reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam sie dziewczyny po kiludniowej ciszy, jakos mam b.malo czasu ostatnio zagladac do Was:(((
Gratuluje Wszystkim kobietka dobrych wiadomosc z USG- potwierdzenia plci- widze ze ostatnio kobity zaczely krolowac.
Witam rowniez nowe mamuski- bo widze ze w dalszym ciagu nas przybywa:)))) U mnie nawet w porzadku, w poniedzialek beda znow mierzyc szyjke wiec zobacze czy cos tam sie dzieje czy poprostu mam szczescie i po tamtej ciazy bedzie w porzadku:)))

To badanie robi sie bodajze do 28tc, bo wtedy najczesciej ujawnia sie cukrzyca ciazowa.
Jedni lekarze wiec kieruja juz w 21 a inni dopiero w 28 tc. Z corka mialam w 28 robione, a teraz lekarz wyslal mnie szybciej i w sumie dobrze, bo nienajlepszy wynik mi wyszedl i szybciej zareagujemy. Od wczoraj mierze juz sobie cukier po posilkach, a w przyszlym tygodniu mam wizyte u diabetologa.
No i jak twoje pomiary???? u mnie na pocztku roznie bywalo, wiec sie nie stresuj to dopiero po kilku dniach zacznie sie normowac- chyba ze odrazu jest dobrze.

Witam wszystkie sierpnióweczki i GRATULUJĘ wszystkim córeczek i syneczków ;)
Ja jestem OGROMNIE zaskoczona wczorajszą wiadomością DZIEWCZYNKA- nadal nie mogę uwierzyć !
Zdjęcie wkleję oczywiście w odp. wątku. Z dzidzią wszystko ok. - jednak jesteśmy połączone
pępowiną dwu-naczyniową ! Już naczytałam się na necie /nie mogę przez to spać!/
no i nowy problemik siedzi w mojej główce ;( - która zresztą dosłownie PĘKA !!!
Życzę wszystkim miłego dnia , pomyślnych wizyt i dużo zdrówka ;)
Tez mam pepowine 2-naczyniowa , dowiedzialam sie o tym tydz. temu nie pisalam od razu bo chcialm sie uspokoic, zrobiono mi dodatkowe badania genetyczne- wychodza oki , ale tak jak juz pisalyscie nikt nie da 100% pewnosci wiec ciagle beda nerwy az do urodzenia. Wczoraj bylam na badani serduszka- bo jest to czesta wada zwiazana z ta pepowina i okazuje sie ze wynik tez jest dobry... Czekaja mnie znow czeste usg- sprawdzanie czy dzidzi prawidlowo rosnie i sie rozwija, ale jestem juz wiekszej nadzieji ze bedzie wporzadku. Radze ci zebys zrobila sobie wizyte u kardiloga, aby popatrzyl na serduszko, reszta sie nie stresowala bo wiele nie mozemy zrobic- a duzo odpoczywac - bo w czasie odpoczynku dziecko sie lepiej dotlenia. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje malenstwo- bedzie dobrze i u mnie tez tak musi byc.

reklama
śliczne, a czemu ostatnie zakupy :-)

no "ostatnie" czyli najnowsze:)

to 'ostatnie' miało chyba oznaczac, ze te najpozniejsze, czyli 'najświeższe'. przynajmniej ja tak zrozumialam :p

dokladnie:))

Witajcie Kochaniutkie :-D

Pajka, świetne zakupy, ja bym też tak poszalała, ale marazie czekam na wypłatę ;-)

Ehtele, super, że USG udane :-) chłopczyk Ci rośnie jak na drożdżach :-):-):-)

Dzisiaj przyszedł mi zamówiony na allegro laktator Avent Isis + Gratisowa płytka z kołysankami dla Maluszka :-D

Dzisiaj się dowiedziałam, że moja sąsiadka z piętra urodziła w tym tygodniu chłopca - więc z moim Szymusiem będa koledzy w tym samym wieku :-D:-D:-D

Miłego, słonecznego dnia :-D

edit: Właśnie się dowiedziałam, że koleżanka ze szkoły średniej urodziła wczoraj córeczkę :-D Ale fajnie, ja też chcę już mieć Dzidziusia.......

no ja ogólnie odkladalam kase na osobne konto na malucha i teraz tylko z niego wybieram :)

Czesc dziewczynki

Ja juz po wizycie.. prawdopodobnie synek:-) na nastepnej wizycie 19 kwietnia może będzie lepiej widać bo dziś bardzo fikał.. wyniki bardzo dobe, mocz czysty, glukoza perfekt.. maluszek zdrowiutki:) łożysko na ścianie przedniej cokolwiek miałoby to znaczyc.. aaa i maluszek waży około 263gramy:)

juz mam umówione kolejne 3 wizyty czyli 19 kwietnia, 7 maja a potem 26 maja.. są straszne kolejki do mojej lekarki i dlatego juz mnie położna wpisała..

poza tym biometria taka: BPD 4,78cm HC 16,63; AC 12,60; FL 3,08
są gdzieś jakieś kalkulatory do obliczania tego?

