reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Wszystkie szczepionki w kalendarzu szcepień napewno nie są najwyższej jakości, zawierają metale ciężkie i inne świństwa.
Trzeba poprostu wybrać mniejsze zło.
U nas w świętokrzyskim np. szczepionka przeciwko meningokokom jest obowiązkowa i refundowana przez miasta.
Wiadomo, że każdy postępuje według własnego uznania, ja mówię tylko z własnego doswiadczenia.
Miałam styczność z chorobą wywołaną przez te wirusy i do końca nie darowałabym sobie jakby coś się stało, że nie zrobiłam nic żeby temu zaradzić.
To jest tylko moje osobiste odczucie, może jeszcze 2 lata temu byłabym innego zdania lecz nie dziś.

reklama
Olu no to współczuję:( Też było by mi bardzo przykro.....Ja też płaciłam 250 zł za 50 min USG, normalnie dzieciaczek jest bardziej "zeskanowany" niż ja od początku swoich narodzin:D

Witam, pogoda u nas dzisiaj typowo wiosenna, słoneczko świeci, ptaszki ćwierkają aż miło okno otworzyć :-)
Ja odebrałam dzisiaj wyniki tarczycy i mam jeden hormon podwyższony tj. FT3 7,31 a norma jest 2,76-6,45 . za miesiąc mam powtórzyć badanie, jak nadal będzie podwyższony to czeka mnie konsultacja u endokrynologa :-(
resztę wyników odbieram o 14stej a wizytę mam na 18:45 relację zdam Wam jutro, bo dzisiaj już pewnie nie zdążę.

Ciamajdko gratuluje córuni !!!

Sarka-śliczne ubranka:tak: W którym ciuchlandzie robiłaś zakupy?:confused:
otworzyli nowy ciuchland na dworcu świebodzkim, tam gdzie kiedyś były tapety i dywany. Jest ogromny około 500m2 i system sprzedaży na wagę. Ja byłam dzień po dostawie i cena 55 zł/kg kolejne tygodnie juz jest taniej. Jest tych ubranej strasznie dużo. Jak już mi potwierdzi płec to jeszcze tam pojadę ;-)

Witajcie wieczorną porą...

S_A_R_K_A zakupy pierwsza klasa, a w zestawie ogrodniczki plus koszulka to się normalnie zakochałam:-):-) W sumie ja już dla maluszka z ciuszków wszystko mam...Mam jedank dylematy typu, podobają mi się takie np. małe spodeneczki, bluzy, właśnie ogrodniczki ale w tym pierwszym okresie to chyba nie praktyczne, dziecko szybko wyrośnie...ale jak kupione za grosze to warto:-D:-D

ehtele wiadomo że dzieciaczki szybko rosną, ale ja synka już od początku tak ubierałam, w domku żeby mu było wygodnie miał, bluzeczki spodenki na gumce i skarpetki a jak juz na spacer szliśmy do oczywiście jeansy, bluzy itp. śpioszki i pajacyki to tylko na noc mu ubierałam.
Oczywiscie te ubranka używane kupowałam, bo w sklepie to mi trochę szkoda wydać tyle kasy na góra 2 - 3 miesiące. Jest czas to można pobiegać po ciuchlandach i to te lepsze powybierać :-)

Witam :happy:

Właśnie, Kobietki z bagażem doświadczeń :-) Jaki termometr kupować???

Za dzisiejsze spotkania z gienkami trzymam kciukaski :tak: Hihih moje już jutro :-D

Ja miałam juz różne termometry, elektroniczne, do ucha i do czoła i kazdy pokazuje inna temperaturę i niestety musze stwierdzic że najlepszy jest stary rtęciowy :confused: jak je wycofali to na allegro kupiłam jeszcze 4 tak na zapas :tak:

Witajcie kochane,

przepraszam, że nie dałam wczoraj znać, ale byłam w domku dopiero po północy bo jeszcze pojechałam do tatki i siostry:)
Maluszek rozwija się prawidłowo, waży 463 g, ale nie dało się go zmierzyć na długość bo bardzo bardzo się kręcił, z resztą wcale się nie dziwię bo byłam bardzo głodna i maluch tak skakał, że hej:)
Termin mi się troszkę przestawił, tym razem pierwotnie do pierwszego na 8 sierpnia, bo według OM na 31 lipca. Lekarz powiedział, że ma męskie rysy i nawet bez patrzenia na siusiaka potwierdził po buźce, że chłopak.
Stópki mają 4,5 cm więc giry jak się patrzy:D:D:D
Siusiak mierzy 17 mm:D
Oprócz tego to jest ułożenie główkowe podłużne, lekarz powiedział, że idealnie i raczej już się nie cofnie bo zrobił się lejek w macicy i główki chyba już nie wyjmie. Po lewej stronie na dole mam główkę, a nóżki i dupcia po prawej u góry:)
Oprócz tego mam zastój w nerce prawej i muszę coś z tym zrobić.

Buziaki i miłego dnia:)

Milusiu gratuluje udanej wizyty!

Ja pomalutku szykuje się do przedszkola bo mojego łozbuziaka a wieczorkiem czeka mnie spotkanie z moją kruszynką co zamieszkała pod moim sercem:-D

Miłego dnia kochane, buziaki!!!

