reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Dziękuję wam za wszystkie cieple słowa w stronę mojej koleżanki, niestety próbowałam z nią rozmawiać ale milczy caly czas :(
na razie muszę dać jej ochłonąć po tym wszystkim...
Cos mi sie wdaje ze przyczyna Hipotrofi płodu, było palenie papierosów :( ona nie umiała przestać palić i przyznam szczerze paliła bardzo dużo :(
Nie raz dostała ochrzan od lekarza, ale niestety robiła swoje...ja jej tez dużo tłumaczyłam, ale to trzeba chcieć na sile nic nie da...
A czemu maluszki urodziły sie martwe, na razie nic nie wiem :(

reklama
Zapomniałam jeszcze dopisać, że bardzo serdecznie witam nowe sierpnióweczki :-):-):-)

Shyla, kochana moja, bardzo mi przykro, bardzo współczuję Twojej koleżance... :-(

Monika8112, dzięki za info :-) W Classicu też jest kwas foliowy, ale właśnie nie ma jodu, jak nie będzie przeciwwskazań, a badanie przeciwciał tarczycowych wyjdą ok, to myślę, że przejdę na ten Prenatal o którym piszesz :tak::-)

Idę sie położyć i poprzytulać do M. :-)

Dziękuję wam za wszystkie cieple słowa w stronę mojej koleżanki, niestety próbowałam z nią rozmawiać ale milczy caly czas :(
na razie muszę dać jej ochłonąć po tym wszystkim...
Cos mi sie wdaje ze przyczyna Hipotrofi płodu, było palenie papierosów :( ona nie umiała przestać palić i przyznam szczerze paliła bardzo dużo :(
Nie raz dostała ochrzan od lekarza, ale niestety robiła swoje...ja jej tez dużo tłumaczyłam, ale to trzeba chcieć na sile nic nie da...
A czemu maluszki urodziły sie martwe, na razie nic nie wiem :(

Shyla!!! Jejku jeśli to palenie naprwdę mogło być przyczyną tej hipotrofii to ona się szybko nie pozbiera:(
Wiadomo od zawsze, ze palenie szkodzi, ale takie skutki....no szok:(
Bardzo przykra sytuacja:(
Pewnie Ty sama nie wiesz jak działać, ale tylko czas tu może pomóc, przynajmniej na razie. Później na pewno Twoje dobre słowo, tylko jak ona Cie zobaczy z brzuszkiem to.....ach brak słów.

Cześć "mamuśki"
Shyla przykro mi z powodu koleżanki, szok! Ostatnio w telewizji było coś podobnego o dziewczynie, która straciła ciążę bliźniaczą i nie chcieli jej przyjąć do szpitala na "usunięcie" (nie wiem jak to nazwać).Nikomu nie życze takiej tragedii.
Black Opal jeśli chodzi o zamawianie leków w "Dbam o zdrowie", owszem fajna sprawa że mozna to załatwić przez internet ale preparaty z niej nie należą do najtańszych chyba że się ma upusty. Ja mam problemy z dostępem do moich leków gdyż ta apteka ich nie posiada, nawet w hutrowniach w których się zaopatruje braki. A w innych aptekach bez problemu. Widać mam pecha albo lekarka mi takie dziwne specyfiki przepisuje.
Jeśli chodzi o branie kwasu foliowego to też nie biore bo jest w witaminkach, ja biorę PregnaVit oraz TardyferonFol (tj. żelazo z kwasem foliowym), obydwa codziennie. Zastanawiam się czy nie za dużo tego kwasu i żelaza bo obydwa preparaty to zawierają.
A w czwartek idę na usg genet, ostatnio mojego maluszka widzialam w 8 tyg. I bardzo jestem ciekawa czy wszystko dobrze. Zapowiada się ciepły week, trzeba to wykorzystać, szkoda że te uroczystości są w Krakowie tak to byśmy sobie skoczyli na przejażdżke.
Pozdrawiam Was wszystkie. Miłego wieczorku :)

Ja też nie biorę od 4 mc kwasu foliowego, ale biorę codziennie tabletki PregnaPlus, w nich jest zawarty kwas foliowy, żelazko, kwas Omega itd....

A co do palenia to nie chce mi się za bardzo wierzyć żeby palenie miało taki wpływ na ciąże i dziecko... Palenie zabija to fakt ale w dość rozległym i długim procesie...
A zresztą medycyna kiedyś pójdzie do przodu i wyjaśni nam wiele naszych pytań.

dziewczynki jeżeli chodzi o aptekę dbam o zdrowie to jest super, ale trzeba uważac z cvenami o edne mają hdroższe drugie tańsze jak każda apteka:)
wyobrazcie sobie,z e akis pijak rozbił się na naszym piętrze. Mowie do meza dzwoń na straż miejską niech go stąd biorą potem obsika nam k;latke i bedzie smierdziało no i przyjechali i pana wzieli :p

ja już zmykam spać bo jestem padnięta ogarnęłam mieszkanie, wyprasowąłam , upiekłam ciasto i zrobiłam sałatke na niedziele.
życzę dobrej nocy :*

Shyla!!! Jejku jeśli to palenie naprwdę mogło być przyczyną tej hipotrofii to ona się szybko nie pozbiera:(
Wiadomo od zawsze, ze palenie szkodzi, ale takie skutki....no szok:(
Bardzo przykra sytuacja:(
Pewnie Ty sama nie wiesz jak działać, ale tylko czas tu może pomóc, przynajmniej na razie. Później na pewno Twoje dobre słowo, tylko jak ona Cie zobaczy z brzuszkiem to.....ach brak słów.
kochana mnie sie wydaje ze ona nie będzie chciała patrzeć na kobiety w ciąży i na dzieci :( wiem to po sobie , bo sama straciłam maleństwo :(
I było tak ze gdzie nie poszłam widziałam same ciężarne i dzieci dookola...

Urszulka202 teraz zauważyłam, że nasze suwaczki idą łep w łep:-) i USG masz dzień po mnie:tak:. Mój suwaczek chyba trochę jest źle ustawiony, bo z ostatniego USG to już mam 21 tyg. i coś tam, ale zobaczę w środe na połówkowym co dr wyliczy:), bo z OM to w ogóle nie biorę pod uwagę, z niczym się nie zgadza.
A Ty pewnie poznasz płeć???? Jak dobrze pójdzie:happy:

Witam sie zaraz was poczytam ja już prawie spakowana i jutro robimy z tąd frugo jutrzejsza noc juz bedzie na nowym moja mama oczywiście przeżywa ale tak wiem ze to jej na reke tak jak i wszystkim od poniedziałku bede mogła dłużej z wami posiedziec oj już bym tam chciała być a najlepiej aby już było rozpakowane

reklama
Dzień dobry :)
Wstawajcie dziewczynki :)
U nas dziś piękna pogoda slonce.gif
Miłego dnia Wam życzę :)

Do góry