reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Ja siary jeszcze nie mam.
Z pierwszą córcią dostałam krótko przed porodem(chyba m-c)

Skurcze łydek też mam mimo łykania magnezu.

Ewelinka2106 ja spodziewam się bliźniąt - dziewczynek.

Super :-):-):-) Serdecznie gratuluje :-)

Kochane a co myslicie o ćwiczeniach Kegla?? Stosujecie??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
:zawstydzona/y:Ojojojojojjoj ja też przepraszam ale nie wiedziałam, że moje posty będą umieszczone wyskakiwał mi błąd, zatem Kiniusia poprosimy o usunięcie nadmiarów, mój aktualny jest ostatni post:)

Ewelinko ja ćwiczę ze względu na hemoroidy.....z resztą tak od 35 tyg ciąży będę stosowała Epi-no

Ostatnia edycja:
:zawstydzona/y:Ojojojojojjoj ja też przepraszam ale nie wiedziałam, że moje posty będą umieszczone wyskakiwał mi błąd, zatem Kiniusia poprosimy o usunięcie nadmiarów, mój aktualny jest ostatni post:)

Ewelinko ja ćwiczę ze względu na hemoroidy.....z resztą tak od 35 tyg ciąży będę stosowała Epi-no

No własnie tez sie chyba zdecytuje na Epi-no. Ale czy to faktycznie tak duzo daje??

Przepraszam za nadmiar moich postów 2 strony wcześniej.

<Milusia
ostatnio jak byłam u lekarza to mówiłam o bólach w kroczu, to mówił, że miednica się rozrasta.
A teraz mam kłucia w środku, w pierwszej ciąży miałam takie dopiero w 8mym m-cu.

Ostatnia edycja:
Ewelinko Epi- No powinno się ćwiczyć systematycznie na ok. 3 tyg. przed porodem, w ostatniej fazie mamy zadanie napompować balonik prawie do takiej szerokości jaką jest główka dziecka i siłami natury wypchnąć balonik. Czytałam wiele opinii, że balonik jest rewelacyjny, można zastosować tańszą wersję - gdzieś czytałam, żeby kupić pompowanego penisa:D koszt ok. 120 zł, a efekty podobno podobne. Zanim to przeczytałam kupiłam Epi-no, ale kto wie, czy nie zdecydowałabym się na penisa, w końcu 300 zł w kieszeni.

Aga Natalia takie bóle krocza - kłucie, mrowienie to pojawia się często w ostatnim etapie ciąży, kiedy nasze kości łonowe się rozchodzą (przygotowanie do porodu) czasami jest to objaw nacisku główki na szyjkę, dlatego warto skontrolować czy szyjka nie skraca się.

Ostatnia edycja:
Piękne te pościele, ja osobiscie uwielbiam pościel z Satyny bawełnianej, ale nie mylcie jej ze zwykłą satyną bo to ogromna różnica. Satyna bawełniana jest przecież przemilutka i wcale nie śliska, tym bardziej nie zimna ;)

Pokażę Wam moje świerze cudeńka zakupione w lumpku, uwielbiam te sklepy za grosze nowe rzeczy się kupuje, tylko że najlepiej być przy dostawach.

021.jpg 023.jpg020.jpg018.jpg014.JPG016.jpg017.jpg

A szkoła rodzenia się przydaje, ja myslałam że wszystko wiem o noworodkach bo od dziecka niańczyłam wszystkie maluchy na podwórku. A jednak w szkole dowiedzialam się ciekawych rzeczy i póxniej podgladałam do notatek.

Wpadnę do Was jutro z rana jak wynajde chwilkę czasu, MIŁEGO WIECZORKU !!!

Piękne te pościele, ja osobiscie uwielbiam pościel z Satyny bawełnianej, ale nie mylcie jej ze zwykłą satyną bo to ogromna różnica. Satyna bawełniana jest przecież przemilutka i wcale nie śliska, tym bardziej nie zimna ;)

Pokażę Wam moje świerze cudeńka zakupione w lumpku, uwielbiam te sklepy za grosze nowe rzeczy się kupuje, tylko że najlepiej być przy dostawach.

Zobacz załącznik 240016 Zobacz załącznik 240020Zobacz załącznik 240018Zobacz załącznik 240014Zobacz załącznik 240015Zobacz załącznik 240017Zobacz załącznik 240019

A szkoła rodzenia się przydaje, ja myslałam że wszystko wiem o noworodkach bo od dziecka niańczyłam wszystkie maluchy na podwórku. A jednak w szkole dowiedzialam się ciekawych rzeczy i póxniej podgladałam do notatek.

Wpadnę do Was jutro z rana jak wynajde chwilkę czasu, MIŁEGO WIECZORKU !!!

no śliczne ciuszki :))

dziewczynki ja się juz żegnam bo cos zle sie czuje :( pobolewa mnie brzusio mimo, ze dzisiaj cały dzionek leżę i troche głowa.
Cisnienie najwyższe dzisiaj to 130/80 więc chyba nie jest tragicznie:)
Jutro pewnie się pojawię, ale późnym wieczorkiem z powodu randki więc życzę Wam spokojnej środy :)

reklama
Kochane...wejdźcie na str gdzie posty Wam się powtórzyły kliknijcie EDYCJA i jest tam opcja USUŃ WIADOMOŚĆ potem KASUJ WIADOMOŚĆ ja to już zrobiłam...:) bo moje na wątku o zakupach też się pojawiły...

co do pościeli to tak jak napisała Sarka trzeba rozróżnić SATYNA/BAWEŁNA SATYNOWA :-D:-D
SATYNA bardzo śliska, zimna jak takie piżamki do spanie
SATYNA BAWEŁNIANA bawełna, do której dodano włókna satynowe, które redukują szorstkość bawełny...jest miękka i taka delikatnijesza od bawełny tradycyjnej...

Lea28 parę str wcześniej dałam linki do flanelowej...ja nigdy takiej nie macałam, a rozalka napisała, że kolorki płowieją i generalnie pościel po kilku mieś jest do d...:tak:
też chciałam pościel jakąś miękką...
MAMO-TATO 3-cz POŚCIEL 120x90 SERCA - FLANELA (1002817440) - Aukcje internetowe Allegro
tu masz flanelkę...

rozalka kurczę ale jaka jest ta falnela?? Na prawdę taka super miękka i delikatna...??? i w jakiej temp. prałaś? Wygląda teraz fatalnie? Satyna bawełniana tak jak napisałam na początku NIE JEST ŚLISKA:-p:-p

S_A_R_K_A superowe te Twoje zakupy:-D:-D Ja teraz też już muszę poszukać takich ubranek normalnych a nie tylko śpiochy, body itd.:tak:

Milusia słońce miło Cię słyszeć...

A Ciamajdka ciągle urlopuje? Myślałam, że tylko na weekend wyjechała...:-)

Ostatnia edycja:
Do góry