reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

hej kobietki, jak zwykle życzę wam miłego dnia, u mnie znowu słońce za oknem:D
Bonusowa ja też tak ostatnio miałam, musimy na siebie bardziej uważać..., co do połówkowego to jak najbardziej gratuluję córci:)
Alaa przykro mi z powodu twoich badań, ale nie zamartwiaj sie, bo tak jak sama piszesz ryzyko pewnych chorób zwiększa się zaledwie o pare procent - więc zdecydowanie jest Ogromna szansa, że wszystko będzie w porządku:) Szczerze mówiąc nie znam się na tej przypadłości, ale myślę, że warto myśleć pozytywnie!
cayra1984 ja też czytałam, że z tymi piersiami to jest normalna sprawa, ale jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości to spytaj swojego lekarza
Shira Tobie również gratuluję udanej wizyty,,, no i mamy kolejną dziewczynkę:) powoli chyba zaczyna się wyrównywać:); co do anemiii... w ciąży kobiety mają ogólnie trochę niższe wyniki, ale warto abyś, tak jak mówi twój lekarz jadła więcej warzwy itp., ja też tak mam jak ty - i lekarz nie kazał mi jeść sztucznych witamin tylko właśnie warzywa, mięsko itp.

reklama
Bonusowa my dla dziewczynki też wybralismy imie Łucja. Śliczne imię:-) Ale ja czuję, że to będzie chłopiec...;-)
Jesli chodzi o sny to ja od początku ciązy, każdego ranka pamietam przynajmniej 3 różne sny, wszystkie wyraźne, realne i co najmniej dziwne. A wczoraj w nocy pierwszy raz mi się śniło, że mamy Maluszka już w domu. Położyliśmy go na kanapie ( to chłopiec był ) i trzeba było go przebrać. Ani ja ani Mąż nie mamy doświadczenia w takich sprawach, ale udało się i po wszystkim ja zadowolona oznajmiam mojemu " no to się udało teraz juz ze wszystkim sobie poradzimy":tak:

Jestem jestem :-) Ja Was czytam na bieżąco laseczki (bynajmniej się staram ;-)) tylko nie zawsze piszę.

Alaa- myśl pozytywnie. Na pewno wszystko będzie ok. A tak na prawdę najważniejsze, że w ogóle Wasza kruszynka jest i że ją kochacie.

Ja na początku ciąży cały czas się filmowałam: a co jak poronię, a co jak maluszek będzie chory... A potem stwierdziłam, że nie na wszystko mamy wpływ i jedyne, co możemy zrobić to być pełne pozytywnych i ciepłych myśli. Dlatego przytulam Cię mocno i wierzę, że Twoja dzidzia jest zdrowa :-)

ehtele- usg 4d jest niesamowitym przeżyciem. Tylko poproś o nagranie na płytę :-) Ja już od powrotu wczoraj kilka razy moją niunię oglądałam ;-) A co do imienia, to moim marzeniem jest Łucja, ale TŻ się nie bardzo chce zgodzić :-( Mam nadzieję, że zmieni zdanie :-D

Lekarz powiedział, że płytke będziemy nagrywać...
a imię Łucja jest dla mnie piękne...takie imię z duszą...:) Mam nadzieję, że mąż się przekona

kupiłam ten zestaw pianek...
http://www.allegro.pl/item963863286_pianki_zestaw_11szt_zwierzeta_safari_od_t_s.html
jeszcze raz linka jakby któraś chciała....

Ostatnia edycja:
Witam sie środowo niewyspana bo glupia Alba smieci zbierała a koles przy tym musiał trąbic masakra jakaś
jeżeli chcecie sobie kupić rajstopy dla ciężarnych polecam te
Rajstopy Gatta Donna 40 den - Rajstopy - lycra - 40 den gładkie - Mada.pl

Alaa, mam nadzieję, że to wszystko się wyjaśni i okaże, że z Dzidzia będzie zdrowiutka.... Przytulam mocno :*

Dziewczyny, coś dziwnego dzieje się chyba z moimi piersiami... :-( Wygląda to tak, jakby mi popękały sutki i jakoś tak wilgotne się zrobiły... czy Wy też tak macie??

to normalne ja tak mam od 18 tc :)

Hej dziewczyny ! :-p

Gratuluję udanych wizyt ;-)

Droga Alu ... Trzeba myśleć pozytywnie ! Ja wierzę, że z Twoim chłopczykiem będzie wszystko w porządku - zobaczysz ! Nie możesz się teraz stresować i poddawać, musisz być silna dla swojego maleństwa, które na pewno będzie zdrowe !!

Moja wczorajsza połówkowa wizyta UDANA :-D
Dzidziuś zdrowiutki, super się rozwija, prawidłowo i zgodnie z terminem ostatniej @.
Kość nosowa w porządku co wyklucza wady genetyczne :tak:
Piękne dwie nóżki, cudowne dwie rączki ! :-D
Mózg rozwinięty prawidłowo, serduszko, żołądek i pęcherz również a więc wszystko jest SUPER :-D

No i na 95% to ... DZIEWCZYNKA !!! :laugh2::laugh2::laugh2:

Moja Maleńka waży 437 g :-D

Z tych gorszych wieści to to, że mam prawie anemie. Prawie, bo anemiczką nazwać mnie nie można ale bardzo malutko mi brakuje ... No ale to nie koniec świata. Gin nie przepisała mi jeszcze żelaza w tabletkach, kazała jeść dużo buraków, natki pietruszki, mięsa, warzyw. No i zobaczymy jak wyjdą kolejne wyniki ...

A i przytyłam kolejne 4 kg ... Trochę się przeraziłam, ale gin powiedziała, że nie ma w tym nic niepokojącego, a wręcz przeciwnie. Że to połowa ciąży a więc 8 kg na + jest wagą prawidłową.
Ufam jej, ale ograniczam słodycze :-D

Tymczasem lecę, bo za niedługo wybieram się do fryzjera :-p

no to gratuluje córeczki :)

Witajcie słoneczka z rana;-);-)
Może najpierw odniosę się do Waszych wczorajszych informacji a potem napiszę co u mnie..

milusia83 wg OM 2 sierpień, wg USG 24 lipiec... oczywiście liczę na ten lipiec:-D

pati1982 kochana na pewno sobie poradzisz:-) Ja w sumie miło wspominam remont, odbiór naszego mieszkania...na pewno nie będzie łatwo, bo cały czas okazuje się, że jeszcze czegoś potrzeba i pieniądze uciekają...a przecież dziecko wymaga dokładnie tego samego...ciągłe nieprzewidywalne wydatki...ja na szczęście już teraz mogę powiedzieć, że mieszkanie wykończone:-D:-D Trwało to prawie dwa lata (ale to tylko dodatki) mieszkanie odebraliśmy w stanie deweloperskim i w ciągu 3/4 mieś doprowadziliśmy go do stanu nadającego się do mieszkania...:-D:-D Nie jest łatwo, ale na pewno dasz sobie radę:tak::tak:

sierpien8 zgodnie z prawem po macierzyńskim czy wychowawczym, pracodawca nie może Cię zwolnić!!!!!! Musi Cię zatrudnić, chyba przez 6 mieś nie może się Ciebie pozbyć...nawet jakby chciał...w dodatku jeśli wyrażasz chęć, że chcesz być teraz zatrudniona na pół etatu on musi przychylić się do Twojej prośby;-);-) więc tak łatwo nie można się nas pozbyć:-D:-D

martitka-26 piękne widoki masz za oknem... i oczywiście co do studiów to jestem pewna, że sobie poradzisz...wystarczy odpowiednia determinacja:-D:-D TRZYMAM KCIUKI

kassia181 zdjęcia kurteczki poproszę:-D:-D

Alaa przede wszystkim gratuluje synka:-):-) Wiem, że niewiele moje słowa pomogą, ale jestem dobrej myśli...rozumiem, że jest Ci ciężko, ale masz kochającego męża, i razem jesteście z tym problemem i razem sobie z nim poradzicie...Wszystko będzie dobrze, ja na prawdę trzymam za Cibie kciuki...;-);-)

bonusowa
kobitko nareszcie:-):-) Tęskno nam tu bez Ciebie:-D:-D Czemu tak rzadko do nas zaglądasz?????? Dupkę ci przetrzepiemy :-p:-p
Najważniejsze, że szyjka zamknięta...
Gratuluję córeczki, po prostu same kobitki ostatnio nam tu wyskakują:-D:-D Imię wybrane??

