reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

ja nie kupuję mebli bo mam prawie nówki i bardzo użyteczne... ciuszki i inne podobne będę trzymać w tej oto komódce...
Zobacz załącznik 235670

a to mój dziki tygrys:rofl2:
Zobacz załącznik 235671

i jego Pan i Władca:-)

Zobacz załącznik 235672

a dokładnie 10 minut pieszo od tej plaży mieszkają moi rodzice:)
Zeegat, Vlissingen, Zeeland, Westerschelde

ale masz zajefajnego kociaka :-) wygląda jak prawdziwy tygrysek :-)
prześliczny :-):-)
kurcze no właśnie to gnicie jest najgorsze - zwariować idzie jeszcze jak słonko świeci to już wogóle. a masz jeszcze kolczyk? mi lekarz na usg powiedział, żebym go sobie lepiej wyciągneła, bo zrobi mi się większa dziura :eek: no i się pierwszy raz w życiu odkąd go mam rozstalam na jakiś czas :-(
dlatego wylazłam z wyra :-p
Tak kolczyk mam cały czas , pytałam sie lekarza to powiedział ze nie muszę wyciągać, dziurka jest taka sama , ale ja sobie kupiłam taki specjalny plastikowy piercing do pępka jest on przeznaczony dla kobiet w ciąży:tak:
ja mam za dużo piercingów na ciele żeby wszystkie teraz wyciągnąć:-D(7 piercingów) i 3 kolczyki w uszach także mam wystarczająco żelaza:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Sarko serdeczne gratulacje, kolejny synuś nam tu rośnie:)

Bogusiu bo to jest tak, że trzeba skontrolować dwa hormony, TSH jest uwalniane przez przysadkę (a ta jest pobudzana przez FTH) i ma za zadanie pobudzić wytwarzanie hormonów tarczycy, jeżeli hormony tarczycy są wytwarzane w nadmiarze to dochodzi do tzw. ujemnego sprzężenia zwrotnego, czyli docierają sygnały do podwzgórza, że nie trzeba pobudzać tarczycy, następnie do przysadki (tam jest to zahamowane), przez co spada wytwarzanie hormonów tarczycy.
Skoro FT3 wyszło nieprawidłowe należy skontrolować TSH,

• Przy nadczynności (nadmiernej produkcji) tarczyca produkuje hormony zazwyczaj bez udziału TSH, dlatego jego poziom jest niski .
  • Przy niedoczynności (niedostatecznej produkcji) na odwrót - wysoki.
Te wartości często ulegają chwilowym wahaniom, dlatego jak z tarczycą coś wyjdzie nie tak to zawsze trzeba powtórzyć badania:) Sądząc po Twoich wynikach, lekarz chce sprawdzić czy nie grozi Ci nadczynność tarczycy. Tutaj też możesz sama sprawdzić czy nie masz objawów nadczynności: sucha skóra, szybkie tętno, częste kołatanie serduszka itp.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny ale naskrobałyście, a ostatni raz byłam wczoraj wieczorem.

Co do komody to mój M postanowił sam zrobić u swojego ojczyma w pracy taką specjalną na wymiar, żeby idealnie pasowała :-) Ostatnio kwietniki mi zrobił drewniane wiszące żeby kotek nie miał dostepu do kwiatków :-)

Dzisiaj odebrałam wyniki badań z glukozy wyniki mam takie:

Krzywa glukoza 55
Krzywa glukoza po 120min 104

TSH3 2,360 a przedział to 0,2-3,5
FT4 10,40 8,2 -24,7
FT3 7,14 2,76-6,45 powinno być ponad bo jest strzałka do góry obok.

I dostałam taka notatkę:

Kontrola TSH, FT3 za 1m-c jeżeli wynik FT3 nadal podwyższony to kontrol u endokrynologa.... Nie rozumiem?? Przecież TSH mam w normie, a FT3 pokazują tak jak bym miał być podwyższony...

czy któraś z Was jest mi w stanie zinterpretować te wyniki?
Ja to nic a nic sie na tym nie znam wydaje mi sie ze najlepiej zinterpretuje ci lekarz kiedy masz wizyte ?

