reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Pajeczko dziękuję za uwagę...nie pomyślałabym o tym...

ewelinka u mnie pojawiła się wcześnie, gdzieś koło 13-14 tyg...nie jest jej bardzo dużo, ale piersi czasem tak kłują od wewnątrz i bolą, że makabra...pytałam lekarza to całkowice normalne...kolejne kanaliki jakby się uaktywniają i stąd ten ból...
mamy jeszcze trójpaczki:) Zajrzyj na listę sierpniówek tam jest dopisana płeć naszych dzieciątek i przy którejś są dwie:)

Lusia26 witaj kobitko..szkoła rodzenia bardzo jest przydatna dla matek, które rodzą po raz pierwszy, więc ja na pewno skorzystam. Oprócz samego porodu jest też temat pielęgnacji maleństw..warto poszukać bo są szkoły rodzenia bezpłatne...tylko z zapisem może być problem bo już w sumie późno...

Ja do łóżeczka nigdy nie kupowałam jeszcze, ale od lat kupuje dla siebie i M takie pościele i w nich najlepiej nam się śpi i najlepiej się użytkuje. Muszę popatrzeć na firmę, z której mam obecne i sprawdzić czy nie produkują kompletów do łóżeczek :-)

Ja szkołę rodzenia zaczynam w czerwcu i już nie mogę się doczekać :tak: U mnie koszt 50zł za 5 spotkań. Chętnych jest dużo, więc dzwoniłam się zapisać już 2 miesiące temu. Położna zapisała mnie na listę i mam czekać na telefon ;-)

Ja do łóżeczka nigdy nie kupowałam jeszcze, ale od lat kupuje dla siebie i M takie pościele i w nich najlepiej nam się śpi i najlepiej się użytkuje. Muszę popatrzeć na firmę, z której mam obecne i sprawdzić czy nie produkują kompletów do łóżeczek :-)

Pościel 3 elem. FLANELOWA 120*90 -SUPER NA ZIME (1004528074) - Aukcje internetowe Allegro
Pościel 3el CIEPLUTKA FLANELA_flanelowa 120 * 90 (1003872161) - Aukcje internetowe Allegro
MAMO-TATO 3-cz POŚCIEL 120x90 SERCA - FLANELA (1002817440) - Aukcje internetowe Allegro

to masz pościele flanelowe...nigdy takiej nie miałam...jak dla mnie satyna bawełniana to bardzo miły materiał...

rozalko a gdzie kupowałaś tę pościel flanelową? Totalna porażka? Widziałaś tę satynową bawełną, której link dałam wcześniej?

no właśnie ja też czekam za telefonem od położnej w sprawie szkoły rodzenia:) mama zapisała mnie przed wielkanocą i miała zadzwonic po, a tu nic:( już się niecierpliwie. u mnie jest 10 spotkań za które zapłacę 200 zł.

co do siary to nie mam takiej, zastanawiam się czy to dobrze czy źle?
co do milusi to chyba pisała że teraz będzie w domu leżała a nie siedziała w biurze więc może nie ma dostępu do neta:(
a co do pościeli to my śpimy w bawełnie z satyna i jest zajebiście delikatna, naokrągło bym prała ,suszyła i zakładała ta samą:)

Witam sierpnióweczki :)

Przyznam sie szczerze ze zadko kiedy tutaj pisze ;/ Ale za to jestem na bierząco! Praktycznie codziennie tu zaglądam i czytam ;)
I powiem szczerze ze duzo mozna sie od Was dowiedzieć ;D

I w zwiazku z tym mam pytanko. Pokazała sie juz u Was siara? Jeśli tak to od którego tygodnia? W jakich ilościach? No i czy bolesna??
Bo u mnie wystepuje juz jakieś 4 tygodnie moze nawet więcej, dosc w obfitych ilościach i piersi mam bolesne. Niewiem czy to normalne ;/

Ostatnio nocami mam okropne skurcze łydek, szybko przechodza ale teraz strasznie bolą mnie mięście, cięzko jest mi chodzic. Któras z Was tak ma??