Niuunia
co dwa tygodnie:szok: Extra, ja jestem za, gdybym tylko nie musiała za to placic...
pochwal się zakupem, wrzuc zdjęcia:-)

Shiraa kochanie, gratuluje córeczki;-);-);-) Bosko, że wszystko jest w porządku...rewelacja, szczęsliwa mamusia;-);-) No i pochwal się imieniem jakie wybraliście?
A teraz WON do warzywniaka i jedz wszystko co najzdrowsze:-p:-p

Bogusia86 no to widzę, że termin 24 lipca mamy we dwie:-D:-D Ale trzymam się mocno sierpniówek...;-)
Jejku już łóżeczko będziesz miała...extra, ja jeszcze mieś poczekam i też kupię bo już wytrzymać nie umiem...;-) Jak rozłożycie zrób nam zdjęcia...

zielona26 gratuluje udanej wizyty...

Kobitki po pierwsze wczorajsze moje wyjście na miasto baaardzo udane:-):-) Oczywiście zahaczyłam o lumpka i w załączniku prezentuje Wam moje zdobycze...Większość welurkowa, oprócz tych śpiochów w paski:-):-) ni i zapomniała dodać, że to wszystko znowu 10 zł mnie kosztowało...
Balerinki również nabyte, są takie materiałowe, płaskie i kosztowały w BOTI 39,99:-D:-D Mega wygodne więc dla mnie idealne...

Za chwilę wyskakuję do Katowic, do fryzjera i na pazurki...trzeba przed świętami się do porządku doprowadzić:-D:-D

i co najważniejsze DZIŚ O 19.00 USG 4D:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-) Jestem tak zniecierpliwiona i szczęśliwa, że mnie rozpiera... trzymajcie za mnie kciuki...

śliczne ciuszki no i czekam na wiadomości z usg :)

ehhh ja mam takie plany , ze po ciazy wroce na studia i skoncze te swoje nedzne prawo,ale jakos czarno to widze:(:(

Sloneczko wyszlo, czas sie z domu wyturlac, czuje sie strasznie ociezale, pol lodowki juz chyba zjadlam.
Musze wrocic do pracy bo takie siedzenie w domku zle sie dla mnie skonczy:)::)

Ja na prawo idę od października i cóż- nie liczę,że będzie łatwo,mając dwoje małych dzieci ale chcieć to móc!:)

Witajcie

Ja dzisiaj miałam i stresujący i dobry dzień. Zaczęło się od tego, że po zmopowaniu podłogi zaczęłam plamić i pojechałam na ip. Ale na szczęście jak szybko się zaczęło tak samo szybko się skończyło :-) Szyjka jest zamknięta. Mam tylko nakaz więcej odpoczywać i zero seksu na razie :-(

Ale potem miałam połówkowe :-D No i dzidzia zdrowa, wszystko ok i będziemy mieć... CÓRECZKĘ :-D :-D :-D Jesteśmy przeszczęśliwi!!! Mamy super filmik, ale zdjęcia tylko w 2d i to kilka z pomiarów więc nie bardzo jest co wstawiać. Chyba, że jak będę miała chwilę to wstawię filmik na youtube.

Pozdrawiam :-)

Gratuluję panienki!!!!! Dbaj o siebie :( Nie ma co się forsować...

Ja niestety nie mam za dobrych wieści ......... 2h temu dzwonił do mnie lekarz, który wykonywał usg i konsultował się z profesor w sprawie tych hiperechogenicznych jelit, i ona diagnoze potwierdziła. Zaproponował mi diagnostykę w kierunku wad, ponieważ jest to marker miękki wad genetycznych. Odmówiłam. Więc usg kontrolne nie za tydzień ale w 26tyg. Ryzyko zespołu dawna zwiększa się 20 razy, Ale jest możliwość, że te jelita sa takie po zakażeniu opryszczką, które miałam 3 tyg temu. No nic. Nie jets dobrze. Najgorsze jest czekanie. Nie wiem co napisać, bo to jets bardzo ciężkie. Ale jesteśmy dobrej myśli.

Alaaa,może to faktycznie kwestia opryszczki? Na genetycznym wyszłaby raczej zła przezierność przy zespole Downa, nie myśl negatywnie! Wmawiaj sobie,ze dzidzia jest zdrowiutka i nie napędzaj negatywnych myśli. Wiem,że to trudne...

............

