reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

a mi sie zaczyna jakos tak ciezko oddychac jak za duzo zjem. musze jakies malenkie porcje chyba zastosowac, bo to nieco męczące.
Milusiu, jak tam wizyta?

troche z innej beki - czytacie jakies pisma dla przyszlych rodzicow? bo mi wpadlo kilka z ręce od znajomych i powiem szczerze, ze w kazdym moze 4-5 artykulikow sie do czegos przydaje, reszta to jakies bzdury lub totalne oczywistości :|. może orientuje sie ktoraś w temacie i moglaby podrzucic jakis tytuł? :)
lubie czytac i fajnie by bylo czegos pozytecznego w temacie sie dowiedzieć :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
ja czytam "Bede mama" i "M jak Mama" - polecam, sa swietne, mamusia mi kupuje i przysyla do HH
raz kupilam "Dobra mama" i "Dziecko, zakupy i my" - kupilam tylko raz bo wiecej nie widzialam :) rowniez polecam

ja czytam "Bede mama" i "M jak Mama" - polecam, sa swietne, mamusia mi kupuje i przysyla do HH
raz kupilam "Dobra mama" i "Dziecko, zakupy i my" - kupilam tylko raz bo wiecej nie widzialam :) rowniez polecam

ja kupuje miesięcznik "Dziecko" i tam jest sporo rad dla tatusiów :) no i dla mam także wiec sobie także go chwale:)

dzieki Dziewczyny :-)

Hejka

niemartw sie ja mam podobne ... i mi poweidzial lekarz ze nima powodow do zmartwien

Jagódka ja mam na wizytach takie cisnienie pomiędzy 100/115 a 65/70
i moja lekarka mówi, ze jest ok. Więc ja się nie martwię.

Kurcze ale wiecie co mnie boli dość mocno podbrzusze i czasami jak mam niskie ciśnieni to boli mnie głowa...jestem spokojna,ale zapytam lekarza czy to aby normalne..i już.. mimo to dziękuję za odpowiedź.

ciamajdka Oj ja też mam problem z goleniem i tak jak piszesz, ani się wygiąć, ani brzuszek wciągnąć, ani odchylić masakra straszna :) Akurat wczoraj się goliłam i co mogłam to na wyczucie, ale ze strachu, że sobie krzywdę zrobię ogoliłam się bardzo niedokładnie ;)

Ja też niestety mam już duże problemy z goleniem... :(

kurcze, a my nie mamy jeszcze nic prócz 3 par bodów :/
i jakos tak wcale nam nie spieszno na zakupy, nie wiem czemu.. mam nadzieje, ze to nic zlego, aczkolwiek jak tak tu Was czytam i ogladam nabytki, to sie zaczynam zastanawiac nad tym faktem.

Ja poza ubrankami po moim synku (a nie wiem jaka jest płeć) nie mam kompletnie nic i nie bardzo mi się spieszy..jednak druga ciąża to już inna bajka....ale cóż..może w końcu wezmę się za jakieś zakupy....

DZIEWCZYNKA !!!

a jednak moje marzenie się spełniło... przygotowywałam się 4 miesiące i mówiłam "on to, on tamto", a jest ONA!!! jak nam to powiedział gienek tak od tamtej pory mam uśmiech od ucha do ucha:rofl2::rofl2::rofl2:

waga: 340 dkg, rozmiar 20 cm, i wszystko ogólnie w porządku nie zapeszając...:sorry2:

HURAAAAAAAAAA:-D:-D:-D:-D
zdjęcie siebie i didolka wkleję dziś wieczorkiem:)

Milusiu powodzenia:)

Ah...gratuluje!!!Też bym tak chciała :)

Powodzenia i trzymam kciuki za następne tygodnie :)

No dobra dziewczynki ja zmykam na wizytę, dzisiaj z resztą mam taki męczący dzień, bo wzięłam sobie trochę wolnego w pracy, gdyż musiałam pozałatwiać kilka rzeczy takich jak podpięcie prądu i gazu w mieszkaniu. Była taka kolejka w elektrowni, że masakra, weszłam na chwilkę bez kolejki (chciałam się dowiedzieć czy mam wszystkie dokumenty), a babka podobno jak tylko weszłam z tekstem "Będzie się taka wpychała", a uwierzcie mi brzuszek już mam dobrze widoczny - przecież nie trzeba się toczyć, żeby być w ciąży!!! Jak mnie to drażni....... Babeczki zauważyły w środku i powiedziały żebym zapytała ludzi z kolejki czy mogą mnie przepuścić, nawet nie miałam ochoty, stałam dzielnie ponad godzinę w kolejce.

