reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

mam dziwne pytanko albo śmieszne : zauważyłyście, że wasze pępusie już nie są wklęsłe tylko zaczynają się "wykluwać" :-D? ja do tej pory nawet nie wiedziałam, że mam tam pieprzyk ha ha :rofl2:

Ja wolałabym żeby mój został na swoim miejscu przez całą ciążę, ponieważ choruję na łuszczycę, i od początku ciąży mam zmiane chorobową właśnie m.in. w pępku. Im bardziej go wypycha tym bardziej mi skóra pęka... nie będę Wam szczegółów opisywać...

ciamajdka z biustonoszem do karmienia radzę poczekać... rozmiar może się zmienić :-p no i chwal się na bieżąco firaneczkami :tak:

rozważam oczywiście wieksze rozmiary niż mam teraz:rofl2: i myśle... firaneczki zostawiłam sobie na chwilke później, bo się zdecydowac nie mogę...;-)

znalazłam aparat i dodam zaraz jedno zdjęcie do galerii brzuszków:-):-):-)

reklama
uff przeczytałam- chciałam się odnieść do wszystkich i pewnie o polowie zapomnę:

polianno- gdzie jestes? też się intensywnie zastanawiam gdzie polowa dziewuch się zawieruszyła- no ale różnie to w zyciu bywa- czasami po prorstu pisać się nie chce.

mój mauch fika całymi dniami- zauważyłam, że spi bardzo krótko ale często- wygląda to tak- 1,5godz ruchu, 20 min, ciszy... momentami chciałabym odpocząć i boje się co to za upierdliwe dziecko będzie jak się urodzi- to po mamusi- mnie przez okno chcieli wyrzucić, bo jak tylko jedno oko otworzyłam to się darłam bez powodu, nakarmiona, z suchą pieluchą darłam pyska- plusem jest to, ze mowic zaczęłam mając 8 miesiecy i do 12 mówiłam pełnymi zdaniami ;p

komodki wszystkie piekne- ja niestety nie znajde na nią miejsca w kawalerce- gdzieś te ciuszki poupycham- na razie nie chce o tym myslec, bo mnie szlag jasny trafi.
co do firanek- polecam kobietkom z warszawy wyprawe do wólki- ja u chinczyka kupilam za 10% ceny sklepowej cuda i cudeńka- to, co pokazujecie, te takie frędzle wiszące miał od 15 do 35 zł w zależności od dlugości i szerokosci wiec sie oplaca!

mam też do Was prośbę. Będziemy do tej kawalerki szukać kanapy rozkladanej- bo o łózku nie mam mowy. Może macie jakies typy??? coś polecanie albo odradzacie? od siebie dodam, że szukam minimum 140cm szerokosci, bo nie zamierzam wydac grubych pieniedzy na cos,co bedzie waskie i niewygodne. Wszystko z ikei odpada, bo najblizsza jest w berlinie lub w poznaniu wiec nie mam jak tego przewiezc :)

dobra skonczylam.
aaaa!!! nie jeszcze sie wyzale- wlasnie czekan na promotora i bede z nim ustalac termin obrony (a mam napisane 5 stron pracy wiec jak mu to powiem, to mnie sieknie i zabije- mam nadzieje,ze nie pocwiartuje w zwiazku z tym, ze w ciazy jestem :p ) stres mnie zjada, pisac mi sie nie chce ogolnie straszna kupa- przeciez sa u dziewczyny, ktore sie bronia w tym roku- jak wy sobie radzicie???? ludu wsparcia!

uciekam na wizyte!!!!!!!!!!! trzymajcie kciuki

powodzonka :)

Paula25 nie szkodzi ja sie nie gniewam :p
ehtele wkleje ale nie dzisiaj musze najpierw fotki cyknac bo sie do nowego domu przeprowadzilismy i jest calkiem inaczej w Julikowym pokoiku :)
a dla Kornelka mam narazie kolyske u nas w sypialni :):):) i przewijak taki plastikowy z wanienka :) musze jeszcze dokupic posciel i wsio bo ubranek juz tyle nakupywalam ze starczy chociaz jak wchodze do sklepow to zawsze cos mnie korci :/

