reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Różyczk@ Ja często czytam, że od J&J dzieci dostają różnych uczuleń, więc pewnie to od tego, ale dowiesz się dzisiaj od lekarza i będziesz miała pewność. A babcią się nie przejmuj, Ja byłam pewna,że moja babcia zrobi mi piekielną jazdę za to, że ślubu z M nie mamy, ale nas zaskoczyła, bo powiedziała, że najważniejsze żebyśmy się kochali o dbali o siebie. Przekazuje Ci więc jej słowa i nie przejmuj się tym co ktoś gada czy to mama, babcia, teściowa czy ciocia najważniejsze, że jesteś szczęśliwą przyszłą mamą, i że Twój P. się o Was troszczy :-)

zgadzam sie w 100%- glowa do gory:))))))

reklama
Witajcie wszystkie sierpnióweczki:)
mam na imię Ewa i termin mam na 10.08.
od 19 tc mam założony pessar,czy któras z was równiez ma kłopot ze skracającą się szyjką? a może gdzies na forum jest temat temu poswięcony?
pozdrawiam

Witaj na sierpniowkach:):) Znasz juz plec malenstwa?
Co prawda ne mam pessara,ale mam skrocona szyjke, obecnie ma 20 mm a twoja?

miała 10mm i wtedy ginka założyła mi pessar i nakazała leżeć,poleżałam 2 tygodnie i się poprawiło,podniósł mi się brzyszek,ale nadal muszę dużo odpoczywać.Jutro mam wizytę więc się dowiem więcej, mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze:) tak, po ostatnim połówkowym znam juz płeć:) od zawsze wymarzona Nina:)

Ewuś witaj wśród nas, niestety ja nic nie wiem na ten temat:)
Różyczko, ja nie kupuję kosmetyków według marki, ale według składu INCI, miałam 5 lat zajęć z chemii kosmetycznej i normalnie mam fioła na tym punkcie:) Czytając skład niektórych oliwek to jest to dla mnie śmieszna sprawa gdyż większość z nich ma mnóstwo konserwantów i składników zapachowych. W oliwce mogą uczulać właśnie one, ale i same produkty pochodzenia parafinowego, czyli parafina płynna. Również silne działanie komedogenne, czyli zatyka ujścia gruczołów łojowych, a taki zamknięty gruczoł to rewelacyjne środowisko dla bakterii, które rozkładają tłuszcze, a produkty rozkładu tłuszczy działają bardzo drażniąco.

Ewuś witaj wśród nas, niestety ja nic nie wiem na ten temat:)
Różyczko, ja nie kupuję kosmetyków według marki, ale według składu INCI, miałam 5 lat zajęć z chemii kosmetycznej i normalnie mam fioła na tym punkcie:) Czytając skład niektórych oliwek to jest to dla mnie śmieszna sprawa gdyż większość z nich ma mnóstwo konserwantów i składników zapachowych. W oliwce mogą uczulać właśnie one, ale i same produkty pochodzenia parafinowego, czyli parafina płynna. Również silne działanie komedogenne, czyli zatyka ujścia gruczołów łojowych, a taki zamknięty gruczoł to rewelacyjne środowisko dla bakterii, które rozkładają tłuszcze, a produkty rozkładu tłuszczy działają bardzo drażniąco.

milusia to jak bedziesz kupowala to daj znac jakie sa najlepsze- jesli chodzi o sklad

Kurcze no właśnie wyleciało mi z głowy jak ta oliwka się nazywa, bo mam ją w domu, w składzie jest tylko parafina ciekła i wyciąg z rumianku i tyle, pozostawia ekstra skórę, taką jakby nasmarowaną świeczką, gdy nasmaruję wieczorem, to jeszzcze na drugi dzień - po prysznicu mam bardzo dobrze nawilżoną skórę. Właśnie skończyła mi się mustela i chyba tylko przerzucę się na tą oliwkę - bo efekty jak dla mnie o 100% lepsze.

i ja sie witam!!!!!!!!!!!!!!
jesli chodzi o obciazenie glukoza przezylam- wzielam ze soba cytryne takze nie bylo njagorzej. posiadzialam 2 godziny i juz. ale w drodze powrotnej do domu jakos dziwnie mi sie zaczelo robic. goroco- potem zimno, nagle slabo. ledwo do domu doszlam- gdybym dalej miala to chyba bym padla. wlecialam do domu z takim glodem jakiego chyba nigdy nie mialam. a wiecie co bylo najgorsze- bylam tak potwornie zmeczno i spiaca jak nigdy- nie wiem czy to zasluga glukozy ale dawno tak sie nie czulam. brzuch do tej pory pobolewa- mala malo sie rusza- pewnie odpoczywa po tym wszytskim ale w sumie caly dzien jakos tak cicho siedzi. oby bylo ok, wizyta juz w srode:))))))))

trzymam za was dziewczynki kciuki- za wizyty oczywiscie i czekam na relacje.

ethele jesli chodzi o zylaki to mam jednego i mam go od jakis 2 lat( od kiedy zaczelam prace) i puki co nie mam wiecej- oby sie nie pojawily. ale slyszalam ze te rajstopy sa dobre- ja wyprobuje .

milusia gratulacje- fajnie byc na swoim- cos o tym wiem:p

kiniusia wazne ze dalysmy rade- z lekkimi problemami ale mamy to juz za soba. teraz czekajmy na srode:))))))))))))

a ja wlasnie gotuje zupke pomodorowa- chetne zapraszam:))))))))

ja mam też dziś pomidorową z kluseczkami właśnie ją skonsumowałam, żeby było smieszniej weszłam na górę do teściowej a ona też pomidorówke gotuje:)

byłam dziś na zakupach w lumpku kupiłam 6 rzeczy dla mojego syneczka za jedyne 12 zł.za całość.
ha ha ale miałam zeta na buzi jak za to płaciłam:)

Ostatnia edycja:
reklama
kurcze Dziewczyny, czy zawsze musi sie cos dziac ;(
wlasnie sie dowiedzialam, ze moj 17-letni brat nie wstaje z łózka od 2 dni i siedzi zamkniety w pokoju. nie odpowiada na zadne pytania, nie reaguje na proby kontaktu. ode mnie ani Mojego nie odbiera telefonow. rodzice są załamani, nie maja pojecia co robic.. mnie jedyne co przychodzi do glowy to wezwanie psychiatry, bo nie wydaje mi sie, zeby sobie poradzili.. doradzcie coś, moze mialyscie takie przypadki gdzies w rodzinie/u znajomych.
jak tu sie nie stresowac? ;(

Do góry