No muszę powiedzieć,że w pierwszej ciąży nie miałam z tym żadnych problemów,ale widzę,że trzy lata minęły i czasy się zmieniają..ludzie są straszni pod tym względem..naprawdę...ale ja się nie poddam tak łatwo!!!!Będę wlaczyć o prawa kobiet w ciąży :)

A poza tym wszystkim to jakieś koszmarne mysli do mnie powracają...że nie dam rady z dwójką dzieci,że teraz mam już takie ustabilizowane życie...a tutaj znowu maluszek...ehhh...jak ja sobie z tym poradzę....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
jagódka1231, poradzisz sobie na pewno :-) zobaczysz - będzie dobrze...

ja z gazetek czytam "Twój Maluszek"

Dziewczynki, a zastanawiałyście się juz nad zawartością torby do szpitala? chciałam sobie zacząć robić spis i pomału zakupki, bo potem nie wiem, czy będę w stanie ;-) Proszę o opinie i ewentualne linki do stron www :-D

Hejka

Kurcze ale wiecie co mnie boli dość mocno podbrzusze i czasami jak mam niskie ciśnieni to boli mnie głowa...jestem spokojna,ale zapytam lekarza czy to aby normalne..i już.. mimo to dziękuję za odpowiedź.

Ja też niestety mam już duże problemy z goleniem... :(

Ja poza ubrankami po moim synku (a nie wiem jaka jest płeć) nie mam kompletnie nic i nie bardzo mi się spieszy..jednak druga ciąża to już inna bajka....ale cóż..może w końcu wezmę się za jakieś zakupy....

Ah...gratuluje!!!Też bym tak chciała :)

Powodzenia i trzymam kciuki za następne tygodnie :)

No muszę powiedzieć,że w pierwszej ciąży nie miałam z tym żadnych problemów,ale widzę,że trzy lata minęły i czasy się zmieniają..ludzie są straszni pod tym względem..naprawdę...ale ja się nie poddam tak łatwo!!!!Będę wlaczyć o prawa kobiet w ciąży :)

A poza tym wszystkim to jakieś koszmarne mysli do mnie powracają...że nie dam rady z dwójką dzieci,że teraz mam już takie ustabilizowane życie...a tutaj znowu maluszek...ehhh...jak ja sobie z tym poradzę....

Skonsuktuj z lekarzem ja miałam tak przed ciążą, ze kazda zmiana tempki za dworze to koszmarna migrena a w ciąży cisza (oby do końca) a bóle podbrzusza to zależy, gdzie są umiejscowione, ale moja lekarka powtarza, ze na takie bóle także magnez pomoze no i nospa.

Dziewczynki, a zastanawiałyście się juz nad zawartością torby do szpitala? chciałam sobie zacząć robić spis i pomału zakupki, bo potem nie wiem, czy będę w stanie ;-) Proszę o opinie i ewentualne linki do stron www :-D

Ja mam na swojej karcie ciąży napisane co trzeba wziąc jak bede miała chwilke napisze Ci :)

reklama

Moja koleżanka która rodziła w styczniu zrobiła mi taką listę:
szlafrok
pidżama rozpinana do karmienia x2
klapki
staniki x2
żel do higieny intymnej
wkładki laktacyjne
podpaski poporodowe
żel do brodawek (bepanten)
tantum rosa (na krocze)
balsam na roztępy
ręczniki
woda do picia:-)

jeżeli macie jeszcze jakieś pomysły to dopiszcie:)

Do góry