reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witajcie wieczorną porą...

martuśka85 gdzie tam słaba jakość filmik jest boski wyraźnie widać jak Twoje maleństwo harcuje w brzuszku:-D:-D:-D Boskie

S_A_R_K_A zakupy pierwsza klasa, a w zestawie ogrodniczki plus koszulka to się normalnie zakochałam:-):-) W sumie ja już dla maluszka z ciuszków wszystko mam...Mam jedank dylematy typu, podobają mi się takie np. małe spodeneczki, bluzy, właśnie ogrodniczki ale w tym pierwszym okresie to chyba nie praktyczne, dziecko szybko wyrośnie...ale jak kupione za grosze to warto:-D:-D

Bogusia86 a doszło już Twoje łóżeczko? Rozkładacie go czy czekacie do sierpnia? Jakie jest na żywo?:-D
Ciamajdka słońce serdecznie Ci GRATULUJĘ CÓRECZKI:-D:-D:-D:-D:-D Kobitki to jednak wygrywają u sierpniówek:-p

kassia181 teraz to kopniaczków będzie z każdym dniem więcej i więcej...;-);-) Tak jak widzę w jakim tempie mój brzuszek rośnie....

milusia83 oczywiście kochana ja baaaardzo mocno trzymam za Cibie kciuki:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-DCzekam na szczegółowe relacje...pewnie pojawią się dopiero rano...:-( I kochanie nie zapomnij o zdjęciach...
Co do wizyty w elektrowni to cóż współczuję...kultura Polaków pozostawia wiele do życzenia....mój brzuch już na prawdę pokaźny, a jadąc w zatłoczonym tramwaju czy autobusie czuję wlepione we mnie zewsząd oczy...ale czy ktoś USTĄPI MIEJSCA? OTÓŻ NIE!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

martuśka85 wiedza z netu jakoś mi wystarcza, dlatego żadnych pism dla kobiet w ciązy nie kupuję i nie czytam...

jagodka123
skąd te pochmurne myśli? Skoro z jednym sobie poradziłaś z drugim na pewno dasz sobie radę:-D:-D Jestem tego pewna. Więc głowa do góry...na pewno jesteś i będziesz cudowną mamą...zresztą każda z nas ma czasem wątpliwości, ja co jakiś czas mam myśli w stylu czy dam radę, skąd będę wiedziała jak ubrać, karmić, jak radzić sobie z kolką, jakie lekarstwa można stosować...a TY JUŻ CAŁĄ TĘ WIEDZĘ POSIADASZ:-D:-D:-D Więc będzie dobrze...

cayra1984 dołączam się do pytania...Z tego co wiem:

3 komplety ciuszków dla dziecka
2x pidżamka dla mamy
wkładki laktacyjne
majtki poporodowe
podpaski maxi (bella ponoć takie ma:p)
tantum rosa do przemywania się
biustonosze do karmienia:-D:-D

Coś jeszcze?

reklama
oto moja lista zrobiona na podstawie książeczki, która otrzymalam w przychodni + internet:

DOKUMENTY:

dowód osobisty
karta ciązy
legitymacja ubezpieczeniowa
oryginały wyników badań
zaświadczenie o grupie krwi

MAMA:

papier toaletowy
ręczniki papierowe
chusteczki higieniczne
koszula nocna lub pidżama (3 szt.)
mydło
szampon
odżywka do włosów
szczotka do włosów
grzebień
suszarka
kosmetyki do makijażu
balsam do ciała
żel pod prysznic
żel do higieny intymnej
żel do demakijażu
podpaski (duże i normalne)
majtki (ok. 5 par)
staniki do karmienia (ok. 3 szt)
wkładki laktacyjne
telefon
ładowarka do telefonu
aparat fotograficzny
radio
szczoteczka do zębów
pasta do zębów
dezodorant
antyperspirant
maszynka do golenia + żel
herbatka na laktację (HIPP)
laktator
butelka do karmienia
smoczek do karmienia
smoczek uspokajający
ręcznik duży (2 szt.)
ręcznik mały (2 szt.)
skarpetki (3 pary)
gumki do włosów
klapki do chodzenia
klapki pod prysznic
szlafrok
poduszka (jasiek)
woda mineralna
książka, gazety
żel do brodawek (Bepanten)

DZIDZIA:

kaftaniki cienkie (5 szt.)
body (5 szt.)
pajacyki (3 szt.)
pieluszki tetrowe (10 szt.)
pieluszki jednorazowe (1 paczka)
czapeczki bawełniane cienkie (2 szt.)
2 pary śpioszków
2 pary skarpetek
ciepły kocyk
ręcznik
łapki niedrapki
chusteczki dla niemowląt

Gdybym o czyms zapomniala, to dopiszcie :-D

oto moja lista zrobiona na podstawie książeczki, która otrzymalam w przychodni + internet:

DOKUMENTY:

dowód osobisty
karta ciązy
legitymacja ubezpieczeniowa
oryginały wyników badań
zaświadczenie o grupie krwi

