reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Witajcie :)
Pajka ja zastanawiam się nad porodem w wannie bo przy takim zwykłym nie dostane znieczulenia gdyż mam problemy z krążeniem,i w większości szpitali jest płatne, jeszcze o tym nie rozmawiałam z lekarzem ale w wielu gazetach tak pisze.
Lola gratuluje parki :) ja sama mam brata bliźniaka ale zupełne przeciwieństwo.
Różyczko tobie również gratuluję zdrowego synusia :)
Ja niecierpliwie czekam do czwartku na usg 3d, i na relacje wizytujących w tym tygodniu.
A dziś na poprawe humorku zakupiłam kilka bluzeczek dla mnie bo wszystko juz za małe, zakupy udane ale humorek nadal kiepski. A dla dzidzi jeszcze się wstrzymuje ale juz niedługo ;)

reklama
Bombusia kochana tylko pozytywnie:-D:-D każda ciąża inna, w tej pewnie nic takiego się nie przytrafi tylko dbaj o siebie:-p Dużo wypoczywaj i nie przemęczaj się:-)

monika373 przykro mi...ale jutro wszystko nadrobisz:laugh2::laugh2: powodzenia

różyczk@ ojj dawaj więcej szczegółów:-D:-D Będzie drugi Olek na sierpniówkach. Gratuluję i doskonały wybór z imieniem:-p:-p Czyż nie jest urocze? :laugh2:

Pajkaa ja kciuki ma zaciśnięte za Twoją jutrzejszą wizytę...mam nadzieję, że z Twoją szyjką wszystko ok.:tak:
A jak tam malowanie pokoju? Skończone? Tapetujecie już? Czekam na fotki:-p:-p Co do porodu w wodzie to jakoś obawiam się widoku wody zabarwionej krwią...zresztą ja uwielbiam gorące kąpiele i jak woda zrobi się chłodniejsza wiem, że będzie mi zimno i będę się wtedy wkurzać...zresztą jakoś tak bycie całkiem nago byłoby dla mnie chyba niekomfortowe...To takie moje przypuszczenia bo może to wygląda zupełnie inaczej...:-) Ale nastawiam się na tradycyjny...mimo, że u mnie też jest możliwość...

kolumnea no właśnie różne są opinie. Ciężko jednoznacznie stwierdzić. Ja biorę pianka-kokos-pianka grubość 7cm.

bogusia86 no proszę 800 gr:rofl2::rofl2: duża ta Twoja pannica no i GRATULACJE cieszę sie, że udana wizyta:laugh2::laugh2::laugh2:

Mam do Was pytanie co myślicie o elektrycznym sterylizatorze? Zbędny wydatek (zawsze można tradycyjnie) czy duże ułatwienie?

do laktatora elektrycznego mnie przekonałyście...tylko ciągle nie wiem jaka firma, bo o Avencie dużo negatywnego czytałam...i sama nie wiem...

Ehtele tapetowanie będzie dopiero w czwartek także foteczke wstawie najwcześniej w piątek jak wsio bedzie skonczone. Zostanie nam tylko do przylepienia pianki, ale to najwczesniej jak firma nam zamontuje meble a to będzie gdzieś koło czerwca:)

co do sterylizatora to ja sie zastanawiam czy faktycznie jest to potrzebne. a odciągacz pokarmu będę miała ręczny:)

Witajcie :)
Pajka ja zastanawiam się nad porodem w wannie bo przy takim zwykłym nie dostane znieczulenia gdyż mam problemy z krążeniem,i w większości szpitali jest płatne, jeszcze o tym nie rozmawiałam z lekarzem ale w wielu gazetach tak pisze.
Lola gratuluje parki :) ja sama mam brata bliźniaka ale zupełne przeciwieństwo.
Różyczko tobie również gratuluję zdrowego synusia :)
Ja niecierpliwie czekam do czwartku na usg 3d, i na relacje wizytujących w tym tygodniu.
A dziś na poprawe humorku zakupiłam kilka bluzeczek dla mnie bo wszystko juz za małe, zakupy udane ale humorek nadal kiepski. A dla dzidzi jeszcze się wstrzymuje ale juz niedługo ;)

ogólnie podobno trzeba spełniać wysokie wymogi, zeby mieć poród w wodzie tzn musi być bakteriologia zrobiona przed porodem i musi być idealna

Gratuluje udanych wizyt :-)

Co do sudocremu - uzywalismy dlugo na codzien i pupcia piekna byla ;-) wiec nie demonizowalabym az tak mocno, ze taki ostry itp.

Laktator - elektryczny, przed porodem. Kiedys juz pisalam why ;-) zastanawiam sie tylko czy Medela (sprawdzona) czy Tomme Tippee, ktory jest nowoscia i nie znalazlam jeszcze opinii, a chcialam ich butelki tez wziac no i mam dylemat.

Generalnie jesli chodzi o zakupy daleko w tyle jestem :rolleyes2: Mam troche ciuchow po corci ale jak ostatnio sprawdzilam to jednak prawie nic na 56 i ociupinke na 62, wiec to musze kupic. Ostatnio kupilam w H&M dwa bodziaki, spiochy i w Tesco komplecik - body z polspiochami. Musze jednak jeszcze podokupywac body itp. bo z tym krucho u mnie. Kosmetyki to w ogole na sam koniec kupie, w lipcu. Teraz jeszcze wg mnie za wczesnie - po co maja stac.

Mam niby posciel po corci ale zastanawiam sie czy nie kupic jednak nowego wypelniania. W koncu 3 lata bylo w uzyciu, a drogie jakos mocno to nie jest. W ogole to chcialam kolyske....ale ze wzgledu na to, ze przy kolysce to musialabym kupowac specjalny stol z przewijakiem to dalam sobie spokoj wymyslilam, ze moze nowy komplet poscieli kupie z baldachimem, bo tego przy corci nie mialam. Zakochalam sie w kilku z Klupsia i do tego mozna od razu zakupic z tej samej serii rozek i przewijak na lozeczko ;-) Musze pomyslec. Bo oczywiscie najbardziej spodobala mi sie posciel satynowa :-D Po corci mam Feretti, ale zrobilam blad bo tylko jeden komplet kupilam z ochraniczem, a jeden ochraniacz to za malo jak trzeba poscielke zmieniac.

Hmm co jeszcze...wozek pewnie w czerwcu kupie.
No i na koniec dla siebie koszule i sprawy szpitalne i to by bylo na tyle.

Aha, lezaczek zakupie juz po porodzie - bo czesto rodzinka pyta co kupic to najwyzej powiem, zeby sie dorzucili. I tak maluszka wklada sie tam tak srednio jak ma miesiac. No i jeszcze wtedy planuje nosidelko kupic. Myslalam o chuscie ale jednak sie nie zdecyduje. Za duzo motania, nie wierze we wlasne sily, ze naucze sie sprawnie to robic ;-) A nosidelko przydatne bedzie tez dla meza.

Sterylizatora nie kupuje. Przy corci na poczatku wygotowalam butle, a potem tylko przelewalam wrzatkiem i to bardzo krotko w porownaniu do wielu mam. Nie jestem zwolenniczka dmuchania i chuchania, bo i tak nalize sie takie dziecko wszystkich grzechotek, podlogi, oparcia lozeczka itp. ;-)

I juz sama nie wiem czy cos jeszcze zapomnialam a powinnam rozpatrzyc w zakupie. Jakos tak w tej drugiej ciazy podchodzi sie inaczej do wszystkiego niz w pierwszej. Wtedy wszystko mialam rozpisane itp. A teraz to taki jakis bardziej spontan. Smieszne :-D