Aa i jescze jedno ;p Czy któraś z sierpniówek spodziewa sie bliźniaków?? Bo jakoś nie moge sie tego doszukac ;/

siare mam już od jakiego 15-16 tc i też mam obfite, ze muszę wkładki laktacyjne używać.
Co do skurczy magnez - mozesz brac zwiększoną dawkę ja polecam magnez do rozpuszczania Zdrovit z wit. B6 (tam zalecają 3 tabletki dziennie) odkąd go biore nie mam skurczów - a wczesniej brałamw tabletkach zwykłych i taki do rozpuszczania tylko forte i były beznadziejne.

:wściekła/y: kurcze juz drugi raz pisze tego posta, poprzedniego nieumyslnie usunelam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
postaram sie odniesc do waszych wczorajszych i dzisiejszych postow jesli kogos pomine to bardzo PSEPLASAM!!!

Pajeczko no to nie jestem sama jesli chodzi o temat "kochana tesciowa i jej madrosci" ja postanowilam ze sie nie dam i juz!!! za duzo mnie to nerwow kosztuje "Tesciowa moj wrog" i tyle;-)
A sukienka ktora znalazlas pikna!!!
Alaa gratuluje udanej wizyty i duzego synusia:laugh2:
Urszulka202, Aga_Natalia nic tylko pozadroscic milutkich tesciow

Kasia2506 trzymam kciuki za badanka

Pati1982 to ci mila niespodzianka, 820g no to chlopak rosnie ze hej!!

Ehtele ja rowniez caly czas szukam poscieli, ale ja chce posciel taka "mientka" z flanelki to chyba sie tak nazywa ten material flanela tylko cus nie moge znalezc fajnego wzoru. Spodobala mi sie jedna ale nie jest flanelowa buu. No i kochana powodzenia na jutrzejszym egzaminie ja prawo jazdy zdalam za drugim razem takze mocno, mocno zaciskam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fiufiu kobito ty to mistrzyni swiata jestes normalnie!!!! mail do p. Tomasza no rewelacja gratuluje

Ola gratuluje udanej wizyty!!!

Shyla sasiadko ;-) tylko pozazdrscic prezentow!!! I nie smutaj sie kochana tylko kurcze tyle godzin autkiem!!!

Pati1982 ty sie wyprawka tak nie przejmuj, my oprocz lozeczka i zamowionego wozka nie mamy nic narazie takze nie ty jedna jeszcze nic nie masz!

Madziujka kciuki za dzisiejsza wizyte zacisniete!

Marulka myslalam ze tylko ja nosze dzidzie z ADHD , maly jest bardzo bardzo aktywny i to bardzo czesto:tak:

Niunia no jesli chodzi o no-spe to tez wyczytalam ze jakis skladnik przechodzi przez lozysko ale skoro w Polsce lekarze tak chetnie przepisuja to chyba jest ok!

Kiniusia kuruj sie bidulko!!!!!

Wuzelek pozdrowienia dla Kujawsko-Polmorskiego;-)

Sarka na temat bolu to i ja sie lacze, zastanawiam sie czy jest jeszcze cokolwiek co by mnie nie bolalo!!:no:

Martuska85 no to czekamy na wrazenia ze szkoly rodzenia!

a teraz ide cos zjesc bo mi glooooodno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Wiecie co..ja mam po corxe 3-letnia posciel Feretti i nic sie z nia zlego nie zrobilo, jest w bardzo dobrym stanie.
Teraz spi w poscieli z Ikei, myslalam, ze to taka zwykla bawelna a okazalo sie, ze ma taki polysk jak satyna i tez bardzo fajna.

reklama
Pościel 3 elem. FLANELOWA 120*90 -SUPER NA ZIME (1004528074) - Aukcje internetowe Allegro
Pościel 3el CIEPLUTKA FLANELA_flanelowa 120 * 90 (1003872161) - Aukcje internetowe Allegro
MAMO-TATO 3-cz POŚCIEL 120x90 SERCA - FLANELA (1002817440) - Aukcje internetowe Allegro

to masz pościele flanelowe...nigdy takiej nie miałam...jak dla mnie satyna bawełniana to bardzo miły materiał...

rozalko a gdzie kupowałaś tę pościel flanelową? Totalna porażka? Widziałaś tę satynową bawełną, której link dałam wcześniej?

Flanela ze sklepu,nie mam pojecia jaka firma.
Widziałam ten Twój link,ale nie mam własnie pojecia jaka jest i czy aby taka sliska nie jest.Ale ogólnie bardzo mi sie podoba wizualnie..

Do góry