Ostatnia edycja:
a już miałam napisać, że czas bólu głowy minął i są bóle brzucha, które przejdą na kręgosłup albo nogi :baffled: ale to chyba wina pogody, bo mnie dziś coś też pobolewa głowa - połóż się kochana i odpocznij
mam dziwne pytanko albo śmieszne : zauważyłyście, że wasze pępusie już nie są wklęsłe tylko zaczynają się "wykluwać" :-D? ja do tej pory nawet nie wiedziałam, że mam tam pieprzyk ha ha :rofl2:
Dokładnie tez tak myślałam , do tego boli kręgosłup, brzuch ehhh
Poleżałam, pospałam ale ile można gnić w łóżku ?:baffled:
nie należę do tego typu osób , ja na co dzień prowadzę aktywny tryb życia , no ale jak mus to mus ;-):tak:
Co do pepusia to mój jest na swoim miejscu,tylko dziurka jest większa i głębsza ;)

ja nie kupuję mebli bo mam prawie nówki i bardzo użyteczne... ciuszki i inne podobne będę trzymać w tej oto komódce...
99836660923cb957med.jpg

a to mój dziki tygrys:rofl2:
8edfbcd572e67538med.jpg

i jego Pan i Władca:-)

aacb6558b192b5f8med.jpg

a dokładnie 10 minut pieszo od tej plaży mieszkają moi rodzice:)
http://www.zeegat.nl/

Ostatnia edycja:
ja nie kupuję mebli bo mam prawie nówki i bardzo użyteczne... ciuszki i inne podobne będę trzymać w tej oto komódce...
Zobacz załącznik 235670

a to mój dziki tygrys:rofl2:
Zobacz załącznik 235671

i jego Pan i Władca:-)

Zobacz załącznik 235672

a dokładnie 10 minut pieszo od tej plaży mieszkają moi rodzice:)
Zeegat, Vlissingen, Zeeland, Westerschelde

ja też będę używać dotychczasowych albo kupie komódke w podobie do Twojej - uniwersalna. a koteczek super - uwielbiam białe tygrysy, a Twój to miniaturka :-D

uciekam na wizyte!!!!!!!!!!! trzymajcie kciuki

kciuki zaciśnięte :-)

Dokładnie tez tak myślałam , do tego boli kręgosłup, brzuch ehhh
Poleżałam, pospałam ale ile można gnić w łóżku ?:baffled:
nie należę do tego typu osób , ja na co dzień prowadzę aktywny tryb życia , no ale jak mus to mus ;-):tak:
Co do pepusia to mój jest na swoim miejscu,tylko dziurka jest większa i głębsza ;)

kurcze no właśnie to gnicie jest najgorsze - zwariować idzie jeszcze jak słonko świeci to już wogóle. a masz jeszcze kolczyk? mi lekarz na usg powiedział, żebym go sobie lepiej wyciągneła, bo zrobi mi się większa dziura :eek: no i się pierwszy raz w życiu odkąd go mam rozstalam na jakiś czas :-(

Cześć kochane znów mam do nadrobienia sporo jo co począć zaraz to postaram sie zrobić wiec teraz wybaczcie nie odniose sie do zadnego powiem tylko wszystkim CZEŚĆ:-D
musze wam przekazac dobra wiadomość bo nie moge wytrzymac WYPROWADZAM sie od mamy ale sie ciesze bo juz miałam serdecznie dość byłam tu 3 miesiące ale to dla mnie zadużo .Znalezlismy 2 pokojowe mieszkanko nowiutkie w nowym zamknietym osiedlu niedaleko las sklepy place zabaw cisza i spokuj mieszkanie moze nie za duze ale strasznie przytulne we 4 sie zmiescimy a co najwarzniejsze to bardzo nie drogie umowe podpisujemy narazie na rok bo mam nadzieje ze tyle nam starczy aby przejsc na swoje ale zobaczymy :-Dwreszcie moge zaczac szykowac wyprawke i pokoik jestem w siudmym niebie .
Niestety co do mojej przypadłosci z nogami to mam znów antybiotyk to juz bedzie 30 dni jak go biore masakra jakas :-(lekarka stwierdziła ze efekt jest praktycznie żaden i dała kolejna dawke mam nadzieje ze wie co robi nastepna kontrola 21 i wtedy sie dowiem co dalej grorza mi sterydami:-( .No ale zobaczymy na zapas sie nie martwie.No no no ale wypracowanie wam strzeliłam