MAMA:

papier toaletowy
ręczniki papierowe
chusteczki higieniczne
koszula nocna lub pidżama (3 szt.)
mydło
szampon
odżywka do włosów
szczotka do włosów
grzebień
suszarka
kosmetyki do makijażu
balsam do ciała
żel pod prysznic
żel do higieny intymnej
żel do demakijażu
podpaski (duże i normalne)
majtki (ok. 5 par)
staniki do karmienia (ok. 3 szt)
wkładki laktacyjne
telefon
ładowarka do telefonu
aparat fotograficzny
radio
szczoteczka do zębów
pasta do zębów
dezodorant
antyperspirant
maszynka do golenia + żel
herbatka na laktację (HIPP)
laktator
butelka do karmienia
smoczek do karmienia
smoczek uspokajający
ręcznik duży (2 szt.)
ręcznik mały (2 szt.)
skarpetki (3 pary)
gumki do włosów
klapki do chodzenia
klapki pod prysznic
szlafrok
poduszka (jasiek)
woda mineralna
książka, gazety
żel do brodawek (Bepanten)

DZIDZIA:

kaftaniki cienkie (5 szt.)
body (5 szt.)
pajacyki (3 szt.)
pieluszki tetrowe (10 szt.)
pieluszki jednorazowe (1 paczka)
czapeczki bawełniane cienkie (2 szt.)
2 pary śpioszków
2 pary skarpetek
ciepły kocyk
ręcznik
łapki niedrapki
chusteczki dla niemowląt

Gdybym o czyms zapomniala, to dopiszcie :-D

to dałaś czadu z tą lista:)
ja mam nadzieję że szczoteczke do zębów i szampon oraz tp. to każda wie że ma zabrać.
napisałam tylko rzeczy te typowo pociążowe:) w którejś z gazetek dla przyszłych mam widziałam taką super listę jak twoja:)
odnośnie ciuszków do dziecka to najlepiej zorientujcie się w szpitalu w którym macie zamiar rodzić bo u mnie w obornikach to jest mały problem i trzeba mieć niektóre rzeczy ze sobą ale w poznaniu na ul.polnej w klinice w której pracuje mój gin.dają wszystko, włacznie ze szlafrokiem i ręcznikami dla mamy,nie trzeba martwić się o pieluchy zmiany ubranek dla dziecka...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny dzięki za posty z rzeczami do szpitala, wydrukuję sobie i na pewno skorzystam.... Ja już w łóżku, więc spokojnej nocy Wam życzę :-)

to dałaś czadu z tą lista:)
ja mam nadzieję że szczoteczke do zębów i szampon oraz tp. to każda wie że ma zabrać.
napisałam tylko rzeczy te typowo pociążowe:) w którejś z gazetek dla przyszłych mam widziałam taką super listę jak twoja:)
odnośnie ciuszków do dziecka to najlepiej zorientujcie się w szpitalu w którym macie zamiar rodzić bo u mnie w obornikach to jest mały problem i trzeba mieć niektóre rzeczy ze sobą ale w poznaniu na ul.polnej w klinice w której pracuje mój gin.dają wszystko, włacznie ze szlafrokiem i ręcznikami dla mamy,nie trzeba martwić się o pieluchy zmiany ubranek dla dziecka...

Wiem, Kochana, ale wole sobie napisać listę ze WSZYSTKIM, po przed wyjazdem do szpitala można zapomnieć nawet o rzeczach, o których się zazwyczaj pamięta... A kompletując torbę wolę mieć wypisane wszystko

Dobrej nocki mamusie:-)
Jakoś nie miałam weny dziś na spakowanie, zebrałam tylko rzeczy i jutro wrzucimy do walizki.
Trzymajcie jutro za nas kciuki żebyśmy całą rodzinką dobrze znieśli tę podróż i szczęśliwie dojechali.
Zajrzę do was pewnie dopiero we czwartek tak więc pozdrawiam serdecznie. I oczywiście gratulacje dla dziewczyn które dziś po wizytach:tak:
Słodkich snów.

DZIEŃ DOBRY:tak:

Jeśli chodzi o bagaż do szpitala, to dla mnie był bardzo przydatny lektator(miałam nawał mleka a dzidzia nie chciała ssać), majtki poporodowe rewelacja(nie trzeba chodzić jak pingwin:-D),ręczniki papierowe, chusteczki nawilżające takie dla dzidziusia.

Miłego dnia

reklama
witam
ale Wam zazdroszcze tych zakupow dzidziusiowych :-)
też bym chciała już..ale ja tylko parę drobnostek plus kosmetyki...
jak by była kasa to bym zaszalała ;-)

i widzę listy szpitalne..jak dobrze ze ja nie musze ciuszków..a i tak 3 torby jak nic;-)
ja jeszcze miałam czajnik ze sobą
przyda sie dla mam które będa juz w szpitalu odciągać pokarm (wyparzac sprzeta;-))
czy dla siebie na herbatke...bo mi do kuchni nie chcialo sie latac z bolących potwornie brzuchem

Do góry