reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Witam Mamuśki!!!
W Łodzi nie ma dziś słoneczka buuuu:no::no:!

No i co z tego, ze żałoba się skończyła jak i tak katują nadal ten temat, pewnie następny tydzień będzie o wulkanie:baffled::baffled:!

Dziewczynki życzę udanych wizyt u lekarzy, zdajcie relację po powrocie!
Ja mam w środę USG połówkowe:happy::tak:!
Mój dzidziolek znów hasał sobie o 4.00 rano, muszę mu to zmienić ha ha;-)

Pajeczko mam nadzieję, ze dziś wstałaś w bardziej optymistycznym nastroju i tego Ci zyczę:)
Jejku tyle piszecie o tych butelkach dla maluszków, czy to naprawdę ma tak duże znaczenie, mój Adrian był takim żarłoczkiem, ze nie sądzę, aby jakikolwiek smoczek robił mu problemy w tym,aby się najeść hi hi, ale każde dziecko jest inne, są i niejadki wiadomo:(

Życzę miłego i spokojnego dnia!

Czesć Kochane:-)
Nadrobiłam wszystkie posty od piątku ale nie sposób się odnieść.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i usg. Czekam na relacje.
Weekend był faktycznie pogodny. W sobotę od 8 do 10.15 spędziłam w laboratorium. Mocz, morfologia i krzywa cukrowa. Ja miałam 75 g. wcisnęłam całą cytrynke i dało się wypić, te które mają badanie przed sobą polecam zabrać cytrynę i nie będzie źle. ;-)
Po powrocie z badań senność mnie ogarnęła, więc zdrzemnęłam się dwie godzinki, potem spacer a wieczorem mieliśmy grilla. Niedziela leniwie minęła, ale przyjemnie. Przespałam się w dzien po obiedzie byliśmy z Mężem na długim spacerze, wizycie u Rodziców, wieczorem filmik i palulu. Przez weekend wypoczęłam bo całe sprzątanie, gotowanie wziął na siebie Mąż. Dziś rano obudziłam się z bólem gardła, łyknęłam już syrop i liczę, że nic poważnego się nie szykuje.
W pracy nie chce mi się być a to dopiero półtorej godziny za mną, no nic myślę, że jakoś zleci. A po pracy kurs na dobitkę i wróce do domu padnięta.
Miłego dnia Wszystkim Mamuśkom i słoneczka dużo:-)

ojjj biedne wy dziewczynki ze musicie takie swinstwa wypijac na tej krzywej cukrowej... w irlandii pije sie lukozade :):):)
co do butelek to ja przy Julci mej posiadalam tommie tippie i niezamienilabym ich na rzadne inne.... sa swietne poprostu :):):)

oczywiscie nie wyrabiam z czytaniem i przyznaje sie bez bicia ze tylko ostatnia strone luknelam.... sorki :/
milego dnia i udanych wizytek :)

Witajcie kobitki z rana,

U mnie coś pomiędzy pochmurnym niebem a słonkiem...słońce tak nieśmiało próbuje wyjść i jeszcze nie wygrywa z chmurami;-);-)

Bogusia86 Shyla i Różyczko powodzenia na wizytach i czekamy na relacje:-D:-D

Aguś1981 proponuję poszukać dobrego szpitala w Krakowie, w którym chciałabyś rodzić i tam zapytać położne, którego lekarza polecają i wziąć od nich tel do lekarza bo na pewno przyjmuje prywatnie;-) Informacje pewnie znajdziesz na forach...a dojeżdżanie taki kawał może doprowadzić to szaleństwa, tym bardziej, że w ostatnim okresie trzeba lekarza odwiedzać co dwa tygodnie...:-D:-D

Pajkaa
cóż mogę napisać, nie znam sytuacji, ale mam nadzieję, że nie jest tak źle jak piszesz...:-( Trzeba jednak uważać na słowa, które mówi się w złości...ale na pewno będzie dobrze...i z tym sobie kobieto poradzisz:-D:-D powodzenia...

Polianno jakich firmy laktatory miałaś?
Co do karmienia to ja wołałabym karmić...natomiast to moje pierwsze dziecko i mało o tym wiem...:sorry2::sorry2: nie mam pojęcia co to ból sutków, czy nawał mleczny...:happy:więc średnio mogę dobrze doradzić...jednak jestem zwolenniczką karmienia oczywiście w granicach rozsądku, planuję do 6 miesiąca:-D:-D Na pewno będzie to dla Ciebie uciążliwe, musiałabyś zapas pokarmu odciągnąć...

rozalka też myślałam o Lovi, ale wygrało TT:-D:-D

Bombusia no cóż będą nas jeszcze trochę nękać...ale mam nadzieję, że szybko się skończy...a Twój mały mężczyzna to poranny ptaszek:-):-)

Hej kobietki

Ehtele też właśnie rozmyślam nad butelkami, myślałam o firmach: TT, Lovi i Mam. Niby wszystkie mają dobre opinie, wszystkie w podobnej cenie, ale do końca nie wiem. Skłaniałaym się ku Lovi. Czy któraś z was ich używała?????
Okrycia super, też je już "wyczaiłam" na allegro i planuję kupić takie samo.

