Hej Dziewczyny. Pięknie rozwijają się Wasze Fasolki i Groszki Ja mam jutro usg połówkowe i odbieramkontrolne wynikibadań. Dzis miałam fatalną noc,koszmary ciążowe,dzieciątko pół nocy kopało jak nigdy i jestem wykończona. Objadam się teraz tostami i piernikami ,bo od rana jakos nic nie mogłam przełknąć. Kiepska pogoda dzis w okolicach Bydgoszczy,ale życzę Wam samych uśmiechów
reklama
kiniusia
Mamusia Bartusia :)))
Aaaa dziękuję dziewczyny za życzenia :-):-):-)
Ehtele, kończę dziś 23 latka
Stawiam torcik:
Zobacz załącznik 235256
No i nie może zabraknąć szampana, ale takiego tylko dla Nas ;-)
Co do badania, to będę musiała iść na kontrolę za 5 tygodni, bo mały ma podobnie z przegrodą miedzy przedsionkową co ja i trzeba będzie skontrolować czy po prostu tak tylko na badaniu wyszło dziś i czy się unormuje. Pani kardiolog uspokoiła, że ta wada czy u mnie czy u mojego dziecka czy u innego dziecka, w tym miejscu w sercu jest nie groźna. Ja mimo wszystko bym chciała, żeby jednak to się unormowało.
Mały waży już ponad 700 g i jest piękny, jak zwykle skopał sondę, i robił wygibasy na ekranie. Rośnie jak na drożdżach. Niestety zdjęć nie dostałam.
Wszystkie pomiary, wymiary i przepływy są w normie.
Buziakuję Was dziewczynki :-)
Stawiam torcik:
Zobacz załącznik 235256
Co do badania, to będę musiała iść na kontrolę za 5 tygodni, bo mały ma podobnie z przegrodą miedzy przedsionkową co ja i trzeba będzie skontrolować czy po prostu tak tylko na badaniu wyszło dziś i czy się unormuje. Pani kardiolog uspokoiła, że ta wada czy u mnie czy u mojego dziecka czy u innego dziecka, w tym miejscu w sercu jest nie groźna. Ja mimo wszystko bym chciała, żeby jednak to się unormowało.
Mały waży już ponad 700 g i jest piękny, jak zwykle skopał sondę, i robił wygibasy na ekranie. Rośnie jak na drożdżach. Niestety zdjęć nie dostałam.
Ostatnia edycja:
kiniusia to Ty młoda siksa jesteśAaaa dziękuję dziewczyny za życzenia :-):-):-)
Stawiam torcik:
Zobacz załącznik 235256
Zobacz załącznik 235257
Mały waży już pon ad 700 g i jest piękny, jak zwykle skopał sondę, i robił wygibasy na ekranie. Rośnie jak na drożdżach. Niestety zdjęć nie dostałam.
nie to co ja hehe
marulka
mamcia wieloetatowa
kiniusia ja też krótko po skończeniu 23 lat urodziłam Olka
kiniusia
Mamusia Bartusia :)))
No Shyla, teraz to dowaliłaś tekstem ;-)kiniusia to Ty młoda siksa jesteś
nie to co ja hehe
Ty także jesteś młoda siksa i jaka laska :-)
Nektarynka
Fanka BB :)
ufff skonczyłam nadrabiac wczorajszy dzień
szczerze to nawet nie wiem ile miałabym dać w koperte..
ja mam małą wade.. lubie siedziec po turecku a to nie wpływa dobrze na nogi niestety..
może dzis jest juz lepiej? daj znac..
aaa i najważniejsze.. Wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek..
Dziewczynki czy któraś z Was jest zainteresowana ciuszkami nowymi, które mam w sprzedaży?
piękne sukieneczki.. chociaz ta pierwsza ładniejszano za tyle udąlo mi sie wylicytować
a taką sukienkę myslałam na ślub w październiku jak myślicie?
RIVER ISLAND ~ ELEGANCKA SUKIENKA ECRU /CZARNA 40 (993315320) - Aukcje internetowe Allegro
a;lbo ta
DOROTHY PERKINS ~ SUKIENKA NA KAŻDĄ OKAZJĘ 40 (994832076) - Aukcje internetowe Allegro
Gratulacje wizyty.. super ze dzidzia dobrze się rozwijaWitam Ciężarówki
Nawet nie próbuję Was nadrabiać, bo jakoś dzisiaj mam dzień leniucha ;-)
U mnie wszystko ok. Czwartkowa wizyta udana. Dzidziulek piękniutko się rozwija Jest trochę większy niż statystyki wskazują i termin z połówkowego wyszedł mi 02.08, ale oczywiście to przekłamanie niezłe, bo Radzio po prostu wysoki w tatusia będzie :-)
Waży oczywiście też trochę więcej niż to podręczniki wskazują, bo 470g. Mam nadzieję, że do 5kg nie dojdzie
jejku jak ja nie lubie takich ludzi co wszedzie swoje pięc groszy muszą wtrącić.. fakt jeśli mają coś sensownego do powiedzenia to prosze bardzo.. ale zeby od razu tak z grubej rury?babcia Jasia składając zyczenia całej rodznie powiedziała: "zyczę Wam większej pociechy z pozostałych dzieci, bo Jasio to do niczego w życiu nie doszedł"- nadmieniam, że dla babci dziecko, to zakłócenie kariery zawodowej. Najpierw byłam zła, a potem doszłam do wniosku, że prawnuka kobieta nie ujrzy za życia i tyle.
