reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

witam

Kinusiu Naj Najki serdeczne..zdrowia pomyślności!!!

Widzę że wzyty udane :-)

Ja też jakoś weny nie mam..jeszcze od urodzin córci co chwila inne ;-)

Młodsza się wierci kopie aż miło:-)

Polianno i jak twardnienie? Konsultowałas?
Bo sądzę że nie doczytam
Mi gin powiedział że po CC mogę wszystko odczuwać bardziej twardnienia skurczyki..ale jak niepokoj i bolesnosc to do szpitala

Karuzele fajne ..oczywiscie te misiowo pluszowe...ja taka miałam ale moje dziecie nie zwracało na nia uwagi zbytnio...później do zrywania misow byla potrzebna;-)

reklama
Nektarynko przyznam szczerze, że jeszcze nie zajmuję się zakupami dla dzidziulka, ale pewnie jak zacznę to wybiorę sprzedawcę na allegro, od którego za jednym zamachem zamówię ubranka, gadżety, pościel itp. Na razie nie mam na to czasu, no i czekam na spłatę faktur:) Do tej pory mam kupione 30 par body (Darek kupił:D:D:D) które są naprawdę bardzo dobrej jakości za 2,90. A reszta to później.

kiniusia może nie to spodziewałaś się usłyszeć ale nie martw się będzie dobrze :tak: ja dalej trzymam kciuki żeby się unormowało i dzidzia była zdrowa :tak: dobrze że zdrowo rośnie :-)
torcik wspaniale wygląda aż mi ślinka cieknie :-p

Pajkaa a dlaczego chcecie mieć tylko jedno dziecko? (jeśli mogę spytać) wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu :-) i kolejnych wspaniałych rocznic :tak:

U nas słoneczko wyszło, na dworze ciepło więc zaraz zmykamy na spacerek...

dobrego dnia Wam życzę :-)

Ola dokładnie Ty jesteś widze też ze śląska a z jakiej okolicy?? jeśli mozna wiedziec?

dziewczyny mam do Was pytanie jaką karuzelke planujecie zakupić maluszkowi z pluszowymi zabawkami czy plastikowymi?

bo znalazłam pare ciekawych cenowo i się zastanawiam
np taka
MUZYCZNA KARUZELA PLUSZOWE MISIE 3 wzory +Gratis (980655654) - Aukcje internetowe Allegro

i coś takiego PLUSZOWA KARUZELA Z POZYTYWKĄ~~ WYBÓR~SUPER CENA (987969520) - Aukcje internetowe Allegro

ja mam wybrana te sama co Avenitta- fisher price- wole pluszowe misie.

kiniusia
wszytskiego najlepszego z okazji urodzin.

witam sie wtorkowo!!!!!!!!!
wlasnie wrcilam od dentysty- zab boli ale mam nadzieje ze przejdzie bo zaczyna denerwowac- kurcze boli i boli.
trzymam kciuki za wizyty

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane z rana...

różyczk@ PRZECHODZIŁAM ŁUPIEŻ GILBERTA NA POCZĄTKU CIĄŻY:-):-):-) I pragnę Cię uspokoić, to była masakra jedna plama większa, obok systematycznie pojawiało się ich coraz więcej, zrozpaczona poszłam do dermatologa dostałam lekarstwo: puder, robiony wg przepisu w aptece;-) Oczywiście byłam wtedy taka zeschizowana, że szukałam na necie składników pudru i coś tam doczytałam i w ogóle go nie używałam... przeczytałam, że łupież samoistnie, leczony, czy nie przechodzi zawsze po 6 tygodniach...:-D Więc przeczekałam i tak też było...więc na prawdę to nic groźnego...

Ola kochana a może L4? Nie powinnaś się tak przemęczać;-);-)

kasia2506 kochanie współczuję tych bóli, tym bardziej, że w tak krótkim czasie jest ich tak dużo, myślałaś o l4???? Czemu jeszcze pracujesz?

Pajkaa jestem za 40 czy 50 zł za koszulę to stanowczo za dużo...na targu w Katowicach na Mickiewicza kupię takie za max 25 zł. Zresztą czasem mam wrażenie, że jak coś jest z dopiskiem 'ciążowa' to od razu jest znacznie droższa...to jest na prawdę wkurzające...
Co do karuzelek nad łóżkiem, jak kupię to na pewno pluszowe, ale cały czas jeszcze się zastanawiam czy nie kupić po prostu płyty z kołysankami bo dzieciątko podobno mało widzi kolory...
urzekła mnie ta karuzela i ma właśnie takie intensywne kolory...
MUZYCZNA KARUZELA PLUSZOWE MISIE 3 wzory +Gratis (980655654) - Aukcje internetowe Allegro

Avenitta gratuluję mężczyzny w rodzinie:-D:-D i oczywiście udanej wizyty...Zdradź jakie imię wybraliście?

kiniusia STO LAT STO LAT:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D kochana życzę Ci przede wszystkim aby Twoje dzieciątko miało zdrowe serduszko, poza tym dużo szczęścia w życiu, spełnienia wszystkich marzeń, aby Twoja lodóweczka zawsze była pełna:-), własnego psa i kota, aby zawsze byli obok Ciebie Ci których kochasz...gwiazdki z nieba.
Zdradź nam, którą to wiosna w Twoim życiu? :-)

