reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Ola ja spie na brzuchu. Na samym początku nie mogłam się na brzuch położyc bo miałam strasznie wrażliwe piersi. Ale odkąd ból cycków mi nie dokucza znowu powróciłam do spana na brzuszku. Składam sobie teraz tylko małego jasia na pól i podkładam miedzy piersiami a górną częścią brzucha. Czytałam w kilku gazetach, że spanie na brzuchu w ciązy jest jak najbardziej dozwolone. Na koniec ciązy zapewne będzie to niemożliwe a teraz spie póki mogę bo to moja najwygodniejsza pozycja:-)
ehtele niezapomnianych wrażen i czekamy na wieści. Oczywiście kciuki zaciśnięte!

reklama
Pajko , hmm..wiem,że nie ma 100% pewności, choć np. mój lekarz po zbadaniu NT stwierdził,że niby w 100% wyklucza Downa,bo przezierność jest maleńka ( wtedy chyba coś ok. 0.7mm). ch,poprostu trzymajmy kciuki,żeby u Ali wszystko było ok.

Z tym spaniem, już naprawdę nie wiem bo budzę się codziennie taka połamana,choć od zawsze spię na boku. Teraz poprostu po 5 minutach w jednej pozycji jestem obolala. O spaniu na plcach nie ma mowy,bo cięzko mi się oddycha. Są chyba takie rogale,które można podłożyć pod nogi i brzuch jednocześnie. Poszukam dzisiaj...

Ehtele z wizyty to koniecznie nam musisz zdać relację;)) tym bardziej, że 4d; ja też dziś idę do mojego lekarza, choć miałam iść za dwa tygodnie, ale w związku z tym plamieniem wolę się upewnić czy wszystko ok

Witam się pięknie :happy2:

Życzę udanych wizyt i przyjemnego dzionka :-)

Ja zmykam suszyć włoski i spadam na miasto zakupy zrobić i rodziców odwiedzić :tak:

Papatki:happy2:

Pajko , hmm..wiem,że nie ma 100% pewności, choć np. mój lekarz po zbadaniu NT stwierdził,że niby w 100% wyklucza Downa,bo przezierność jest maleńka ( wtedy chyba coś ok. 0.7mm). ch,poprostu trzymajmy kciuki,żeby u Ali wszystko było ok.

Z tym spaniem, już naprawdę nie wiem bo budzę się codziennie taka połamana,choć od zawsze spię na boku. Teraz poprostu po 5 minutach w jednej pozycji jestem obolala. O spaniu na plcach nie ma mowy,bo cięzko mi się oddycha. Są chyba takie rogale,które można podłożyć pod nogi i brzuch jednocześnie. Poszukam dzisiaj...

Ja Ci powiem dla mnie te wszystkie badania to jest tylko strsowanie kobiet ciężarnych.Bo po co robią badania, które i tak nie są w 100 % pewne? a potem człowiek sie stresuje i większą szkode temu maluszkowi robi niz jest to warte. Ja pamiętam jak mialam badania prenatalne i przeziernosc byla 1,70 (ale to tez podobno zalezy w którym tc idzie sie ją mierzyc bo dla 13 tc jest to dobry wynik) i moja lekarka zrobiła jeszcze test pappa, który wyszedl super i stwierdzila, ze prawdopodobienstwo zespołu Downa jest malutkie.
Ja jednak podeszłam do tego w ten sposób bez względu na to , czy moj syn bedzie chory czy zdrowy i tak bede go kochala a stres jest mu niepotrzebny.

Ola moze jakaś żylka Ci pękła ja nawet po pobieraniu cytologii miałam plamienie bo mam bardzo delikatną śluzówke.

Polianna ja wiem, że są takie kojce- poduszki w kształcie litery c właśnie dla kobiet w ciązy i po poroddzie, np. firmy motherhood www.motherhood.pl, chwalą się, że: idealnie podpiera całe ciało, likwiduje bóle kręgosłupa, ułatwia sen i odpoczynek i że jest polecana przez położne, ale ja tego nie stosowałam i nie wiem czy to tak naprawdę działa, może któraś z naszych mam tego używała????

