reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam się poniedziałkowo :-)

Shyla, Kiniusia kciuki za wizyty zaciśnięte :tak:

Polianno nie podejmuj decyzji z karmieniem zbyt pochopnie. Studia zaoczne wyglądają trochę inaczej niż sobie to wyobrażamy zanim je zaczniemy ;-) Moja koleżanka odciągała pokarm w przerwach i dała radę. Poza tym przecież zajęcia są co dwa tygodnie, a nie codziennie. Ja Ci proponuję się wstrzymać z taką decyzją, a jak będzie Ci ciężko to wtedy odstawisz małą. I nie bój się studiowania, nie jest to takie złe :wink:

Pajka
tulam mocno....

Aguś1981 witamy na BB :happy:

Ethele wg "Ciężarówką przez 9 miesięcy" zaczynasz III trymestr!!! Ale fajowsko :-D:-D:-D Hihih zawsze Ciebie obserwuję, bo jak Ty zaczniesz to już zaraz i reszta dołączy :laugh2::laugh2::laugh2:

A u mnie pogoda do bani, nie będę dziś nigdzie wychodzić... Dopiero wieczorem z M na zakupy pojedziemy...
Teraz wezmę się trochę za kosmetykę mojej pracy mgr, bo jak tylko promotor da o sobie znać (taki zgrywusek z niego, że go widzę dwa razy w roku :laugh2:) to od razu mu zawiozę do zatwierdzenia :tak:

Miłego dzionka Kochane :-)

reklama
Witam się i Ja w ten piękny słoneczny dzień :-)

Pajkaa Głowa do góry przecież często zdarza się coś chlapnąć bez przemyślenia Twój mąż na pewno to rozumie i szybciutko się pogodzicie :-)

Ehtele Co do smoczków i butelek to Ja się nie znam bo to moja pierwsza dzidzia, ale też dużo czytałam na ten temat i zastanawiałam się nad trzeba firmami: TT, Avent i Nuk i po długich namysłach i radach koleżanek wybrałam TT, smoczki juz kupiłam,a butelki po wypłacie :-)

A co do laktatorów, to uważacie,że trzeba go kupic od razu przed porodem czy poczekać i zobaczyć jak maluszek będzie ciągnął nasz pokarm, czy laktator w ogóle bedzie potrzebny :confused:

Kiniusia Ja u siebie nie sprawdzałam, ale tak jak mówi Ehtele jeżeli Cię nic nie boli, brzuszek sie nie napina, a mały charcuje to nie ma się czym przejmować :-)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty łącznie z moją :tak:

I mam pytanko do Was... Codziennie chodzę z mamą na spacer, ale w ten weekend troszkę przesadziłyśmy bo w sobotę 4godz, a w niedzielę 5 godz oczywiście z przerwami, ale dziś w nocy jak wstawałam do toalety to strasznie zaczeła boleć mnie kość (ta której faceci nie mają ;-)) i teraz cały czas mi dokucza :crazy: czy któraś z Was tez tak miała??

Bogusiu wydaję mi się, że 5h spaceru to jednak dla ciężarówek trochę za dużo, poniewaz mamy obiążone plecki:/ więc może po prostu dziś sobie odpocznij kobietko

I ja się witam :-)
Piękne słońce za oknem (Bombusiu może do Ciebie już dotarło? ;-)), a ja dzis mam usg tarczycy i endokrynologa :tak: Zobaczymy co powie na wyniki badań :tak:
Bardzo mocno trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :tak:
I mój maluch (podobnie do Bombusi) hasał dziś po godzinie 4 w nocy, ledwo zasnęłam :-D
Dziewczyny, mam taki mały problem :zawstydzona/y:
Codziennie biorę luteinę dopochwowo i biorąc ją, mam taki nawyk, ze sprawdzam szyjkę (nawyk od czasów cyklów, gdzie sprawdzałam tempkę, szyjkę i śluz).
Zawsze wydawało mi sie, że jest ona trochę otwarta, choć lekarze patrzyli i wg nich zamknięta była, no, ale ja miała takie wrażenie.:tak:
Ale od wczoraj wieczorem, zauważyłam, tak jakby "otworek" w niej był troszkę większy :zawstydzona/y: Brzuszek nie boli, mały hasa, a ja sie teraz denerwuję i ciągle o tym myślę. Wizytę mam dopiero w środę za tydzień.
Może to ja panikuję, może któraś z Was wie, czy to normalne?
Help...:zawstydzona/y:

Kiniusiu ja zauważyłam u siebie też wczoraj takie cos, ze moja szyjka best bardzo duża i tak jakby się otwierała. Ja także nie mam objawów, mały także kopie, ale wizyte mam jutro więc się wypytam a na razie staram sie nie denerwować.

Piękne słońce za oknem (Bombusiu może do Ciebie już dotarło? ;-)), a ja dzis mam usg tarczycy i endokrynologa :tak: Zobaczymy co powie na wyniki badań :tak:
I mój maluch (podobnie do Bombusi) hasał dziś po godzinie 4 w nocy, ledwo zasnęłam :-D
Codziennie biorę luteinę dopochwowo i biorąc ją, mam taki nawyk, ze sprawdzam szyjkę (nawyk od czasów cyklów, gdzie sprawdzałam tempkę, szyjkę i śluz).
Zawsze wydawało mi sie, że jest ona trochę otwarta, choć lekarze patrzyli i wg nich zamknięta była, no, ale ja miała takie wrażenie.:tak:
Ale od wczoraj wieczorem, zauważyłam, tak jakby "otworek" w niej był troszkę większy :zawstydzona/y: Brzuszek nie boli, mały hasa, a ja sie teraz denerwuję i ciągle o tym myślę. Wizytę mam dopiero w środę za tydzień.

wydaje mi się, że stresujesz się niepotrzebnie. My kobietki w ciązy jesteśmy przewrażliwone na nawet najmniejszym szczególe. Napewno jest dobrze - i tak jak mówią dziewczyny innych objawów bólowych nie masz, więc spokojnie poczekaj do wizyty. A tak z innej beczki jakbyś słyszała o jakimś mieszkanku w okolicy najlepiej za odstępne to wdzięczna byłabym za informacje.