P.S. troche nie ten watek :-p

Ostatnia edycja:
Ehtele co do laktatorów różne są opinie, niekótre laski piszą, ze elektrycznie jak ściagasz pokarm boli, niektóre, ze ręczne są super.
Ja na samym początku bede miaola ręczny jak nie da rady zakupie elektryczny. Moja koleżanka miała ręczny i bardzo sobie go chwaliła bo przede wszystkim jest mniej wadliwy niż elektryczne i na pewno cichy :) ale to wsio będzie zależało od Ciebie

Witam brzucholki:) ja teraz tylko na chwile. Jestem już po wizycie i oswiadczam wszem i wobec ze bedziemy mieć
SYNKA!!!!
Na 100% to chłopczyk widzelismy siusiaka. Mały Aleksander wazy 390g i mierzy 25cm:) jest zdrowiutki:) ma wszystko na swoim miejcu:tak:Ależ sie ciesze:-D

różyczka GRATULACJE!!! :-) super że wszystko dobrze! :tak:

Jadę jutro na 18 na usg 3d bo się zdecydowaliśmy. Jakoś tak boję się, choć wiem, że gdyby coś (tfu, tfu) to nic nie zmienię. Kocham mojego skarbeńka i mam nadzieję że rośnie i rozwija się zdrowo. Jak coś to dam znać co i jak.
panienka trzymam kciuki za jutrzejsze usg i czekamy na relacje :tak:

ja mam jakieś obawy przed jutrzejszą wizytą na szczescie na 15 mam ;)
Pajkaa na pewno wszystko będzie dobrze :tak: powodzenia!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam brzucholki:) ja teraz tylko na chwile. Jestem już po wizycie i oswiadczam wszem i wobec ze bedziemy mieć
SYNKA!!!!

Na 100% to chłopczyk widzelismy siusiaka. Mały Aleksander wazy 390g i mierzy 25cm:) jest zdrowiutki:) ma wszystko na swoim miejcu:tak:Ależ sie ciesze:-D

To tyle na razie, zmykam do pracy zaniesc zwolnienie. Bede wieczorkiem:-)

gratuluje udanej wizyty i mamy już kolejnego Aleksandra na naszym forum :-)

dziewczyny a czy któras z Was myślała o porodzie w wodzie?? U mnie w szpitalu jest taka obcja za darmo i zastanawiam się czy z niej nie skorzystać :) no i co ciekawe znieczulenie zewnątrzoponowe także jest za darmo a czytałam, ze gdzieniegdzie trzeba płacic 300 zł

Kolumnea co do materacyka ja czytałam, różne opinie , jedni są za pianką poliuretanowej.
czytałam gdzies, ze te są najlepsze.Cały artykuł był poświęcony na ten temat nawet gdzies linka wklejałam, ale nie pamietam gdzie:)
ja własnie kupiłam ten

wiesz co kiedyś jak nie planowałam ciąży to zawsze myślałam, że mniejszy ból ale teraz jak w niej jestem to ta myśl dalej jest i także się nad nią zastanawiam. Tylko gorzej jak długo będzie się rodzić i tak właź i wyłaź z tej wanny :baffled:

Witam się po wizycie :-)

Wizyta bardzo udana dzidzia zdrowo rośnie waży już 800g :szok: Ale nie zmierzył jaka jest długa, ale serduszko pięknie bije cudownie usłyszeć ten dźwięk :-) I po raz kolejny potwierdzona dziewczynka. Spytałam się lekarza czy nic tam nie wyrosło to najpierw powiedział, że On ostatnio widział że na 100% jest córa, ale specjalnie dla mnie spędził kilkanaście minut na zaglądaniu miedzy nóżki i nawet zrobił zdjęcie na którym pięknie widać co ma między nóżkami :-)

Ale zdjęcia średniej jakości wyszły bo mała całą wizytę się wierciła.

gratuluje udanej wizyty no i zdrowej i dużej córci :-)

a ja dziś coś się zamartwiam - znów czuje mało ruchów :-(

Do góry