Aguś1981 witamy na forum:) zachęcamy do udzielania się;) Mamy bardzo podobny termin, bo ja mam na 23.24 sierpień. Powodzenia na jutrzejszej wizycie. A co do lekarza, to ja na twoim miejscu jednak znalazłabym jakiegoś na miejscu w Krakowie - pod koniec ciazy może ci być ciężko dojeżdzać do W-wy - a poza tym myślę, że dobrze jest mieć lekarza "pod ręką" :)

Pajkaa nie wiem dokładnie o co chodzi, ale zawsze po burzy przychodzi słoneczko; mam nadzieję, że twoje sprawy jednak się ułożą dobrze;) Czasami powie się o pare słów za dużo, ale miłość jest w stanie wybaczyć naprawdę dużo;)

Bogusia, Rozalka, Shyla powodzenia na dzisiejszych wizytach:)

Bombusia powodzenia na wizycie w środę;)

I ja się witam :-)
Piękne słońce za oknem (Bombusiu może do Ciebie już dotarło? ;-)), a ja dzis mam usg tarczycy i endokrynologa :tak: Zobaczymy co powie na wyniki badań :tak:
Bardzo mocno trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :tak:
I mój maluch (podobnie do Bombusi) hasał dziś po godzinie 4 w nocy, ledwo zasnęłam :-D
Dziewczyny, mam taki mały problem :zawstydzona/y:
Codziennie biorę luteinę dopochwowo i biorąc ją, mam taki nawyk, ze sprawdzam szyjkę (nawyk od czasów cyklów, gdzie sprawdzałam tempkę, szyjkę i śluz).
Zawsze wydawało mi sie, że jest ona trochę otwarta, choć lekarze patrzyli i wg nich zamknięta była, no, ale ja miała takie wrażenie.:tak:
Ale od wczoraj wieczorem, zauważyłam, tak jakby "otworek" w niej był troszkę większy :zawstydzona/y: Brzuszek nie boli, mały hasa, a ja sie teraz denerwuję i ciągle o tym myślę. Wizytę mam dopiero w środę za tydzień.
Może to ja panikuję, może któraś z Was wie, czy to normalne?
Help...:zawstydzona/y:

kochana ja nic takiego u siebie nie zauważyłam, natomiast moim skromnym zdaniem jeśli nie boli brzuszek, nie napina się, nie ma skurczy czy krwawienia to poczekaj tydzień i skonsultuj to na wizycie:tak::tak:
No ale Ty znasz swój organizm jeśli Twoim zdaniem to jest coś niepokojącego to jedź do lekarza...:-):-):-) Na pewno wszystko jest cacy:-p

reklama
Aguś1981 witamy na forum:) zachęcamy do udzielania się;) Mamy bardzo podobny termin, bo ja mam na 23.24 sierpień. Powodzenia na jutrzejszej wizycie. A co do lekarza, to ja na twoim miejscu jednak znalazłabym jakiegoś na miejscu w Krakowie - pod koniec ciazy może ci być ciężko dojeżdzać do W-wy - a poza tym myślę, że dobrze jest mieć lekarza "pod ręką" :)

Cześć Kobietki. Widzę że tutaj ruch od rana :)
Ola_ jeśli chodzi o lekarza, to rzeczywiście nie wyobrażam sobie jeżdżenia, poza tym dobrze mieć "ugadaną" położną tak, żeby nie było sytuacji, że odeślą rodzącą do innego szpitala z powodu braku miejsc... Zobaczymy jeszcze jak to będzie z opieką medyczną w nowej pracy mojego mężczyzny, bo już mu zapowiedzieli, że oferują jakiś vip=owski pakiet dla całej rodziny w jakiejś prywatnej klinice. Jak to będzie wyglądać, dowiemy się na samym początku maja, bo od wtedy zaczyna pracę w Krakowie, więc może nie będzie trzeba aż tak bardzo szukać tylko po prostu chodzić tam i już. Czas pokaże - i czy mają szpital, tak jak Medicover też.
Dzisiejszym badającym się życzę samych dobrych wiadomości. Ja tak jak pisałam kolejne usg mam jutro, wiadomo, sprawdzą, czy wszystko jest ok i mam nadzieję, że przy okazji potwierdzą płeć.
Jak czytam o tych luteinach, duphastonach i innych to jestem pełna podziwu dla Waszej wiedzy (nie tylko w tej kwestii). Ja na szczęście biorę tylko Falvit Mama i Biofer i to wsio.
Miłego dnia. Aga

Ostatnia edycja:
Do góry