reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Cześć kobitki :-)
Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i Kassiu za Ciebie, żebyś wszystko załatwiła :tak:
Żanetko, i ja gratuluję udanej wizyty :-)

A ja dopiero śniadanie dojadłam, gardło dalej drapie, ale dziś siedzę w domu pod kołdrą, wygrzewam sie, żeby mnie nic silniejszego nie złapało.:tak: Pogoda za oknem fatalna :confused2:
Miłego dzionka życzę :tak:

reklama
witam wszystkich :-)

tez sobie dzisiaj pospalam az do 10 :-) ale jakos niespecjalnie sie dzisiaj czuje, wymiotowalam po sniadanku, glowa mnie boli i tak jakos kreci mi sie i rzuca mnie. moze swierzego powietrza mam za malo? ostatnio troche zaleglam w domu. nie wiem czy pojsc dzisiaj na ten basen czy nie? moze jak sie przewietrze i troche pocwicze bedzie lepiej?

gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za nadchodzace.
ja badanie cukru mam w przyszly piatek, a jesc nie moge juz od czwartku od 20 :wściekła/y: ciezko bedzie, szczegolnie w nocy :-D (bo tak sobie czasami slodkosci podjadam jak sie budze na siusiu)

Kassia oczywiście kciuki zaciśnięte:) powodzenia
Olu no własnie nie powinni brać takiego, który mówi głupotki, a potem sobie wszystkie wkręcamy, że tyjemy:D

Kassia oczywiście kciuki zaciśnięte:) powodzenia
Olu no własnie nie powinni brać takiego, który mówi głupotki, a potem sobie wszystkie wkręcamy, że tyjemy:D

aj może on się po prostu nie jasno wyraził, ale tak jak pisałam zrozumiałam, aby nie przesadzać też właśnie z tym jedzeniem bardzo mało (bo podobno teraz taka moda) bo te 7 kg trzeba przytyć, a tak swoją drogą to moja bliska koleżanka z pracy przytyła tylko 6kg!!!!!, a dziecko urodziło się zdrowe, mama też - tylko, że mama w ogóle ma bardzo szczupłą budowę ciała i nie ma tendencji do tycia

Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za pozostale:):)

sudestra- Witaj w gronie sierpniowek:):)

Co do wagi to ja w 23 tc bylam na +4 i uslyszalam od ginia,,Pani Marto trzeba sie zaczac pilnowac bo do konca jeszcze daleko '' Teraz to juz pojdzie z gorki, szczegolnie na zwolnieniu:)

witam się dziewczynki!!!

GRATULUJĘ wszystkim mamusiom, które miały przyjemność dowiedzieć się kto stacjonuje w ich brzusiach :tak::-D

miałam chwilkę odpoczynku od forum, bo czas się za ogród wziąć... kurcze nie wiem jak wy, ale ja mam ostatnio tak, że co nie wezmę w łapki to spiernicze :zawstydzona/y:;-) wypada mi z rąk wszystko, uderzam się, no normalnie masakra.... takie cuda to na koniec ciąży się zdarzają a nie w środku :-p

co do tycia, to też słuchałam tej wypowiedzi lekarza z DDTVN, tyle że doleciałam do telewizora w połowie wypowiedzi. Ja osobiście staram się żeby przybierać na wadze jak najpóźniej, skutkiem czego ma być jak najmniejszy przyrost, bo wyhodowałam sobie nieco sadełka i mam spore zapasy :-) on powiedział coś, co ja również wyczytałam sama - że dziecko odżywia się substancjami zawartymi w naszej krwi, a nie tym co zjemy... dopóki ma z czego to będzie pobierać sobie od nas - jak pasożytek i witaminy, dieta, jedzenie to nie dla dzidziusia tylko w dużej mierze dla nas samych więc ja kiedy napada mnie głód zjadam niewielką porcyjkę żarełka, a Franko ma sobie pochłaniać moje zapasy :-) choć bywa i tak, że wśród moich zapasów nie ma na przykład czekolady i muszę zjeść jakiegoś cuksa, albo knopersika ;-);-);-) no i walczę codziennie z wieczornym napadem głodu... ratuję się wodą i rodzynkami :tak:

Tylko to francuski lekarz Ola, a tutaj przecietna waga kobiety w ciazy do 10 kilo (bez komentarza)
Tak samo ze zwolnieniem, pracuja do konca ciazy bo sie boja o stanowisko, zreszta sama prawie juz sie taka zrobilam, skrocona szyjka i skurcze przywolaly mnei do porzadku!!

Wczoraj rozmawialam z koleznka z Anglii, ktora ma rodzic na dniach i wiecie, ze tam robi sie tylko dwa USG ( 1 okolo 12 tygodnia i drugie w 22 tc).
Nie ma usg w 32 tyg , ktore ma potwierdzic pozycje dziecka i jego wage przed narodzinami. Przysluguje jej jedynie wizyta z polozna( przerazilam sie)
Od innej kolezanki uslyszalam, ze jezeli krwawisz , boli CIe brzuch a jest to przed 22 tygodniem ciazy, to lekarze nic nei robia.Teraz juz wiem dlaczego maja takie male skladki zdrowotne.

No Martitka nieźle, ale wiadomo to jest Francja tam same szczupaczki biegają:) W sumie po odcinkach - "Ciąża z zaskoczenia" to nie dziwi mnie, że niektóre kobiety przybierają tylko 4 kg:)

reklama
No Martitka nieźle, ale wiadomo to jest Francja tam same szczupaczki biegają:) W sumie po odcinkach - "Ciąża z zaskoczenia" to nie dziwi mnie, że niektóre kobiety przybierają tylko 4 kg:)
moja pierwsza ciąża tez była zaskoczeniem , bo dowiedziałam się o niej w 5 miesiącu i nie przytyłam 4kg a 30 kg ;)
myślę ze na to nie ma reguły, każda kobieta tyje tyle ile musi...

Witam piatkowo ;)

u mnie piękny słoneczny dzień i jak zwykle nocka zarwana przez duszności :(

Do góry