Witam,

Wpadłam tylko na chwilkę, zeby napisac o mojej wczorajszej wizycie połówkowej.c Płeć się potwierdziła i rośnie mi pod serduszkiem slodki zdrowy SYNEK ;) Waży 410g nie wiem czy to dużo czy mało, wszystkie wymiary prawidlowe i narządy rozwinięte jak na swój wiek, tętno 149/min,
Wiercił się strasznie na badaniu, co chwile zmienial pozycję, lekarz bardziej skupił się na potwierdzeniu płci niż na pokozaniu nam buźki, bo akrat odwrócił się do węwnatrz brzuszka i mało było ją widać. Ale widzialam i dzisiuś jest piękny, zresztą jak kżdej z Was ;) Całe nagranie mam na płycie i spróbuje pokombinować żeby jakieś fotki wkleić bo ostatnio w 13tc nie udało mi się ;(

teraz zmykam i miłego dnia Wam życzę, zjrzę jeszcze wieczorkiem papapa

Bogusiu widze że mam taki sam wynik hormonów tarczycy,tez robiłam wtedy bezpłatnie i ft3 mam podwyższone, to się trochę uspokoiłam. Bo myślałam że cos ze mną nie tak a to moze poprostu burza hormonów ;) gdzieś czytałam że jeśli tsh jest niskie a ft3 podwyższone to może być brak jodu ;)
Gratuluje wizytki

Milusia bede zaglądała czesciej jak juz wsystko pozałatwiam obiecuje

A teraz zmykam po małego miłego dnia wam życze bo dziś już raczej nie wejde sciskam mocno wszystkie brzuchatki

Sarka Gratuluje potwierdzenia obecności siusiaka ;-):-) I ogólnie udanej wizyty:-)
A kontaktowałaś te wyniki z lekarzem już?? a jakie wyniki glukozy miałaś?? Bo nie wiem czy moje są dobre:-) Dzisiaj idę do lekarza rodzinnego więc może mi da skierowanie na powtórzenie badań tych hormonów.

Mama Aneta
Ja mam wizytę w poniedziałek, więc dowiem się co i jak :-)

Milusia Dziękuje za odpowiedź :-)

Mama Aneta- cieszę się, że znaleźliście takie fajnie i na Waszą kieszeń mieszkanie:-) Lepsze ciasne i własne niż bycie na łasce. Trzymam kciuki,żeby z nóżkami się polepszyło.
Sarka- gratuluję wizyty;-)
Ciamajdka- kotek śliczniutki:tak::tak:
Bogusiu- niestety ciemna jestem jeżeli chodzi o wyniki:sorry:
Mój pępuś jest już bardzo wypukły (pod obcisłą koszulką jest widoczny), a miałam ładnie schowany. Po ciąży wróci na swoje miejsce tak jak za pierwszym razem:rofl2::rofl2::rofl2:

Witajcie
Jaką macie produkcje , nadrobić to masakra:-D
sierpien8 - skas to znam, ach ci nasi faceci. Chociaz ja bez iny też nie jestem. W piątek np. zrobiłam afera bo nie ma w domu co jeść:-)
kiniusia - ja chociaz nie mam niec ani do sowich teściów ani do rodzicow, nie chciałabym mieszkać ani z tymi , ani z tymi:-(. Wspołczuje kochana
zielona26 - poprzednio chodziłam do szkoły rodzenia. Troche oswaja z tematem ale myśle , ze bardzo dobrze wpływa na facetow. Bardziej zbliża ich to do kwestii porodu i zrozumienia kobiety w ciaży:-)
Pajka - ja tez specjalnych mebelkow nie kupuje, tez mam komode z ikei :-)Musze dokupic jakis dywanik i roletkę. Myslałam o rzymskiej takiej zamiast firanki.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty u gin

U nas bez zmiam. Dzisiaj kupiłam karuzelkę:-) Pozdrawiam was gorąco

Sarka Gratuluje potwierdzenia obecności siusiaka ;-):-) I ogólnie udanej wizyty:-)
A kontaktowałaś te wyniki z lekarzem już?? a jakie wyniki glukozy miałaś?? Bo nie wiem czy moje są dobre:-) Dzisiaj idę do lekarza rodzinnego więc może mi da skierowanie na powtórzenie badań tych hormonów.