ja mam takiego duzego rogala i powiem ci ze rewelacja- tak sie przyzyczailam do niego ze bez niego to juz chyba nie zasne i nie zajme odpowiedniej pozycji. takze polecam. ja mam takiego
Kojec Motherhood - poduszka dla kobiet w ciąży | Motherhood.pl

ethele ja mam dzis usg 3D na 14.30 czyli juz niedlugo i oboje z moim M. jestesmy podekscytowani- on chyba bardziej bo pierwszy raz zobaczy Nikole. a na dodatek dzis rano pierwszy raz poczulam kopniaczka- piekny dzien sie zapowiada- mam nadzieje ze nic go nie zepsuje.
a zdjecia kurteczki dodam pozniej bo teraz jestem zabardzo pedekscytowana- ale dodam napewno.

trzymam kciuki za wszytskie wizyty.
mamom ktore wczoraj dowiedzialy sie co nosza w brzuszku gratuluje- nie sposob odniesc sie do kazdej z was.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki
Witam się w środku tygodnia.
Bogusia86 - bo wszystkie Marciny to fajne chłopaki:-D
Alaa - gratuluję syneczka, mocno trzymam kciuki - na pewno wszystko będzie dobrze, jesteście razem i dacie radę, przesyłam pozytywne wibracje
Bonusowa - super że kolejna sierpniowa panienka będzie;-) Ale może odpoczywaj trochę więcej? Strasznie szalejemy kobietki z tym sprzątaniem :blink:
Shiraa - gratuluję córeczki:tak: czyżbyśmy dogoniły męską część populacji sierpniowej?;-) wcinaj warzywka, dobrze że teraz będzie się pojawiać dużo świeżych pyszności
Zielona26 fajnie że wizyta udana i wszystko dobrze, oj zazdroszczę wam które będą miały w najbliższym czasie usg;-) ja to gdybym mogła to chociaż dopiero byłam u lekarza znowu bym leciała żeby moją Niuńkę zobaczyć:-D
Bogusia007 - ja na razie z łydkami mam ok, ale postaraj się poleżeć w ciągu dnia z nogami wyżej, no i zmienić obuwie na jakieś sportowe na płaskim:tak: czas się kochane pożegnać z obcasikami chyba że od wielkiego dzwonu:-D
Ehtele - ja w sumie na co dzień też jestem pozytywnie nastawiona do remontu mieszkanka, wczoraj tylko jakieś czarnowidztwo mnie napadło tak więc dziękuję wam dziewczynki za wszystkie miłe słowa:tak: Łatwo nie będzie ale mój Optymista mi daje powera więc damy radę.
Ehtele twoje zakupki oczywiście 1 klasa, buciki też, no i trzymam kciuki za wieczorną wizytę i usg 4D. Co do ozdób na ściany to super pomysł. Przyznam się że do tej pory zupełnie o tym nie myślałam ale chętnie kupiłabym takie piankowe zwierzaczki:-D Fajnie że podrzucacie takie różne pomysły.
Agdzie - wow co za sen:-D:szok:, ale faktycznie w ciąży z tymi snami tak to już jest. Mi się też co chwilę śnią jakieś głupoty. Ale najmilej wspominam sen w którym karmiłam piersią naszą córeczkę, tak ładnie zjadła:blink:
Łucja śliczne imię - kojarzy mi się z Opowieściami z Narnii:-)
Marulka - chlebek na pewno wyjdzie:tak: wrzuć potem fotki
Bogusia007 - gdzie to słonko? nie trzymaj go tylko w Gdańsku, rzuć trochę do Gdyni bo tu szaro okropnie;-)
A teraz zabieram się i ja za robotę bo czasami jak was czytam to mam wyrzuty że tak mało do tej pory w domku zrobiłam. Miłej środy

reklama
Polianna ja wiem, że są takie kojce- poduszki w kształcie litery c właśnie dla kobiet w ciązy i po poroddzie, np. firmy motherhood www.motherhood.pl, chwalą się, że: idealnie podpiera całe ciało, likwiduje bóle kręgosłupa, ułatwia sen i odpoczynek i że jest polecana przez położne, ale ja tego nie stosowałam i nie wiem czy to tak naprawdę działa, może któraś z naszych mam tego używała????

Na wątku lista zakupów rozmawiałysmy jakichs czas temu o tych poduszkach-rogalach do spania.

Dzis zmykam na zakupy przedswiateczne,pewnie wróce obładowana dziecięcymi akcesoriami i ciuszkami,he,he.

Do góry