reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Shyla kąpanie jeża rewelacja:-):-) uśmiałam się nieźle i przesłałam filmik znajomym:-D:-D Boskie...te jeże w ogóle się bały...;-);-)
Przykro mi z powodu koleżanki:no: na prawdę ciężko cokolwiek pisać...czemu życie czasem jest takie niesprawiedliwe...

rozalka ty po wizycie i nie zdałaś szczegółowych relacji:-):-) Gratulacje. Masz jakieś zdjęcia? ile dziewuszka Twoja waży i mierzy??

SŁONKA PRZEJDŹCIE z tematem wózków do WĄTKU O WÓZKACH:) potem dziewczyny, które nie siedzą z nami cały czas nie mogą się odnaleźć:)

Ostatnia edycja:
reklama
Mam dziewuszki pytanie... jak ułożone są Wasze dzieci, bo mój ciągle główka u góry nóżki na dole macicy...nie wiem czy już powinien zmieniać pozycje...Jak jest u Was???

Nasza na razie jest poprzecznie, ale z tego co mowil lekarz, ulozenie jest wazne dopiero ok. 32 tc :tak:

Shyla jak to kąpałaś jeża? :szok:
Normalnie :-)
[video=youtube;MjBb2mkyZkc]http://www.youtube.com/watch?v=MjBb2mkyZkc&feature=player_embedded[/video]
tu jest video jak można kąpać jeże ;-)
hmm, filmik słodziutki, ale po co właściwie kąpać jeże? :-p

No nie mogę :-(
Przed chwila dostałam wiadomość , moja koleżanka urodziła martwe bliźniaki w 7 miesiącu ciąży :-(

o rany, co za przykre info :-(
a wiadomo, co sie stalo?

Shyla filmik z jeżami jest bardzo ciekawy, one są słodkie, takie śliczne pyszczki mają:-)

Nie no w TV cały czas o tym wulkanie gadają, loty odwołane, teraz wulkan wybuchł jak do nas tylu ważnych ludzi ma przylecieć???? dziwne to wszystko ....dobrze, ze ten pogrzeb nie jest odwołany, bo ta żałoba już trawa i miała być do piątku, a już jest do niedzieli do 24.00:baffled: przesunięta.
To wszystko jest takie przytłaczające, a w tej TV ciągle o tym :zawstydzona/y:

No nic idę obiad podgrzewać, bo Adrian zaraz ze szkoły wraca i na pewno wpadnie głodny jak wilk:eek::-D.
Dziś mam udka pieczone z pieczarkami, kalafiorek, ziemniaczki, maślanka.... mniam:)

Shyla filmik z jeżami jest bardzo ciekawy, one są słodkie, takie śliczne pyszczki mają:-)

Nie no w TV cały czas o tym wulkanie gadają, loty odwołane, teraz wulkan wybuchł jak do nas tylu ważnych ludzi ma przylecieć???? dziwne to wszystko ....dobrze, ze ten pogrzeb nie jest odwołany, bo ta żałoba już trawa i miała być do piątku, a już jest do niedzieli do 24.00:baffled: przesunięta.

No nic idę obiad podgrzewać, bo Adrian zaraz ze szkoły wraca i na pewno wpadnie głodny jak wilk:eek::-D.
Dziś mam udka pieczone z pieczarkami, kalafiorek, ziemniaczki, maślanka.... mniam:)

mniam ja dzisiaj sałatke robie i ciasto pieke bo w niedziele goscie wpadają do nas :) to pewnie mąż sobie jutro i do pracy weznie :p

dlatego ja jak wlaczam to tylko na AXN, Comedy Central albo Discovery Travel&Living :-)
kurcze, ale pysznie brzmi ten Twoj obiad.. a ja dzis tylko skromna salatka z tunczyka :-p
a propos to ide ją robic, bo dzis to my z kolei mamy gosci ;-)

Ostatnia edycja:
rozalka ty po wizycie i nie zdałaś szczegółowych relacji:-):-) Gratulacje. Masz jakieś zdjęcia? ile dziewuszka Twoja waży i mierzy??

ano bo musiałam sie ogarnąć,całe przedpołudnie mnie nie było,no i bajzel w domu straszny,łeb mi peka,a młody szaleje...
Ale do rzeczy,po nieplanowanej wizycie wieści dobre,wszystko OK,mała fikała,pokazała co ma
Wg. wielkości to jest to 24 t
Mała waży około 550g
Wielkości nie znam,jedynie długośc kości udowej.
Zdjecia tez nie mam,bo nie dał mi tym razem(Z NFZ),ale mam z przed 3 tygodni na lepszym sprzęcie,więc spoko.

Shyla bardzo mi przykro z powodu Twojej koleżanki, to naprawdę przykre, tyle bidulka nosiła w brzuszku, cieszyła się a tu tak się wszystko skończyło......

Ehtele kochana dzieciątka dopiero po 34 t.c. są już ułożone, czasem nawet jak nie są, to można je spokojnie różnymi metodami obrócić, lekarze zwlekają niemal do daty porodu, nie chcą pochopnie wykonywać cc. Mój ostatnio był główką ładnie ułożony, ale czy tak zostało to nie wiem, już sama nie wiem gdzie co ma.

Rozalko gratuluję wizyty, dobrze, że niunia rośnie jak na drożdżach

Bombusiu dlatego ja się cieszę, że TV w ogóle na oczy nie widzę:) Mam dość motywu pogrzebu i katastrof.....przecież życie toczy się dalej...

Przed chwilą dzwoniłam do lekarza, no to w sprawie mojej "dupiatej" sprawy mam brać cyclo3 fort, 3 tabletki przez tydzień potem tylko 2, przemywania korą dębu, i w razie ostrego ataku mogę wziąć góra 2 czopki uśmieżające ból i śmiało mogę brać rutinoscorbin.

Ostatnia edycja:
Milusiu, polec cos prosze na wypryski, bo Mojego tak dopadlo, ze wyglada jakby przez twarz wszystkie toxyny z organizmu chcialy Mu wyjsc :-( są duże i wyglądają jak jakies zapalenie, a nie jak zwykle pryszcze :/
kupilam Mu glinke oczyszczającą z toxyn, ale nie wiem, czy to coś da. pomocy!

reklama
Martuśka ja na wykwity trądzikowe znam tylko jeden sposób - kwasy AHA, naprawdę działają rewelacyjnie, z tym, że to już trzeba udać się na zabieg, ale efekty rewelacja. Działają przeciwzapalnie, ściągająco i złuszczająco.
Jedną z głównych przyczyn trądziku jest niedobór kwasu linolowego, wówczas zmienia się skład sebum, korneocyty (komórki naskórka) zlepiają się i zamykają ujście gruczołu łojowego. Gdy gruczoł łojowy jest zamknięty to bakterie zaczynają rozkładać kwasy tłuszczowe, powstają proste kwasy, które bardzo drażnią tkanki i stąd zaczerwienienie.
Zatem w domu można zakupić olejek z wiesiołka (jest bardzo bogaty w kwas linolowy) i spożywać po 2-3 kapsułki, można również zakupić olejek eteryczny z drzewa herbacianego (ma bardzo wysokie właściwości antyseptyczne zabija nawet gronkowca) i robić z niego naparówki pod ręcznikiem (ok. 15 min) - do miseczki wlej mocno ciepłej wody, ale nie wrzątku (gdyż olejek od razu się ulotni) No i oczywiście peeling (można zmieszać cukier z wodą do konsystencji papki i również dodać kilka kropli olejku herbacianego).
Glinka jest dobra, ale to tak jednorazowo.

Do góry