reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

ja też miewam takie stawianie sie brzucha i jest wtedy mega twardy ale tylko przez chwilę, właśnie na to biorę aspargin( magnez+potas) żeby nie mieć przedwczesnych skurczy, na razie mam małą dawkę bo biorę po jednej tabletce rano i wieczorem ale wiem że ostatnie miesiące to można nawet brać 3X2 tabletki,mój ginekolog każe odstawić dokładnie miesiąc przed planowanym porodem.

reklama
Są kobiety które ze względu ciąży zagrożonej nie mogą być w ruchu, i muszą niestety tylko leżeć, i co na to wpływa? jedzenie ,leżenie i tycie !
I nie mamy na to wpływu niestety...najważniejsze w tym momencie jest maleństwo , a po rozwiązaniu wystarczy mieć dyscyplinę i straci się zbędne kilogramy .
Ja mimo ze w 1 ciąży tyle przytyłam , nie żałuję ani trochę tych kilogramów, bo jestem dowodem na to ze idzie zgubić nabyte kg wystarczy tylko chcieć...
U mnie w rodzinie prawie wszystkie kobiety w ciąży tyle waza ,a po ciąży chudzinki.

Mojego męża kuzynka rok temu do 36 tygodnia ciąży przytyła 11kg później miała wysokie ciśnienie i ciągle latanie po lekarzach, lekarze się bali ze trzeba będzie szybciej poród wywołać wiec dawali jej sterydy 3 tygodnie przed porodem, a po tych sterydach zaczęła rosnąć jak na drożdżach w ciągu jednego tygodnia w brzuchu urosła 11 cm więcej a do porodu miała jeszcze 3 tyg ,wiec można się domyśleć ile miała przed porodem obwodu w pasie , i oczywiście przez to zaczęła mieć rozstępy, a do czasu sterydów nie miała nawet jednego.Nogi miała takie grube ze nie mogla chodzić w normalnych butach,no cóż ale najważniejsze było i jest zdrowie Lilianki .
Na zakończenie dodam ze przytyła 27kg ;]

słodkich snów życzę ;]

Shyla, ale przeciez nie włączam w moja wypowiedz takich przypadków. mam na mysli normalnie, tzn. prawidłowo przebiegające ciąże i jednoczesne myslenie, że "trzeba jesc za 2 i koniec".

polianna mam nadzięję, że te Twoje twardnienie brzucha to nis niepokojącego...ja mam wrażenie, że mój brzuch ogólnie bardzo twardy jest...nie wiem czy Wy róęwnież macie brzuszek twardy?
Polianno pochwal się zdjęciem spódnicy...ja też szukam czegoś takiego i w sumie nie wiem czego dokłądnie szukać...
wrzuć zdjątko plisss

właśnie tez mam często takie wrażenie.. mam nadzieje, że to nic złego, choć tesciowa jak miala taki w 30 tygodniu, to od razu jak zadzwonila do lekarza kazal jej przyjechac na oddzial i zrobili jej cesarke.

ja też miewam takie stawianie sie brzucha i jest wtedy mega twardy ale tylko przez chwilę, właśnie na to biorę aspargin( magnez+potas) żeby nie mieć przedwczesnych skurczy, na razie mam małą dawkę bo biorę po jednej tabletce rano i wieczorem ale wiem że ostatnie miesiące to można nawet brać 3X2 tabletki,mój ginekolog każe odstawić dokładnie miesiąc przed planowanym porodem.

no to chyba musze na nastepnej wizycie czyli w poniedzialek powiedziec o tej twardosci. bo on nie zawsze taki jest, mam wrazenie, ze wiąże sie do z wzdęciami, bo zwykle to po czyms ciezkostrawnym albo jak popije owoce wodą.

a dziś rano po tym wszytskich okropnie mnie kłuło, na szczescie przeszlo. tylko oddycha mi sie jakos tak dziwnie, jestem niespokojna i nie wiem gdzie sie podziac :-(. taki stan zawieszenia..

Shyla, ale przeciez nie włączam w moja wypowiedz takich przypadków. mam na mysli normalnie, tzn. prawidłowo przebiegające ciąże i jednoczesne myslenie, że "trzeba jesc za 2 i koniec".
Nigdzie nie zauważyłam ze nie "włączasz w to takich przypadków" dla mnie wypowiedzi są ogólne...

Kobieta w okresie ciąży powinna pamiętać, że je "dla dwojga", ale nie pod względem ilościowym lecz jakościowym. Powinna jadać tyle, ile czuje, że jest jej w tym okresie potrzebne.

Dobranoc

Ostatnia edycja:
Ciezki dzien byl... caly czas mi sie wydaje ze jak rano wstane to okaze sie to wszystko tylko zlym snem :-(
Dlaczego cos takiego Polske spotyka, dlaczego w takim dniu: wigilia Milosierdzia Bozego – 5 lat temu odchodzi Ojciec Świety, teraz gina najwazniejsi ludzie w Naszym Kraju. Gina w okolicach Katynia gdzie w lasach jest pochowanych tysiace polakow. Gina w 70 rocznice mordu Katynskiego….

Ehhh... brak slow..... :-:)-:)-:)-:)-(

Nigdzie nie zauważyłam ze nie "włączasz w to takich przypadków" dla mnie wypowiedzi są ogólne...

Kobieta w okresie ciąży powinna pamiętać, że je "dla dwojga", ale nie pod względem ilościowym lecz jakościowym. Powinna jadać tyle, ile czuje, że jest jej w tym okresie potrzebne.

po prostu uznałam to za oczywiste, bo takie mi sie wydaje. niewazne..

andzia1987 - ja tez czesto mam bole w podbrzuszu. od kilku dni strasznie kuje mnie po prawej stronie. jak tak dalej pojdzie bede musiala do mojej gin pojsc. nie wiem moze to normalne, moze macica sie powieksza, ale ja boje sie takich nieprzewidzianych rzeczy. zaczynam panikowac.

dziewczyny tez macie cos takiego, ze jak wstajecie po kilkunastominutowym siedzeniu, nie mozecie sie ruszyc?? czuje sie jakbym miala 90 lat i zawsze trwa to troche zanim sie rozruszam. boli kregoslup, nie moge sie wyprostowac, boli brzuch, masakra. a co bedzie pozniej??

Kurcze, ja tak miałam kilka dni temu, a wczoraj to kilka razy w ciągu całego dnia. Tylko że mnie bardziej brzuch niż kręgosłup boli, a dokładniej to nie jest tak do końca ból tylko takie ciągnięcie i twarrdy się wtedy robi strasznie. No i oczywiście panika na całego i się zastanawiam czy jutro nie wybrać się do ginka dla spokoju.

Kurcze... znowu o jakiś czas twardnieje mi brzuch. Ni wiem czy nie umówię się do ginekologa wcześniej,bo wizytę mam dopiero 28 kwietnia.
Poza tym coś mi się z biodrem dzieje- boli, wystarczy,że chwilę posiedzę czy poleżę to nie mogę potem normalnie stanąć na prawej nodze i iść. Nie mówiąc już o leżeniu (w grę wchodzi tylko lewy bok z dwie poduchami między nogami).

Mi też twardnieje brzuch i się tym stresuję, chociaż na wizycie 31.03 było wszystko ok, a kolejna dopiero 30.04 ale chyba wcześniej pójde. A z biodrem też tak jakoś mam, tylko że mi to "skacze" po biodrach... raz mnie lewe boli raz prawe i w nocy to jest nawjiększy problem bo na żadnym boku dłużej niż pół godz nie wyleżę, więc się budzę co chwilę a później cały dzień jestem padnięta.

polianna mam nadzięję, że te Twoje twardnienie brzucha to nis niepokojącego...ja mam wrażenie, że mój brzuch ogólnie bardzo twardy jest...nie wiem czy Wy róęwnież macie brzuszek twardy?
Polianno pochwal się zdjęciem spódnicy...ja też szukam czegoś takiego i w sumie nie wiem czego dokłądnie szukać...
wrzuć zdjątko plisss

Mi się też zawsze wydawało że mam twardy brzuch tak na codzień, ale teraz kiedy na prawdę zdarza mi się twardnienie brzucha to wiem że tamto to był pikuś. No i odróżniam twardnienie od przejedzenia od takiego właśnie które zdarza mi się od kilku dni.

Normalnie panika na maksa :-( Byle tylko wszystko było dobrze. Wam też kobietki tego życzę!!! I chyba lepiej udajmy się z tymi naszymi brzucholami do ginków, co???

Hej

ja ostatnio na wizycie mowilam lekarzowi, ze czasem jakos tak mnie na dole ciagnie brzuch na kilkanascie sekund, to pierwsze co zapytal czy caly brzuch mi sie napina, jak powiedzialam, ze tylko na dole takie dziwne uczucie mam, to powiedzial, ze tym sie nie przejmowac tylko jak caly sie napina i twardnieje.

Powiem wam, ze z cora to w ogole mi sie nie robily te skurcze B-H. Bodajze w 42 tygodniu ciazy zrobilo mi sie to doslownie kilka razy, a tak to nic a nic :szok:

Witam. U mnie pada, niedziela brzydka, przygnębiająca... tak jak pisze monika8112
"pogoda odpowiednia do nastroju" :zawstydzona/y:

Teraz najważniejsze jesteśmy my i nasze dzieciątka i musimy o tym cały czas pamiętać, nawet w obliczu tak wielkiej tragedii....

reklama
Cześć dziewczyny,

Wczoraj stała się straszna tragedia, ale wkurza mnie to, że co chwila pokazują listę ofiar, ale ani razu nie napisali nazwiska pilotów i stewardes... Przecież gdy giną ludzie to giną ludzie prezydent jest najważniejszą osobą w Państwie, ale my zwykli ludzie też jesteśmy ważni...

Do góry