monika8112
Fanka BB :)
PRZEPIS NA CIASTO NA PIZZE:
2dkg drozdzy rozpuscic w 3/4 szkl mleka (około 37st C zeby mialo - najlepiej drozdze reagują) do tego jedno jajko, 30dkg mąki, przyprawy np oregano, wszystko wymieszać, zagniesc odstawic do wyrosniecia.. 15 minut wystarczy (jak ciasto rosnie ja przygotowuje skladniki - tre ser, podgrzewam pieczarki - bo takie mi najlepiej smakują, kroje cebule, itd.. jak robie z kurczakiem to mam wiecej zabawy bo piers kurczaka drobno kroje i w panierke i na glegoki tluszcz.. i wtedy taki chrupki jest.. jak za duzo wyjdzie reszte mroze i na nastepna zamrozonego ukladam i do pieca )
dobrze jest dac 2-3 łyzki oleju na blache pod pizze..
moze ktoś skorzysta.. przepis bardzo prostu ja robie z 2 porcji ciasto i dziele na 3 czesci i zazwyczaj 2 do zamrazarki od razu potem tylko jak mam ochote n pizze to rano wyciągam i na 17 mam rozmrozone i ladnie wyrosniete ciasto
obiecuje więcej nie będe:-)
nie obiecuj przynajmniej skorzystałam pizza była pyszna tylko teraz nie mogę się ruszyć
ja już się też bedę żegnać jutro wybieram się do mojej mamci i na małe zakupy dla siebie muszę sobie kupić jakieś balerinki bo nie mam w czym chodzić no i oczywiście pobuszuję po lumpkach może znajdę coś ciekawego
spokojnej nocy i do jutra!
Ostatnia edycja: