reklama
andzia1987
Fanka BB :)
Tak sobie dzisiaj pomyślałam, że właściwie większość sierpniówek jest już na półmetku. Nie macie czasami wrażenia, że to tak szybko przeleciało, te 20 tygodni. Jeszcze niedawno oglądałam na USG kilku centymetrową truskawkę, a teraz mam w brzuchu małego, kopiącego synusia, który waży już słuszne 500 g Juz nam bliżej niż dalej, żeby spotkać te małe kruszynki
Dzień dobry,
Kochana trzymam kciuki za Ciebie, powodzenia...daj znać jak po
Kochana nie denerwuj się niepotrzebnie...poczekaj niech lekarz oceni Twoje wyniki, szukanie informacji na necie powoduje tylko nakręcanie się...
Więc głowa do góry i myśl pozytywnie
hej dziewczyny !!!
Ja wlasnie przygotowuje sie do wizyty polowkowej ktora mam na 10.20 juz niemoge sie doczekac tylko smutno troszke bo mojemu Pawlowi nie dali wolnego w pracy ale to nic bedzie plytka za to idzie ze mna mama ... chcialam aby chociaz ktos ze mna poszedl bedzie raznij hehe ...
Pozdrawiam serdecznie i trzymajcie kciuki aby wszystko bylo ok z moja kruszynka rowniez i ja trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Kochana trzymam kciuki za Ciebie, powodzenia...daj znać jak po
witam dziewczynki nie mam dziś zbyt dobrego humoru, mam przed sobą wyniki moich wczorajszych badań i próbuję je sobie zinterpretować z pomocą internetu.Moja mama, która jest lekarzem powiedziała,że wyniki mogą być, ja natomiast jestem przerażona bo prawie cała hematologia to spadki, jedynie w 3 przypadkach jest norma :-( Dziewczyny, nie wiem czy ja sobie coś wkręcam, czy z tymi moimi wynikami jest coś nie tak. A powinnam się cieszyć bo dziś wyczekiwana wizyta....
Kochana nie denerwuj się niepotrzebnie...poczekaj niech lekarz oceni Twoje wyniki, szukanie informacji na necie powoduje tylko nakręcanie się...
Więc głowa do góry i myśl pozytywnie
agdzie
czekając na ...
dzięki dziewczyny oczywiście nie sugerowałam się niczyimi wynikami, ale poszukałam sobie czym może być spowodowane obniżeniem pewnych parametrów.szczerze mówiąc trochę się uspokoiłam po tym "śledztwie" czekam z niecierpliwością na godz. 16, na moją wizytkę nie wiem jak dotrwam do tej pory, siedzę jak na szpilkach
Mama Aneta
Bedzie Majeczka
Kochana wracaj do zdrowia a wynikami sie nie denerwujwitam się z Wami poświątecznie dużo mam do nadrobienia bo przez całe święta nie zaglądałam na forum, ale zaraz z miłą chęcią poczytam wszystkie pościki.Dziewczynki, jakieś choróbsko mnie rozkłada narazie tylko katar nieziemski i kichanie, ale boję się że to nie koniec... Za to jutroooooo- wyczekiwana wizyta- hurrra Mam wielką nadzieję,że moje maleństwo ujawni płeć i będę mogła wreszcie Wam się pochwalić
Witaj wsród nasCześć dziewczyny!
Witam wszystkie sierpnióweczki i dołączam do zacnego grona. Mam termin na 16 sierpnia.
Również nie znam jeszcze płci maleństwa, choć mam nadzieję, że jutro się tego dowiemy. Jedziemy na badania genetyczne. Troszkę się obawiam tej wizyty, gdyż ogólnie rzecz biorąc marzec nie był dla mnie najłatwiejszym miesiącem - dowiedziałam się o dodatnich wynikach na toxoplazmozę, potem powtarzania badań, podróże do kliniki patologii ciąży i nieprzespane noce. Jednak po zbadaniu awidności troszkę się uspokoiłam, bo ta jeżeli jest wysoka świadczy o przewlekłej chorobie, więc miejmy nadzieję, że to świństwo maleństwa nie dotknęło.
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy serdecznie. Trzymajcie jutro kciuki!!
Dorota
Dobrze ze z dzidzi ok szyjka sie nie denerwuj wszystko bedzie dobrze dbaj o siebie dali l4 abys odpoczywałaWlasnie wrocilam z usg polowkowego.
