reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam się w ten piekny środowy poranek :-)

O 7 rano zadzwonił kurier, że jedzie z paczką dla mnie czyli łóżeczkiem i będzie między 10-12 :-)
Ach te porządki w domu:wściekła/y: Przez psy mojej mamy cały czas jest brudno, a Ja sprzątam sama bo jak wczoraj moja młodsza (14letnia) siostrzyczka zaproponowała sama z siebie, żebym ja odpoczeła a Ona posprząta <szok> To tak posprzątała, że nic nie było widać jedynie słyszałam odkurzacz :-D
He he ale ja też taka była i nie wiedziłam o co mamie chodzi jak mówi, że nic nie robie porządnie, ale w jej wielku chociaż gotowałam i to smacznie :tak:

Shiraa Gratuluje dziewczynki, gonimy chłopców :tak:
Super, że wizyta się udała i wszystko jest dobrze bardzo mnie to cieszy, że macie takie dobre wieści po wizytach.

A Ja po swojej wizycie zapomniałam napisać, że po zmierzeniu całej dzidzi w/g lekarza w poniedziałek byłam w 23w3d więc 6 miesiąc się zaczoł. Termin mi zmienił na 24 lipiec, ale co tam i tak jestem sierpniówką :-)

Mam pytanie czy łóżeczko mam rozkładać już dzisiaj czy czekać do porodu, żeby M skręcił jak Ja będę w szpitalu bo wczoraj koloeżanka mówiła mi o jakiś głupich przesądach:-D

reklama
Cześć Dziewczyny:-)
Nadrobiłam wszystkie posty od piątku i jestem na bieżąco. Nie sposób się odnieść do każdej z Was, ale chcę pogratulować Mamom, które juz znają płeć Maluszków. Widzę, że dziewczynki dogoniły chłopców. Dziewczynom, u których wykryto jakieś nieprawidłowości na usg zyczę spokoju i wiary w to że będzie dobrze. Musi byc dobrze! Trzymam z całego serca kciuki, żeby na nastepnych wizytach okazało się, że jest wszystko w porządku.
Ja miałam wizytę w poniedziałek, badanie na fotelu i standardowo oglądanie wyników, pomiar ciśnienia, waga. Wszystko w porządku. Od początku ciązy przybyło mi 3 kg. Lekarz nie mógł posłuchać serduszka słuchawkami, stwierdził, że do 22 tyg. to normalne i że dzidziuś gdzieś głęboko schowany. Odpalił usg, żeby sprawdzić jak bije serduszko i miałam niespodzianke bo poogladałam sobie Maleństwo trochę. Widziałam jego buziunie, nóżki, rączki i to jak sie wierci:-) Niespodziewałam się w ogóle dlatego tak bardzo się ucieszyłam na to chwilowe usg z zaskoczenia. Z serduszkiem wszystko w porządku bije jak trzeba. Jutro mam USG połówkowe i nie mogę się doczekać. Ten sam lekarz mi robi, do którego chodzę na wszystkie wizyty jednak w innym miescie, bo tu gdzie chodze na wizyty miesieczne usg nie jest tak dobrej jakości jak to, na które jeżdzę do Lublina. Denerwuję się trochę przed USG ale jestem dobrej myśli w piątek zdam Wam szczegółowoe relację.
Miłego dnia Wszystkim i dobrego samopoczucia;-)

Bogusia86- wydaje mi się,że teraz to jeszcze za wcześnie,żeby łóżeczko rozkładać, ale do porodu też bym nie czekała:rolleyes:. My nasze łóżeczko skręciliśmy na Boże Narodzenie a córcia się urodziła 9 stycznia. 6 miesiąc-ale ten czas leci:cool2:
Zielona- gratuluję wizyty, super,że wsio dobrze:-)

Mam pytanie czy łóżeczko mam rozkładać już dzisiaj czy czekać do porodu, żeby M skręcił jak Ja będę w szpitalu bo wczoraj koloeżanka mówiła mi o jakiś głupich przesądach:-D
No co Ty,ja tam w zadne przesądy nie wierze.Jak masz miejsce,rozkładaj.
Hej dziewczyny ! :-p

No i na 95% to ... DZIEWCZYNKA !!! :laugh2::laugh2::laugh2:

Moja Maleńka waży 437 g :-D

Z tych gorszych wieści to to, że mam prawie anemie. Prawie, bo anemiczką nazwać mnie nie można ale bardzo malutko mi brakuje ... No ale to nie koniec świata. Gin nie przepisała mi jeszcze żelaza w tabletkach, kazała jeść dużo buraków, natki pietruszki, mięsa, warzyw. No i zobaczymy jak wyjdą kolejne wyniki ...

A i przytyłam kolejne 4 kg ... Trochę się przeraziłam, ale gin powiedziała, że nie ma w tym nic niepokojącego, a wręcz przeciwnie. Że to połowa ciąży a więc 8 kg na + jest wagą prawidłową.
Ufam jej, ale ograniczam słodycze :-D

Tymczasem lecę, bo za niedługo wybieram się do fryzjera :-p
Gratuluję.