Milusiu bardzo mi było przykro, bo się nastawiłam na tę wizye, ale jakoś to przeboleję, nie mam innego wyjścia, a jeśli tylko mnie potem będzie czekała taka nagroda jaką ty miałaś dziś, to nie ma sprawy:)

też się nad tym zastanawiałam , ze dzidzia spi na boku:)

myślicie o zakupie tego?
PODUSZKA DO KARMIENIA ROGAL Francuska Tkanina (989591846) - Aukcje internetowe Allegro.

ale moj mały się dzisiaj rozkopał :p

Świetną tę aukcję znalazłaś...ja szukałam i najtańsze za 40 zł...Dzieki kobieto. Ja na pewno się zaopatrzę w takiego rogala:-D:-D:-D

Ehtete łóżeczko doszło do mnie już następnego dnia i od razu je rozłożyłam wygląda rewelacyjnie :)

Wrzuć zdjęcia na wątku o pokojach...ja bardzo chętnie zobaczę sobie łóżeczko:-):-)

milusia83 po pierwsze gratuluję Ci słońce udanej wizyty :-D:-D:-DNajważniejsze, że Wiktorek zdrowy...;-);-)
A powiedz mi kochana lekarz na badaniu Ci powiedział, że masz niedrożną nerkę? Jejku przykro mi...koniecznie coś z tym musisz teraz zrobić...pij dużo wody i wypoczywaj...

a co do ułożenia to jestem szczerze zdziwiona, że dzidziuś już tak spokojnie ułożył się...mój Olek w trakcie wizyty zmieniał ułożenie parę razy...to główką w górę, to w dół...więc nie mam pojęcia gdzie co jest, ale czasem czuję główkę:-)

Ola na prawdę mi przykro...ty to masz przeżycia z tymi lekarzami:-:)-( Trafiasz na jakiś ni e profesjonalistów... jak tak można, nie zadzwonić o odwołanej wizycie...

S_A_R_K_A trzymam kciuki, POWODZENIA:-D:-D:-D

właśnie robię pomidorówkę mnim, mniam,

a co tam u Kiniusi :tak::tak: Czemu jej tu nie ma? Mam nadzieję, że wszystko w porządku...martwię się też o Marulkę bo też jej nie było tu już jakiś czas...a może histeryzuję:-)

Ale ta moja maluda kopie,siedzieć spokojnie nie mogę :) bo zaraz się rozpycha.
Wkurzyłam się,bo szukałam na googlu jakiegoś sklepu,który oferuje spódnice,sukienki - szukam czegoś w długości maxi już na wiosna/lato i pierwsze kilka stron wyszukiwarki to głównie tzw. katalogi ze sklepami gdzie to wszystko jakieś takie z odrzutu. Pozostaje mi chyba wędrowanie po sklepach. Spódnicę maxi muszę sobie kupić :) Chodzi mi o taką w lkko cygańskim stylu ale najlepiej bez szaleństwa wzorów.

Black Opal no faktycznie to już chyba pech... ale miejmy nadzieję, że na lekarzach się skończy, i ta połowa ciąży będzie już cudowna:) bez takich niepotrzebnych stresów:)
Ehtele jak też nie rozumiem jak można nie zadzownić o odwołanej wizycie, tym bardziej, że dla mnie umówione spotkanie z kimkolwiek to świętość... no ale jak widac nie dla wszystkich
Co do Marulki to była chyba wczoraj; a Kinusia pewnie bawi siostrzenicę:) i nabiera doświadczenia;)
Polianna fajnie masz, że twoja dzidzia już taka rozpychalska, co do spódnic to faktycznie cieżko, może poszukaj na allegro, a jeśli nie znajdziesz proponuję wędrówkę po miejscowych ciucholandach:/ (jeśli nie masz nic przeciwko nim)

witam po swojej długiej nieobecnosci :) święta, świta i po świętach... no i za 3h wizyta :D dzisiejsza razem z Jasiem.

Zgadzam się z Pajką, co do kwestii szczepień, też nie będę szczepiła dziecka poza obowiązkowymi i niech mnie ktoś oskarża o bycie złą matką- najwyżej.

Co do kg, to ja jakieś 2,3 więcej od ostatniej wizyty u lekarza 5 tygodni temu więc cały czas pod kreską o kg od początku ciąży. Mastodont ze mnie i bez tego niezły więc Wielkanocne opychanie sobie odpuściłam, To co mnie ostatnio dręczy, to to, że chce mi się ciąąągle jeść- a właściwie nie mnie, a brzuszkowi- usta pokarmó nie chcą przyjmować, a brzuszysko kwiczy, że jeść chce... masakra jakaś.\

miłego dnia :]

reklama
dziewczyny ale mam dolinę, wczoraj zaczełam krwawić myślałam że to mi żylak pękł bo mam mega problemy z zaparciami ,ale dziś jak poszłam siusiu to okazało sie że to z pochwy.zadzwoniłam do ginekologa pytał kiedy współżyłam okazało się że to po stosunku i kategorycznie zakazał uprawiania sexu do porodu,ruchy dziecka czuję więc mam nadzieję że nic się nie stało ale jadę dziś na wizyte żeby się przekonac że jest ok. Wizyta niestety bardzo poźno bo o 22.40 niestey moj gin ma tyle pacjentek że nie da rady wcześniej mam nadzieję że mojemu dzieciątku nic się nie stało.

jeżeli któraś z was też tak miała to dajcie znać co to może być:no:

jestem załamana!

Do góry