A ja dziś miałam koszmarną noc.Obudziłam się,bo nie mogłam oddychać. W dodatku bolał mni kręgosłup,plecy,nie mogłam się ułożyć. Próbuję sobie przypomnieć zy miałam tak w poprzedniej ciąży,ale pamiętam tylko,że pod koniec spałam z poduszką między nogami. Nie wiem czy znowu tak nie zrobię...

ehtele- jak zwykle superaśne zakupy;-),troszkę Ci zazdroszczę,że zobaczysz dzidziolka, ja też już bym chciała:sorry2:( widziałam w poniedziałek i już się doczekać nie mogę kolejnej wizyty)
agdzie- ja również mam dziwaczne sny w ciąży:cool2:
bonusowa- ŁUCJA-piękne imię:rofl:

Witam dziewczynki!!

u mnie poranek troszkę ponury. Olek dawał czadu w nocy bo ma kaszel, no i uczymy się nocnikowania więc ranek miałam pod znakiem szmatki i obsiuranej podłogi - ciężko nam to przychodzi oj ciężko...

mi śni się wyłącznie pieczenie chleba teraz - mam w planach jutro piec i to jest mój pierwszy raz. Zakwas już gotowy, składniki mam, blaszki i wagę kuchenną też - nic tylko robić. Ale jakiś taki stres mnie ogarnia (chyba trochę wydziwiam co?) :baffled:

Alaa bardzo mi przykro, że lekarz wysnuł takie nieprzyjemne podejrzenia. Jednak to co przytoczyłaś - mówię o statystykach - to są nikłe szanse... Prawdopodobieństwo niewiele większe niż u każdej z nas tak na prawdę... Uszy do góry. Pierwsze sygnały o wadach genetycznych są pozytywne - tzn wynik USG z przeziernością - więc musi być dobrze :tak: Przytulam mocno, ciesze się bradzo że myślisz pozytywnie. TAK TRZYMAJ MAŁA!!!!

Gratuluję mamom, które poznały swojego okruszka od strony płciowej ;-);-);-) fajnie że powoli wszystkie wiemy kto w nas mieszka i możemy już się cieszyć ciuszkami, imionami i wystrojem pokoików.

ehtele ciuszki superowe... a butki - aż się przejadę do centrum chyba bo i cena i fason baaaaardzo fajowe :tak: Super tez są te pianki, które prezentujesz - fajne wzorki no i kolory, które na pewno zainteresują nawet noworodka :-)

polianna ja w tamtej ciąży pod koniec już bez podusi nie dawałam rady - może akurat Ci pomoże..

kurcze znów zapomniałam do czego jeszcze chciałam się odnieść - wybaczcie... doczytam i ewentualnie napiszę... mistrzynią jest jednak kiniusia ;-):zawstydzona/y:

Alaaa,może to faktycznie kwestia opryszczki? Na genetycznym wyszłaby raczej zła przezierność przy zespole Downa, nie myśl negatywnie! Wmawiaj sobie,ze dzidzia jest zdrowiutka i nie napędzaj negatywnych myśli. Wiem,że to trudne...
Polianna no wlasnie niekoniecznie moja lekarka, która mi robiła badania genetyczne twierdziła, ze to, ze przezierność jest w normie nie świadczy o tym, ze dzidzia jest zdrowa. Nawet jak Ci robią test podwójny to też nie jest to na 100% na 100% jest wynik z pobierania wód płodowych.
Moja lekarka mi mowila, ze miała przypadki, gdzie przeziernosc wyszła OK a dzidzia była chora i miała tez przypadki na odwrót także tym sie nie mozna niestety sugerować, ale lekarz jeżeli ma wątpliwości powinien zrobić pobranie wód płodowych bo testy z krwi nie dadzą 100% odpowiedzi.

Ehtele oczywiście zakupki świetnie, i ciuszki i te pianki/ naklejki:) jak tylko będę znać płeć od razu sobie takie kupię nad łóżeczko dzieciaczka:)
Polianna ja też czasem budzę się rano jakaś taka połamana, śpię na lewym boku, a zawsze spałam na brzuchu i ciężko jest się tak przestawić, dla mnie dobrym rozwiązaniem jest poduszka lub kołdra między nogami, tak jak piszesz. a propos spania na brzuchu, czy któraś z was tak śpi, bo czytałam, że tak można...:/

reklama
Dobra słonka ja lecę już muszę się zbierać...

postaram się pojawić wieczorem po mojej wizycie:p:p:p:p:p:p:p:p

ojjj taka jestem szczęśliwa....

Do góry