reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Pajeczko opis do lipikara:

Emulsja natłuszczająca do ciała. Lipikar emulsja dostarcza skórze bardzo suchej lipidów, odtwarzając naturalną warstwę ochronną skóry. Dzięki zawartości masła Karite (10%) bogatego w niezbędne kwasy tłuszczowe i sterole, posiada właściwości łagodzące i gojące podrażnienia związane z nadmierną suchością skóry (zaczerwienienia, świąd, uczucie napięcia). Skóra odzyskuje naturalną barierę ochronną. Jest natłuszczona i zabezpieczona, gładka i delikatna.
Można stosować u dzieci i dorosłych.

Emulsję stosować 1-2 razy dziennie lub częściej, jeżeli jest taka potrzeba, najlepiej po umyciu i dokładnym osuszaniu skóry. U małych dzieci można stosować również na twarz.

Cena: 40zł / 200ml

reklama
Pajeczko opis do lipikara:

Emulsja natłuszczająca do ciała. Lipikar emulsja dostarcza skórze bardzo suchej lipidów, odtwarzając naturalną warstwę ochronną skóry. Dzięki zawartości masła Karite (10%) bogatego w niezbędne kwasy tłuszczowe i sterole, posiada właściwości łagodzące i gojące podrażnienia związane z nadmierną suchością skóry (zaczerwienienia, świąd, uczucie napięcia). Skóra odzyskuje naturalną barierę ochronną. Jest natłuszczona i zabezpieczona, gładka i delikatna.
Można stosować u dzieci i dorosłych.

Emulsję stosować 1-2 razy dziennie lub częściej, jeżeli jest taka potrzeba, najlepiej po umyciu i dokładnym osuszaniu skóry. U małych dzieci można stosować również na twarz.

Cena: 40zł / 200ml

Milusiu ja znalazlam takie cos
LaRoche-Posay LIPIKAR Balsam AP - do skóry skrajnie suchej i atopowej (400ml)+PREZENT LIPIKAR mleczko do ciała (125ml) - La Roche-Posay opłaca się to jest to o czym pisąlaś?

i mam jeszcze jedna prośbę moze masz jakiś sposób na pękające stopy??

bardzo mi szkoda Twojej koleżanki, moja koleżanka też to przeszła... Dokładnie w 7 miesiącu urodziła martwego synka... Więc wiem jak się czujesz i jak ciężko jest Twojej koleżance... Moja koleżanka dowiedziała się, że Damian był martwy już 2 tygodnie, a ruchy które czuła to ruchy macicy... To straszne co im się stało, najgorsze jest to, że w tym stadium ciąży mają normalny poród, a dziecko jest całkowicie wykształcone :sad::sad::sad:
Aż mam łzy w oczach bo przypomniałam sobie Gosię... Jak Ona w tedy była nieszczęśliwa, teraz ma już dwójkę pięknych zdrowych dzieci,a ja zostałam chrzestną Sylwi (miałam być chrzestną Damiana :-( )
Ale mnie nastraszyłaś :( czyli ruchy płodu można pomylić z ruchami macicy?
ciekawe czy oby u mnie wszystko jest dobrze :(:(:(:(

Bardzo się opłaca, co do pękających stóp to to też jest główna przyczyna niedoboru witaminy A, ale możesz zastosować Scholl Cracked Hell Repair, efekty są naprawdę bardzo dobre, przed jego nałożeniem bym CI poleciła peeling z cukru, potem wmasuj w stopy witaminę A w kapsułkach, dopiero potem krem scholla. Jak już to zrobisz nałóż na stopy bawełniane skarpetki i owiń folią na godzinkę.

dziewczyny, nie nakręcajmy sie, bo nic dobrego z tego nie wyniknie, zapewniam Was. trzeba myśleć pozytywnie i cieszyć sie każdym dniem. nastawianie sie na najgorsze naprawde nie jest dobrym sposobem na zycie, wcale pozniej nie jest łatwiej.