Gratuluje synka :)
ja też mam łożysko na przedniej ścianie i maluch też jest nisko:)

Witam popołudniowo:)

Moniczko wiem, że łatwo mówić, ale postaraj się myśleć pozytywnie, zobacz już wiosna za oknrem, słońce świeci, nie ma chlapy, niebawem będą wiosenne burze:)

Kasikz dziękuje za życzenia świąteczne:)

Aga S-78 trzeba być dobrej myśli, wszystko musi być dobrze, a przynajmniej miejmy taką nadzieję:)

A ja się muszę pochwalić, bo wyszłam z biura na jakiś czas, chciałam pozałatwiać kilka spraw i jak wracałam z domu to znalazłam na ulicy 150 zł:D nawet nie wiecie ile mi to sprawiło radości, wczoraj znalazłam grosik i też się z niego cieszyłam, a dzisiaj tyle kasiorki, aż szkoda wydawać:)

Moniczko wiem, że łatwo mówić, ale postaraj się myśleć pozytywnie, zobacz już wiosna za oknrem, słońce świeci, nie ma chlapy, niebawem będą wiosenne burze:)

Aga S-78 trzeba być dobrej myśli, wszystko musi być dobrze, a przynajmniej miejmy taką nadzieję:)

A ja się muszę pochwalić, bo wyszłam z biura na jakiś czas, chciałam pozałatwiać kilka spraw i jak wracałam z domu to znalazłam na ulicy 150 zł:D nawet nie wiecie ile mi to sprawiło radości, wczoraj znalazłam grosik i też się z niego cieszyłam, a dzisiaj tyle kasiorki, aż szkoda wydawać:)
ale z ciebie szczesciara:))))))))))))))))

a ja sie jakos gorzej czuje- troche pobolewa mnie brzuch no i te pioruńskie plecy. mialam isc do kosciola ale jednak sie nie zdecydowalam. poleze i moze bedzie lepiej

za tą znalezioną kasiorkę musisz koniecznie kupić coś dla dzieciątka:)

No właśnie kochane mówię, że "z nieba mi spadła":D JA do kościółka pójdę jutro, dzisiaj już nie dam rady:)
Kassia181 może na plecy spróbuj zaangażować męża do masażyku, u mnie już na etacie mój mąż masuje plecy i stópki, oczywiście robi to 100 razy gorzej od mojej siostrzyczki bo ma taki "chłopski dotyk":D niż zgrabne paluszki mojej młodszej siostrzyczki:)

No właśnie kochane mówię, że "z nieba mi spadła":D JA do kościółka pójdę jutro, dzisiaj już nie dam rady:)
Kassia181 może na plecy spróbuj zaangażować męża do masażyku, u mnie już na etacie mój mąż masuje plecy i stópki, oczywiście robi to 100 razy gorzej od mojej siostrzyczki bo ma taki "chłopski dotyk":D niż zgrabne paluszki mojej młodszej siostrzyczki:)

mnie też bardzo bolą plecy mam taki przyrząd do masażu oczywiście mąż zaangażowany, niestety pomaga to tylko na chwilę.
lekarz kazał mi brać apap bo to tylko można brać w ciązy przeciwbólowo ale mi to nie pomaga na ból głowy to na plecy na pewno nie pomoże:(
Szwagierka brała w ciązy diclober( czy jakoś tak) ale to też nie pomagało.

MILUSIA mąż masuje mi plecy ale to pomaga tylko ja jakis czas. nieoceniony jest ten duzy rogal do spania- naprawde pomaga!!!!!!!!!!! oj co to bedzie pozniej

Ja też mam kilka masażerów, ale to też jest chwilowe jeżeli chodzi o ból pleców. Musimy zdawać sobie sprawę skąd się bierze ból pleców. Według mnie najlepszym rozwiązaniem jest wykonywanie ćwiczeń na odcinek lędźwiowy lub piersiowy kręgosłupa. Uwierzcie mi naprawdę pomaga. W internecie znajdziecie wiele ćwiczeń na plecy. Gdy mięśnie pleców są osłabione, źle podtrzymują kręgi, one się zniekształcają, odchylają na boki i tym samym drażnią zakończenia nerwowe biegnące od rdzenia kręgowego. Zatem kobietki musimy ćwiczyć, ja kiedyś bardzo narzekałam na szyję, gdyż miałam skręcenie kęgosłupa szyjnego no i byłam zmuszona do ćwizceń:) Warto cwiczyć wszystkie mięśnie grzbietu, one odpłacą wam doskonałą postawą i świetnym samopoczuciem. Wierzcie mi, ale przyjmowanie nieprawdiłowej postawy odbija się na funkcjonowaniu całego organizmu, inaczej układają się narządy wewnętrzne itp:)

reklama
Ja też mam kilka masażerów, ale to też jest chwilowe jeżeli chodzi o ból pleców. Musimy zdawać sobie sprawę skąd się bierze ból pleców. Według mnie najlepszym rozwiązaniem jest wykonywanie ćwiczeń na odcinek lędźwiowy lub piersiowy kręgosłupa. Uwierzcie mi naprawdę pomaga. W internecie znajdziecie wiele ćwiczeń na plecy. Gdy mięśnie pleców są osłabione, źle podtrzymują kręgi, one się zniekształcają, odchylają na boki i tym samym drażnią zakończenia nerwowe biegnące od rdzenia kręgowego. Zatem kobietki musimy ćwiczyć, ja kiedyś bardzo narzekałam na szyję, gdyż miałam skręcenie kęgosłupa szyjnego no i byłam zmuszona do ćwizceń:) Warto cwiczyć wszystkie mięśnie grzbietu, one odpłacą wam doskonałą postawą i świetnym samopoczuciem. Wierzcie mi, ale przyjmowanie nieprawdiłowej postawy odbija się na funkcjonowaniu całego organizmu, inaczej układają się narządy wewnętrzne itp:)
masz 100% racji

Do góry