reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witajcie kochane,

MArtuśka ja też jak coś zjem to mam wrażenie jakby mnie ktoś dusił

Jagodka no ludzie coraz bardziej nie patrzą na innych, starsi, inwalidzi, kobiety w ciąży nie mają już praktycznie żadnych praw:(

Ehtele i Monika812 wrzucam ciekawy link co zabrać do szpitala:D Pakujcie się na podróż życia! - Serwis dla Kobiet naObcasach.pl

Agdzie spokojnie.....takie są uroki ciąży....

Andzia
mam takie samo wrażenie, jak oglądam moją 13 mm kruszynkę na zdjęciu USG z 22 grudnia

Niuunia takie przesądy są śmieszne:D

KAssia181 nei martw się na zapas, być może później przystopujesz z wagą, może szybko CI się powiększyła objętość krwi, łozysko itp,

Black Opal no już zdaję relację:D

Pajkaa jeżeli chodzi o szczepienia to też mam wiadomości z pierwszej ręki - toksykologii itp. Mój mąż jest na doktoracie na Akademii Medycznej i coś wiem na ten temat. Jak szczepienia to tylko podstawa......tylko niezbędne, choć i tak się waham

przepraszam, że nie dałam wczoraj znać, ale byłam w domku dopiero po północy bo jeszcze pojechałam do tatki i siostry:)
Maluszek rozwija się prawidłowo, waży 463 g, ale nie dało się go zmierzyć na długość bo bardzo bardzo się kręcił, z resztą wcale się nie dziwię bo byłam bardzo głodna i maluch tak skakał, że hej:)
Termin mi się troszkę przestawił, tym razem pierwotnie do pierwszego na 8 sierpnia, bo według OM na 31 lipca. Lekarz powiedział, że ma męskie rysy i nawet bez patrzenia na siusiaka potwierdził po buźce, że chłopak.
Stópki mają 4,5 cm więc giry jak się patrzy:D:D:D
Siusiak mierzy 17 mm:D
Oprócz tego to jest ułożenie główkowe podłużne, lekarz powiedział, że idealnie i raczej już się nie cofnie bo zrobił się lejek w macicy i główki chyba już nie wyjmie. Po lewej stronie na dole mam główkę, a nóżki i dupcia po prawej u góry:)
Oprócz tego mam zastój w nerce prawej i muszę coś z tym zrobić.

Buziaki i miłego dnia:)

reklama
no cena kojca faktycznie nie zachęca, ale jak dobry, to moze warto :). połaże jeszcze, moze gdzies taniej znajde, w Wawie wybor sklepow spory.
lece po jakąś surowke, bo mnie na warzywko nosi :-D

Milusia, super że wizyta udana. to zajmij sie nerką i będzie git :tak:
dawaj teraz focie :p

Ostatnia edycja:
Milusia Gratuluje udanej wizyty i potwierdzenia płci Wiktorka :-)

Ja też chciała bym kupić rogala do spania i karmienia, ale wydać 100zł na poduszkę to troszkę za drogo jak dla mnie :(

kuzynki synek był szczepiony na pneumokoki i tak Go 2 razy dopadły, że ledwo sie wylizał.. ze szczepienia na rotawirusy juz zrezygnowali i nic dziecku nie jest. ja sie głeboko zastanawiam nad tymi dodatkowymi, bo coś mi sie wydaje, że to glownie pieniadze za tym idą :/

Ja mam inne doświadczenie ze szczepieniami.
Mój synek oprócz pneumokoków jest zaszczepiony na meningokoki.
Uważam, że jeśli się zachowa wszystkie zasady szczepień czyli odpowiedni odstęp pomiędzy kolejnymi szczepieniami i zróci uwagę czy dziecko nie jest osłabione, przeziębione i takie tam to bardzo rzadko występują powikłania.
Mój brat w ciężkich męczarniach zmarł na sepsę więc nikt niestety nie przekona mnie o niesłuszności szczepień.
Rotawirus nie robi takiego spusztoszenia w organiźmie jak choroby wywołane pneumokokami i meningokami.
Mój synek miał rotawirusa i jeśli dziecko przyjmuje dużo płynów i probiotyki to leczy się w domu.
Doszedł do siebie wciągu tygodnia.
A w tym roku we wrześniu planuję go zaszczepić przeciwko grypie.

Milusia gratuluję udanej wizyty.Moja niunia niestety ułożona jest jak narazie miednicowo ale mam nadzieję, że się przekręci

Ostatnia edycja:
sierpień8 tu nie chodzi tylko o osłabienie dzidziulka, ale o samą jakość tych szczepionkek, bardzo często są tak zanieczyszczone, że szkoda pisać.....
A dzidziulek na pewno się przekręci:) dopiero po 30 tc jest to tak bardzo ważne:)

Ostatnia edycja:
sierpień8 tu nie chodzi tylko o osłabienie dzidziulka, ale o samą jakość tych szczepionkek, bardzo często są tak zanieczyszczone, że szkoda pisać.....
A dzidziulek na pewno się przekręci:) dopiero po 30 tc jest to tak bardzo ważne:)

dokładnie :) ja na pewno nie będę się nawet zastanawiała nad dodatkowymi szczepionkami. te obowiązkowe jak widze, ile trzeba podać tych wirusów dziecku to szkoda gadac. Jedyną szczepionką którą chwale jest przeciwko WZW typu B i myśle, ze to jest przydatna szczepionka.

reklama
MIlusia gratuluję udanej wizyty:) Fajnie, że wszystko ok:) Fotki tez fantastyczne:)

Ja dziś miałam mieć wizytę połówkową w 3/4d , ale.... jak to zwykle u mnie bywa.. nie wypaliło. DLaczego ja mam takiego pecha????? brrr Rano byłam przeszczęsliwa, że to już dziś, pojechałam na miejsce i co się okazało, że Pani dr wypadło i miała do mnie zadzwonić, ale jakoś zapomniała, że dziś nie może się spotkać.... no mówię wam jak się wkurzyłam...!!! Tym bardziej, że ta wizyta kosztuje u nas 250zl. No ale co mogę zrobic, czekać kolejny tydzien na wolne miejsce.... ehhhh szkoda gadać, jakoś nie mam szczęścia do lekarzy, więcej w tym wszysktim nerwów niż czego innego..

Do góry