hehe to nasze corki beda mialy tak samo na imie. sluchaj ta szkola rodzenia jest w przychodni na morenie- jak chcesz sie zapisac to najlepiej jak najszybciej- od dzis byly zapisy- szkola jest darmowa i podobno fajna. jak chcesz wiecej namiarow to napisze na pv.hej widzę że jesteś z gdańska mam pytanko gdzie jest ta szkoła rodzenia do której będziesz chodzić?
a i widzę że Nicolka wasza córeczka bedzie miała na imie....to tak jak u nas jak dziewuszka to na 100 procent Nicola pozdrawiam i życzę miłego dnia
reklama
beti14011984
Fanka BB :)
hehe to nasze corki beda mialy tak samo na imie. sluchaj ta szkola rodzenia jest w przychodni na morenie- jak chcesz sie zapisac to najlepiej jak najszybciej- od dzis byly zapisy- szkola jest darmowa i podobno fajna. jak chcesz wiecej namiarow to napisze na pv.
a fajnie to możesz mi wysłać namiary ja właśnie rozglądać sie muszę za bezpłatną szkołą ale ja jestem z września więc nie wiem czy już się można zapisywać
Nektarynka
Czesc dziewczynki
Ja juz po wizycie.. prawdopodobnie synek:-) na nastepnej wizycie 19 kwietnia może będzie lepiej widać bo dziś bardzo fikał.. wyniki bardzo dobe, mocz czysty, glukoza perfekt.. maluszek zdrowiutki łożysko na ścianie przedniej cokolwiek miałoby to znaczyc.. aaa i maluszek waży około 263gramy
juz mam umówione kolejne 3 wizyty czyli 19 kwietnia, 7 maja a potem 26 maja.. są straszne kolejki do mojej lekarki i dlatego juz mnie położna wpisała..
poza tym biometria taka: BPD 4,78cm HC 16,63; AC 12,60; FL 3,08
są gdzieś jakieś kalkulatory do obliczania tego?
Ja juz po wizycie.. prawdopodobnie synek:-) na nastepnej wizycie 19 kwietnia może będzie lepiej widać bo dziś bardzo fikał.. wyniki bardzo dobe, mocz czysty, glukoza perfekt.. maluszek zdrowiutki łożysko na ścianie przedniej cokolwiek miałoby to znaczyc.. aaa i maluszek waży około 263gramy
juz mam umówione kolejne 3 wizyty czyli 19 kwietnia, 7 maja a potem 26 maja.. są straszne kolejki do mojej lekarki i dlatego juz mnie położna wpisała..
poza tym biometria taka: BPD 4,78cm HC 16,63; AC 12,60; FL 3,08
są gdzieś jakieś kalkulatory do obliczania tego?
milusia83
Podwójna mamuśka:)
Nektarynko gratuluję synusia, co do odczytów,www.MamyDziecko.pl - Jak odczytać skróty na wyniku badania USG
Milusia- dobrze,że maj już blisko.Ja też czasami już nie daję rady i z chęcią bym posiedziała w domku. Po pracy szybko do domku,później na spacer z córcią,pranie,prasowanie itd. Mimo tego,że mężuś mnie wyręcza częściowo to i tak na koniec dnia jestem padaka do kwadratu. Coraz częściej myślę o l4. Przynajmiej nie musiałabym robić wszystkiego z językiem na brodzie.
Nektarynko- gratuluję syneczka;-)
Nektarynko- gratuluję syneczka;-)
Black_Opal
Heloł :-)
Nektarynko - co do łożyska to już masz odpowiedź dlaczego nie czujesz mocno ruchów
Gratuluję udanych wizyt Ja już za tydzień - nie mogę się doczekać
Nektarynko - co do łożyska to już masz odpowiedź dlaczego nie czujesz mocno ruchów
Gratuluję udanych wizyt Ja już za tydzień - nie mogę się doczekać
milusia83
Podwójna mamuśka:)
Mf-22, a myślisz kochana o L4, czy po prostu CI się to nie opłaca?
Black Opal ja też mam grube łożysko na ścianie przedniej i nie daję rady z tymi kopniakami, cały brzusio lata, ale zauważyłam, że jak mam wzdęcia, to nie czuję nic.Wydaje mi się, że ruchy też zależą od aktywności samego maluszka, mój się wdał w ojca - nie usiedzi na miejscu, stale w biegu. Dodatkowo ja ciągle podminowana i dostarczam adrenalinę maluchowi.....
Black Opal ja też mam grube łożysko na ścianie przedniej i nie daję rady z tymi kopniakami, cały brzusio lata, ale zauważyłam, że jak mam wzdęcia, to nie czuję nic.Wydaje mi się, że ruchy też zależą od aktywności samego maluszka, mój się wdał w ojca - nie usiedzi na miejscu, stale w biegu. Dodatkowo ja ciągle podminowana i dostarczam adrenalinę maluchowi.....
Black_Opal
Milusiu ale Ty brzuszka prawie nie masz to nie ma co amortyzować tych kopniaków ;-)
Mój dzidziulek za to się chowa gdzieś na dole i czuję tylko jak się przekręca. Aktualnie okupuje chyba pęcherz, bo czasem czuję na nim kopniaki no i wstaję nawet w nocy do kibelka (jak ja tego nie znoszę
) Kopniaki czuję jak nóżkami do góry wystrzeli i uderza blisko pępka, bo inaczej to kopniaków zero - tylko takie przepływanie, smyranie - ale intensywne, mocne ;-)
Mój dzidziulek za to się chowa gdzieś na dole i czuję tylko jak się przekręca. Aktualnie okupuje chyba pęcherz, bo czasem czuję na nim kopniaki no i wstaję nawet w nocy do kibelka (jak ja tego nie znoszę
) Kopniaki czuję jak nóżkami do góry wystrzeli i uderza blisko pępka, bo inaczej to kopniaków zero - tylko takie przepływanie, smyranie - ale intensywne, mocne ;-)
Ostatnia edycja:
reklama
Milusia- ja pracuję z moim teściem i to głównie z tego powodu nie poszłam jeszcze na l4.
Black Opal- ja też wstaję w nocy do kibelka,a na koniec ciąży to po kilakanaście razy nieraz wstawałam. W ten sposób się przyzwyczajamy do nocnych pobudek jak dzidziuś będzie;-)
Black Opal- ja też wstaję w nocy do kibelka,a na koniec ciąży to po kilakanaście razy nieraz wstawałam. W ten sposób się przyzwyczajamy do nocnych pobudek jak dzidziuś będzie;-)
Ostatnia edycja: