reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Ja łykam , tak mi kazał lekarz i na pudelku mam napisane ze bierze sie go do końca ciąży....
tak trzeba brać do końca ciąży ale skoro jest zawarty w zestawie witamin typu feminatal czy prenatal i to w podwójnej dawce to nie trzeba wtedy dodatkowo samego kwasu foliowego brać no chyba że nie bierze się tych witamin to wtedy jak najbardziej trzeba brać folik

ja juz nie lykam kwasu foliowego- biore co drugi dzien feminatal400.
ja też biore feminatal 400 + DHA ale codziennie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
tak trzeba brać do końca ciąży ale skoro jest zawarty w zestawie witamin typu feminatal czy prenatal i to w podwójnej dawce to nie trzeba wtedy dodatkowo samego kwasu foliowego brać no chyba że nie bierze się tych witamin to wtedy jak najbardziej trzeba brać folik
ja nie biorę żadnych innych witamin , dlatego lekarz każę mi brać kwas foliowy do końca ciąży i do tego magnez...

Hej dziewczyny :-)
Na wstępie przede wszystkim Kolumnea, wszystkiego najlepszego!!! :-)
Cały dzionek Was podczytuję, ale nie mam siły pisać, troszkę na spacerku byłam, troszkę na zakupach, troszkę w kuchni i tak dzionek leciał. Mały dzisiaj spokojniutki, czasem sie poruszy czy kopnie, ale i ja dzisiaj jakaś taka śpiąca chodzę.
Co do witaminek to ja biorę co drugi dzień Prenatal Classic, a do tego magnez, bo w prenatalu nie ma. W poniedziałek lekarz endokrynolog zadecyduje czy mogę zmienić witaminy na takie, które zawierają jod czy jednak zostaję przy tych.
Chciałam Wam życzyć udanego weekendu. :tak::-)
Buziaki:-)

Witam!!!
Dziękuję za miłe przyjęcie!!!

Ale dużo piszecie:szok:

Shyla współczuję Twojej koleżance.
Ja codziennie się modlę, aby wytrzymać do lipca i aby maluszkom nic nie było.

Ja biorę tylko Prenatal i magnez 3razy dziennie po 2.

Z kilogramów to pewnie będę górować, bo mam już 13 kg na +.

Padam dziś na pyszczek.
Rano posprzątałam domek,
potem przyszła koleżanka swoimi dziewczynkami,
więc cały dzień spędziłyśmy w ogrodzie,
bo u nas dziś lato.
Opaliłam się nawet, ale nabiegałam się,
bo to pić, jeść i tak w kółko.
Jednak miły dzionek mimo że męczący.

Ostatnia edycja:
Ech...człowiek zadowolony z weekendu chce się radością podzielić a tu smutki:(
Shyla bardzo, ale to bardzo mi przykro, że Twoją przyjaciółkę dotknęła taka tragedia i równie przykro mi, że Ty przez to przechodzisz - pomijając przyjaźń, takie wieści dla kobiety w ciąży, to same nerwy. I wiem, że na początku nie bardzo jest jak pomóc, trzeba tylko być. Moc ciepła przesyłam.

Co do ułożenia dzidzi - na razie jeszcze nie musi główką - po 33 tygodniu na ogół się same układają.

Hej dziewczyny :-)
Na wstępie przede wszystkim Kolumnea, wszystkiego najlepszego!!! :-)
Cały dzionek Was podczytuję, ale nie mam siły pisać, troszkę na spacerku byłam, troszkę na zakupach, troszkę w kuchni i tak dzionek leciał. Mały dzisiaj spokojniutki, czasem sie poruszy czy kopnie, ale i ja dzisiaj jakaś taka śpiąca chodzę.
Co do witaminek to ja biorę co drugi dzień Prenatal Classic, a do tego magnez, bo w prenatalu nie ma. W poniedziałek lekarz endokrynolog zadecyduje czy mogę zmienić witaminy na takie, które zawierają jod czy jednak zostaję przy tych.
Chciałam Wam życzyć udanego weekendu. :tak::-)
Buziaki:-)

kiniusia ja biorę prenatal complex i tam jest jod i żelazo i kwas foliowy, więc jak ci endokrynolog karze brać jod to możesz zmienić na ten :)

No dziękuję za informacje, czli ja biorę dobrze kwas foliowy i magnez codziennie, a od czasu do czasu Falvit Mama, jak pójdę na wizytę do mojej ginek. to jeszcze dopytam dokładnie, ale wizyta dopiero 30.04

W środę idę na USG połówkowe, spotkać się z moim skarbusiem, :tak:mój Alanek już 2x machał do nas rączką, dostałam płytę z nagraniem 10 minutowym jak miał 17tyg. i 4 dni cuuuuudo, takie śliczne 5 paluszków macha, ale tak się wtedy kręcił, ze lekarz mimo wielu prób nie mógł sprawdzić płci:happy:, no ale jakoś po pół godzinie całego badania pomierzył "Miśka" i wszystko było w najlepszym porządku więc idę spokojnie na to USG.:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry