reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

gratulacje Bogusiu :-D
Nasza Córcia się tak wiercila, że niestety jest 'raczej' 'najprawdopodobniej' Córcią, ale nie na 100% :p
aczkolwiek jak widze pyde Wiktorka Milusi, to mysle, ze trudno byloby o pomylke mimo że bylo prawie 2 tygodnie roznicy miedzy naszymi maluszkami w momencie usg.

reklama
Milusia cieszę się, że wizyta udana. 50 min USG to naprawdę sporo. Zdjęcia super!
FiuuuFiuu powodzenia na wizycie. Ja cały czas mówiłam, że chcę poznać płeć w dniu porodu a jak tydzień temu na USG lekarz zapytał czy jak zobaczy co ma między nóżkami Dziudzius to mówić, to ja od razu wypaliłam "tak" i tyle zostało z mojego postanowienia he he:-)
Monika 8112 będzie ok, nie denerwuj się. Do lekarza idź koniecznie, ale myślę, że tak jak lekarz mówił ta krew pojawiła się po współżyciu.
Bogusia 0007 gratuluję Dziewczynki. Ja miałam usg robione w 22tyg.1 dniu ciązy i moje ważyło 459 czyli nasze Słoneczka ważą praktycznie tyle samo na tym samym etapie ciązy.:-)

Ja też co raz częściej zastanawiam się nad tym rogalem. Ale chyba się skuszę skoro ma takie dobre opinie.

Witajcie kochane i na wstepie dziekuje za wszytkie zacisniete kciuki:-)
a wiec na 100 %

Dziewczynka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D

cóz moge powiedziec malenka wazy 458 g niebede sie rozpisywac bo coz moge tylko powiedziec moje malenstwo rozwija sie prawidlowo jest zdrowe :-D:-D:-D
Podobna jest do tatusia :-) ciagle machala raczkami lapala sie za nosek i nawet dostala czkawke hehe i byla taka dzielna i pokazala ze jest panienka - plytka sie nagrala jak kazdemu pokazuje to wszyscy sie wzruszaja a ja normalnie placze ze szczescia smieje sie ze mam teraz kino domowe hehe ......

Gratuluje udanej wizyty i potwierdzenia płci :)
A więc dwie Bogusie mają córeczki :))))

Bogusiu gratuluję maluniej księżniczki:)
Ehtele lekarz przy USG pooglądał nerki i zauważył, że wyjscie moczowodu z prawej jest znacznie powiększone, powiedział też, że kanaliki nerkowe wskazują na zastój, zatem kazał leżeć tylko na lewym boku i duuużo pić:)
Martuśka no fiucio małego Wiktorka już spory i raczej się nie cofnie
Monika 8112 współczuję przeżyć, ale ja też zauwazyłam u siebie po szaleństwach brunatne plamienie, nie dzwoniłam do lekarza i chyba też odstawię przytulaski, chociaż taką mam na nie ochotę, Darek raczej ma syndrom "A czy to nie zaszkodzi"
Fiufiu mam nadzieję, że pochwalisz nam się płcią:D oj nie bądź taka:) pokaż albo brioszkę albo siusiaka:D - rymy częstochowwskie

bogusia007 SERDECZNE GRATULACJE:-D:-D:-D:-D Kolejna dziewuszka, cudownie...
To chyba jest po prostu tak, że chłopaki szybciej pokazują co mają między nagami, a dziewczynki bardziej wstydliwe;-);-) I wydawało się, że chłopaki górą, a jednak to płeć piękna wygrywa:-p

milusiu to dbaj o siebie:tak::tak:

fiuufiuu to ja czekam na dobre wieści.

Jedyne pocieszenie tej dzisiejszej wizyty to to że może w końcu dowiemy się jaka jest płeć dziecka, jak jeszcze bedzie co oglądać:no: teraz leże w łózeczku i nic nie robię,staram się mysleć pozytywnie ale za bardzo mi to nie wychodzi:(

Milusia- odpoczywaj kochana ile sie da.
Bogusia -gratuluje coreczki:)
Monika- Co powiedzial lekarz?

A ja dzisiaj rano dostalam silnych skurczy, zadzwonilam do poloznej , opisalam co sie dzieje, nie mogla wyjsc z podziwu, ze lekarz nie dal mi zwolnienia.
Wziela wszytskie moje USG, zadzwonila rowniez do szpitala gdzie lezalam na kamienie miesiac temu i tam podali jej dlugosc szyjki, ktora wynosila w dniu obecnym 37mm.
Mam lezec, jutro wpadnie do mnie z lekami i sprawdzi czestotliwosc skurczy.Cale szczescie, ze nei zaufalam swojemu ginekologowi, nawet moj M powiedzial, ze przesadzam, mam straszny zal do niego :cry: :evil:

Milego popoludnia dziewczyny.

