłam dzisiaj sikańca - tym razem piękne 2 krechy wyraźne (pierwszy sikaniec był bardzo słabiutki - swoją ciążę opierałam bardziej na wynikach betki :-) )
Czesc dziwczynki.. ja dzis tylko bym spala i spala.. rano wstałam po 9 zjadłam sniadanko i chyba 11:30 poszłam znow spac, obudzil mnie telefon od mamy o 14.. i teraz znow poszlabym spac ale co ja w nocy bede robic jak sie teraz wyspie..
w kazdym razie zaczynam sie troszke bac przed poniedzialkowym USG, czy bedzie cos widac i czy wszystko bedzie w porzadku..
"odchudzam" się... zobaczyłam dzisiaj śledzia- toaleta, potem zerknęłam niechcący na bigos- toaleta- zjadłam mandarynkę- toaleta....
chyba wyplułam dzisiaj wszystko, co zjadłam przez ostatni miesiąc a zapowiadało się, że będą tylko mdłości....jejuuuu po wodzie też mi niedobrze- zły dzisiaj mam dzień...
jak Ci sie spoznia @ zrob testa bedziesz wiedziała.Nektarynka - juz od prawie tygodnia, wczoraj mialam termin @, od wczoraj 37,1, wczesniej bylo 37,2 -37,3.
dziewczyny poszukuję wątku odnośnie kochania się na początku ciąży, może wy wiecie czy można, czy nie szkodzi ... słyszałam wiele opinii więc pytam Was doświadczone kobietki
Czesc i czołem!!
U mnie plamienia się skończyły!! Hurraaa!!! Co prawda muszę brać aż 4 Duphastony dziennie (wydatek ok. 30 zł na 5 dni) ale wreszcie podziałało!!
Witam wszystkie nowe sierpnióweczki, chyba naprawdę będzie babyboom
Święta, Święta i po Świętach, objadłam się nieco za dużo, od dziś przestaję-obiecuje sobie ze tym razem nie utyje az tyle w ciąży Na szczęście wiele pokarmów mi nie smakuje, więc może się uda hehehe
Tak, sa nawet takie, ktore sie bierze przed zajsciem w ciaze, i np. do 12 tygodnia (z metafolina) a potem zmienia sie na inna dawke od 12 tygodnia...cudow witaminowych jest teraz sporo, przemysł farmaceutyczny pracuje pełna parą heheWitaminy dla ciężarnych to chyba można brać od samego początku?
Martuska - a robiąłs ten test z porannego moczu czy jakoś popołudniu? Na początku szczególnie ważne jest robić test z samego rana, bo poziom hormonów jest jeszcze tak niski, ze zwykły test moze nie wykryć.tak jak sądziłam - wynik negatywny.... cos musialo mi sie niezle rozregulowac, chyba musze zrobic badania bo miewam wzdecia i zgage a w moim moczu zauwazylam cos dziwnego....
tak jak sądziłam - wynik negatywny.... cos musialo mi sie niezle rozregulowac, chyba musze zrobic badania bo miewam wzdecia i zgage a w moim moczu zauwazylam cos dziwnego....