reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Fiu właśnie dziś o tobie myslałam, fajnie , ze waga dalej pod kreska, zazdroszcze, to pewnie miedzy innymi przez ten basen- tak jak kiedys pisalam tez chcialam chodzic, ale u nas podobno brudny, czy ty bierzesz jakies witaminki lub tabletki "dowcipne" przed basenem??

reklama
przy rondzie Radosława w Babka Medica (BabkaMedica - Przychodnia dla kobiet i dzieci NZOZ - zdrowie rodziny w najlepszych rkach) za 200zł masz super usg z pełnym opisem i pokazówką + usg dopochwowe badające szyjkę. do tego dr nagrywa płytę z filmikiem :-D. taniej jest tylko w okolicach Wawy. my bylismy bardzo zadowoleni, co juz zresztą pisalam zaraz po. tez poszlismy po fatalnym usg na NFZ.
jest tez przy 11 Listopada (na rogu z Targową) Centrum Medyczne Praga (USG 3D ► Pełne badanie USG 4D Ciąży ► 4D Trójwymiarowe USG 3D ► Badania Prenatalne wad Genetycznych ► Gabinet ginekologiczny). extra, a nawet lepiej, bo filmuje caluskie badanie + robi mnostwo zdjęć w trakcie, ale 250zł kosztuje. bylismy tam na genetycznym w 12tc z kolei.
Bardzo dziekuje

monika- bardzo wspolczuje- ja na poczatku kocjhalam sie bez zabezpieczenia i sperma wywolywala u mnie skurcze, odechcialo mi sie, a teraz kochamy sie tylko z zabezpieczeniem i jest ok. wizyta na pewno cie uspokoi.

olu- smaruje sie clotrimazolem po basenie i wsio. wyniki dzisiaj przed wizyta odbieram wiec sie dowiem, czy cos sie przypaletalo czy nie i dam znac :)

Monika ja tak nie miałam, ale kojarzę, że któraś z dziewczyn na forum tak miała, tzn po stosunku delikatne krwawienie; często jest to spowodowane tym, że ścianki macicy są bardzo ukrwione w czasie ciąży i łatwo o jakieś pęknienie naczynka czy coś w tym stylu; wiadomo, że każdy przypadek jest inny , ale nie stresuj się na zapas, bo prawdopodobnie wszystko będzie ok:) Powodzenia wieczorem!!

dziewczyny ale mam dolinę, wczoraj zaczełam krwawić myślałam że to mi żylak pękł bo mam mega problemy z zaparciami ,ale dziś jak poszłam siusiu to okazało sie że to z pochwy.zadzwoniłam do ginekologa pytał kiedy współżyłam okazało się że to po stosunku i kategorycznie zakazał uprawiania sexu do porodu,ruchy dziecka czuję więc mam nadzieję że nic się nie stało ale jadę dziś na wizyte żeby się przekonac że jest ok. Wizyta niestety bardzo poźno bo o 22.40 niestey moj gin ma tyle pacjentek że nie da rady wcześniej mam nadzieję że mojemu dzieciątku nic się nie stało.

jeżeli któraś z was też tak miała to dajcie znać co to może być:no:

jestem załamana!

Moniczko, przykro mi bardzo...wypoczywaj teraz...jejku masakra, ale cóż możesz zrobić...trzeba się dostosować do decyzji lekarza...musisz być dobrej myśli daj koniecznie znać co i jak po wizycie...trzymam za Was kciuki!!!!!!!!

fiuufiuu powodzenia na wizycie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie kusi Cię poznanie płci? :)

Ola- Ty to masz pecha z tymi wizytami, jak tak można, aż szkoda gadać:no::wściekła/y::angry:
monika8112- masz rację-lepiej to skonsultować z lekarzem,trzymam kciuki,żeby było dobrze. Ja krwawiłam tylko jak miałam cytologię pobieraną,ale lekarz powiedział,że tak może być.

KObietki, 3majcie się cieplutko; ja niestety wybieram się do pracy:/ wszystko co dobre (parę dni wolnego) szybko się kończy i znowu praca, praca, praca... dobrze chociaż, że ten tydzień nie będzie długi:) buzka

ethele- jasio chce znać więc i ja poznam. niemniej liczę po cichu, że się dziecię tak ułoży, że nic nie pokaże :D:D:D ale ze mnie matka :d

dziewczyny ale mam dolinę, wczoraj zaczełam krwawić myślałam że to mi żylak pękł bo mam mega problemy z zaparciami ,ale dziś jak poszłam siusiu to okazało sie że to z pochwy.zadzwoniłam do ginekologa pytał kiedy współżyłam okazało się że to po stosunku i kategorycznie zakazał uprawiania sexu do porodu,ruchy dziecka czuję więc mam nadzieję że nic się nie stało ale jadę dziś na wizyte żeby się przekonac że jest ok. Wizyta niestety bardzo poźno bo o 22.40 niestey moj gin ma tyle pacjentek że nie da rady wcześniej mam nadzieję że mojemu dzieciątku nic się nie stało.

jeżeli któraś z was też tak miała to dajcie znać co to może być:no:

jestem załamana!

Och kochana współczuje przeżyć i trzymam kciuki za wizytę (na pewno bedzie dobrze) tak jak dziewczyny pisały pewnie to przez duże ukrwienie pochwy i tyle :)
Swoją drogą nie kochać sie przez 4 miesiące (przed porodem3 i po 1mc) to lekki szok zwłaszcza dla faceta...

Ehtete Zdjęcia wrzuciłam :-)
Ola Współczuje przeżyć i lekarza, nie dość, że tyle płacimy to jeszcze czekać nam karzą i nie traktują poważnie ...Ech

reklama
Witajcie kochane i na wstepie dziekuje za wszytkie zacisniete kciuki:-)
a wiec na 100 %

Dziewczynka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D

cóz moge powiedziec malenka wazy 458 g niebede sie rozpisywac bo coz moge tylko powiedziec moje malenstwo rozwija sie prawidlowo jest zdrowe :-D:-D:-D
Podobna jest do tatusia :-) ciagle machala raczkami lapala sie za nosek i nawet dostala czkawke hehe i byla taka dzielna i pokazala ze jest panienka - plytka sie nagrala jak kazdemu pokazuje to wszyscy sie wzruszaja a ja normalnie placze ze szczescia smieje sie ze mam teraz kino domowe hehe ......

Do góry