A ja dzisiaj rano dostalam silnych skurczy, zadzwonilam do poloznej , opisalam co sie dzieje, nie mogla wyjsc z podziwu, ze lekarz nie dal mi zwolnienia.
Wziela wszytskie moje USG, zadzwonila rowniez do szpitala gdzie lezalam na kamienie miesiac temu i tam podali jej dlugosc szyjki, ktora wynosila w dniu obecnym 37mm.
Mam lezec, jutro wpadnie do mnie z lekami i sprawdzi czestotliwosc skurczy.Cale szczescie, ze nei zaufalam swojemu ginekologowi, nawet moj M powiedzial, ze przesadzam, mam straszny zal do niego :cry: :evil:

wizytę mam dopiero o 22.40,ruchy czuję caly czas więc mam nadzieję że nic się dziecku nie stało.poczytałam trochę o tym ułożeniu łożyska i takie krwawienia mogą być jak jest z przodu i nisko ułożone czy jakoś tak:(
muszę się dziś dopytać gina gdzie je mam bo nawet tym sie nie interesowałam

dziewczyny ale mam dolinę, wczoraj zaczełam krwawić myślałam że to mi żylak pękł bo mam mega problemy z zaparciami ,ale dziś jak poszłam siusiu to okazało sie że to z pochwy.zadzwoniłam do ginekologa pytał kiedy współżyłam okazało się że to po stosunku i kategorycznie zakazał uprawiania sexu do porodu,ruchy dziecka czuję więc mam nadzieję że nic się nie stało ale jadę dziś na wizyte żeby się przekonac że jest ok. Wizyta niestety bardzo poźno bo o 22.40 niestey moj gin ma tyle pacjentek że nie da rady wcześniej mam nadzieję że mojemu dzieciątku nic się nie stało.

jeżeli któraś z was też tak miała to dajcie znać co to może być:no:

jestem załamana!

po stosunku jak najbardziej mozesz krwawić. Ja mam zakaz cąły czas ze względu na to, ze mam bardzo delikatną śluzówkę i nawet jak mi cytologię pobierala to plamiłam, ale trzeba sprawdzić czy to czasem nie łożysko.

Witajcie kochane i na wstepie dziekuje za wszytkie zacisniete kciuki:-)
a wiec na 100 %

Dziewczynka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D

cóz moge powiedziec malenka wazy 458 g niebede sie rozpisywac bo coz moge tylko powiedziec moje malenstwo rozwija sie prawidlowo jest zdrowe :-D:-D:-D
Podobna jest do tatusia :-) ciagle machala raczkami lapala sie za nosek i nawet dostala czkawke hehe i byla taka dzielna i pokazala ze jest panienka - plytka sie nagrala jak kazdemu pokazuje to wszyscy sie wzruszaja a ja normalnie placze ze szczescia smieje sie ze mam teraz kino domowe hehe ......
gratuluję udanej wizyty:))

faceci tacy są aczkolwiek ja jak dostalam kolki nerkowej to moj mąż nie odstępował mnie na krok.

wizytę mam dopiero o 22.40,ruchy czuję caly czas więc mam nadzieję że nic się dziecku nie stało.poczytałam trochę o tym ułożeniu łożyska i takie krwawienia mogą być jak jest z przodu i nisko ułożone czy jakoś tak:(
muszę się dziś dopytać gina gdzie je mam bo nawet tym sie nie interesowałam

Krwawienie występuje raczej jak lożysko się odkleja.

ja już po wizycie
doktorek bardzo fajny wyjaśnil mi wszystko na czym to polega - pocieszył, ze będzie coraz gorzej i dał wskazówki czego mam nie robic:) no i powiedzial, ze chce mnie widziec raz w miesiącu z nowymi wynikami badań i powiedział pomiziamy się żelem i posprawdzamy, czy nie ma zastoju w nerkach. Mam dużo pić i nie leżeć na prawym boku powiedział, ze kamieni nie ma zastoju na razie tez, ale trzeba to kontrolować. No i opisął jak to jest, ze maluch jak rosnie to się powiększa macica i wtedy macica uciska moczowód i stąd ten ból.

reklama
Do góry