Kassia trzymam mocno kciuki, daj znać po wizycie:)

Fiufiu no to powodzenia z pracą, ja pamiętam jak pisałam swoją przez intensywne 3 miesiące, od rana do wieczora, kawa za kawą, herbata za herbatą i wylądowałam w szpitalu, bo straciłam przytomność od kofeiny - ludzie co to był za stres, mój promotor chciał ok. 300 stron pracy, przy czym ja miałam taki temat, na który wszystkie książki były anglojęzyczne, no więc pozamawiałam sobie ze Stanów i nie przyszła ani jedna - a wydałam ponad 1000 zł, więc korzystałam z płatnych czytelni internetowych. Wiem co oznacza pisanie pracy, zatem trzymam Fiufiu za Ciebie jak i za inne broniące prace mocno kciuki. Oby stresik wam się nie udzielał.

Ciamajdko, fajne masz kociaki w domku:D

Anetko
miło, że zajrzałaś:) Cieszę się, że wszystko Ci się układa, oby jeszcze z Twoimi nogami się polepszyło. Trzymaj się kochana i powodzenia w urządzanku:)

Co do mojego pępusia to miałam bardzo głęboką dziurkę, więc teraz się troszkę spłyciła:D

Cześć dziewczyny ale naskrobałyście, a ostatni raz byłam wczoraj wieczorem.

Co do komody to mój M postanowił sam zrobić u swojego ojczyma w pracy taką specjalną na wymiar, żeby idealnie pasowała :-) Ostatnio kwietniki mi zrobił drewniane wiszące żeby kotek nie miał dostepu do kwiatków :-)

Dzisiaj odebrałam wyniki badań z glukozy wyniki mam takie:

Krzywa glukoza 55
Krzywa glukoza po 120min 104

TSH3 2,360 a przedział to 0,2-3,5
FT4 10,40 8,2 -24,7
FT3 7,14 2,76-6,45 powinno być ponad bo jest strzałka do góry obok.

I dostałam taka notatkę:

Kontrola TSH, FT3 za 1m-c jeżeli wynik FT3 nadal podwyższony to kontrol u endokrynologa.... Nie rozumiem?? Przecież TSH mam w normie, a FT3 pokazują tak jak bym miał być podwyższony...

czy któraś z Was jest mi w stanie zinterpretować te wyniki?

reklama
Witam,

Wpadłam tylko na chwilkę, zeby napisac o mojej wczorajszej wizycie połówkowej.c Płeć się potwierdziła i rośnie mi pod serduszkiem slodki zdrowy SYNEK ;) Waży 410g nie wiem czy to dużo czy mało, wszystkie wymiary prawidlowe i narządy rozwinięte jak na swój wiek, tętno 149/min,
Wiercił się strasznie na badaniu, co chwile zmienial pozycję, lekarz bardziej skupił się na potwierdzeniu płci niż na pokozaniu nam buźki, bo akrat odwrócił się do węwnatrz brzuszka i mało było ją widać. Ale widzialam i dzisiuś jest piękny, zresztą jak kżdej z Was ;) Całe nagranie mam na płycie i spróbuje pokombinować żeby jakieś fotki wkleić bo ostatnio w 13tc nie udało mi się ;(

teraz zmykam i miłego dnia Wam życzę, zjrzę jeszcze wieczorkiem papapa

Bogusiu widze że mam taki sam wynik hormonów tarczycy,tez robiłam wtedy bezpłatnie i ft3 mam podwyższone, to się trochę uspokoiłam. Bo myślałam że cos ze mną nie tak a to moze poprostu burza hormonów ;) gdzieś czytałam że jeśli tsh jest niskie a ft3 podwyższone to może być brak jodu ;)

Ostatnia edycja:
Do góry