reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witajcie

Ja dzisiaj miałam i stresujący i dobry dzień. Zaczęło się od tego, że po zmopowaniu podłogi zaczęłam plamić i pojechałam na ip. Ale na szczęście jak szybko się zaczęło tak samo szybko się skończyło :-) Szyjka jest zamknięta. Mam tylko nakaz więcej odpoczywać i zero seksu na razie :-(

Ale potem miałam połówkowe :-D No i dzidzia zdrowa, wszystko ok i będziemy mieć... CÓRECZKĘ :-D :-D :-D Jesteśmy przeszczęśliwi!!! Mamy super filmik, ale zdjęcia tylko w 2d i to kilka z pomiarów więc nie bardzo jest co wstawiać. Chyba, że jak będę miała chwilę to wstawię filmik na youtube.

Pozdrawiam :-)

Gratuluję córci:-)
Mnie dzisiaj cały dzień pobolewa brzusio ale mam nadzieję że to po wczorajszym sprzątaniu i że niedługo mi przejdzie:sorry2:
Alaa Bardzo mi przykro z powodu złych wieści.Ale pamiętaj, że fakt że zwiększa się ryzyko wystąpienia zespołu downa nie oznacza, że wystąpi on w twoim przypadku.Mocno w to wierzę. Pozdrawiam

reklama
bonusowa gratulują córeczki :)) Tak, miałam robione usg genetyczne i wtedy było wszystko dobrze. Teraz przezierność karkowa , główka, serce wszystko jest w normie, tylko te jelita :/ Trafiłam w domu na gazetkę gdzie są aktualne wyniki badań i akurat artykuł o hyperechogenicznych jelitach. Zwiększa się ryzyko wszystkich wad genetycznych, ponadto jest 6% że będą wady ukł pokarmowego, 2% mukowiscydoza, 3% zakażenie. Za tydzień mam wizyte u ginekologa więc mam nadzieję, że uzyskam pełnie informacji na ten temat. A teraz chyba pora odpocząć od tego wszystkiego...

Kiniusia-niestety we Wrocławiu z powodu braku anestezjologów nie można sobie zażyczyć znieczulenia zewnątrzoponowego podczas porodu naturalnego... Jest jeden szpital, w którym jest to w miarę realne, ale pod warunkiem, że umówisz się wcześniej z anestezjologiem i bedziesz rodzić w godzinach 8-15:szok::no:
Ola-dobrze, że wszystko tak się skończyło-odpoczywaj teraz:tak:
Starlet, Ehtele-ja kupiłam sobie w zeszłym tygodniu też baleriny w Deichmannie-prawie takie jak te, tylko skóra się nie świeci-kosztowały 119 zł-bardzo miękkie:tak:
Bogusia86-przykro mi, że wyszło coś nie tak na USG, ale bądź dobrej myśli:sorry2:Podpytywałam koleżankę o stópki (jej syn urodził się z tą wadą) i mówiła, że trzeba jak najszybciej po urodzeniu dziecka udać się do dobrego lekarza-on zleci badania i ewentualne leczenie:tak: Najlepszy ortopeda dziecięcy we Wrocławiu to Michajłow-trudno się do niego zarejestrować, ale warto:tak:
Bonusowa-gratuluję córeczki:-)
Alaa-trzymaj się:blink: Mam nadzieję, że to tylko następstwa opryszczki... Kciuki zaciśnięte za dzidzię:tak:

Hej mamusie :-) Dziewczynom gatuluję poznania płci :-)

Bogusia86, Alaa trzymajcie się, będzie dobrze z Waszymi dzieciaczkami.

Ja wizytę mam 9 kwietnia, niestety bez usg bo to na NFZ a tam robią tylko 3 usg w ciąży..... Dzięki forum zdecydowałam się iść w połowie kwietnia na USG 3d, trochę się boję.... ale mam nadzieję że będzie wszystko dobrze :-)

Spijcie spokojnie dwupaczki :-)

dokładnie kochana mam rodzinę w pl i wiem tez ile teraz oni tam zarabiają ;)
a wlasnie , coś mi się wydaje ze chyba pili razem :-) :p
co do włosków wyrastających , nie martw się , mojej koleżance tez powyrastały , nawet nowe pieprzyki dostała na ciele , ale po porodzie wszystko znikło :-)

co do lepszego życia za granica hehe ;) no comment
każdemu łatwo się mówi jak jedzie się na 4 miesiące do pracy mieszkając w jednym wspólnym pokoiku , lub wynajmują jeden pokoik u kogoś i nie mając nikogo do utrzymania ;)
ale niestety inaczej wygląda życie, jak się żyje ileś lat ma się na utrzymaniu dom, rodzinę , auto , ubezpieczenie, i wszelkie inne opłaty itp... życie niestety nie wygląda tak kolorowo jak się każdemu wydaje...
Shyla zgadzam sie z Tobą mam rodzine w Niemczech i wcale to tak kolorowo nie wygląda. Owszem jak jedzie sie za granice zarobic a żyje sie w Polsce to zawsze za granicą bedzie lepiej.

ja mam ten pierwszy jednogłowicowy,jak dla mnie jest ok!

ale słyszysz serduszko maluszka?