Lekarz potwierdzil, ze w brzuszku mieszka zabka, malenstwo zdrowe,ale moja szyjka ma zaledwie 20mm(powinnam miec minimum30mm ) nie dostalam zadnych lekow, mam sie oszczedzac i ponowna wizyta za 3 tygodnie.Jezeli sie skroci bede musiala lezec do konca ciazy.W Polsce wysyla juz kobiety do szpitala z 20mm szyjka
Zakupki świetneZobacz załącznik 233002Zobacz załącznik 233001Zobacz załącznik 232998Zobacz załącznik 232997Zobacz załącznik 232996Zobacz załącznik 232995Zobacz załącznik 232994Zobacz załącznik 232993Zobacz załącznik 232992
Jeszcze nie prałam to trochę pogniecione, a za ten jeden komplecik nowy z metką jeansy + bluzeczka w paseczki dałam tylko 15zł ;o)
lubię takie zakupy za nieduże pieniązki mozna dzidziolka ubrać.
gdzies zniknęła 1 część posta ;( nio to mówię że byłam dzisiaj na zakupkach w ciuchlandzie i takie cudeńka dla dzizi pokupowałam
matuska super filmik i swietny pomysł !!!
GratulacjeDZIEWCZYNKA !!!
a jednak moje marzenie się spełniło... przygotowywałam się 4 miesiące i mówiłam "on to, on tamto", a jest ONA!!! jak nam to powiedział gienek tak od tamtej pory mam uśmiech od ucha do ucha
waga: 340 dkg, rozmiar 20 cm, i wszystko ogólnie w porządku nie zapeszając...
HURAAAAAAAAAA
zdjęcie siebie i didolka wkleję dziś wieczorkiem
Milusiu powodzenia
Troche was nadrobiłam ja byłam na kontroli u dermatologa niestety antybiotyk przedłużony na kolejne 10 dni a potem zobaczymy zaliczyłam rówiez usg ale trafiłam na takiego palanta ze głowa mała nie wiem nic nawet dzidzi mi nie pokazał musze wiec powtórzyc prywatnie ale nie mam pojecia gdzie
Ostatnia edycja:
Dzień dobry;-)
Mój mąż też później pomagał,bo była tragedia;-)
Superaśne ciuszki
Gratulacje!!!!! Tak chciałaś mieć córcię i Twoje marzenie się spełniło;-)
Ja też czasem mam takie myśli,to jest normalne. Jak byłam w pierwszej ciąży też tak myślałam,a jakoś radę się dało. Teraz też tak będzie. Głowa do góry;-)
Szczęśliwej podróży!!!!!!:-)
Kciuki zaciśnięte
Nie denerwuj się na zapas. Skoro Twoja mama mówi,że jest dobrze to tak jest. W ciąży są odchylenia od norm i to jest normalne.;-)Kciuki za wizytę zaciśnięte.
Za wszystkie wizyty trzymam mocno kciuki,życzę miłego dnia :-)
Witam,już po świętach widać jak sie ruch zwiększył na forum
Dorota- witamy :-)
Martika uważaj na siebie i niestety musisz się oszczędzać ,moja koleżanka też tak miała i urodziła małą w 7 miesiącu na szczęście wszystko ok.
za wszystkie wizyty trzymam kciuki !
Co do ruchów to nasze dzieciątko coraz bardziej daje o sobie znać,czuję kopniaki na całym dole brzucha, jeżeli chodzi o depilacje to mój mąż ostatnio sie zaoferował że może pomóc
Mój mąż też później pomagał,bo była tragedia;-)
Zobacz załącznik 233002Zobacz załącznik 233001Zobacz załącznik 232998Zobacz załącznik 232997Zobacz załącznik 232996Zobacz załącznik 232995Zobacz załącznik 232994Zobacz załącznik 232993Zobacz załącznik 232992
Jeszcze nie prałam to trochę pogniecione, a za ten jeden komplecik nowy z metką jeansy + bluzeczka w paseczki dałam tylko 15zł ;o)
lubię takie zakupy za nieduże pieniązki mozna dzidziolka ubrać.
gdzies zniknęła 1 część posta ;( nio to mówię że byłam dzisiaj na zakupkach w ciuchlandzie i takie cudeńka dla dzizi pokupowałam
matuska super filmik i swietny pomysł !!!
Superaśne ciuszki
DZIEWCZYNKA !!!
a jednak moje marzenie się spełniło... przygotowywałam się 4 miesiące i mówiłam "on to, on tamto", a jest ONA!!! jak nam to powiedział gienek tak od tamtej pory mam uśmiech od ucha do ucha
waga: 340 dkg, rozmiar 20 cm, i wszystko ogólnie w porządku nie zapeszając...
HURAAAAAAAAAA
zdjęcie siebie i didolka wkleję dziś wieczorkiem
Milusiu powodzenia
Gratulacje!!!!! Tak chciałaś mieć córcię i Twoje marzenie się spełniło;-)
Hejka
Kurcze ale wiecie co mnie boli dość mocno podbrzusze i czasami jak mam niskie ciśnieni to boli mnie głowa...jestem spokojna,ale zapytam lekarza czy to aby normalne..i już.. mimo to dziękuję za odpowiedź.
Ja też niestety mam już duże problemy z goleniem...