tez mam komunie 16 maja.. i niestety tez nie wiem co dać na prezent a tym bardziej jeszcze w co sie ubrać.. jest to dziecko mojego kuzyna.. nie jest dla mnie chrześniakiem więc jestem zwykłą ciocią:-)Witajcie kobietki:-);-)
Ekspresem przeczytałam co tam u Was (troszkę po łebkach)
A więc tak: gratuluję udanych wizyt, kopniaczków, poznanych płci, trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty. Wynalazki superowe, zwłaszcza śpiocho-mop. Sukienki i tuniczki fajniutkie;-). Też muszę poszukać sukienki dla siebie,bo w 2 maja mam komunię chrześnicy(a znając siebie trochę się zejdzie zanim coś mi podpasuje). Tak nawiasem mówiąc co można kupić jej w prezencie???? Macie jakieś pomysły na prezent komunijny dla dziewczynki (planuję około 1000 wydać)????
szczerze to nawet nie wiem ile miałabym dać w koperte..
ogólnie zyraków nie mam ale mam mnóstwo pajączków.. stosuje od czasu do czasu krem "Laser" z avonu.. on tak jakby je troszke maskuje.. ale zeby było widać efekty to cale opakowanie trzeba zuzyc..Black opal gratuluję udanej wizyty...
Dziewczyny chyba mnie nie czytacie pomóżcie co z tymi żylakami, macie podobne problemy?
ja mam małą wade.. lubie siedziec po turecku a to nie wpływa dobrze na nogi niestety..
jaki słodziutki piesek.. słodziakJedynym czlonkim rodziny, ktory jest wniebowiety jest moj psiak
Spi ze mna i nie odstepuje mnie na krok.
Moj m sprzata i gotuje
Gratulacje udanej wizyty.. i co nam pozostaje.. nie stresować się..ja już po wizycie
wyniki wszystkie bardzo dobre, łącznie z obciążeniem glukozą
mówiłam ginkowi i połoznej o tych bólach w dole i twardnieniu. ginek mnie zbadał i jak obejrzal do tego wyniki badan i ostatniego usg oraz posluchaliśmy tetna Małej, to spytał tylko "gdzie panie studiuje i czym sie tak stresuje" . nic sie złego nie dzieje, ale mam sie więcej relaksować i "myśleć o Maleństwie, a nie całym źle tego świata". no więc drogie Mamuśki, nie stresujmy sie tak, to i bóle ustaną (oczywiscie gdy wykluczy sie wszystko inne). gdyby jednak kiedys sie cos 'działo', mam nie czekac tylko od razu jechac do szpitala, zwlaszcza, ze nastepna wizyta dopiero 17. maja, bo od 30. kwietnia do 11. maja mnie nie ma w Wawie.
takze z wizyty jestem zadowolona, w dodatku dostałam za free kwietniowy numer "Dziecka" i kupon rabatowy 20% do Smyka . tylko jedno jest niezbyt fajne - waże już 2kg więcej niż przed ciążą, czyli prawie 63kg, co oznacza, ze w miesiąc przytyłam aż półtora kilo więc trzeba sie czesciej wybierac na basen i nie leniuchować tyle, zwlaszcza ze mnie zaparcia męczą :/
ojj musisz uważać na siebie.. zawsze jak cos sie dzieje to mów.. usiądź na chwile, odsapnij..Jeżeli chodzi o moje dzisiejsze badanie glukozy, to na początku było ok, ale później....
A zaczęło się tak:
W laboratorium byłam o 7.30, o 8 pobrali mi krew na czczo i dali do wypicia 75 g glukozy wymieszanej z wodą, niestety zapomniałam wziąć ze sobą cytryny...
Dałam radę wypić, choć pod koniec picia już mi się odbijało...
O 9 i o 10 miałam mieć znów pobraną krew.
O 8.50 zaczęło mi się robić duszno i zaczęły mi sie mrużyć oczy, więc już wiedziałam, że coś jest nie tak. Zaczekałam te 10 minut i zawołały mnie siostry. Pobierały mi krew i pytały jak się czuję, bo się zrobiłam przeźroczysta Od razu uchyliły bardziej okna, położyły mnie na leżance, zmierzyły tętno, ciśnienie i tak sobie kilkanaście minut poleżałam, bo tak mi słabo było. Potem już usiadłam i do 10 poczekałam na to trzecie pobranie. W sumie sama glukoza nie była zła, ale dawno tak nie zasłabłam. Oczywiście pielęgniarki zwróciły mi uwagę, że jak tylko mi się słabo zaczęło robić, to powinnam je wołać, bo mogłam upaść. Potem latały koło mnie jak koło jajka. I dobrze!!!
