reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

dziewczyny (i kobiety, choc mam nadzieje, ze nie czujecie sie urazone ewentualnym odmłodzeniem ;), nie wiecie jak to jest z usg, tzn. czy robi je gin od razu czy daje skierowanie i trzeba sie osobno zapisac? bo ja mam gina juz w srode, a wolalabym usg miec z tydzien pozniej, zeby jak najwiecej zobaczyc, bo to juz bedzie 7tc.
Witajcie,
Ja już byłam na USG 2go grudnia (miesiączkę miałam mieć w połowie listopada). Dostałam normalne skierowanie, ale na nim bylo napisane ze powodem jest cysta na jajniku:-p i zaznaczony termin OM. Mimo ze to byl 4y tydzien, to serduszko już migotało juuupiii!!!:rofl2::tak::biggrin2:

reklama
Witajcie,
Ja już byłam na USG 2go grudnia (miesiączkę miałam mieć w połowie listopada). Dostałam normalne skierowanie, ale na nim bylo napisane ze powodem jest cysta na jajniku:-p i zaznaczony termin OM. Mimo ze to byl 4y tydzien, to serduszko już migotało juuupiii!!!:rofl2::tak::biggrin2:
Jeju gratulacje, Boziu i jak?
Poleciały łezki, ja jak to przeczytałam i wczułam się w sytuację, to normalnie siedzę i płaczę.

Suuuper!! Pan od USG byl uprzedzajaco profesjonalny (tzn. bez usmiechu i zbednych uprzejmosci) ale chyba 5 razy kazałam mu pokazywac nasza fasolinke :) Mimo ze to 2gie dziecko-to przezycia sa rownie silne, aż radość i duma człoiweka rozpiera, ze nosi w brzuszku takiego maluszka

Ja podejrzewam, że wyrwę od niego monitor:D oby było dobrze. Wiem, ze tam na dole jest łepek od szpilki, ale ja już gadam z fasoleczką, żeby mamusi rosła. Tak bardzo jej pragnęłam, a zanim się poczęła, modliłam się żeby Pan Bóg pozwolił mnie i mężowi ją mieć. A to dlatego, że u mnie w rodzinie (wśród kuzynów) jest straszny problem z poczęciem. Mój kuzyn z żoną już 4 lata się starają, moja kuzynka 3 :(

Ja podejrzewam, że wyrwę od niego monitor:D oby było dobrze. Wiem, ze tam na dole jest łepek od szpilki, ale ja już gadam z fasoleczką, żeby mamusi rosła. Tak bardzo jej pragnęłam, a zanim się poczęła, modliłam się żeby Pan Bóg pozwolił mnie i mężowi ją mieć. A to dlatego, że u mnie w rodzinie (wśród kuzynów) jest straszny problem z poczęciem. Mój kuzyn z żoną już 4 lata się starają, moja kuzynka 3 :(

hehe, dobre :p
ja tez czasem gadam, ale nie zeby rosla, tylko raczej pytam jak sie czuje i mowie jak bardzo Ją kochamy. mam zamiar cieszyc sie tymi 9 miesiacami i moze to dziwne, ale wcale nie mam ochoty, zeby minely jak najszybciej. przynajmniej narazie ;)

no to sie nie dziwie, nam sie udało właściwie za pierwszym razem. i nawet wiem kiedy - 14. listopada najprawdopodobniej :D

Tygrysiątko super!!! :-) tylko trochę mnie dziwi że już serduszko było widać, bo zazwyczaj jest widać dopiero w 6 tygodniu :eek: no ale najważniesze że wszystko jest ok :tak::-) a lekarz określił Ci tydzień ciąży?

Milusia ja też się modliłam i nadla się modlę żeby wszystko było dobrze :tak: to rzeczywiście macie problem w rodzinie :( ale super że Tobie się udało! i życzę aby fasolka zdrowo rosła! :-)

(...) tylko trochę mnie dziwi że już serduszko było widać, bo zazwyczaj jest widać dopiero w 6 tygodniu :eek: no ale najważniesze że wszystko jest ok :tak::-) a lekarz określił Ci tydzień ciąży?

na rozwojówce uczyli nas, że serce zaczyna bić 21. dnia życia płodowego, czyli jeśli poczęło sie dzidziusia na poczatku owulacji, to może to być 5. tydzień teoretycznie.

reklama
hehe, dobre :p
ja tez czasem gadam, ale nie zeby rosla, tylko raczej pytam jak sie czuje i mowie jak bardzo Ją kochamy. mam zamiar cieszyc sie tymi 9 miesiacami i moze to dziwne, ale wcale nie mam ochoty, zeby minely jak najszybciej. przynajmniej narazie ;)

no to sie nie dziwie, nam sie udało właściwie za pierwszym razem. i nawet wiem kiedy - 14. listopada najprawdopodobniej :D
martuska u mnie też 14 listopada:D:D:D było poczęcie, i tez termin na 8.08:)
buziaki

Ostatnia edycja:
Do góry