Jeszcze raz dziękuję dziewczyny za gratulacje z okazji mojej wizyty...;-);-)

Nasz maluszek to Konrad. Ustaliliśmy to już jakiś miesiąc temu, że jak będzie chłopak to właśnie Konrad, a jak dziewczynka to Nina i mam nadzieję że się nam nie zmieni bo już się przyzwyczaiłam. :)))

Czesc Dziewczyny. :-)
Zakręcony dzień w pracy od samego rana, dopiero teraz się witam. Się działo zmordowana już jestem a tu dopiero połowa pracy za mną. łeeee:wściekła/y: Wstawiłam własnie wodę na herbatkę, mam rogalika z tofi więc zaraz zrobię sobie porządną przerwę.:-)
ehtele gratuluję udanej wizyty.
kiniusia w Dniu Urodzin, życzę zdrówka, szczęscia, spełnienia w każdej dziedzinie życia, zdrowego Maluszka i samych radosnych chwil!:-) Sto lat!
Powodzenia wszystkim Dziewczynom, które mają dziś wizyty.
Witam nową Sierpniówkę. Fajnie, że nas tak dużo. Na porodówka pewnie będzie tłok;-)
Miłego dnia życzę i słoneczka dużo!

Dziewczynki jak myślicie, czy lekarz da mi od maja L4. Kurcze moja ciąża przebiega prawidłowo, ale stres i zmęczenie bardzo daje mi się we znaki. Już po prostu nie mam sił, jestem stale zmęczona, nie mogę prowadzić samochodu i dźwigać projektora, laptopa (9kg - graficzny). Czuję się już wykończona, ale z drugiej strony przecież ciąża to nie choroba...a i tak mam mniej sił, nawet w weekend nie mam sił biegać po sklepach, już nawet nie sprzątam tak łazienki i mieszkanka, bo jak tylko coś robię, to później bardzo boli mnie brzuchol - nie wiem czy to maluch się tak wierci. Mam ochotę odpocząć, żeby mój maluch nie urodził się wcześniej, albo jakiś zestresowany, bo czuję gdy mam godziny stresu w pracy to jakieś pół godizny później maluszek biedny zaczyna się bardziej wiercić. Tak samo w pracy nie odzywiam się prawidłowo tylko jakiś prowiant, jem nieregularnie itp.

Witam sierpnióweczki w ten piękny dzień:) Nareszcie słonko nam świeci:)

Pajkaa wszystkiego naj z okazji rodznicy; a dokładnie jestem z wojewodztwa slaskiego - nie tyle samego prawdziwego slaska - czyli czestochowy:) a ty?

Avenitta gratuluję wczorajszej udanej wizyty połówkowej:)

Ehtele w zasadzie to nie mam możliwości pójścia na L4 w tym momencie, zbyt dużo by pisać, ogólnie mam swoją działaność, którą otworzyłam dzięki dotacji unijnej, i aby nie oddawać tej dotacji to muszę jeszcze popracować i oplacać zus:/ tak czasem się nam w życiu dziwnie układa, ale damy radę:)

Sudestra powodzenia na jutrzejszym usg:)

Milusia ja mam tyle lat co tyle, tyle że skończyłam w styczniu; i mam podobne do ciebie odczucia:/ a w ogóle kiedy te lata minęły, przecież dopiero co kończyłam LO i szłam na studia:/
Co do L4 to myślę, że ci spokojnie da, także nie martw się:)

Kinusia Wszystkiego Naj Naj Naj z okazji twojego święta:) Spełnienia najskrytszych marzeń:)

Ja dziś rano miałam usg połowkowe. Moja wizyta nareszcie się odbyła:), ale nie bez problemów hehe już się z tego chyba sama zacznę śmiać, miałam mieć robione 3/4 d - ale coś tam nie zadziałało i miałam zwykłe (ale dobre) 2d (i dostałam zaproszenia na to 4d w późniejszym terminie) nieważne
Najważniejsze że dzidziuś rozwija się prawdiłowo, przy usg było dwóch lekarzy i oboje stwierdzili że dzidziuś jest zdrowy, piękny i w ogóle super. Pomierzyli go na różne sposoby i wszystko się zgadza, jest ok. Z wielkości wychodzi o jeden dzień do przodu czyli nie na 24 sierpień , ale na 23 ale to się jeszcze może zmienić. Waży 357g:) Nie zmierzyliśmy go na dlugośc, bo się wiercił, kopał nóżkami itp:) Narazie jest ułożenie pośladkowe, ale to się jeszcze może wiele razy zmienić, więc jest git.:) dzidziuś pozostał jednak małym uparciuszkiem i dalej nie ujawnił nam kim jest:/ pozostajemy więc z mężem w nieświadomości:) i tak do następnej wizyty

reklama
milusia napewno dostaniesz zwolnienie- kolo 30 tzg daja juz chetniej niz na poczatku takze badz dobrej mysli.
ola_ gratuluje udanej wizyty- skzoda ze nie w 4d ale najwazniejsze ze dzidzie zobaczylas i ze wsyztsko jest ok.

Ostatnia edycja:
Do góry