Hej mamusie :-) Dziewczynom gatuluję poznania płci :-)

Bogusia86, Alaa trzymajcie się, będzie dobrze z Waszymi dzieciaczkami.

Ja wizytę mam 9 kwietnia, niestety bez usg bo to na NFZ a tam robią tylko 3 usg w ciąży..... Dzięki forum zdecydowałam się iść w połowie kwietnia na USG 3d, trochę się boję.... ale mam nadzieję że będzie wszystko dobrze :-)

Spijcie spokojnie dwupaczki :-)

ciesze sie, ze nie tylko ja bede wyczekiwała do 9 kwietnia:)

Alaa, mam nadzieję, że to wszystko się wyjaśni i okaże, że z Dzidzia będzie zdrowiutka.... Przytulam mocno :*

Dziewczyny, coś dziwnego dzieje się chyba z moimi piersiami... :-( Wygląda to tak, jakby mi popękały sutki i jakoś tak wilgotne się zrobiły... czy Wy też tak macie??

cayra1984 Nie jest to nic niepokojącego :) W drugiej połowie ciąży gruczoły mleczne zaczynają już wydzielać niewielkie ilości pokarmu i przygotowywać się do pracy :)

Hej dziewczyny ! :-p

Gratuluję udanych wizyt ;-)

Droga Alu ... Trzeba myśleć pozytywnie ! Ja wierzę, że z Twoim chłopczykiem będzie wszystko w porządku - zobaczysz ! Nie możesz się teraz stresować i poddawać, musisz być silna dla swojego maleństwa, które na pewno będzie zdrowe !!

Moja wczorajsza połówkowa wizyta UDANA :-D
Dzidziuś zdrowiutki, super się rozwija, prawidłowo i zgodnie z terminem ostatniej @.
Kość nosowa w porządku co wyklucza wady genetyczne :tak:
Piękne dwie nóżki, cudowne dwie rączki ! :-D
Mózg rozwinięty prawidłowo, serduszko, żołądek i pęcherz również a więc wszystko jest SUPER :-D

No i na 95% to ... DZIEWCZYNKA !!! :laugh2::laugh2::laugh2:

Moja Maleńka waży 437 g :-D

Z tych gorszych wieści to to, że mam prawie anemie. Prawie, bo anemiczką nazwać mnie nie można ale bardzo malutko mi brakuje ... No ale to nie koniec świata. Gin nie przepisała mi jeszcze żelaza w tabletkach, kazała jeść dużo buraków, natki pietruszki, mięsa, warzyw. No i zobaczymy jak wyjdą kolejne wyniki ...

A i przytyłam kolejne 4 kg ... Trochę się przeraziłam, ale gin powiedziała, że nie ma w tym nic niepokojącego, a wręcz przeciwnie. Że to połowa ciąży a więc 8 kg na + jest wagą prawidłową.
Ufam jej, ale ograniczam słodycze :-D

Tymczasem lecę, bo za niedługo wybieram się do fryzjera :-p

reklama
Dzień dobry kobietki:-)

To ja sie pochwalę, własnie wrócilismy z USG i będziemy mieli synka :))))))))) Wszystko dobrze, tylko wyszło , że synek ma echogeniczne jelita i trzeba to obserwować więc za tydzień mamy jeszcze kontrolne usg u profesor. Z tej okazji nakupowałam dzisiaj dużo pięknych ciuszków dla dzidziusia :)

Gratuluję syneczka. Trzymam kciukasy,żeby wszystko było dobrze z dzidzią;-):tak:

Witajcie

Ja dzisiaj miałam i stresujący i dobry dzień. Zaczęło się od tego, że po zmopowaniu podłogi zaczęłam plamić i pojechałam na ip. Ale na szczęście jak szybko się zaczęło tak samo szybko się skończyło :-) Szyjka jest zamknięta. Mam tylko nakaz więcej odpoczywać i zero seksu na razie :-(

Ale potem miałam połówkowe :-D No i dzidzia zdrowa, wszystko ok i będziemy mieć... CÓRECZKĘ :-D :-D :-D Jesteśmy przeszczęśliwi!!! Mamy super filmik, ale zdjęcia tylko w 2d i to kilka z pomiarów więc nie bardzo jest co wstawiać. Chyba, że jak będę miała chwilę to wstawię filmik na youtube.

Pozdrawiam :-)

Gratuluję córci:-). Dobrze,że już te plamienia ustały.Kochana odpoczywaj dużo;-):tak:

Cześć gwiazdy nie było mnie pół dnia, a do nadrabiania miałam strasznie dużo ponad 30min czytania ;-)
Nie będę już komentować zarobków ani w Polsce,ani za granicą...
Bo nawet Polska-Polsce nie jest równa bo np. w mojej firmie wszyscy na danym stanowisku zarabiają tyle samo, a mieszkanie we Wrocławiu 50m2 kosztuje 300tyś, a np. w Lubinie czy Gdańsku takie samo jest za 120tyś... Ale cóż żyjemy tam gdzie chcemy, a raczej tam gdzie Nas życie poprowadziło :tak::tak::tak:

Black Opal Świtne buciki, a komodę też muszę kupić tylko mało miejsca mam w pokoju więc potrzebuje wąską :-)

Pati 1982 Ja chciała bym posiedzieć z dzidzą do roku czasu, ale przy tych Polskich zarobkach i braku dodatków to nie da się wyżyć nawet jak się sporo zarabia :-(
A co do faceta to ten typ tak ma :-) Mój ukochany to też Marcin i zawsze powtarza, że jakoś damy radę i zawsze ma rację ;-)

Gratuluje synka, wiesz już jak dasz na imię??
Mam nadzieję, że u Was się jelitka poprawią i będą całkowicie sprawne po urodzeniu maluszka:tak:

No to super, że już jest dobrze i przede wszystkim gratuluje córci:-)

Mój mężuś to też Marcin:-):tak:.Też miałam zamiar siedzieć do roku z córcią, a wróciłam do pracy jak miała 7,5 miesiąca.Ciężko było ją zostawić,ale nie było innego wyjścia. Mąż stracił pracę,a kredyt i opłaty zostały:baffled:

Ja niestety nie mam za dobrych wieści ......... 2h temu dzwonił do mnie lekarz, który wykonywał usg i konsultował się z profesor w sprawie tych hiperechogenicznych jelit, i ona diagnoze potwierdziła. Zaproponował mi diagnostykę w kierunku wad, ponieważ jest to marker miękki wad genetycznych. Odmówiłam. Więc usg kontrolne nie za tydzień ale w 26tyg. Ryzyko zespołu dawna zwiększa się 20 razy, Ale jest możliwość, że te jelita sa takie po zakażeniu opryszczką, które miałam 3 tyg temu. No nic. Nie jets dobrze. Najgorsze jest czekanie. Nie wiem co napisać, bo to jets bardzo ciężkie. Ale jesteśmy dobrej myśli.

Będzie dobrze Słońce-musisz w to wierzyć;-)

Hej dziewczyny ! :-p

Gratuluję udanych wizyt ;-)

Droga Alu ... Trzeba myśleć pozytywnie ! Ja wierzę, że z Twoim chłopczykiem będzie wszystko w porządku - zobaczysz ! Nie możesz się teraz stresować i poddawać, musisz być silna dla swojego maleństwa, które na pewno będzie zdrowe !!

Moja wczorajsza połówkowa wizyta UDANA :-D
Dzidziuś zdrowiutki, super się rozwija, prawidłowo i zgodnie z terminem ostatniej @.
Kość nosowa w porządku co wyklucza wady genetyczne :tak:
Piękne dwie nóżki, cudowne dwie rączki ! :-D
Mózg rozwinięty prawidłowo, serduszko, żołądek i pęcherz również a więc wszystko jest SUPER :-D

No i na 95% to ... DZIEWCZYNKA !!! :laugh2::laugh2::laugh2:

Moja Maleńka waży 437 g :-D

Z tych gorszych wieści to to, że mam prawie anemie. Prawie, bo anemiczką nazwać mnie nie można ale bardzo malutko mi brakuje ... No ale to nie koniec świata. Gin nie przepisała mi jeszcze żelaza w tabletkach, kazała jeść dużo buraków, natki pietruszki, mięsa, warzyw. No i zobaczymy jak wyjdą kolejne wyniki ...

A i przytyłam kolejne 4 kg ... Trochę się przeraziłam, ale gin powiedziała, że nie ma w tym nic niepokojącego, a wręcz przeciwnie. Że to połowa ciąży a więc 8 kg na + jest wagą prawidłową.
Ufam jej, ale ograniczam słodycze :-D

Tymczasem lecę, bo za niedługo wybieram się do fryzjera :-p

Gratuluję wizyty i córeczki :tak:. Gonią panienki chłopczyków,gonią;-)

Miłego dnia dziewczyki. Trzymam kciukasy za wizyty:-);-)

Do góry