Witajcie

Ale potem miałam połówkowe :-D No i dzidzia zdrowa, wszystko ok i będziemy mieć... CÓRECZKĘ :-D :-D :-D Jesteśmy przeszczęśliwi!!! Mamy super filmik, ale zdjęcia tylko w 2d i to kilka z pomiarów więc nie bardzo jest co wstawiać. Chyba, że jak będę miała chwilę to wstawię filmik na youtube.

Pozdrawiam :-)
Super.Gratki.

Ja niestety nie mam za dobrych wieści ......... 2h temu dzwonił do mnie lekarz, który wykonywał usg i konsultował się z profesor w sprawie tych hiperechogenicznych jelit, i ona diagnoze potwierdziła. Zaproponował mi diagnostykę w kierunku wad, ponieważ jest to marker miękki wad genetycznych. Odmówiłam. Więc usg kontrolne nie za tydzień ale w 26tyg. Ryzyko zespołu dawna zwiększa się 20 razy, Ale jest możliwość, że te jelita sa takie po zakażeniu opryszczką, które miałam 3 tyg temu. No nic. Nie jets dobrze. Najgorsze jest czekanie. Nie wiem co napisać, bo to jets bardzo ciężkie. Ale jesteśmy dobrej myśli.

Oj przytulam ,ciężkie chwile dla Ciebie teraz.Trzymaj sie dzielnie.
Przesyłam wirtualnie usciski dla ciebie i maleństwa.
Będzie dobrze,musi byc.

A u nas szał przedswiateczny c.d.:)

Witajcie dziewczyny.... <>

u mnie w gdansku ponura pogoda chyba slonko niema zamiaru dzis sie usmiechnac :( a tak to dzis jade za butami bo musze sobie kupic bo te co mam sie na obecny stan nie nadaja bo sa na wysokich obcasach a od wczoraj zaczely mnie bolec lydki i chyba zaczely lekko puchnac przynajmiej tak mi sie wydaje bo jak szlam spac to zauwazylam ze sa powiekszone macie tez takie bole a jak tak to co byscie doradzily aby uzywac i by pomoglo??? :-(
Jedno co powoduje ze jestem szczesliwasza to czuje czesciej ruchy mojej kruszynki i instensywnie jest to wspaniale uczucie :-D
Gratuluje tym co wczoraja dowiedzialy sie co nosza w swoim brzuzku....

Pozdrawiam i zycze milego dnia

Witajcie słoneczka z rana;-);-)
Może najpierw odniosę się do Waszych wczorajszych informacji a potem napiszę co u mnie..

milusia83 wg OM 2 sierpień, wg USG 24 lipiec... oczywiście liczę na ten lipiec:-D

pati1982 kochana na pewno sobie poradzisz:-) Ja w sumie miło wspominam remont, odbiór naszego mieszkania...na pewno nie będzie łatwo, bo cały czas okazuje się, że jeszcze czegoś potrzeba i pieniądze uciekają...a przecież dziecko wymaga dokładnie tego samego...ciągłe nieprzewidywalne wydatki...ja na szczęście już teraz mogę powiedzieć, że mieszkanie wykończone:-D:-D Trwało to prawie dwa lata (ale to tylko dodatki) mieszkanie odebraliśmy w stanie deweloperskim i w ciągu 3/4 mieś doprowadziliśmy go do stanu nadającego się do mieszkania...:-D:-D Nie jest łatwo, ale na pewno dasz sobie radę:tak::tak:

sierpien8 zgodnie z prawem po macierzyńskim czy wychowawczym, pracodawca nie może Cię zwolnić!!!!!! Musi Cię zatrudnić, chyba przez 6 mieś nie może się Ciebie pozbyć...nawet jakby chciał...w dodatku jeśli wyrażasz chęć, że chcesz być teraz zatrudniona na pół etatu on musi przychylić się do Twojej prośby;-);-) więc tak łatwo nie można się nas pozbyć:-D:-D

martitka-26 piękne widoki masz za oknem... i oczywiście co do studiów to jestem pewna, że sobie poradzisz...wystarczy odpowiednia determinacja:-D:-D TRZYMAM KCIUKI

kassia181 zdjęcia kurteczki poproszę:-D:-D

Alaa przede wszystkim gratuluje synka:-):-) Wiem, że niewiele moje słowa pomogą, ale jestem dobrej myśli...rozumiem, że jest Ci ciężko, ale masz kochającego męża, i razem jesteście z tym problemem i razem sobie z nim poradzicie...Wszystko będzie dobrze, ja na prawdę trzymam za Cibie kciuki...;-);-)

bonusowa
kobitko nareszcie:-):-) Tęskno nam tu bez Ciebie:-D:-D Czemu tak rzadko do nas zaglądasz?????? Dupkę ci przetrzepiemy :-p:-p
Najważniejsze, że szyjka zamknięta...
Gratuluję córeczki, po prostu same kobitki ostatnio nam tu wyskakują:-D:-D Imię wybrane??