Ja poza ubrankami po moim synku (a nie wiem jaka jest płeć) nie mam kompletnie nic i nie bardzo mi się spieszy..jednak druga ciąża to już inna bajka....ale cóż..może w końcu wezmę się za jakieś zakupy....
Ah...gratuluje!!!Też bym tak chciała
Powodzenia i trzymam kciuki za następne tygodnie
No muszę powiedzieć,że w pierwszej ciąży nie miałam z tym żadnych problemów,ale widzę,że trzy lata minęły i czasy się zmieniają..ludzie są straszni pod tym względem..naprawdę...ale ja się nie poddam tak łatwo!!!!Będę wlaczyć o prawa kobiet w ciąży
A poza tym wszystkim to jakieś koszmarne mysli do mnie powracają...że nie dam rady z dwójką dzieci,że teraz mam już takie ustabilizowane życie...a tutaj znowu maluszek...ehhh...jak ja sobie z tym poradzę....
Ja też czasem mam takie myśli,to jest normalne. Jak byłam w pierwszej ciąży też tak myślałam,a jakoś radę się dało. Teraz też tak będzie. Głowa do góry;-)
Dobrej nocki mamusie:-)
Jakoś nie miałam weny dziś na spakowanie, zebrałam tylko rzeczy i jutro wrzucimy do walizki.
Trzymajcie jutro za nas kciuki żebyśmy całą rodzinką dobrze znieśli tę podróż i szczęśliwie dojechali.
Zajrzę do was pewnie dopiero we czwartek tak więc pozdrawiam serdecznie. I oczywiście gratulacje dla dziewczyn które dziś po wizytach
Słodkich snów.
Szczęśliwej podróży!!!!!!:-)
hej dziewczyny !!!
Ja wlasnie przygotowuje sie do wizyty polowkowej ktora mam na 10.20 juz niemoge sie doczekac tylko smutno troszke bo mojemu Pawlowi nie dali wolnego w pracy ale to nic bedzie plytka za to idzie ze mna mama ... chcialam aby chociaz ktos ze mna poszedl bedzie raznij hehe ...
Pozdrawiam serdecznie i trzymajcie kciuki aby wszystko bylo ok z moja kruszynka rowniez i ja trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Kciuki zaciśnięte
witam dziewczynki nie mam dziś zbyt dobrego humoru, mam przed sobą wyniki moich wczorajszych badań i próbuję je sobie zinterpretować z pomocą internetu.Moja mama, która jest lekarzem powiedziała,że wyniki mogą być, ja natomiast jestem przerażona bo prawie cała hematologia to spadki, jedynie w 3 przypadkach jest norma :-( Dziewczyny, nie wiem czy ja sobie coś wkręcam, czy z tymi moimi wynikami jest coś nie tak. A powinnam się cieszyć bo dziś wyczekiwana wizyta....
Nie denerwuj się na zapas. Skoro Twoja mama mówi,że jest dobrze to tak jest. W ciąży są odchylenia od norm i to jest normalne.;-)Kciuki za wizytę zaciśnięte.
Za wszystkie wizyty trzymam mocno kciuki,życzę miłego dnia :-)
Ptaszki ćwierkają, trawka się zieleni, słoneczko ładnie świeci aż energia rozpiera :-) Wczoraj byłam u koleżanki następnej zaboboniary i zobaczyła, że mam palca poparzonego (zalewałam kawe no i upss gdzieś po palcu mi poleciało bołało ała ) a ta odrazu, żeby mała nie miała znamienia - no normalnie do takich ludzi to mi ręce opadają
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na relacje
martuśka85
http://psychozytywnie.pl
Kochana wracaj do zdrowia a wynikami sie nie denerwuj
Troche was nadrobiłam ja byłam na kontroli u dermatologa niestety antybiotyk przedłużony na kolejne 10 dni a potem zobaczymy zaliczyłam rówiez usg ale trafiłam na takiego palanta ze głowa mała nie wiem nic nawet dzidzi mi nie pokazał musze wiec powtórzyc prywatnie ale nie mam pojecia gdzie
Aneta, a skąd jestes? bo w Wawie to wiem co Ci polecic
R
RiSiA
Gość
Pajkoo może to tylko ucisk?? Oby nie zapalenie
z tego co mówila moja ginekolog mam powiększoną jakąś część nerki i nie wygląda to super. Na pewno to nie mały mi tam uciska bo on jest zbyt nisko i po lewej stronie a to mam w prawej nerce.
dziewczyny zobaczcie co znalazłam ciekawe czy sie oplaca
http://www.allegro.pl/item982521204_termometr_lyzeczka_lekarstw_gruszka_nozyczki.html
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Mama Aneta
Bedzie Majeczka
Z warszawy chetnie skorzystam mieszkam na targówku ale dzielnica nie ma znaczenia dojade byle by dobre bo po ostatnim jestem załamanaAneta, a skąd jestes? bo w Wawie to wiem co Ci polecic