reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Ja niestety nie widziałam takiej listy co chwila na Polsacie i Tvn pokazują listę ofiar i nie ma tam podpisuj pilot, stewardesa...

U mnie też dzisiaj szaro i pochmurnie....

Rzeczywiście pogoda fatalna...
adekwatna do sytuacji...niebo płacze...

martuśka85 ja również mam mam jutro wizytę;-);-) Więc razem wizytujemy... koniecznie zapytam o ten brzuszek...

Anecia1111
i jak tu odróżnić ten normalny twardy brzuch ciązowy czy takie prawdziwe twardnienie? i tak każda z nas będzie się denerwować...:-(

Bogusia86 ja również miałąm takie wrażenie, gdzie lista ochroniarzy, pilotów...wczoraj jej ni było...dziś już jak pisały dziewczyny pojawiła się pełna lista...

Jutro mam wizytę i jak tak myślę, to po tym 4D ciężko przestawić się na normalne wizyty...które są krótsze no i w 2D:-:)-(
Ale oczywiście cieszę się, że :-(będę mieć możliwość zobaczyć mojego Oleczka...

Rzeczywiście pogoda fatalna...
adekwatna do sytuacji...niebo płacze...

martuśka85 ja również mam mam jutro wizytę;-);-) Więc razem wizytujemy... koniecznie zapytam o ten brzuszek...

Jutro mam wizytę i jak tak myślę, to po tym 4D ciężko przestawić się na normalne wizyty...które są krótsze no i w 2D:-:)-(
Ale oczywiście cieszę się, że :-(będę mieć możliwość zobaczyć mojego Oleczka...

zapytaj, ja tez zapytam. tez mnie wlasnie tak w dole ciągnie i twardnieje, a dzis to w ogóle mnie boli w dole jak na miesiączkę:-(. w nocy nie moglam spać, obudzilam sie ok. 5 z kłuciem w sercu i w żołądku. Mała kopała tak, że aż sie wystraszyłam, że cos sie złego dzieje. to pewnie ten wczorajszy dzień :-(

ciesz sie, bo ja na zwykłej wizycie nie mam żadnego usg, bo lekarz nie ma aparatu i daje skierowania.

no nic, miłej niedzieli zycze mimo wszystko, jedziemy dzis na obiad do rodzinki, mam nadzieje, ze babcia nie bedzie nam truć, bo wtedy to juz całkiem wysiądę.

Witajcie kobietki
wczoraj jeszcze tylko raz zdarzylo się to stwardnienie ( wtedy caly brzuch jest twardY) wziełam no-spe i potas z magnezem. Mam nadzieję,ze to sie nie bedzie jakoś super często powtarzało. Mala sie rusza więc to mnie uspokaja.
To twardnienie przypomina mi uczucie,które towarzyszy zaraz po seksiku ...
Nie wiem wlaściwie czy wy też tak macie ale ja przez minutę-dwie aż mówię do brzucha,żeby się uspokoił. heh. Pogadam o tym z lekarzem na wizycie albo zadzwonie gdy znow dzisiaj będą się powtarzały te stawiania.
Póki co nie panikuję, w tamtej ciazy też mialam coś takiego ale nie pamiętam dokładnie od którego tygodnia...

Nastroje dzisiaj grobowe, tak jak pogoda. Za 15 minut 2 minuty ciszy... A o 14.00 przywiozą ciała. :zawstydzona/y:

reklama
U mnie sie już pojawiłay bezbolesne skurcze,tak moze jeden ,dwa dziennie i wiem,ze będą pojawiać sie coraz częściej.w poprzedniej ciazy miałam po kilka 6-7 na dobę,trudno z takim kazdym skurczem biegac do lekarza,ale warto powiedziec o tym przy najblizszej wizycie.
Nie ma co panikować,kiedy jest to normalna,fizjologiczna sprawa i zdarza sie sporadycznie.

Moja lekarka jest zdania, ze lepiej sprawdzic, niz ma byc za poźno.
Ja każdy ból i twardnienie brzucha konsultuję z ginekologiem. Poza tym nawet jak bylam w szpitalu to lekarze się mnie pytali czy twardnieje mi brzuch bo jakby tak było to nie jest dobrze. Wiec jak twardnieje lepiej skonsultować to z ginem szczególnie, ze są przypadki, ze pojawiają się skurcze macicy, których możemy nie czuc.Tak przynajmniej tłumaczyło mi to 3 lekarzy w szpitalu + moja lekarka:)

Nigdzie nie zauważyłam ze nie "włączasz w to takich przypadków" dla mnie wypowiedzi są ogólne...

Kobieta w okresie ciąży powinna pamiętać, że je "dla dwojga", ale nie pod względem ilościowym lecz jakościowym. Powinna jadać tyle, ile czuje, że jest jej w tym okresie potrzebne.

Dobranoc

Zgadza się powinno się jeść dla dwojga a nie za dwojga:)

ja się witam w ten przykry dzień dzeszczowy - nie chce juz patrzec na pogrzeb prezydenta bo strasznie to na mnie jakoś wpływa:(

Mały się też stresuje bo cały czas kopie. Moze jakąs książke poczytam:(

Do góry