I mam pytanko do Was... Codziennie chodzę z mamą na spacer, ale w ten weekend troszkę przesadziłyśmy bo w sobotę 4godz, a w niedzielę 5 godz oczywiście z przerwami, ale dziś w nocy jak wstawałam do toalety to strasznie zaczeła boleć mnie kość (ta której faceci nie mają ;-)) i teraz cały czas mi dokucza :crazy: czy któraś z Was tez tak miała??

wiesz co takie długie spacery są juz nie wskazane dla nas. Ja też uwielbiam chodzić i ostatnio dużo śmigałam - czułam się dobrze, ale w nocy i na drugi dzień bóle brzucha i właśnie dr powiedziała, że przeciążyłam organizm :-( także teraz musimy trochę dystanse skrócić później z wózkami nadrobimy :blink:

u mnie też dziś słonko świeci, choć powiem, że z rana to zimnawo brr :baffled: poza tym na jutro jakieś przymrozki zapowiadają heh. Mała wczoraj zrobiła sobie chyba dzień lenia, bo ze 2 razy kopneła i tyle, ale dziś z rana zdąrzyła nadrobić :-D

trzymam kciuki za Wasze wszelakie wizyty dzisiaj i czekamy na wiadomości :-)

Witam się i Ja w ten piękny słoneczny dzień :-)

Pajkaa Głowa do góry przecież często zdarza się coś chlapnąć bez przemyślenia Twój mąż na pewno to rozumie i szybciutko się pogodzicie :-)

Ehtele Co do smoczków i butelek to Ja się nie znam bo to moja pierwsza dzidzia, ale też dużo czytałam na ten temat i zastanawiałam się nad trzeba firmami: TT, Avent i Nuk i po długich namysłach i radach koleżanek wybrałam TT, smoczki juz kupiłam,a butelki po wypłacie :-)

A co do laktatorów, to uważacie,że trzeba go kupic od razu przed porodem czy poczekać i zobaczyć jak maluszek będzie ciągnął nasz pokarm, czy laktator w ogóle bedzie potrzebny :confused:

Kiniusia Ja u siebie nie sprawdzałam, ale tak jak mówi Ehtele jeżeli Cię nic nie boli, brzuszek sie nie napina, a mały charcuje to nie ma się czym przejmować :-)

ja ostatnio też dość dużo łaziłam i boli mnie kręgosłup jak diabli... ogólnie nie bawią mnie spacerki, a ze względu na to, że Aga u nas była, to trzeba było się przemóc. Dzisiaj za to leżę, pachnę i piszę :)
co do mojego pisania- wypożyczyłam książkę z obszernym rozdzialem potrzebnym mi do mojej pracy- siadam pół godziny temu do jej czytania i co?!- strony na których był ten rozdział NIE MA!

Kiniusia no słońce dotarło cudowne, właśnie wróciłam z zakupów jest cieplutko, teraz wcinam truskawki mniam:)
Ja też biorę cały czas luteinę, ale jeśli nic Cię nie boli i nie stawia Ci sie macica, to raczej nie powinnaś sie zamartwiać, poprostu nie dziwgaj nic i nie "biegaj" długo po mieście:),a za tydzień sprawdzisz szyjkę.
No widzisz widocznie "łodziaki" lubią szaleć o 4.00 rano ha ha
Czy Ty już wiesz czy możesz rodzić normalnie czy cc ze względu na serducho ??????
Powodzenia na dzisiejszych badaniach, napisz później co i jak:)

Ostatnia edycja:
Black_Opal nooo kurcze ten czas strasznie szybko mija...ucieka przez palce:tak::tak::tak:tak na prawdę to koniec kwietnia, cały maj, czerwiec i już muszę się przygotowywać bo USG pokazuje termin 24 lipiec:-D
No proszę Ty biedactwo jesteś przed obroną:-) Na kiedy masz termin?

Bogusia86 no a jaki smoczek wzięłaś? Mam nadzieję, że dobrą decyzję podjęłyśmy:-D:-D
No w sumie racja co do laktatorów...nigdy nie wiadomo kiedy zaczną się przydawać...nie mniej jednak prędzej czy później pewnie się przyda...chociażby wtedy gdy będziesz chciałaś gdzieś wyjść;-);-);-)

nie miałam podobnych bóli, ale teraz to koniecznie musisz odpocząć, zresztą zapytaj lekarza co o tym myśli...;-);-)

reklama
Fiuu o kurczę, no to współczuję, pamiętam jak ja pisałam mgr i też właśnie były takie przypadki, gdy znalazłam super przydatną książkę do mojego tematu a tu... stronki wyrwane. bardzo ale to bardzo bardzo mnie to wkurzało... ksero kosztuje pare groszy, a mimo to ludzie takie rzeczy robią...

Do góry