Niuunia
co dwa tygodnie:szok: Extra, ja jestem za, gdybym tylko nie musiała za to placic...
pochwal się zakupem, wrzuc zdjęcia:-)

Shiraa kochanie, gratuluje córeczki;-);-);-) Bosko, że wszystko jest w porządku...rewelacja, szczęsliwa mamusia;-);-) No i pochwal się imieniem jakie wybraliście?
A teraz WON do warzywniaka i jedz wszystko co najzdrowsze:-p:-p

Bogusia86 no to widzę, że termin 24 lipca mamy we dwie:-D:-D Ale trzymam się mocno sierpniówek...;-)
Jejku już łóżeczko będziesz miała...extra, ja jeszcze mieś poczekam i też kupię bo już wytrzymać nie umiem...;-) Jak rozłożycie zrób nam zdjęcia...

zielona26 gratuluje udanej wizyty...

Kobitki po pierwsze wczorajsze moje wyjście na miasto baaardzo udane:-):-) Oczywiście zahaczyłam o lumpka i w załączniku prezentuje Wam moje zdobycze...Większość welurkowa, oprócz tych śpiochów w paski:-):-) ni i zapomniała dodać, że to wszystko znowu 10 zł mnie kosztowało...
Balerinki również nabyte, są takie materiałowe, płaskie i kosztowały w BOTI 39,99:-D:-D Mega wygodne więc dla mnie idealne...

Za chwilę wyskakuję do Katowic, do fryzjera i na pazurki...trzeba przed świętami się do porządku doprowadzić:-D:-D

i co najważniejsze DZIŚ O 19.00 USG 4D:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-) Jestem tak zniecierpliwiona i szczęśliwa, że mnie rozpiera... trzymajcie za mnie kciuki...

Załączniki

• DSC_2464..jpg
    DSC_2464..jpg
    16,8 KB · Wyświetleń: 31
  • DSC_2463..jpg
    DSC_2463..jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 31
  • DSC_2467..jpg
    DSC_2467..jpg
    47,9 KB · Wyświetleń: 38
  • DSC_2465..jpg
    DSC_2465..jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 29
  • DSC_2466..jpg
    DSC_2466..jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 29
  • DSC_2461..jpg
    DSC_2461..jpg
    14,1 KB · Wyświetleń: 28
  • DSC_2460..jpg
    DSC_2460..jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 29
Ostatnia edycja:
ehtele sliczne ubranka :)

allu - bardzo mi przykro ze dostalas taka wiadomosc trzymam kciuki aby wszytko sie ulozylo napewno bedzie dobrze trzymaj sie dzielnie .... buzka

dzień doberek dziewczęta :) jak zwykle witam się z Wami z pracy, w której ostatnimi czasy strasznie się nudzę. ehtele jak zwykle udane zakupy :tak: moje rozpoczną się może już wkrótce, wizytka dokładnie za tydzień i mam nadzieję,że maleństwo się ujawni. Słuchajcie, ostatnio mam tak głupie sny.Dzisiaj śniło mi się 2 Mroczków, ale byli Murzynami i z tego jeden z nich był moim facetem, ale mówię Wam to był tak głupi i bezsensowny sen... i tego typu mądrości śnią mi się praktycznie co noc :no:

dzień doberek dziewczęta :) jak zwykle witam się z Wami z pracy, w której ostatnimi czasy strasznie się nudzę. ehtele jak zwykle udane zakupy :tak: moje rozpoczną się może już wkrótce, wizytka dokładnie za tydzień i mam nadzieję,że maleństwo się ujawni. Słuchajcie, ostatnio mam tak głupie sny.Dzisiaj śniło mi się 2 Mroczków, ale byli Murzynami i z tego jeden z nich był moim facetem, ale mówię Wam to był tak głupi i bezsensowny sen... i tego typu mądrości śnią mi się praktycznie co noc :no:

dziwne, realistyczne sny, to ostatnio u mnie standard...podobno w ciązy tak jest...cóż... więc nie jesteś sama

reklama
Jestem jestem :-) Ja Was czytam na bieżąco laseczki (bynajmniej się staram ;-)) tylko nie zawsze piszę.

Alaa- myśl pozytywnie. Na pewno wszystko będzie ok. A tak na prawdę najważniejsze, że w ogóle Wasza kruszynka jest i że ją kochacie.

Ja na początku ciąży cały czas się filmowałam: a co jak poronię, a co jak maluszek będzie chory... A potem stwierdziłam, że nie na wszystko mamy wpływ i jedyne, co możemy zrobić to być pełne pozytywnych i ciepłych myśli. Dlatego przytulam Cię mocno i wierzę, że Twoja dzidzia jest zdrowa :-)

ehtele- usg 4d jest niesamowitym przeżyciem. Tylko poproś o nagranie na płytę :-) Ja już od powrotu wczoraj kilka razy moją niunię oglądałam ;-) A co do imienia, to moim marzeniem jest Łucja, ale TŻ się nie bardzo chce zgodzić :-( Mam nadzieję, że zmieni zdanie :-D

Do góry