Mama Aneta
Ja mam wizytę w poniedziałek, więc dowiem się co i jak :-)

Milusia Dziękuje za odpowiedź :-)
No to trzymam kciuki

fiuufiuu kochana w sprawie kanap nie mam jak doradzić bo nigdy na takiej nie spałam...i w sumie nie wiem...ale życze powodzenia w zakupach...;-)

a co do obrony, broniłam się w grudniu...w ciąży w 6 tyg chyba wtedy byłam...cóż wiziełam wtedy w pracy wolne 2 tygodnie i pracę od deski do deski napisałam...wyszłam w sumie z 4,5 więc nie jest źle choc na prawdę mało czasu na nią poświęciłam...więc polecam tę metodę KRÓTKO I INTENSYWNIE:-D:-D

justysia21 jejku swój domek... zazdroszczę:-) Czekam na zdjęcia...

Ciamajdka
Twój tygrys boski, jejku kolory ma wymarzone;-);-) To taki zwykły dachowiec? extra a Pan i Władca też niczego sobie hehehhe:-D:-D:-D

Mama Aneta cudownie, na swoim...:-D:-D:-D Serdecznie gratuluję to na prawde wielki krok do przodu....a teraz czeka Cię remoncik? Pewnie mieszkanko w stanie deweloperskim?

Bogusia86 nie pomogę w wynikach...lepiej poczekaj na komentarze lekarza...

S_A_R_K_A no nareszcie:-):-) gratuluję zdrowego synka i czekam na zdjęcia...:-p:-p

[

fiuufiuu kochana w sprawie kanap nie mam jak doradzić bo nigdy na takiej nie spałam...i w sumie nie wiem...ale życze powodzenia w zakupach...;-)

a co do obrony, broniłam się w grudniu...w ciąży w 6 tyg chyba wtedy byłam...cóż wiziełam wtedy w pracy wolne 2 tygodnie i pracę od deski do deski napisałam...wyszłam w sumie z 4,5 więc nie jest źle choc na prawdę mało czasu na nią poświęciłam...więc polecam tę metodę KRÓTKO I INTENSYWNIE:-D:-D

justysia21 jejku swój domek... zazdroszczę:-) Czekam na zdjęcia...

Ciamajdka
Twój tygrys boski, jejku kolory ma wymarzone;-);-) To taki zwykły dachowiec? extra a Pan i Władca też niczego sobie hehehhe:-D:-D:-D

Mama Aneta cudownie, na swoim...:-D:-D:-D Serdecznie gratuluję to na prawde wielki krok do przodu....a teraz czeka Cię remoncik? Pewnie mieszkanko w stanie deweloperskim?

Bogusia86 nie pomogę w wynikach...lepiej poczekaj na komentarze lekarza...

S_A_R_K_A no nareszcie:-):-) gratuluję zdrowego synka i czekam na zdjęcia...:-p:-p

[
Nasze bedzie w dewelopersakim za rok półtorej może może sie uda ruszyć z remoncikiem a to co bedziemy wynajmować na ten czs jest już urządzone i umeblowane wiec tylko po swojemu zmienic

reklama
ustalilam termin obrony na 20 czerwca- w zwiazku z czym mam miesiac z kawalkiem na napisanie tego wszystkiego i oddanie promotorowi... juz czuje smrod w gatkach wiec zaczne zaraz intensywny kurs pisania.

Do góry