reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Cześć dziewczyny :-)
Troszkę mnie mało ostatnio, choć z czytaniem jestem na bieżąco :tak:
Leżę w łóżku chora i się kuruję :tak:
Już myślałam, że już mnie choróbsko nie dosięgnie, a jednak...:wściekła/y:teść chory, chodził, kaszlał, charczał, no i wystarczyło :wściekła/y::angry::crazy:
Póki co, u mnie zapchany nos i czuję się kiepsko.
Nie chcę, żeby doszedł kaszel, więc kuruję sie ile sił :tak:
Mały w brzuszku rozrabia, czasem jak kopniaka zasunie, to się zginam w pół :-D
Gratuluję Wam udanych wizyt i potwierdzenia płci (nawet jak z dziewczynki zrobił się chłopczyk :-D).
Ja wizytę zwykłą bez usg mam jutro.
Miłego dzionka życzę w tą paskudną pogodę :tak:
Buziaki :-)
P.S. Pajeczko, ta sukienka co teraz dałaś linka, bombowa :))) Bardzo mi się podoba :)))

reklama
kassia 181 mi co prawda brzuch nie trwardnieje ale pobolewa dołem jak na okres. Lekarz wczoraj mówił zebym łykała rano i wieczorem magnez z witaminą b6 i jakby ból był bardzo silny to wtedy wziąć nospę i się położyć. Ale wiem, że niektóre dziewczyny biorą nospę 3 razy dziennie więc chyba Twoj lekarz wie co robi. Jeśli do tej pory magnezu nie brałas to spróbuj.
Pajkaa sukienka trafia w mój gust. A widzę,że górę ma umkową wieć ładnie sie dopasuje do rozmairu naszych piersi bo nie możemy przewidziec jakie piersi będziemy miały karmiąc. A propos ja też mam wesele 2 października i też nie wiem jeszcze w czym pójdę, ale chyba zakup sukienki zostawię na po porodzie:-)

dzieki. magnez biore caly czas a i tak wieczorami mam twardy brzuch i bole- najgorzej podczas zalatwiania sie. chyba jej zaufam i bede brala- chociarz przez tydzien i zobaczymy co bedzie.

kiniusia kuruj sie zeby cos poazniejszego sie nie rozwinelo bo w taka pogode nie trudno o chorobsko:))))))))))

kassia 181 to bierz tą nospę tak jak masz zalecone. Mnie ten brzuch boli bez powodu, a własnie lekarz pytał czy nie jest to spowodowanie przemeczeniem ( dzwiganiem) bądz czy nie boli przy załatwianiu. Mówił, że wtedy nospę trzeba brać zeby skurczy nie było. Ale u mnie to nie jest spowodowane żadnym z czynników które wymieniał. W moczu wszystko w porządku mam i na badaniu na fotelu tez nic nie wyczuł wiec stwierdził ze to macica szybko rośnie i stąd te bóle w podbrzuszu ( i czasami koło żołądka takie wrazliwe mam tam jakby siniaki były i cięzko sie dotknąc ). Tak jak mówisz przynajmniej, przez tydzien stosuj się do zaleceń i obserwuj czy daje skutki a jak nie to bedziecie szukać innego wyjścia. Trzymam kciuki zeby przeszło:tak:

Dziewczyny nie wiem, czy wczoraj któraś z was oglądała UWAGĘ na TVN? Włączyłam przypadkiem i oglądnęłam do końca - odcinek był o fotelikach samochodowych dla dzieci, a konkretnie o konsumenckich crash-testach tychże. Jako, że są to testy wykonywane przez fundacje konsumenckie, ich wyniki nie mają wpływu na homologację, czyli dopuszczenie fotelika do sprzedaży w Polsce. I TAK 2 SPRZEDAWANE MODELE GROŻĄ ŚMIERCIĄ LUB OBRAŻENIAMI DZIECKA, A SĄ W NASZYCH SKLEPACH!!! Pokazywano materiały z crash-testów, na których widać, jak z fotelika marki Chicco podczas zderzenia z prędkością 64km/h WYLATUJĄ PASY, A WRAZ Z NIMI DZIECKO. Reporterzy UWAGI rozmawiali z przedstawicielką Chicco, która twierdziła, że ona by swoje dziecko spokojnie w tym foteliku woziła. Naprawdę gratuluję tej pani głupoty.
Strasznie mnie to wszystko zbulwersowało, ciesze się, że jestem jeszcze przed zakupem fotelika, będę mogła to zrobić rozważnie.
Polecam Wam tą stronę:

fotelik.info :: foteliki samochodowe dla dzieci

Niunia jak lekarz kazał brać nospę 3 razy dziennie to bierz ja w pierwszej ciazy brałam najpierw nospę a potem już fenterol i dzięki temu udało mi się przetrwać aż 37 tygodni. Nie sądzę by Twój lekarz wybrał takie zalecenie dla przyjemności muszą być ku temu podstawy albvo mu zaufaj albo zmień lekarza. Skoro tak trzeba to trzeba i już :tak::tak:
Pajeczko śliczna sukienka:tak:no ale do takiej trzeba miec figurę więc ja mogę sobie pooglądac na innych:sorry2:
kiniusia zdrówka zdrówka :tak::tak:

no spę lepiej brać jak brzuch twardnieje, koleżanka w ciązy z trojaczkami brała za zgoda lekarza 8-10 dziennie! więc 3 to mały pikuś:-D no spa nie ma wpływu na dzidziusia a skurcze tak

Witajcie kobietki!!!!
W końcu nadrobiłam. Wybaczcie,ale nie dam rady odnieść się do wszystkich postów:sorry2:
pati- ja też miałam 90% dziewczynkę, a na ostatniej wizycie się kazało,że to 100% chłopczyk:-D:tak:;-), ja biorę Feminatal N do końca ciąży. Przy karmieniu też go brałam i teraz też będę.
rozalka- :-D:-D:-D:-D dobre
fiuufiuu- Ty to jesteś babka z jajami, wszystko załatwisz:-D:tak:;-)
polianna- współczuję kochana, mój M na szczęście taki nie jest i wyręcza mnie jak może:tak:
lea28- teściwe to temat rzeka, ja mam spoko teściową, szkoda,że większość to zołzy:angry::wściekła/y::angry:
Ola- ach ci lekarze. Płaci się a łaskę robią,że coś powiedzą:angry::no:
Shyla- masz farta kobieto. Tyle kaski zostanie:tak:;-)
kasia2506- ja też miałam 90% dziewczynkę a na ostatniej wizycie się okazało,że to 100% chłopczyk:-D:-D;-):tak:.Byłam w lekkim szoku, bo już się przyzwyczaiłam,że będzie druga córcia, ale już mi przeszło i oswoiłam się z myślą,że to chłopczyk:-D:tak:;-)
kiniusia- zdrowiej kochana:tak::tak::tak::tak:

Gratuluję wszystkich wizyt,trzymam kciuki za dzisiejsze;-):tak:

Witajcie ;-)
U mnie piękna pogoda za oknem 22° i ma być jeszcze cieplej :-) a ja musze gnic w domku w papierkach ehhh :/

reklama
Od rana leje… Ciemno i mokro, ale nie pyli:) (Chyba mi się zawodowy optymizm włączył…)

Słuchajcie od kilku dni mam o tym napisać, ale pamięć już nie ta… Coś gdzieś czytałam, że pod koniec ciąży nie powinno się brać kwasu foliowego, gdyż najnowsze badania wskazują, że może się on (brany w tym okresie) przyczynić do rozwoju astmy u dziecka w późniejszym okresie oczywiście. Ale że było to takie niekonkretne, odpuściłam sobie te informację. No i kilka dni temu moja mama (pracuje w szpitalu) dzwoni do mnie, że koleżanka z pracy przyszła i mówi jej o tych badaniach, że to między 30 a 36 tygodniem nie powinno się brać kwasu foliowego. Problem polega na tym, że chyba wszystkie suplementy dla kobiet w ciąży go zawierają. Słyszałyście coś o tym?

Alaa dobre wieści:))) A teściowa… bez komentarza…

Polianna kładź się i hibernuj na jakiś czas:) Odpoczynek najważniejszy. Mam nadzieję, że dzisiaj już trochę lepiej:) A faceci pochodzą od innej małpy, podtrzymuję to:)

Pajkaa mój mąż ma tak samo-całe szczęście, że o ile w dzień latam do wc co chwila, bo staram się pić tyle, ile trzeba, to w nocy albo wcale, albo raz. Ale jak tylko się poruszę (zmiana boczku albo się uniosę, bo mnie katar alergiczny męczy), to zaraz pytanie : „Co tam?”. Normalnie jakbym pod osłoną nocy z domu miała zamiar uciekać:) Ale to w sumie miłe:) Zresztą w ogóle dobry z niego człowiek-gotuje (teraz wyjątkowo z nudów ja, ale jak tylko jest, wygania mnie z kuchni), robi zakupy, sprzątamy razem… Skarbek:) Aha-sukienka bardzo mi się podoba.

Pati1982 kolejna dzidzia-aparatka:) A w zasadzie aparat:) Grunt, że „chłopca też pani weźmie” świetny tekst:) Jak tak czytam o tych „zmianach płci”, to przestaję narzekać, że my wciąż nie wiemy…

Fiuufiuu Ty rekinie!:) Popłakałam się ze śmiechu:)

Rozalka popłakałam się ze śmiechu po raz drugi…:)

Shyla jak masz fajnie z tym ekwipunkiem!:) Skoro to niespodzianki to może i mnie się niespodziewanie coś trafi-jest nadzieja:)

Mama Aneta poprawka – masz „aż” firanki i dywanik do pokoiku:) Ja nie mam nic, tzn. jest tam nadal mój gabinet, czyli tony książek, segregatorów, biurko…

Zielona26 gratuluję udanej wizyty:) Mam nadzieję, że moja piątkowa też taka będzie:)

Marulka nie przejmuj się - jak Franek będzie miał ADHD, wezmę go do siebie na terapię bez kolejki-obiecuję!:)

Kiniusia zdrówka!!! Kuruj się:)

Do góry