AgaS-78
Fanka BB :)
Witam sie dziewczyny po kiludniowej ciszy, jakos mam b.malo czasu ostatnio zagladac do Was((
Gratuluje Wszystkim kobietka dobrych wiadomosc z USG- potwierdzenia plci- widze ze ostatnio kobity zaczely krolowac.
Witam rowniez nowe mamuski- bo widze ze w dalszym ciagu nas przybywa))) U mnie nawet w porzadku, w poniedzialek beda znow mierzyc szyjke wiec zobacze czy cos tam sie dzieje czy poprostu mam szczescie i po tamtej ciazy bedzie w porzadku))
Gratuluje Wszystkim kobietka dobrych wiadomosc z USG- potwierdzenia plci- widze ze ostatnio kobity zaczely krolowac.
Witam rowniez nowe mamuski- bo widze ze w dalszym ciagu nas przybywa))) U mnie nawet w porzadku, w poniedzialek beda znow mierzyc szyjke wiec zobacze czy cos tam sie dzieje czy poprostu mam szczescie i po tamtej ciazy bedzie w porzadku))
No i jak twoje pomiary???? u mnie na pocztku roznie bywalo, wiec sie nie stresuj to dopiero po kilku dniach zacznie sie normowac- chyba ze odrazu jest dobrze.To badanie robi sie bodajze do 28tc, bo wtedy najczesciej ujawnia sie cukrzyca ciazowa.
Jedni lekarze wiec kieruja juz w 21 a inni dopiero w 28 tc. Z corka mialam w 28 robione, a teraz lekarz wyslal mnie szybciej i w sumie dobrze, bo nienajlepszy wynik mi wyszedl i szybciej zareagujemy. Od wczoraj mierze juz sobie cukier po posilkach, a w przyszlym tygodniu mam wizyte u diabetologa.
Tez mam pepowine 2-naczyniowa , dowiedzialam sie o tym tydz. temu nie pisalam od razu bo chcialm sie uspokoic, zrobiono mi dodatkowe badania genetyczne- wychodza oki , ale tak jak juz pisalyscie nikt nie da 100% pewnosci wiec ciagle beda nerwy az do urodzenia. Wczoraj bylam na badani serduszka- bo jest to czesta wada zwiazana z ta pepowina i okazuje sie ze wynik tez jest dobry... Czekaja mnie znow czeste usg- sprawdzanie czy dzidzi prawidlowo rosnie i sie rozwija, ale jestem juz wiekszej nadzieji ze bedzie wporzadku. Radze ci zebys zrobila sobie wizyte u kardiloga, aby popatrzyl na serduszko, reszta sie nie stresowala bo wiele nie mozemy zrobic- a duzo odpoczywac - bo w czasie odpoczynku dziecko sie lepiej dotlenia. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje malenstwo- bedzie dobrze i u mnie tez tak musi byc.Witam wszystkie sierpnióweczki i GRATULUJĘ wszystkim córeczek i syneczków
Ja jestem OGROMNIE zaskoczona wczorajszą wiadomością DZIEWCZYNKA- nadal nie mogę uwierzyć !
Zdjęcie wkleję oczywiście w odp. wątku. Z dzidzią wszystko ok. - jednak jesteśmy połączone
pępowiną dwu-naczyniową ! Już naczytałam się na necie /nie mogę przez to spać!/
no i nowy problemik siedzi w mojej główce ;( - która zresztą dosłownie PĘKA !!!
Życzę wszystkim miłego dnia , pomyślnych wizyt i dużo zdrówka