Ja łykam , tak mi kazał lekarz i na pudelku mam napisane ze bierze sie go do końca ciąży...Czy Wy Mamuśki nadal łykacie kwas foliowy??????
Bogusia86 ja przez to co dziś usłyszałam sama sie nakręcam...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja łykam , tak mi kazał lekarz i na pudelku mam napisane ze bierze sie go do końca ciąży...Czy Wy Mamuśki nadal łykacie kwas foliowy??????
tak trzeba brać do końca ciąży ale skoro jest zawarty w zestawie witamin typu feminatal czy prenatal i to w podwójnej dawce to nie trzeba wtedy dodatkowo samego kwasu foliowego brać no chyba że nie bierze się tych witamin to wtedy jak najbardziej trzeba brać folikJa łykam , tak mi kazał lekarz i na pudelku mam napisane ze bierze sie go do końca ciąży....
ja też biore feminatal 400 + DHA ale codziennieja juz nie lykam kwasu foliowego- biore co drugi dzien feminatal400.
ja nie biorę żadnych innych witamin , dlatego lekarz każę mi brać kwas foliowy do końca ciąży i do tego magnez...tak trzeba brać do końca ciąży ale skoro jest zawarty w zestawie witamin typu feminatal czy prenatal i to w podwójnej dawce to nie trzeba wtedy dodatkowo samego kwasu foliowego brać no chyba że nie bierze się tych witamin to wtedy jak najbardziej trzeba brać folik
Hej dziewczyny :-)
Na wstępie przede wszystkim Kolumnea, wszystkiego najlepszego!!! :-)
Cały dzionek Was podczytuję, ale nie mam siły pisać, troszkę na spacerku byłam, troszkę na zakupach, troszkę w kuchni i tak dzionek leciał. Mały dzisiaj spokojniutki, czasem sie poruszy czy kopnie, ale i ja dzisiaj jakaś taka śpiąca chodzę.
Co do witaminek to ja biorę co drugi dzień Prenatal Classic, a do tego magnez, bo w prenatalu nie ma. W poniedziałek lekarz endokrynolog zadecyduje czy mogę zmienić witaminy na takie, które zawierają jod czy jednak zostaję przy tych.
Chciałam Wam życzyć udanego weekendu.:-)
Buziaki:-)
Czy Wy Mamuśki nadal łykacie kwas foliowy??????