M. mnie odebrał i pojechaliśmy na chwilę do domu, zjadłam troszkę śniadania i poszliśmy na małe zakupki spożywcze.
Mały wiercił się do południa,potem troszkę się przespał i teraz chyba się znów budzi :-)
Wyniki jutro, ale odbiorę sobie wszystko w środę przed wizytą.
Teraz idę sie troszkę zdrzemnąć.
Słonko pięknie świeci :-)
Dziękuję dziewczynki za kciuki
Do później :-)
witaj..Witajcie wszystkie sierpnióweczki
mam na imię Ewa i termin mam na 10.08.
od 19 tc mam założony pessar,czy któras z was równiez ma kłopot ze skracającą się szyjką? a może gdzies na forum jest temat temu poswięcony?
pozdrawiam
nigdy nie spotkałam sie z takim przypadkiem.. może coś się stało.. dziewczyna? przyjaciel? coś musi go trapić..kurcze Dziewczyny, czy zawsze musi sie cos dziac ;(
wlasnie sie dowiedzialam, ze moj 17-letni brat nie wstaje z łózka od 2 dni i siedzi zamkniety w pokoju. nie odpowiada na zadne pytania, nie reaguje na proby kontaktu. ode mnie ani Mojego nie odbiera telefonow. rodzice są załamani, nie maja pojecia co robic.. mnie jedyne co przychodzi do glowy to wezwanie psychiatry, bo nie wydaje mi sie, zeby sobie poradzili.. doradzcie coś, moze mialyscie takie przypadki gdzies w rodzinie/u znajomych.
jak tu sie nie stresowac? ;(
może dzis jest juz lepiej? daj znac..
Gratulacje udanej wizyty.. toż to kawał byka..Witajcie kobitki;-);-)
Ja po wizycie i jak zwykle szczęśliwa
Choć oczywiście wizyta nieporównywalna z połówkową...ale cóż najważniejsze, że Olek zdrowy
mój brzuch w ogóle wg. lekarza twardy nie jest...a jak wg mnie co się dzieje to mam brać nospę forte
jeśli chodzi o pękające żyłki lekarz zlecił mi tabletki cyclo 3 forte jeszcze ich nie wykupiłam ale na necie 30zł 30 tabletek...a mam brać dwa razy dziennie:-( Zresztą sprawdzę w aptece czy jest jakiś odpowiednik polski...
Dodatkowo mam zlecone badania krwi, moczu i teraz GLUKOZA Makabra... ile kosztuje to badanie prywatnie?
No a teraz ta lepsza część Olek jest zdrowy i oczywiście rośnie jak na drożdżach...nie dał się zmierzyć ale warzy już 650gr No to tyle z mojej wizyty...
sama handluje na targu i coś wiem na ten temat.. w większości chińskie koszule są tandetne, człowiek się w nich poci i zle się spi.. a jesli chodzi o polskie czy tureckie koszule.. hmm jak dla mnie bomba.. i nie oznacza to ze za koszule trzeba zapłacić 50zł.. chociaz tureckie od polskich są tańsze a bawelna super..dziewczyny mi się wydaje, ze nie ma co przesadzać z koszulą ciążową wystarczy taka, która będzie rozpinana. Na targu można bardzo fajne kupić już za 15 zł z czystej bawełny
ja już mówię dobranoc zmykam nyny bo dzisiaj sama w domciu jestem
trzymam kciuki za maleństwo..Dzień dobry dziewczyny :-)
Przede wszystkim gratuluję udanych wczorajszych wizyt, trzymam kciuki za dzisiejsze.
Ja za chwilkę wychodzę i jadę na badanie echo serduszka mojego Skarba. Trzymajcie kciuki, żebym dostała najpiękniejszy prezent urodzinowy w życiu i usłyszała, że wszystko jest w porządku.
Miłego dzionka życzę :-)
Do później :-)
aaa i najważniejsze.. Wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek..
Dziewczynki czy któraś z Was jest zainteresowana ciuszkami nowymi, które mam w sprzedaży?
Ostatnia edycja:
No Shyla, teraz to dowaliłaś tekstem ;-)
Ty także jesteś młoda siksa i jaka laska :-)
no co napisałam prawdę
ja się za młodą nie uważam 31 lat(nawet nie wiem kiedy zleciało)
a laska byłam kiedyś, jak byłam młodsza
reklama
milusia83
Podwójna mamuśka:)
No ja we wrześniu kończę już 27 lat Więc Kiniu chyba najpiękniejszy okres przed Tobą, ja czasami czuję, że zgrzybiałam na amen Ale w głębi mnie siedzi taki łobuz, który biega po drzewach Z darkiem czasem jak się wspinamy po skałkach to czujemy się jak młodzi harcerze, ale tak na co dzień to takie już dorosłe życie się zaczęło - odpowiedzialność itp.