reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
witajcie
u nas tez wszystko w porządku druga córcia rośnie (czyli w 13 tyg i 17 usg sie nie myliło ) we wtorek miala 450 g i wszytko tak jak trzeba.
Łożysko sie podniosło :-)
a twradnienie moze byc nasilone jednak..po cc :-( no nic nospa i lezeć

Cieszę się że i u Was dobrze

i nie brać złych scenariuszy do głowy wszystko będzie dobrze i tak tylko myślec.

MOja hemoglobina wynosi 15 troszke sporo..gin powiedzial ze jeszcze może byc że krew mam gestą..dobrze ze ten acard biore bo nie wiem jak by było bez niego.
teraz glukoza 50 g i keratynina

kochane .... pora juz na mnie wiec mykam ... ide na poczte hmm moze jakas fajna kartek komus wysle hehe no i odwiedze moje kolezanki jak juz tam bede i odbiore swoj odcinek z wyplaty bo teraz bez tego ani rusz :) pozdrwiam

u mnie slonko swieci a u was???????????????????????

kassia181 gratuluje zdrowej córeczki :-) a filmik jeszcze pewno nie jeden będziesz mieć

Shyla Ty to jesteś mamuśka szalejąca :-D

Pajkaa widze robisz bum na firanki - ładne, ladne :tak:

Dziewczyny mam pytanie: ja zbliżam się do 21 tyg i już kazali mi zrobić krzywą cukrową, ale powiedziała mi położna, że mam kupic w aptece 50g i sama w domu rozpuścić (wypić) a później iśc na pobranie krwi. też tak miałyście? bo ciagle myślałam ,że najpierw normalnie krew a potem wypić glukoze i drugi raz krew

ja dzis to miałam i wlasnie 2 razy mi krew pobierali. ale nic nie mowili, ze trzeba siedzieć tę godzine i poszłam sobie na spacer na jakieś pół godzinki, bo mi sie nie oplacało do domu wracać :/. a po wypiciu myslałam, ze za chwile zwymiotuje tak mnie zasłodzilo i zamuliło i trzymało przez 45 minut prawie. nie usiedziałabym w budynku, musialam wyjsc na powietrze.

Witam wszystkie sierpnióweczki i GRATULUJĘ wszystkim córeczek i syneczków ;)
Ja jestem OGROMNIE zaskoczona wczorajszą wiadomością DZIEWCZYNKA- nadal nie mogę uwierzyć !
Zdjęcie wkleję oczywiście w odp. wątku. Z dzidzią wszystko ok. - jednak jesteśmy połączone
pępowiną dwu-naczyniową ! Już naczytałam się na necie /nie mogę przez to spać!/
no i nowy problemik siedzi w mojej główce ;( - która zresztą dosłownie PĘKA !!!
Życzę wszystkim miłego dnia , pomyślnych wizyt i dużo zdrówka ;)

Nervita to mam nadzieje, że to miłe zaskoczenie dla Ciebie :)
ja sie na pepowinach nie znam, ale lekarz ostatnio na usg powiedział, że jest 3-naczyniowa, co mnie osobiscie niewiele powiedzialo, ale on stwierdzil, ze to bardzo dobrze :tak:

witajcie
u nas tez wszystko w porządku druga córcia rośnie (czyli w 13 tyg i 17 usg sie nie myliło ) we wtorek miala 450 g i wszytko tak jak trzeba.

i nie brać złych scenariuszy do głowy wszystko będzie dobrze i tak tylko myślec.

MOja hemoglobina wynosi 15 troszke sporo..gin powiedzial ze jeszcze może byc że krew mam gestą..dobrze ze ten acard biore bo nie wiem jak by było bez niego.

niom to powodzonka Ci zycze. ja wlasnie z badan wrocilam, mam nadzieje, ze tez wyjdą OK. 12. kwietnia wizyta, to sie wyjasni, a do tej pory nie mam zamiaru sie stresować tylko cieszyc wiosną :-D:-):-D

miłego dzionka dla wszystkich :happy2:

Witajcie kochane
Włąsnie mi się wszystko skasowało więc już wkurzona jestem:wściekła/y::wściekła/y: Marulka już zdaję relacje...
No dobra...wizyta wczorajsza bardzo udana... Aleksander zdrowy i jak powiedział lekarz "do małych nie należy:-p" no i oczywiście jajuszka wciąż tam są, więc Olek pozostaje Olkiem:-):-) Wszystkie narządy rozwijają się prawidłowo...wszystko zostało zmierzone...
Dzieciątko mierzy ok 25 cm...
Shyla jeżeli masz dużo miejsca do łóżko rewelacja:-D:-D Po prostu urocze... Oczywiście zakupy ciuszków znowu udane...;-);-)
duży te Twój synuś :-) i super ze zdrowiutki :-)
no a jajeczka już nie odpadną ;-):-)

co do łóżeczka to miejsca mam sporo ,póki nie znajdziemy innego większego mieszkania maluszek będzie z nami w sypialni ;-)

i ja sie witam!!!!!!!!!!!
wyspana i w dobrym humorze. zapisalam sie do szkoly rodzenia i bardzo sie zdziwilam bo zajecia sa przez miesiac cztery razy w tygodniu po 2 godz- niezle nie? a szkola bezplatna. zaczynam 24 maja:))))))))))
milego dnia

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

hej widzę że jesteś z gdańska :) mam pytanko gdzie jest ta szkoła rodzenia do której będziesz chodzić?

a i widzę że Nicolka wasza córeczka bedzie miała na imie....to tak jak u nas jak dziewuszka to na 100 procent Nicola :) pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

dziewczyny to ja juz skolowana jestem moja lekarka chce mi tą glukoze zrobic dopiero w 26 tc? a Wy wszystkie juz macie tak wczesnie. Moja koleżanka też miała w 26 tc to ja nie wiem czy to badanie jest zależne od tc.

witajcie

Bardzo sie ciesze, ze łozysko się podniosło to najważniejsze no i że dzidzia zdrowa:) ja jeszcze tydzień oczekiwania na wizytę ;) juz doczekać sie nie umie :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dziewczyny to ja juz skolowana jestem moja lekarka chce mi tą glukoze zrobic dopiero w 26 tc? a Wy wszystkie juz macie tak wczesnie. Moja koleżanka też miała w 26 tc to ja nie wiem czy to badanie jest zależne od tc.

To badanie robi sie bodajze do 28tc, bo wtedy najczesciej ujawnia sie cukrzyca ciazowa.
Jedni lekarze wiec kieruja juz w 21 a inni dopiero w 28 tc. Z corka mialam w 28 robione, a teraz lekarz wyslal mnie szybciej i w sumie dobrze, bo nienajlepszy wynik mi wyszedl i szybciej zareagujemy. Od wczoraj mierze juz sobie cukier po posilkach, a w przyszlym tygodniu mam wizyte u diabetologa.

madziujka- kolejna panienka:-D-gratulacje
bogusia- daj troszkę słoneczka, u nas szaro,buro....:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Pajkaa- ja jeszcze nie miałam i teraz też nie kazał mi robić (pytał tylko jaki wynik miałam w 1 ciąży)

Ostatnia edycja:
reklama

spokojnie, standardowo badanie robi sie miedzy 24. a 28tc, wiec wszystko ok, nie masz sie czym przejmowac. ja poszłam dziś zeby miez z glowy przed Świetami, ale rownie dobrze moglam pojsc tydzien pozniej i by zdążyli zrobic wynik do wizyty 12. kwietnia w 24tc.:happy2:

Do góry