reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Moja niunia w 23,4 tc wazyla 571 gram, no ale to wszystko jest plus/minus, wiec nie ma co sie tym az tak mocno sugerowac :-)
Np. na krotko przed porodem usg jedno pokazywalo, ze corka wazy 2,6 kg zaledwie a urodzila sie prawie 3,5kg - takze duzo zalezy od norm wgranych do samego aparatu usg ;-)

reklama
Moja niunia w 23,4 tc wazyla 571 gram, no ale to wszystko jest plus/minus, wiec nie ma co sie tym az tak mocno sugerowac :-)
Np. na krotko przed porodem usg jedno pokazywalo, ze corka wazy 2,6 kg zaledwie a urodzila sie prawie 3,5kg - takze duzo zalezy od norm wgranych do samego aparatu usg ;-)
dokładnie:tak:
ja się tym nie sugeruje bo to są tylko normy ;-)

Dziewczyny, dzieki za slowa otuchy, Wasza pomoc jak zwykle nioceniona :tak:
w koncu smsami nam sie wpsolnie udalo dowiedziec o co chodzi mniej wiecej i dal sie zapisac do specjalisty (a sprawa niestety intymna i dosc powaznie brzmi w Jego wersji, bo niby znalazl jakiegos guza u siebie..jutro idzie do urologa, zobaczymy gdzie dalej..). mam nadzieje, ze tylko panikuje..
niestety do domu jechac nie moge bo mam zajecia na uczelni no i daleko to jednak jest. poza tym podejrzewam, ze niewiele by to dalo, nie mamy az tak dobrego kontaktu :-(
Ehtele, gratki co do wizyty :-)

Ostatnia edycja:
Wróciłam niedawno z pracy i padam, jakoś dziwnie się dzisiaj czuję. Miałam wrażenie jakby mi się nogi trzęsły, a potem głowa mnie rozbolała i do tego brzuszek dziwnie bolał... w domciu troszkę przeszło... zaraz kładę się do łóżeczka

Ehtele spódnica pierwsza klasa. Bardzo fajna. Dziś w lumpku do którego chodzę była dostawa i było mnóstwo tego typu spódnic (bo była dostawa wiosenno - letnia), samych markowych firm, np. Marks&Spencer, Next, Mexx itp) - więc jeśli masz czas i ochotę to pobuszuj sobie u siebie:)
Ach no i gratuluję udanej wizyty!! Jaki duży ten Twój mały mężczyzna:)

Martuśka85 gratuluję udanej wizyty! ; współczuję systuacji z bratem, ale musicie go teraz wspierać, być może ten "guz" to nic poważnego i wszystko będzie dobrze!

Sarka życzę powodzenia na jutrzejszej połówkowej... ja jutro też mam i już się nie mogę doczekać:) Mam nadzieję, że tym razem moja wizyta się odbędzie, bo ostatnio pojechałam na marne

Kinusia współczuję z tą glukozą, mnie też potrafi się słabo zrobić, szczególnie w kościele i tam gdzie jest duże zbiorowisko ludzi...

Różyczka współczuję wysypki; słyszałam, że oliwki J&J uczulają - ale ja taką stosuje i mnie nie uczula, a ogólnie mam alergie

Ewuś witamy w naszym gronie, mam nadzieję, że na jutrzejszej wizycie okaze się ze z twoja szyjka juz lepiej

Witajcie mamusie :-) Ja dopiero na forum, zaraz Was poczytam.

Chce jeszcze znaleźć czas i poszukać na allegro koszuli nocnej takiej trochę ciążowej, bo chyba taką trzeba wziąć do szpitala? A teraz bym się powoli przyzwyczajała do spania w koszuli:baffled:

ja już po wizycie :tak:
wyniki wszystkie bardzo dobre, łącznie z obciążeniem glukozą :-D
mówiłam ginkowi i połoznej o tych bólach w dole i twardnieniu. ginek mnie zbadał i jak obejrzal do tego wyniki badan i ostatniego usg oraz posluchaliśmy tetna Małej, to spytał tylko "gdzie panie studiuje i czym sie tak stresuje" :p. nic sie złego nie dzieje, ale mam sie więcej relaksować i "myśleć o Maleństwie, a nie całym źle tego świata". no więc drogie Mamuśki, nie stresujmy sie tak, to i bóle ustaną (oczywiscie gdy wykluczy sie wszystko inne). gdyby jednak kiedys sie cos 'działo', mam nie czekac tylko od razu jechac do szpitala, zwlaszcza, ze nastepna wizyta dopiero 17. maja, bo od 30. kwietnia do 11. maja mnie nie ma w Wawie.
takze z wizyty jestem zadowolona, w dodatku dostałam za free kwietniowy numer "Dziecka" i kupon rabatowy 20% do Smyka :-D. tylko jedno jest niezbyt fajne - waże już 2kg więcej niż przed ciążą, czyli prawie 63kg, co oznacza, ze w miesiąc przytyłam aż półtora kilo :szok: więc trzeba sie czesciej wybierac na basen i nie leniuchować tyle, zwlaszcza ze mnie zaparcia męczą :/

Gratuluję wizyty:)

Kurcze no właśnie wyleciało mi z głowy jak ta oliwka się nazywa, bo mam ją w domu, w składzie jest tylko parafina ciekła i wyciąg z rumianku i tyle, pozostawia ekstra skórę, taką jakby nasmarowaną świeczką, gdy nasmaruję wieczorem, to jeszzcze na drugi dzień - po prysznicu mam bardzo dobrze nawilżoną skórę. Właśnie skończyła mi się mustela i chyba tylko przerzucę się na tą oliwkę - bo efekty jak dla mnie o 100% lepsze.

Daj znać jaka to oliwka:)

u mnie tydzień temu jak byłam na wizycie to już sie nie sprawdzało mały jest do przodu o 100 g:)

Wedlug podawanej wcześniej angielskiej strony wszystko się zgadza. Mala waży ok 600 gram.
Powiem Wam dziewczęta, że w ciągu trzech dni miałam dwa usg - jedno w sobotę u lekarza ze szpitala, a drugie dzisiaj u mojego "prowadzącego". Pierwszy ma lepszą maszynę, ale też nie sugeruje się ostatnią miesiączką, na dodatek mała nie spała, pięknie mu się wyciągnęła, mógł zmierzyć co do mm wszystko. Na wszystko poświęcił ponad pół godziny, dając mi się nacieszyć widokiem. Drugi zaś czasu mi tyle nie dał, widok był kiepski - mała zwinęła się w kłębek - ale widziałam jak rusza ustami:). Jego pomiary nie były dokładne - niektóre wyniki dawały przybliżony wiek ciąży - +/-22 dni! Pamiętam z wcześniejszej ciąży jak to różnie bywało, ale nie aż takie odchyły. Dlatego zadowolona jestem, że poszłam do obu.

Teraz przede mną też glukoza i inne:)Dobrej nocy:)

Cześć!
Widzę, że nie tylko ja miałam ostatnio bóle brzucha... Zaczęło się w sobotę-lekkie pobolewanie-przeszło po nospie. Później wieczorem myślałam, że zemdleję-wymiotować mi się chciało, biegunka, niskie ciśnienia i wysokie tętno-na szczęście przeszło... A w niedzielę obudziłam się z bólem w boku-nie mogłam się ruszyć, później całą niedzielę brzuch pobolewał:baffled: Wydaje mi się, że to przez to, że w ciągu trzech dni brzuch urósł mi o 5 cm-może wszystko się rozciągało-na szczęście dziś jest już dobrze:tak: Przepraszam, że nie odniosę się do Waszych postów, ale padam ze zmęczenia-M w pracy, ja z Basią, wcześniej byłam w pracy... Gratuluję wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za te jutrzejsze:tak:

reklama
dziewczyny mi się wydaje, ze nie ma co przesadzać z koszulą ciążową wystarczy taka, która będzie rozpinana. Na targu można bardzo fajne kupić już za 15 zł z czystej bawełny :)

ja już mówię dobranoc zmykam nyny bo dzisiaj sama w domciu jestem :)

Do góry