reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Uffff.... doczłapałam się z pracy (daleko nie mam 10 min spacerkiem) zjadłam kolacyjke, poczytałam was i padam na tawarz. Nie mam siły sie odniesc do kazdej z Was:zawstydzona/y:, dzien pełen wrażeń.

Dziekujemy bardzo za gartulacje i miłe słowa:) i ja równierz gratuluje wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze:tak:

Zmykam do łożeczka. Dobranoc wszystkim!

reklama
Dziewczynki nie martwcie sie że dzieciaczki nieraz mało się ruszają, to Wy ich po prostu nie czujecie, bo maluchy ułożyły się tak że nie kopią Was tak żeby było czuć, ale na pewno się ruszają :tak: ja też czasami czuję więcej kopniaczków a czasami mniej :tak: a ostatnio jak byłam na wizycie u ginki i słuchała serduszka małego takim aparatem to pytała się czy czuję kopniaczki a ja ich nie czułam a ona powiedziała że słychać było jak kopie tak więc nie martwić mi się!

Ja też już się dzisiaj żegnam...
Dobrej nocy dziewczynki :happy:
Buziaki

Dziewczyny czy trzeba jakoś specjalnie przygotować się do tego usg 3d? Np pełny pęcherz? Głupio mi pytać, ale nie wiem, a chciałabym by dobrze wszystko było widać...

Dobrej nocki :-)

Shyla-a więc dobrze ostatnio lekarz wypatrzył dziewczynkę-super:tak:
Wuzelek-widzę, że i Ty cierpisz z powodu alergii-nie pomogę, sama boję się cokolwiek brać:sorry2:
Nektarynka-gratuluję jeszcze raz synka:-)
Ehtele-sudocremu nie lubię, bo jak każdą maść z cynkiem-trudno się zmywa... Natomiast linomag i bepahnten są rewelacyjne (linomagu używali już moi rodzice do pielęgnacji mnie i mojego rodzeństwa):tak: Co do kąpieli to na początku używałam Nivei, ale mała była alergiczką i przerzuciłam się na Oilatum, później Oilan (tańszy):tak: Na popękane brodawki polecam maltan:happy:
Co do linomagu do kąpieli-mało wydajny:sorry2:
Różyczka-i Tobie gratuluję synka:-)
Pajkaa-ja sobie wymarzyłam pierwszy poród w wodzie:tak: We Wrocławiu nie można praktycznie dostać znieczulenia zewnątrzoponowego, więc chociaż tak chciałam złagodzić ból;-) Ale niestety podczas wymazu z pochwy wyszedł mi gronkowiec i nie dało się go zlikwidować, a do porodu w wodzie potrzebne są idealne badania:tak: Co do spraw technicznych-nie siedzisz w tej wodzie przez cały czas, bo jest ona dosyć ciepła i nie dałabyś rady-wchodzisz na kilkanaście minut do kilkudziesięciu i później na jakiś czas wychodzisz i tak do skutku:tak: Położna w szkole rodzenia mówiła, że za trzecim razem już większość kobiet rodzi:tak:
Lola-gratuluję parki-szczęściara z Ciebie:tak:
Rozalka-ja też rzadko miewam drzemki w dzień, także możemy sobie podać rękę;-)

Panienka podobno na usg przez brzuch lepiej jak się ma pełny pęcherze, a na dopochwowe pusty. Ale ja i tak zawsze idę z pustym i lekarz i tak wszystko widzi.

Dobrej nocki :-)

Gratuluję dobrych wieści!!! :) Poczytałam Was, nadrobilam ale odpisać każdej ciężko.

Ja zmykam spać...jakaś niestrawnośc mnie dopadła i mi cieżko na żołądku, zgaga do tego i zaczynam puchnąć :( Wy też? Normalnie palcy nie mogę zgiąć bo od razu to czuję.
Przeraza mnie perspektywa lata, w dodatku w grubych elastycznych pończochach...

ufffff..... nadrobiłam:rofl2:

Jestem dziewczynki po wizycie ;)
Dzidzia zdrowa, serduszko bije, nerki i pęcherz pracują bardzo dobrze :-) miedzy nóżkami nic nie wyrosło , także dziewczynka zostaje :tak:Niunia wazy 430gr. i ma 27,8cm:-)
Ja , jak zwykle przytyłam :-D od początku ciąży 11kg:szok::-D:-D ale tym sie nie martwię:laugh2: muszę iść do laryngologa z powodu częstych krwawień z nosa i do kardiologa bo mam kolotania i szmery w serduszku , a jak byłam młodsza miałam niedokrwienie serca , no i trzeba to zbadać:tak:
a tak poza tym wszystko dobrze ;-):tak:
mam foteczke zaraz wkleję w odpowiednim wątku:tak:

Shyla gratuluję udanej wizyty:-) no no no, królewna już duża:tak:

U mnie wszystko w porzadku.. sisiak jak sie patrzy.. serduszko szybko biło.. poza tym wsio ok:-)

Kiniusia możesz dopisać na 100% chłopak na liscie sierpniowek:-)

Nektarynko nastepnego sisiaczka mamy na forum:tak::tak::tak: pogratulować:rofl2::rofl2::rofl2:

kobiety mam pytanie...wiem, że ten temat mógłby być rozpoczęty na zakupach, ale nie wszytskie tam zaglądają.... Jestem na etapie poszukiwania kosmetyków dla dzieci...

do pupy: sudocrem - linomag czy bephanten???

co w ogóle myślicie o kosmetykach linomag? Bo są szampony, balsamy itd...

jaki balsam do ciała dzieciątka i jaki krem do twarzy?

Ehtele ja jednak stawiam na sudocrem, sama go używam juz od lat ze względu na łuszczycę... jakoś mam do niego zaufanie.. a co do reszty kosmetyków to jednak zdecydowanie Oilatum... tez uzywam na sobie:sorry2: ja to mam jednak doświadczenie w takich kosmetykach i jakiś tam nowościach bo walczę z łuszczyca 5 lat i wiem co nawilża:-) poza tym stawiam na oliwki...

Witam brzucholki:) ja teraz tylko na chwile. Jestem już po wizycie i oswiadczam wszem i wobec ze bedziemy mieć
SYNKA!!!!

Na 100% to chłopczyk widzelismy siusiaka. Mały Aleksander wazy 390g i mierzy 25cm:) jest zdrowiutki:) ma wszystko na swoim miejcu:tak:Ależ sie ciesze:-D

To tyle na razie, zmykam do pracy zaniesc zwolnienie. Bede wieczorkiem:-)

gartulacje:-p:-p:-p:rofl2:

Mam do Was pytanie co myślicie o elektrycznym sterylizatorze? Zbędny wydatek (zawsze można tradycyjnie) czy duże ułatwienie?

do laktatora elektrycznego mnie przekonałyście...tylko ciągle nie wiem jaka firma, bo o Avencie dużo negatywnego czytałam...i sama nie wiem...

Ehtele dziś byłam u koleżanki która ma 4-letniego synka i troszkę mi podpowiedziała...
1. Butelka jedna wieksza, druga mniejsza...
2. Laktator ręczny, bo chociaż miała nawał pokarmu to tak naprawdę nie przydał jej sie elektryczny- mały wszystko spijał na bieżąco... i miała z Aventy...
3 Jesli chodzi o sterylizator to miała taki wkładany do mikrofali... też chyba z Aventy, ale nie pamieta jak się dokładnie nazywał... natomiast mówi że to była najlepsza rzecz jaka przydała jej się z Aventy-ja jednak stawiam na stare obyczaje ---- wrząca woda i jazda!!!:rofl2::rofl2::rofl2:

co u mnie-cały dzień byłam w Częstochowie, najpierw u koleżanki.... jej synek skoczył mi na brzuch i powiem Wam że trochę bolało, a ma już 4 lata, jak pisałam wyżej... teraz brzuch mam twardy i bardzo bolesny, mam nadzieję że to wzdęcie albo zmęczenie:nerd:
Później pojechalismy z T. do galerii i wydalismy sobie troszkę kasy dla Niuni...
oto efekt:
80e9680ba046d87emed.jpgc0cfd65e8934d031med.jpg35303ede8d4c788fmed.jpg94ae36a86501b258med.jpg0bef5e113b7e9272med.jpg

no to mamy pierwsze ubranka:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Ja z miałam ręczny z Avent, użyłam go kilka razy, jak musiałam wyjść i zostawić mężowi mleko.
Natalia wypijała i nadążała z piciem mleka. Nawały pokarmu zdarzały mi się rzadko.

Sterylizator mam Aventu elektryczny, używany dopiero od 11 m-ca, do tego czasu Nati była tylko na piersi.
Nie chciała za nic pić z żadnej butelki.
Zakup sterylizatora jest raczej zbędny.

reklama
WSTAWAĆ, CIĘŻARÓWECZKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja już wyspana, po wczorajszej kłótni z mężem... :wściekła/y: Dzisiaj on juz w pracy, ja udałam, że śpię, jak wychodził... Komputerowiec jeden nałogowy...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Czeka go dzisiaj samotny dzień, bo ja jadę do moich Rodziców, to niech sobie porozmyśla... ale jeszcze usłyszy parę słów, jak wrócę... O ile wrócę... :-D

Eh, szkoda gadać... Te nasze chłopy to jak dzieci są normalnie....

Miłego dnia Wam życzę :-)

Do góry