reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Zielona dzielna pracujaca mama:-)

Tak wielejest przypadków że miała byc córunia np. a przy porodzie okazuje sie ze synus jest...kobieta nastawiona na córke kocha córke atu jej nie ma

reklama
Witam

rozalka AMEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! święte słowa :D:D:D:D:D już rozsyłam do znajomych mam :D pośmiejemy się wszystkie ;)

fiufiu myślałaś o otworzeniu biura pisania podań? ;)

dziewczyny - kiniusia, ehtele - może rozwiejecie wątpliwości co do bombusi? Wy z tego co pamiętam miałyście z nią kontakt bardziej niż reszta... nie doczytałam się w postach żadnych informacji i przyznam, że wolałabym wiedzieć cokolwiek... zarówno "nie interesuj się" jak i "bombusia wyjechała na wczasy do ciepłych krajów.."

milusia te zamilkła, mam nadzieję że tylko w celach relaksacyjnych po ostatnich przeżyciach :)

Ja mam za sobą noc pod hasłem: SKACZEMY MAMUSI PO PEŁNYM PĘCHERZU. Franek jest taki, że nie odzywa się często, ale jak już się odezwie to konkretnie... albo cała podskakuję, albo syczę z bólu... mówiłam, że spodziewam się ADHD, ale nie przypuszczałam że już w życiu płodowym :p

Hej dziewczynki
Witam w ten pochmurny deszczowy dzień:-( Kurcze a wczoraj było tak pięknie. Mam do was pytanko, czytałam wcześniej że część z was też bierze Feminatal+DHA a kończy mi się właśnie opakowanie. Wczoraj z tych emocji o zamianie płci;-) zapomniałam spytać, te tabletki bierzemy do końca ciąży?
zielona26 - gratuluję dobrych wyników i dobrego samopoczucia. Podziwiam że jeszcze chce Ci się chodzić do pracy:tak: Co do nastawiania się to teraz będę ostrożniejsza;-) zobaczymy co będzie za miesiąc:tak: a przez ten czas żeby zrównoważyć dziecku ewentualne straty że mówiłam do brzuszka Michalina będę gadać do synka :rofl2:
marulka - skąd ja to znam z tym skakaniem po pęcherzu:tak: świetny tekst o adhd w życiu płodowym:-D czasami też mam takie wrażenie
Mnie coś katar bierze, mój M od wczoraj smarka i chyba mi sprzedał :(

Shyla - woow , też bym chciala takie prezenty :) Dobrze,że łóżeczko i wózek mamy.Musze tylko adaptery do gondoli zlokalizować a w najgorszym razie zamówić w x-landerze. To też na czerwiec/lipiec zostanie. Z kwestii zakupowych, ja napewno muszę zakupić pościel i ochraniacze do łóżeczka, kosmetyki, butelki, leżak, przewijak i stojak pod wanienke (może tez samą wanienkę bo leży w piwnicy i nie jstem pewna w jakim stanie). Ubranka mam już wszystkie. Dla siebie jeszcze muszę pokupować staniki do karmienia, różne kosmetyki do szpitala (zaopatrzę się w te miniaturki kosmetyków,albo jakieś próbki pobiorę bo położne wyzywają jak si ma wielkie torby przy sobie),klapki i co najważniejsz,samą torbę bo nie mam ;)
A i tak najbardziej martwi mnie nałożenie się tych wydatków z położną (500zł), wizytami u lekarza (wiadomo,później częściej) i planami odkladania na czesne. A to wszystko skumuluje się na jeden miesiąc.

Pajko - coś w tym jst,ale mój to przypadek tragiczny. Jedynak, mamusia robi nadal wszystko za niego gdy tylko może. Wyobraź sobie takiego jeszcze wtedy 25 latka,któremu mama do pracy dawała codzienni bułeczki zawinięte w sreberka i kakao w kartoniku ze słomką. Skarpetki ukladała w kostkę, wszystko robiła całkiem sama "bo przecież od tego jest kobieta". Żalosne,tak syna skrzywdzić.

Aaa właśnie, z narzekania nad facetami. Jak tu przetłumaczyć takiemu,że owszem MAMY PO OLIMPII ale i tak są akcesoria do kupienia a ja z miesiąca na miesiąc bardziej się toczę niż chodzę. tym bardziej w upalny lipiec nie będę chciala szukać okazji w sklepach tylko kupię w pierwszym lepszym sklepie. Albo Allegro zostaje,ale to już mniejsza zabawa :) (ALE JEST PLUS,nie ma faceta marudzącego nad głową hmmm). Ojj cięta dzisiaj jestm.

to mnie teraz zastrzeliłaś tym tekstem z kanapkami mam nadzieje, ze ja taką mamą nie będę :p ale dziewczyny pamiętajcie nigdy nie wiadomo jakimi my będziemy teściowymi :)

witam z czkawką cały brzuś skacze plus mój tyłek ;-)

dziś wizyta ciekawe jak tam moja szyjka

pogoda się zapowiada więc dziś znów spędzimy czas na dworze

no to kciuki zaciśnięte i czekamy na wiadomość.

witam sie i ja
wczoraj tak posiedziałam na kompie, ze dostałamw nocy takich bóli, ze powiedziałam dosc siedzenia na kompie.Musiałam wziąć nospe. Mąż pojechał z teściem do Gliwic więc mam nadzieje, ze tam wsio jest dobrze.
No i jutro moj mąż bierze mnie na randkę do Szczyrku :p jak będzie ładna pogoda :p

:-D ja póki co małej powtarzam, że ma nigdy za mąz ni wychodzić ;-)
Myślę,że teściowine zachowanie ma dużo wspolnego z tym,że to jedyne dziecko. Ostatnio obrazila się na tydzień za to,że mąz do niej nie zadzwonił gdy dojechał do Warszawy a przecież POWINIEN SIE ZAMELDOWAĆ! :-) Strrrraszne. No dobra, lepiej nie mówić o teściowych gdy taka beznadziejna pogoda. Jeszcze się deprechy nabawię.

Witam się :happy:

U mnie pogoda do bani :baffled: nic mi się przez to nie chce....
A jutro znów muszę jechać do szkoły przez co jeszcze bardziej mi się nic nie chce :dry:
No ale muszę pojeździć za wpisami do indeksu, żeby obronić się jak najszybciej...

Pajka randka w Szczyrku - pozazdrościć ;-)
Madziujka
kciuki zaciśnięte :tak:
Zielona niezła akcja z płcią Waszej dzidzi :-D
Marulka bo na pustym pęcherzu to co to za zabawa poskakać??? To jak spać na nienapompowanym materacu, hihihih :-)
Shyla takie niespodziewanki to super są ;-) Nam też sporo wydatków dzięki takim niespodziankom odpadło :-p

:-D ja póki co małej powtarzam, że ma nigdy za mąz ni wychodzić ;-)
Myślę,że teściowine zachowanie ma dużo wspolnego z tym,że to jedyne dziecko. Ostatnio obrazila się na tydzień za to,że mąz do niej nie zadzwonił gdy dojechał do Warszawy a przecież POWINIEN SIE ZAMELDOWAĆ! :-) Strrrraszne. No dobra, lepiej nie mówić o teściowych gdy taka beznadziejna pogoda. Jeszcze się deprechy nabawię.

u mnie piękne słoneczko świeci :)) i tak ma być do spoboty :) ja dzisiaj na śniadanko zjadłam ptysia :p
duzo tez zależy od tego jakie nasze tesciowe miały tesciowe. Moja mama np miała super teściową i moj mąż nigdy nie powiedział złego słowa :)Natomiast ja hmm wolę się chyba już nie wypowiadać :p

reklama
ja mam spoko teściówke... w ogole jesli chodzi i wtracanie sie czy pouczanie nie wiem co to ani od tesciów ani od rodzicow...
za to sa inne problemy;-)

Do góry