Milusiu znalazłam jeszcze takie cos i chyba sobie kupie
La Roche-Posay HYDREANE RICHE Krem nawilżający do skóry wrażliwej , suchej i bardzo suchej (40ml) + PREZENT Lipikar (125ml) - La Roche-Posay

i

La Roche-Posay LIPIKAR BAUME Balsam natłuszczający do ciała (200ml) + PREZENT Lipikar (125ml) - La Roche-Posay

dziewczyny zgadzam sie z Milusią i Martusią przestańcie bo teraz każda dziewczyna bedzie sie zastanawiala czy te ruchy które czuje to dziecko czy macica.
Trzeba myśleć pozytywnie.

Milusia i zamówiłam sobie jeszcze maseczke i dodatkowo mam gratisa
http://www.laroche-posay.net.pl/p/1...centrowany-kremowy-zel-do-twarzy-i-ciala.html czyli wydam niecałe 100 zł z przesyłką a mam 6 rzeczy to sie chyba opłaca.Gorzej jak nie zadziała :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kurcze Pajeczko, ale ty masz nosa do grzebania w necie:D:D:D:D Ceny rewelacyjne, naprawdę bardzo się opłaca, z resztą sama sobie sprawdź w aptece jaka jest róźnica:)

No nie dopiero co tu wczoraj wróciłam, było tak miło, a tu czytam o ruchach macicy brrr:baffled:, ale nie nakręcę się już 2x o nieeeeee:angry:
Mój dzidziolek ma aktualnie czkawkę, ja ją czuję drugi raz, czy Wy Mamuśki też czujecie czkawkę???? Mały dziś znów totalnie smyra mnie po pęcherzu, ale jazda:szok:

Mój M właśnie wraca z pracy i ma kupić mi lody, no poprostu od 2 godzin tak mi się chce lodów a w zamrażarce ZONK, myślałam, ze jeszcze moze znajdę jakieś małe na wafelku, no nic, poprostu zero lodów, także czekam na deserek z niecierpliwościa mniam:happy:Trzeba się do jutra zaopatrzyć na weekend w dobre jedzonka, bo sklepy będą pozamykane i będzie bieda:crazy: jejku ja tylko o jedzeniu...już się zamykam;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kurcze Pajeczko, ale ty masz nosa do grzebania w necie:D:D:D:D Ceny rewelacyjne, naprawdę bardzo się opłaca, z resztą sama sobie sprawdź w aptece jaka jest róźnica:)
Milusia jak mi przyjdą te kosmetyki a bedzie wsio OK polece Ci tą apteke. Różnica cenowa jest a w dodatku dostajesz tutaj gratisy za zamówienie wiec ja mam w sumie 3 rzeczy gratis za kwotę gdzies koło 100 zł a za 100 zamówiłam :) więc sie opłaca:)

No nie dopiero co tu wczoraj wróciłam, było tak miło, a tu czytam o ruchach macicy brrr:baffled:, ale nie nakręcę się już 2x o nieeeeee:angry:
Mój dzidziolek ma aktualnie czkawkę, ja ją czuję drugi raz, czy Wy mamuśki też czujecie czkawkę???? Mały dziś znów totalnie smyra mnie po pęcherzu, ale jazda:szok:

Mój M właśnie wraca z pracy i ma kupić mi lody, no poprostu od 2 godzin tak mi się chce lodów a w zamrażarce ZONK, myślałam, ze jeszcze moze znajdę jakieś małe na wafelku, no nic, poprostu zero lodów, także czekam na deserek z niecierpliwościa mniam:happy:Trzeba się do jutra zaopatrzyć na weekend w dobre jedzonka, bo sklepy będą pozamykane i będzie bieda:crazy: jejku ja tylko o jedzeniu...już się zamykam;-)

ja tez Bombusiu nie martw się :p

ja zmykam Kochane prasować :) wiec przesyłam buziaczki :)

Milusiu jeszcze raz dziekuje ma nadzieje,z e ta seria mi pomoze o mam dosc już kremów, które nie pomagają i baksamów których jak użyję to moja skóra nadal jest sucha :( nawet oliwki nie pomagają :( u najgorsze mam nogi i ręce i twarz :(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry